Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Dyr Amboseli15
Dyr Amboseli1
Dyr Amboseli3
Dyr Amboseli14
L2420414
L2430133
L2440578

Amboseli National Park

Amboseli National Park ligger ved grænsen til Tanzania lige ved foden af Mount Kilimanjaro, der er Afrikas højeste bjerg med sne og is på toppen. Kilimanjaro er med sine 5895 meter højt også verdens højeste fritstående bjerg der forsøges besteget hver dag året rundt.  Kilimanjaro er et særligt smukt syn tidligt om morgenen og sidst på dagen.  

Dyr Amboseli10

Amboseli National Park er for dig, der rigtig gerne vil opleve elefanterne i deres naturlige habitat. Nationalparken har hundredevis af elefanter, og de kommer i store flokke for at nyde godt af vådområderne, hvor de nemt kan drikke og spise sig mætte. Vandet kommer fra Kilimajaro, der hver dag fylder vådområder op med frisk køligt vand fra bjerget.

Udover de store elefantflokke har Amboseli også et imponerende fugleliv. Der er registeret over 370 forskellige fugle, så nationalparken er også et paradis for ornitologer. 

Safari i Amboseli National Park

Kombinationen af den fantasitiske natur og de vilde dyr, har gjort Amboseli til en velbesøgt nationalpark i Kenya. Muligheden for at se elefanterne i sumpen med Kilimanjaro i baggrunden er ønskescenariet for enhver safarigæst. I Amboseli findes bjerget, der bliver kaldt "Observation Hill". Det er en kort vandretur på ca 15 minutter. Når du når op på toppen, får du den bedste belønning i form af den mest betagende udsigt med Kilimanjaro som baggrund. Fra Observation Hill får du også overblik over den store sump, hvor elefanterne vil flokkes omkring. 

Kenya Dyr Foto48

Amboseli har et varieret terræn med en flad og åben savanne, skovområder med akacietræer, klippefyldte steder med buske, sumpe og vådområder. Dette giver dyrene mange forudsætninger for gode gemmesteder. 

Lake Amboseli, der tidligere var en større saltsø, er i dag en udtørret sø, hvor små skypumper danner søjler i luften, som glider henover den tørre slette. Det tørre sceneri gør det meget lettere at få øje på alverdens dyr og fugle. Den lave vegetation gør også, at man kan se meget langt over savannen.

Kenya Dyr Foto95 (1)

I Amboseli kan du selvfølgelig også se mange andre dyr end elefanter og fugle. Der findes giraffer, zebraer, flodheste, bøfler, geparder og impalaer. 

Bedste tidspunkt at besøge Amboseli National Park

Amboseli National Park er bedst af besøge i de tørre måneder; fra januar til februar og igen fra juli til oktober. I disse perioder samles de store elefantflokke rundt om sumpområderne.