Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
CASA PARTICULAR - de imødekommende værtsfamilier glæder sig til at tage imod og hjælpe på bedste vis, Check Point Travel
shutterstock_429901270 casa particulares in Vinales.jpg
IMG_2159.JPG
shutterstock_188623397 Casa particulares Vinales.jpg
_DSF6548.jpg
2015 01 27 Cuba 0719 Nikon_3591.jpg

Casa particulares - Bo på bed & breakfast på Cuba

Casa particulares er navnet på private indkvarteringssteder i Cuba. Det kan sammenlignes med et bed and breakfast.

Når I bor på casa particulares, har I mulighed for at komme helt tæt på den venlige cubanske befolkning, I spiser deres lækre mad, og I oplever hvordan cubanerne er under private former. At bo på casa er den ideelle mulighed for at opleve det ægte Cuba. Et casa drives af en cubansk familie, men de bor sjælendt selv i huset, mens I er der.  Dog vil familien befinde sig i huset fra tidlig om morgen til sent om aftenen. Det er ikke alle familier, der kan tale engelsk, men hvis man er indstillet herpå, så kan man komme langt med smil og håndfagter. 

Derfor synes vi, at denne form for privat indkvartering i Cuba er en meget spændende oplevelse.

Casas på Cuba

Casas er ligeså forskellige, som folk, der ejer dem. Men fælles for dem alle er, at I får eget værelse og med adgang til eget bad og toilet. Casa particulares er ofte meget farverige. Det vil I kunne se allerede inden I træder ind. Husene er malet i glade farver, og disse farver fortsætter ind i huset, hvor hvert rum ofte har sin egen farve.

Værelserne er simple, men rene og pæne. De er hyggeligt indrettede, ofte med en dobbeltseng og en kommode eller et skab. Værelserne har aircondition, vifte og køleskab. Der er altid privat toilet og bad med håndklæder og sæbe. Så det er næsten ligesom et hotelværelse – blot med hjemlig atmosfære og cubansk charme. 

IMG_2159.JPG

Baggrund for casa particulares

"Casa particular" betyder "privat hus", konceptet er kendt fra Bed & Breakfast. I 1997 begyndte udtrykket at blive brugt om privat indkvartering. Det var nemlig i dette år, at den cubanske regering gjorde det lovligt for cubanere at udleje værelser i deres hus eller lejlighed. På den måde fik cubanerne en ny mulighed for at tjene nogle ekstra penge. 

Hotellerne på Cuba er alle ejede af regeringen og drives af statsansatte. Men på casas får familierne selv lov til at beholde alt over de 50$, som de betaler i skat pr. måned pr. værelse til regeringen. Det gør selvsagt en stor forskel for de lokale familier, at de har denne mulighed. Servicen og kvaliteten på casas er ofte virkelig god. Disse familier har en personlig interesse i at gøre jer glade og tilfredse, så I forhåbentlig anbefaler netop deres hus til jeres omgangskreds, og måske endda kommer på besøg hos dem igen. 

IMG_2204.JPG

Oplev casa particulares med CPT

På flere af Check Point Travels Cuba-rejser har I mulighed for at bo på de private casa particulares. Det kan I for eksempel på rejsen Cuba med bus og casa, hvor I oplever den smukke kolonitidsby Trinidad, de endeløse tobaksmarker i Viñales, der leverer tobak til nogle af verdens fineste cigarer, og I kommer på opdagelse i Havanas hyggelige gader.

Drømmer I om at opleve Cuba, med eller uden privat indkvartering, så kan I se nærmere på vores spændende rejser til Cuba. Og hvis der er noget, I finder særligt interessant, så kan I bede om et uforpligtende tilbud ved at sende en rejseforespørgsel.

Bestil et tilbud

Cuba med bus og casa MAIN.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Cuba med bus og casa
  • Kultur og historie i Havanas gamle bydel
  • Tobaksplantager i naturskønne Viñales
  • Kolonitidsstemning i smukke Trinidad
  • Flotte strande, brolagte gader og landsbyliv 
  • Privat indkvartering hos gæstfrie cubanere
  • Inkl. fly, B&B og transport

Fra kr. 13.800

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn