Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
vi 5.jpg

Rundt i Vietnam - en rejsedagbog

Vores kunde, Christian, har været på en tur i Vietnam med sin hustru og et vennepar. Undervejs førte Christian dagbog over rejseoplevelserne, og han har været så venlig at give os lov til at dele oplevelserne med jer.

Tirsdag den 14. marts

Ud at se med DSB!

Vi kørte hjemmefra med DSB kl. 6.30. Toget skulle ankomme til København kl. 10.45, men på Odense banegård blev vi alle beordret ud af toget, da vores vogn brændte. Vi skulle over i en anden vogn, herefter over i et andet tog, som var overfyldt, så tilbage til eget tog minus vores vogn, så det endte med, at vi havde en hel vogn for os selv. Dette tog kørte så bagefter det andet overfyldte tog men med 1 times forsinkelse. Nå, vi nåede vores fly.

Onsdag den 15. marts

Efter ankomst til Bangkok, skiftede vi fly og ankom til Hanoi kl. 9.35. Kl. 11.00 var vi på hotellet og fik værelset stort set med det samme. Et meget lille værelse og vi havde valgt et tre-stjernet hotel i de to dage, vi skulle være i Hanoi, da vi mente at det næppe var på værelset, vi skulle være. Her havde vi nok været for fedtede. Hotellet var brugbart, og det bedste var beliggenheden.

En time efter ankomst mødte vi Carola og Leif og vores guide for eftermiddagen. Vi var en rundtur i Det Franske Kvarter og så desuden Hoa Lo Prison – også kaldet Hanoi Hilton, da den bl.a. husede tilfangetagne amerikanske soldater under Vietnam-krigen.

Vi spiste på Ngon Villa Restaurant og fik som på resten af turen uanset om det er frokost eller aften 6 forskellige retter.

Vietnam 1.jpg
Vietn 2.jpg

Torsdag den 16. marts

Vi havde aftalt med vores guide, Long, at vi skulle bruge formiddagen på Hanoi’s Old Centre. Rigtig spændende. Vi så nogle templer, vietnamesisk Longhouse og var på øl-bar med hjemmelavet øl og sluttede formiddagen med at spise på gadekøkken. Fin kvalitet.

Om eftermiddagen havde vi ”fri”. Vi var på North Face Factory Outlet i den gamle bydel og gik lidt rundt i de forskellige gader og nød stemningen.

Om aftenen fik vi et forrygende måltid på en af Hanoi’s bedste restauranter, Ly Club. Bortset fra nogle enkelte dage har vi måltider med i programmet alle dage, og dette var arrangeret af agenten/guiden.

En lille misser var, at vi skulle bruge tid på at komme til tandlæge. Jeg havde tabt en krone (heldigvis havde jeg den stadig). Vi var hos en vietnamesisk tandlæge, der var uddannet i Hamburg og havde arbejdet der i 10 år. Fine forhold og det tog kun 20 min. Dette lille ”uheld” og reparationen skulle fejres med en drink inden middagen.

vietn 3.jpg (1)
viet 4.jpg

Fredag den 17. marts

Vi startede tidligt, da vi havde en lang køretur foran os. Vi skulle til Ha Giang nordvest for Hanoi. Vi var fremme ved 17-tiden, men på vejen besøgte vi en landsby. Vi så bl.a. et homestay (vi skulle ikke bo her), men aftalte at spise her om to dage, når vi kom tilbage til Ha Giang efter at have været helt nordpå.

vieeee.jpg
vietnaaaaam.jpg

Vi skulle overnatte på et resort, men det var nu en overdrivelse at kalde det resort. Det lignede mest af alt noget de kommunistiske ledere har haft som fritidsbolig engang i 70’erne. Her skulle vi bo igen om to dage, men heldigvis fik vi væsentlig bedre værelser i anden omgang. På værelset den første overnatning var badeværelses oversvømmet hos os begge, dog værst hos Carola og Leif. Både frokost og aften var lokalt køkken men helt ok. En god dag, der trods en del kørsel også gav spændende oplevelser og en forsmag på den naturskønhed, der ventede os.

Lørdag den 18. marts

Vi startede med besøg på Quyet Tien marked og herfra kørte vi til Heavens Gate. En storslået natur. Vi skulle hike ned herfra til en landsby, hvor vi skulle spise frokost hos en lokal bonde. Turen blev afkortet lidt, da det havde regnet om natten og ruten var meget glat. Det forhindrede dog ikke mig i at styrte og ud over et par hudafskrabninger var jeg sølet godt til. MEN en fantastisk flot tur i et helt enestående smukt terræn. I øvrigt fin frokost igen med 6 retter – mange grøntsager, så det er ikke tungt. Oplevelsesrig dag.

Vi kommer frem til overnatningsbyen Dong Van ikke langt fra Kinas grænse. Fint hotel.

Vejret har været fantastisk godt indtil videre (skriver dette den 22.). Regn nogle nætter men om morgenen klarer det op og solen kommer frem hen over frokost.

vieetete.jpg
vietetet.jpg

Søndag den 19. marts

Naturoplevelserne i dag var helt vilde. Bjerge, stejle skråninger, smalle veje (de kører som idioter undtagen vores chauffør). Et højdepunkt var besøget på Meo Vac Market.

Om aftenen var vi hos den private familie, hvor vi havde bestilt spisning to dage før. Super oplevelse. Det er et Homestay, og man kan se, hvor nogle franskmænd skal sove den nat på billedet bag Leif.

vietetetttet.jpg
vieeeee.jpg
vieetetetettetet.jpg

Mandag den 20. marts

De første dage er langt de mest primitive på turen. Det er der mange grunde til. For det første er området nordpå endnu uopdaget af masseturismen, og for det andet er der stort set kun vietnamesiske turister, der besøger området. Derfor er hoteller og Homestays mest henvendt til dem, selvom det er ved at komme på mode hos de udlændige, der gerne vil opleve det autentiske, inden det er for sent. Maksimum er dog 3-stjernet hotellet.

Men til Birgit, som efter brev 1 skrev at det så meget spændende om end primitivt ud, kan jeg berolige med, at efter i dag står den på noget bedre hoteller 😊

Vi har en lang køretur foran os på vej til Ninh Binh. Ved frokosttid er vi kommet på højde med Hanoi. Vores guide havde endnu engang fundet et super gadekøkken. Det ser meget miserabelt ud udefra, men de kan absolut lave mad. Vi fik stegte ris med kylling og masser af grøntsager.

vi 2.jpg
vi 3.jpg

Ved 16-tiden var vi fremme ved vores hotel, Esmaralda. Lækkert hotel med fine værelser i små bygninger, hvor 8 huse dannede en enhed med egen pool. Der var også centralt et meget stort bassin i tilknytning til restaurant og spa-område.

Tirsdag den 21. marts

Et dejligt morgenbord venter os (det har vi savnet lidt) og med flag på bordet. Leif fylder 65 og det fejres hele dagen. Det har regnet hele natten og lidt om morgenen så cykelturen erstattes af en lang gå-tur mellem 2 landsbyer. Vi er virkelig kommet ud på landet. Vi kommer til en skole, ligesom børnene får fri til frokost, og aldrig har jeg sagt ”hallo what’s your name” så mange gange. Utrolig søde børn. Ved 12-tiden kommer vi til en familie, og rejsebureauet har bedt en lokal kok og hans kone komme og give os et kursus i vietnamesisk kokkekunst. Vi laver friturestegte sweet potatoes og forårsruller. Vi arbejde i en time og bagefter fik vi en 6 retters frokost. Selvfølgelig de bedste forårsruller på hele turen 😊

vi 4.jpg
vi 5.jpg

Efter frokost skal vi ud at sejle. Vi kommer to og to i nogle små træbåde og sejler helt ind under klipperne og et enkelt sted ind i en af hulerne. Lidt Indiana Jones agtigt. Vi sejlede i det område, hvor King Kong er optaget.

Hjemme kl. 15.30 er det tid at overraske Leif. Hotellet har lavet fødselsdagskage og vi får kaffe og gaveoverrækkelse. En overrasket mand. Fin fødselsdagsmiddag om aftenen efterfulgt af et glas vin ved poolen.

vi 6.jpg
vi 7.jpg

Onsdag den 22. marts

Vi har aftalt med guiden, at vi skal starte kl. 9.30. I dag skal vi cykle. Vi har ekstra guide med og cykler 20 km rundt i et meget flot landskab. Det kaldes Halong Bay til lands. Lækker cykeltur i flot vejr.

Eftermiddagen er fri, så vi slapper af ved poolen inden middagen.

Torsdag den 23. marts

Vi starter meget tidligt fra hotellet, da vi har en lang dag foran os. Ved 12-tiden ankommer vi til et sted, hvor de dyrker perler. Vi ser fremgangsmåden, ja – og selvfølgelig skal Kirsten have en perle med kæde til at matche perleøreringene.

Vi spiser frokost i Halong by på et gadekøkken, der specialiserer sig i fisk og skaldyr. Kl. 13.30 er vi klar til at gå ombord på Dragen Pearl 1. Vi installeres i en fin kahyt og skal være på båden de næste to dage. Vi sejlede ud i Halong Bay. Vi var kun 8 kahytter, så det var et lille intimt selskab. Vejret var slået om – de havde haft regn og blæst i 3 uger, men vi havde høj sol og aftensmaden blev indtaget udendørs på dækket. Vi havde dog tid til et ligge lidt på dækket først.

vi 8.jpg
vi 9.jpg

Fredag den 24. marts

Efter morgenmaden stod kaptajnen klar til at tage os i en mindre båd på en tur rundt bland klipperne. Et enestående smukt landskab, der da også er på Unesco’s verdensarvsliste.

Vi fik frokost barbecue på en af øerne og besætningen var lidt stolte af at kunne servere 8 retter. Fin mad og kun fisk og grøntsager. Vi så en af de meget spændende drypstenshuler. Sidst på eftermiddagen var vi tilbage på skibet og igen spiste vi ude.

vi 10.jpg
vi 12.jpg

Lørdag den 25. april

Efter morgenmaden besøgte vi en fiskerlandsby, som lå ude mellem klipperne. De dyrkede naturperler, og vi så produktionen.

Efter frokost lagde skibet til og vores guide ventede på os for at køre os til lufthavnen. Vi ankom til Bangkok, hvor vi tog afsked med Carola og Leif. Uden for lufthavnen ventede en chauffør, som jeg havde bestilt på nettet, og han kørte os de 300 km til Hua Hin (pris 400,00 danske kroner), hvor vi ankom kl. 02.00.

Herefter er der dikteret sol og afslapning resten af ferien.

Hermed slutter ferieberetningen.