Kandy

shutterstock_141167635 Pera Hera festival in Kandy to celebrate the tooth of Buddha..jpg

Kandy er Sri Lankas næststørste by beliggende i den centrale del af landet - ikke langt fra højlandets temarker. Det er en interessant oplevelse at besøge den tidligere hovedstad, der har en stor plads i Sri Lankas historie, og som rummer en række religiøse mindesmærker. Kandy var de singalesiske kongers sidste højsæde, og derudover var det fra Kandy, at englænderne administrerede højlandets store te-plantager.

Her kan I opleve, hvad byen er mest kendt for, nemlig Dalada Maligawa (Tandens tempel), der er et af verdens helligste steder for buddhister. Templet er især helligt, fordi det rummer en meget speciel lille ting. Gemt i små guldæsker i et pagodeformet guldskrin ligger nemlig en af Buddhas hjørnetænder, der ifølge legenden blev smuglet til Sri Lanka i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede.

Templet kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1988.

Kandy historie

Historiske dokumenter viser, at Kandy blev etableret af Vikramabahu III, der var overhoved for the Kingdom of Gambola og levede fra 1357 - 1374.

Den første konge af the Kingdom of Kandy var Sena Sammatha Wickramabahu (1473 - 1511). Han regerede Kandy som et semi-uafhængigigt kongerige og gjorde byen til hovedstad i det nye rige.

Siden dengang har Kandy været underlagt skiftende herredømmer og været indtaget af kolonimagter. Især Englænderne har sat deres spor i Kandy.

I kan tage på oplevelse i Kandy og se Tandens Tempel på for eksempel vores rejser Det bedste af Sri Lanka, hvor I blandt andet også besøger de farvestrålende huletempler i Dambulla, klipperfortet Sigiriya og tager på udkig efter de sjældne leoparder og andet spændende dyreliv i Yala National Park.

Er I interesserede i en rejse til Sri Lanka, kan I sende os en rejseforespørgsel

Send rejseforespørgsel

detbedsteafsrilanka-tablet.jpg

15

dage

Restpladser TILBUD Bestil nu og spar!

Det bedste af Sri Lanka
  • Enestående rundrejse med privatchauffør
  • Historiske kongebyer og imponerende templer
  • Elefantsafari i Minneriya og leoparder i Yala
  • Højlandets te-marker, bjerge og britiske huse
  • Badeferie og mulighed for hvalsafari ved Koggala
  • Inkl. fly, hoteller, transfers og halvpension

kr. 12.750

Fra kr. 11.500

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
LAX.jpg

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | lax@cpt.dk