En dag ved Chichen Itza

Chichen Itza, på den mexicanske Yucatan-halvø, er uden tvivl et af de mest sagnomspundne spor efter gamle sydamerikanske kulturer. I dag regnes stedet for et af verdens syv moderne vidundere, på lige fod med Den Kinesiske Mur og inkaernes Machu Picchu i Peru. Det er en storslået oplevelse at besøge stedet, se de imponerende ruiner og få et unikt indblik i gamle maya- og itzá-epoker. Her får I et bud på, hvordan I kan tilbringe en dag ved Chichen Itza.

Det er en god idé at ankomme tidligt til Chichen Itza, så I slipper for at gå rundt i den værste hede - og her er der også færre besøgende. Det store tempelområde åbner klokken 08:00. Følger I programmet for vores rejse "Det bedste af Mexico" ankommer I til Chichen Itza fra kolonitidsbyen Mérida - en køretur på omkring 1,5 timer. Fra parkeringspladsen går I til stedets Visitor Center og køber adgangsbillet til området. Her kan I også hyre en engelsktalende guide, hvis I har lyst til sådan én, der guider jer rundt og fortæller historien om den gamle kongeby.

El Castillo - Kukulcáns Pyramide

Når I kommer ind på Chichen Itza-området er det første, der møder jer synet af Kukulcáns Pyramide (El Castillo). Det er en imponerende oplevelse at se det 25-meter høje bygningsværk på helt nært hold og forestille sig, hvordan mayaerne har båret sig ad med at bygge den enorme konstruktion for flere hundrede år siden. 91 trin er der til toppen af pyramiden, og for foden af den nordvendte trappe ser I to store slangehoveder, hugget i sten, som tegn på, at pyramiden er tilegnet guden Kukulcán (Den fjerklædte slange).   

Slangen kommer til live

Skulle I være så heldige - eller have planlagt efter det - så kan I ved Chichen Itza opleve et ganske specielt syn. To gange om året, ved forårs- og efterårsjævndøgn, bliver den fjerklædte slange nemlig vakt til live. På netop disse to tidspunkter kaster solen sine stråler på nordsiden af pyramidens terrasser på en sådan måde, at der skabes en bugtende skygge - en slange, der stiger ned fra pyramidens top og ender ved pyramidens fod ved det drabelige stenslangehoved med åbent gab og hugtænder. Mayaerne virkede til at have en forbløffende viden om astronomi og geometri, og "slangeskyggen" er næppe et tilfældigt fænomen. 

Jaguarens tempel

Udover El Castillo, der er det mest berømte af templerne i Chichen Itza-området, kan I se flere andre spændende bygninger fra byens storhedstid, der ophørte omkring år 1.400. I søjlerne ved Jaguarens & Skjoldets Tempel (Templo de los jaguares Y Escudos) kan I se udskårne klapperslanger og stentavler med jaguarer. Kraniernes Platform er et andet fascinerende syn. Platformen er prydet med udskårne kranier og gengivelser af store rovfugle, der river mænds brystkasser op for at æde deres hjerter. Denne lidt uhyggelige platform har antageligt været brugt til at udstille hovederne af de mennesker, man ofrede til guderne. 

Pelota - et helligt boldspil

Ved Chichen Itza kan I også se nærmere på den store pelotabane. Boldspillet blev spillet af mayaerne - samt af mange andre folkeslag i mesoamerika - og det er fascinerende at forestille sig, hvordan der her er blevet kæmpet for at få bolden op igennem den store stenring, der sidder på hver sin lodrette mur. 

Der er 8 meter op til ringene, og da det ikke var tilladt at bruge hænderne, var det et meget teknisk krævende spil, når bolden skulle skydes op igennem ringene.

De barske kampe kan måske sammenlignes med gladiatorkampene i Colosseum i Rom, og da der her var tale om et spil af religiøs betydning kunne et nederlag betyde, at anføreren for det tabende hold blev ofret til guderne.    

De 1.000 søjlers plads

På jeres tur rundt i ruinerne må I ikke gå glip af Plaza de las Mil Columnas, der direkte oversat betyder De 1.000 Søjlers Plads. Når I ser det, ved I hvorfor, det kaldes sådan. Et ganske imponerende syn.

Efter en fantastisk spændende rundtur i Chichen Itza-området kan I nyde en god frokost på Hacienda Chichén, der ligger nogle få hundrede meter fra parkeringspladsen. Det er en stemningsfuld restaurant, indrettet i en gammel spansk hacienda fra 1600-tallet. 

Når I forlader Chichen Itza, kan I overveje, om I har lyst til en dukkert i en af områdets smukkeste cenotes, Ik Kil. En cenote er et naturligt vandhul, og disse cenotes findes flere steder i Mexico. Ik Kil er dog en af de største og flotteste, og det er et besøg værd at køre de cirka 3 kilometer fra Chichen Itza for at se nærmere på det. Det koster en beskeden entre at få lov at hope i vandet, og efter store oplevelser - og en solid frokost - er det skønt med en dukkert.

Oplev Chichen Itza

Har I fået lyst til at opleve Chichen Itza, så kan I hoppe ind og tjekke vores rejser til Mexico, hvor Chichen Itza naturligvis er på programmet. I kan for eksempel se nærmere på Chichen Itza på rundrejsen Det bedste af Mexico, der giver jer et hav af store kulturoplevelser og slutter med skøn badeferie i Tulum

I kan sende os en rejseforespørgsel, hvis I ønsker at få et tilbud på en rejse til Mexico. 

Send rejseforespørgsel 

18 dage

Det bedste af Mexico

 • Guidet tur i Mexico City og Teotihuacan
 • I flodbåd blandt fugle og krokodiller i Sumidero Canyon
 • Mayaernes kongebyer Uxmal, Palenque og Chichen Itza
 • Højlandsindianere, landsbyliv og farverige markeder
 • Vandfald, underjordiske søer og smukke kolonitidsbyer
 • Badeferie på de hvide sandstrande i Tulum
Fra kr. 17.995 / pers. ved 2 voksne
16 dage

Mexico - Kultur, natur & strand

 • Yucatans store højdepunkter
 • Chichén Itza og mayaerne
 • Livet i spanske kolonitidsbyer   
 • Smuk natur og spændende dyreliv
 • Strandparadis og badeferie i Tulum
 • Inkl. fly, billeje og hoteller
Fra kr. 16.495 / pers. ved 2 voksne

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk