BIG ISLAND - Kom helt tæt på vulkanerne i Hawaii Volcanoes National Park.
Lava Big Island

Oplev Hawaii Volcanoes National Park på Big Island

Oplev Volcanoes National Park på Big Island

KilaueaVulkanen.jpg

Hawaii Volcanoes National Park dækker en stor del af sødøen på Big Island, Her kan I komme helt tæt på naturens rå kræfter og opleve den vulkanske aktivitet, der har skabt Hawaii.

Parken rummer to af øens fem vulkaner, Mauna Loa og Kilauea. Ingen andre steder i Hawaii-øgruppen er naturens ekstreme kræfter tydeligere end ved Kilauea-vulkanen. Vulkanen regnes for en af verdens mest aktive vulkaner, og den har stort set været i udbrud siden 1983. Lige siden er lava fra Kilauea løbet ud i havet og dannet nyt land. Det syder, koger og damper, når lavaen rammer havet. Hvor tæt I kan komme på dette naturfænomen afhænger af, hvor lavastrømmene løber.  

I nationalparken kan I køre gennem udslukte vulkankratere og over golde lavasletter med rygende svovlsøer, sorte lavasten og dampende vandhuller. Samtidig rummer den store park regnskovsområder, og det er en meget speciel oplevelse at køre igennem de skiftende økosystemer, der er blevet skabt af mere end hundredetusinde år med vulkansk aktivitet.

Selv hvis I ikke ønsker at vandre, er der gode muligheder for at opleve de vulkanske landskaber. Køreturen ned til det sted, hvor lavaen løber ud i havet og danner en flere hundrede meter høj dampsøjle er en uforglemmelig oplevelse – hvis der vel at mærke er aktivitet den dag, I besøger området. Det kan I forhøre jer om ved informationscentret i parken, der altid er opdateret på, hvor I bedst ser flydende lava. Informationscentret kan ligeledes henvise til organiserede aftenture, hvor det orange skær fra lavaen er mest tydelig. En anden vej fører hele vejen op til kraterkanten af Kilauea-vulkanen, hvorfra I har en fabelagtig udsigt over området. Den eneste måde at få en bedre udsigt på, er ved at tage en en helikoptertur. Fra helikopteren kan I kigge direkte ned i de aktive kratere og få det bedste overblik og de vulkanske landskaber.

Big Island Vulkan

Flere steder kan I stoppe bilen og se nærmere på den størknede lava, og I kan se sprækker i jorden, hvor svovldampe siver op gennem jordoverfladen og vidner om, at der er masser af aktivitet under jorden. Det er også muligt at vandre flere steder i parken.   

Når I står ved Jagger-museet kan I se udover den enorme Kilauea Caldera med Halemaumau-krateret i midten, hvorfra røg og til tider orangegule flammer står op fra den brændende magma. Et fantastisk syn.

Vil I høre mere om mulighederne på Big Island, så ring til os på 86137744. I kan også få et uforpligtende tilbud ved at sende os en rejseforespørgsel

Send rejseforespørgsel