Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
shutterstock_532550443 fiskerlandsby ved negombo.jpg

Oplevelser i Negombo

Spændende by med livligt fiskemarked

Negombo er en mindre kystby med en travl, lille bymidte og en lang historie, der toppede dengang kolonimagterne kæmpede om den lukrative krydderihandel i denne del af verden. I dag er det dog mest friskfangede fisk der sælges på Negombos markeder, og bliver I trætte af strandlivet, kan det varmt anbefales at I står tidligt op og besøger fiskemarkedet i Negombo, der er landets næststørste. Fisk i alle afskygninger og farver tilbydes til højestbydende for så få timer senere at blive grillet på områdets mange fiskerestauranter – lækkert. Tæt ved markedet benyttes stranden ligeledes til at tørre fisk i solen, hvilket givet et fantastisk farverigt kludetæppe af små og store fisk, sirligt placeret i bunker klar til salg. 

shutterstock_577659298 NEGOMBO, SRI LANKA - NOVEMBER 25, 2016 Workers clean the heaps of anchovies and fold it to baskets, preparing for sale at the market (1).jpg

Hyggelige småbutikker og restauranter

I gåafstand fra hotellet finder I ligeledes et stort udvalg af spændende småbutikker, der sælger alt fra traditionelt kunsthåndværk, tekstiler og souvenirs samt en række hyggelige restauranter og caféer, hvor der serveres de lækreste lokale specialiteter – især frisk seafood.

Bådtur i mangroven

Er I interesseret i at se nærmere på den spektakulære srilankanske natur, er der mulighed for at tage en bådtur til det farverige Muthurajawela vådområde. I dette fascinerende landskab blandes mangrove med skov og der er mulighed for at se aber, krokodiller, kæmpeøgler og mange forskellige fugle, heriblandt isfugle, traner, hejre og rovfugle. Kombiner naturoplevelserne med et besøg i en af de små fiskerlandsbyer langs med ruten og få et indblik i deres hverdag.

shutterstock_708013621.jpg

Cykeltur langs Hamiltons kanal

En anden mulighed er at leje en cykel og tage en tur på stierne langs med Hamilton Canal, som hollænderne byggede i forbindelse med deres storhedstid i området. Små landsbyer langs med kanalen oplever sjældent besøg fra nysgerrige turister, så være forberedt på at nysgerrigheden går begge veje.

Hamiltons Canal. Rejser til Sri Lanka.jpg