Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
KANDY - festivalstemning omkring templet hvor buddhas ene tand opbevares, Check Point Travel

Kandy og Tandens Tempel

shutterstock_141167635 Pera Hera festival in Kandy to celebrate the tooth of Buddha..jpg

Kandy i Sri Lankas centrale højland har en særlig betydning i Sri Lankas historie. Dels fordi det var de singalesiske kongers sidste højsæde. Dels var det herfra englænderne administrerede de store te-plantager i højlandet. Sidenhen var det også her modstanden mod den engelske kolonimagt var størst frem mod selvstændigheden i 1948.

Historiske dokumenter viser, at Kandy blev etableret af Vikramabahu III, der var overhoved for the Kingdom of Gambola og levede fra 1357 - 1374.

Den første konge af the Kingdom of Kandy var Sena Sammatha Wickramabahu (1473 - 1511). Han regerede Kandy som et semi-uafhængigigt kongerige og gjorde byen til hovedstad i det nye rige.

Siden dengang har Kandy været underlagt skiftende herredømmer og været indtaget af kolonimagter. Især Englænderne har sat deres spor i Kandy.

Templet kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1988.

Tandens Tempel

Tandens Tempel i Kandy. Rejser til Sri Lanka.jpg

Det er dog hverken englændernes tilstedeværelse eller byens rolle i selvstændighedskampen, der tiltrækker sig størst opmærksomhed i Kandy. Men derimod ”Dalada Maligawa”, Tandens tempel, der rummer Sri Lankas, og sågar en af Verdens, mest betydningsfulde buddhistiske helligdomme. Gemt i en række små guldæsker, som ligger i et smukt pagodeformet guldskrin, ligger en af Buddhas hjørnetænder. Tanden blev ifølge sagnet smuglet til Sri Lanka gemt i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede og er sidenhen flyttet rundt mellem de skiftende hovedstæder. I forbindelse med de daglige ceremonier er der mulighed for at følge den lange række af buddhistiske pilgrimme, der passerer forbi rummet med helligdommen.

KANDY - festivalstemning omkring templet hvor buddhas ene tand opbevares, Check Point Travel

Ud over de daglige ceremonier er Buddhas hjørnetand hvert år centrum for Sri Lankas største og vigtigste festival, Kandy Esla Perahera, der finder sted i juli og august. I 10 dage fejres ikke alene Buddhas tand, men også byens vigtigste hindutempler og deres respektive guder. Festlighederne bygger langsomt op til det helt store klimaks på 10. dagen i forbindelse med det sidste og største optog. Flere tusinde Kandy-dansere, trommeslagere, fakkelbærere og munke går i procession foran cirka 50 festklædte elefanter, hvoraf den største bærer en kopi af Buddhas tand. Elefanterne er dækket af farverige stoffer med indsyede spejle og blinkende lyskæder, og det hele kulminerer i den helt store folkefest. I forbindelse med festivalen kan det være svært at finde hotel i Kandy. Så kunne I tænke jer at opleve en af Asiens største og mest farverige folkefester, kan det anbefales at bestille i god tid.

Kandy Festival. Elefatner. Rejser til Sri Lanka.jpg

I kan tage på oplevelse i Kandy og se Tandens Tempel på for eksempel vores rejser Det bedste af Sri Lanka, hvor I blandt andet også besøger de farvestrålende huletempler i Dambulla, klipperfortet Sigiriya og tager på udkig efter de sjældne leoparder og andet spændende dyreliv i Yala National Park.

Er I interesserede i en rejse til Sri Lanka, kan I sende os en rejseforespørgsel

Send rejseforespørgsel