Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
25A7adb2 E4f9 4548 Ad83 79E0800d61f2

Fakta om Thailand

Hvad hedder Thailands valuta? Hvornår er det regntid i Thailand? Skal jeg vaccineres, når jeg rejser til Thailand. Spørgsmålene er mange, når man rejser til Thailand. Find svarene på de oftest stillede spørgsmål her.

På denne side finder du fakta om Thailand beliggenhed, størrelse, flag, religion og meget mere.

Thailand kort - Hvor ligger Thailand?

Hvor ligger Thailand?

Thailand er et smukt og mangfoldigt land beliggende i det sydøstlige Asien. Geografisk set ligger Thailand i hjertet af Sydøstasien og grænser op til flere lande, der spænder fra Myanmar og Laos i nord, Cambodja mod øst, Malaysia i syd og Andamanhavet og den Thailandske Golf mod vest. Under hovedlandet strækker den thailandske halvø sig og støder op til den malaysiske halvø i en lang, smal tange. Landet har en længde af 1870 km fra nord til syd.

Landets geografiske placering har spillet en afgørende rolle i dets historie, kultur og økonomi. Med sin lange kystlinje langs Andamanhavet og den Thailandske Golf er Thailand velsignet med en overflod af maleriske øer, pragtfulde strande, frodige skove og floder. Disse naturskønne skatte tiltrækker millioner af turister fra hele verden hvert år og gør Thailand til et af de mest populære rejsemål i verden.

Du kan se et kort over byer, øer og seværdigheder i Thailand her.

Hvor stor er Thailand?

Thailand er et relativt stort land i Sydøstasien med en imponerende størrelse og mangfoldighed i landskab og kultur. Med et samlet areal på cirka 513.120 kvadratkilometer strækker Thailand sig fra den nordlige grænse mod Laos og Myanmar til den sydlige grænse mod Malaysia. Landet har en varieret topografi, der omfatter bjergkæder, frodige sletter, tropiske skove og smukke kyststrækninger.

Hvor stor er Thailand i forhold til Danmark

For at sætte Thailands størrelse i perspektiv i forhold til Danmark kan man sammenligne de to landes areal. Danmark har en samlet størrelse på cirka 43.000 kvadratkilometer, hvilket gør det betydeligt mindre end Thailand. Thailand er næsten 12 gange større end Danmark i areal.

Bangkok - Thailands hovedstad

Thailand hovedstad

Hovedstaden i Thailand er Bangkok. Bangkok er en af verdens mest dynamiske og spændende byer. Med sit mix af moderne skyskrabere, historiske templer, livlige markeder og hektisk gadekøkkenkultur er Bangkok fuld af oplevelser og kontraster. Disse fem oplevelser fortjener at blive besøgt:

1. Grand Palace og Wat Phra Kaew

Grand Palace, hjemsted for Thailands kongefamilie i flere århundreder, og Wat Phra Kaew, templet der huser den berømte Emerald Buddha, er to af Bangkoks mest ikoniske seværdigheder.

2. Chinatown (Yaowarat)

Bangkoks Chinatown, kendt som Yaowarat, er et paradis for madentusiaster og shoppingentusiaster. Tag på opdagelse i de travle gader fyldt med farverige markeder, traditionelle butikker og autentiske kinesiske restauranter, hvor du kan smage på lækre retter og købe alt fra eksotiske krydderier til guld og smykker.

3. Chao Phraya-floden og Tempelbesøg

Tag en bådtur langs den maleriske Chao Phraya-flod, der skærer sig gennem byen, og udforsk Bangkoks smukke templer og paladser langs flodbredden. Besøg smukke templer som Wat Arun (Templet ved Daggry) og Wat Pho (Templet for den liggende Buddha) for at opleve den imponerende arkitektur og åndelige atmosfære.

4. Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market er en af verdens største og mest livlige markeder, der tiltrækker tusindvis af besøgende hver weekend. Udforsk de tusindvis af boder, der sælger alt fra tøj, kunsthåndværk og antikviteter til planter, kæledyr og mad. Det er det perfekte sted at shoppe til souvenirs og opleve Bangkoks pulserende markedsstemning.

5. Thai Street Food

Ingen rejse til Bangkok er komplet uden at smage på det lækre thailandske gadekøkken. Tag på en spændende madtur gennem Bangkoks gader og smag på autentiske retter som pad thai, som tam (grøn papaya salat), tom yum suppe og mango sticky rice. Gadekøkkenet er hjertet af Bangkoks madkultur, og det er en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Munke på stranden i Hua Hin

Thailand religion

Religion spiller en central rolle i Thailands kultur og samfund og har formet landets historie, traditioner og dagligdag på mange måder. Thailands religiøse landskab er præget af en unik blanding af buddhisme, animisme, hinduisme og andre lokale trosretninger, der afspejler landets historiske og kulturelle arv.

Buddha tilbedelse

Buddhismen er en central del af Thailands religion, og tilbedelse af Buddha er almindelig i hele landet. Thaier ofrer blomster, røgelse og lys ved buddhistiske templer som udtryk for respekt og hengivenhed over for Buddhas lære og principper.

Buddhistiske templer (Wats)

Thailands landskab er prydet med buddhistiske templer, kendt som "wats". Disse templer fungerer som religiøse og sociale centre, hvor folk samles for at bede, meditere og deltage i religiøse ceremonier.

Religiøse festivaler

Thailands religiøse kalender er fyldt med festivaler og ceremonier, der fejrer buddhistiske helligdage og traditioner. Nogle af de mest populære festivaler inkluderer Songkran, Loy Krathong og Visakha Bucha, hvor mennesker deltager i religiøse ceremonier, processioner og andre festlige aktiviteter.

Religiøse ritualer og troen på ånder og overtro

Rituelle praksisser spiller en vigtig rolle i thaifolkets liv. Dette kan omfatte daglige ritualer såsom at give almisser til munke, tage til buddhistiske templer for at bede eller udføre personlige ceremonier og ofringer for at opnå lykke, sundhed og beskyttelse.

En interessant del af Thailands religiøse landskab er troen på ånder og overtro, der spiller en stor rolle i mange thaier liv. Troen på ånder, kaldet "phi" på thai, er dybt forankret i den thailandske kultur, og mange mennesker udfører ritualer og ofrer for at behage ånderne og sikre lykke og beskyttelse.

Det thailandske flad vejrer over hovedgaden i Phuket Old Town

Thailand flag

Thailands flag er kendt som "Thong Trairong" på thai, og er et symbol på nationens stolthed, historie og identitet. Thailands flag består af fem vandrette striber i rødt, hvidt og blåt, hvor de to yderste striber er røde, de to indre striber er hvide, og den midterste stribe er blå. Hver farve og hver del af flaget har en symbolsk betydning, der afspejler Thailands historie og værdier.

Den midterste blå stribe i det thailandske flag repræsenterer monarkiet, som har en central placering og betydning i Thailands politiske og sociale struktur. Farven blå symboliserer også Thailands kongefamilie, som er respekteret og beundret af befolkningen.

De to yderste røde striber i flaget repræsenterer folket i Thailand og deres vilje til at ofre sig for nationen. Farven rød symboliserer også blodet, der blev udgydt af thaierne for at forsvare deres land og uafhængighed.

De to hvide striber mellem de røde repræsenterer religion og dyd. Farven hvid symboliserer renhed og fred, hvilket er centrale værdier i Thailands kultur og samfund. Den hvide farve repræsenterer også buddhismen, som er den dominerende religion i Thailand.

Hvor lang tid tager det at flyve til Thailand?

At flyve til Thailand fra Danmark indebærer typisk en flyvetid på omkring 11-18 timer, afhængigt af flere faktorer såsom valg af rute, og eventuelle mellemlandinger. Direkte flyvninger fra Københavns Lufthavn til Bangkok, Thailands hovedstad, tager normalt omkring 11-12 timer. Disse direkte ruter tilbydes af flere store flyselskaber og er ofte foretrukne for rejsende, der ønsker en mere direkte og hurtigere rejse. Fra Bangkok er det muligt at flyve videre til Phuket, Krabi og Koh Samui.

For dem, der vælger en flyvning med mellemlanding, kan rejsetiden variere lidt. Mellemlanding kan forekomme i europæiske, mellemøstlige eller asiatiske lufthavne, afhængigt af flyselskabet og ruten. Afhængigt af længden af mellemlandingerne kan flyvetiden fra Danmark til Thailand variere fra 14-18 timer.

Check Point Travel bestræber sig altid på at finde flyforbindelser med kort flyvetid til Thailand og generelt set. Du kan se rejsetiden, når du vælger en konkret afrejsedato på en konkret rejse på vores hjemmeside.

Hvad er klokken i Thailand?

Når det drejer sig om at finde ud af, hvad klokken er i Thailand i forhold til Danmark, er det vigtigt at forstå tidsforskellen mellem de to lande. Thailand opererer i tidszonen, Indochina Time Zone (ICT), som normalt ligger 6 timer foran tidszonen, Coordinated Universal Time (UTC+7), mens Danmark følger tidszonen, Central European Time Zone (CET), som er UTC+1.

Denne tidsforskel resulterer i, at Thailand er 6 timer foran Danmark.

Så hvis klokken er 12:00 middag i Danmark, vil den være 18:00 om aftenen i Thailand. At forstå denne tidsforskel er afgørende, især når man planlægger opkald, virtuelle møder eller koordinering af rejseplaner mellem de to lande.

Thailands sprog

Det thailandske sprog, kendt som Thai eller Siamese, er en vigtig del af Thailands kultur og identitet. Det tilhører den tai-kadai-sprogfamilie og er det officielle sprog i Thailand, hvor det tales af størstedelen af befolkningen. Thai er også det primære sprog, der bruges i administration, uddannelse, medier og forretning i landet.

Thai-sproget er karakteriseret ved dets unikke alfabet, som kaldes "Thai-script". Alfabetet består af 44 konsonanter, 15 vokaler og fire tone markører, som giver thai en distinkt lyd og struktur. Det er et tonalt sprog, hvilket betyder, at tonen, hvormed et ord udtales, kan ændre dets betydning. Thai har fem toner: høj, lav, stigende, faldende og neutral.

Thailand valuta

Thailands valuta hedder thailandske baht (THB) og er den officielle valuta i Thailand. 1,0 DKK svarer til ca. 5-5,5 THB. I Thailand kan I benytte de fleste typer kreditkort, så som Mastercard, American Express og Visa, men det er også muligt at veksle til Thai Bath i Danmark. Prisniveauet er meget lavere end i Danmark, og et måltid mad på en almindelig restaurant kan typisk fås til ca. 1/3 af prisen i forhold til danske restauranter.

Flere fakta om Thailand

Det thailandske landskab rummer store forskelle: Høje, tyndt bevoksede bjerge og frodige lavlandssletter samt rismarker og sandstrande. Thailands placering i den tropiske monsunzone har stor indvirkning på klimaet, og der kan være store vejrforskelle alt efter, hvor man befinder sig i Thailand.

Du kan finde flere fakta om Thailand på vores side om vejret i Thailand. 

Se også vores guide om regntid i Thailand og Thailands sæsoner, så du har de bedste forudsætninger for at planlægge din rejse til Thailand.

 

Tag på en rejse til det fantastisk Thailand

Drømmer du om en rejse til det skønne Thailand? Så tag et kig på vores udvalg af rejser til Thailand her.

TELTLEJR - Ved Hin Tok River Camp kan I ligge i en pool med naturligt vand og se ud på floden og de skovklædte bjerge, Check Point Travel

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, River Kwai og Khao Lak
  • 3 nætter på 4-stjernet hotel i Bangkok
  • 1 nat i Hin Tok River Camp i luksustelt (inkl. helpension)
  • 1 nat på husbådshotel på River Kwai (inkl. helpension)
  • Fantastisk natur og spændende krigshistorie
  • 7 nætter på 4-stjernet strandresort i Khao Lak
  • Inkl. fly, transport, hoteller og flere måltider

kr. 13.500

Fra kr. 13.200

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Sivalai_Hytter paa stranden_ 010.jpg

15

dage

GOD TIL VINTER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Krabi og Koh Mook
  • 7 nætter på 4-stjernet resort i Ao Nang
  • Tæt på strand, butikker og restauranter
  • 5 nætter i lækker bungalow på Koh Mook
  • Paradis-ø med blåt vand og vajende palmer
  • Tid til afslapning, snorkling og eventyr
  • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad 

kr. 11.800

Fra kr. 11.200

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Hotel Facility 3

15

dage

GOD TIL SOMMER

BOOK ONLINE
SPAR 500 KR.

Koh Samui og Koh Phangan
  • 6 nætter på 4-stjernet resort på Koh Samui
  • Afslapning i vandkanten på Koh Samui
  • 6 nætter på 4-stjernet resort på Koh Phangan
  • Hyggeligt resort med pool og strand
  • Mulighed for spændende udflugter
  • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 14.850

Fra kr. 14.350

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Swimming Pool (6)

15

dage

GOD TIL SOMMER

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, Khao Sok og Khanom
  • 2 nætter på 4-stjernet hotel i Bangkok
  • 2 dages naturoplevelser i Khao Sok National Park
  • Jungleeventyr, flodsejlads og elefanter
  • 9 nætter på 4-stjernet strandresort i Khanom
  • Landsbyliv, skønne strand og lyserøde delfiner i Khanom
  • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 14.450

Fra kr. 14.250

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Beach & Pool.jpg

15

dage

God til sommer

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Badeferie i Khanom - Aava Resort
  • 12 nætter på 4-stjernet strandresort
  • En uopdaget perle med smukke strande
  • Spis morgenmad med havudsigt
  • Autentisk landsbyliv og gode udflugter
  • For dem der vil opleve det ægte Thailand
  • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 13.350

Fra kr. 12.950

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn