Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Colombo.jpg

På opdagelse i Colombo

Den tidligere hovedstad oplever en række forandringer i disse år. En del kræfter bruges på at restaurere bygningerne fra de forskellige kolonitidsperioder, samtidig med at nye moderne forretningskvarterer og lejlighedskomplekser skyder frem. Et godt eksempel er det næsten 300 år gamle hollandske hospital, der i dag huser moderne caféer, restauranter og butikker. Udover de historiske bygninger kan det anbefales at besøge nationalmuseet for at få et indblik i landets spændende historie.

Seværdigheder i Colombo

Frem for at lede efter store seværdigheder i selve Colombo anbefaler vi i stedet, at I går på opdagelse i basar-bydelen Pettah, der rummer adskillige markeder og sjove butikker. Her kan man købe alt mellem himmel og jord, og det farverige optrin opleves bedst til fods eller fra en af områdets små spændende restauranter. I Colombo har I også mulighed for at prøve noget af den spændende og velsmagende srilankanske mad. Det srilankanske køkken dækker over specialiteter fra forskellige etniske og religiøse grupper såvel som særlige egnsretter. Ris er ofte udgangspunktet, og hertil får man forskellige småretter med kød, fisk eller grøntsager. Vær opmærksom på, at de lokale har en forkærlighed for chili og stærk karry, så nogle retter kan være endog særdeles krydrede.

Colombo skylines. Rejser til Sri Lanka.jpg

Ud på eftermiddagen søger Colombos indbyggere væk fra byens varme og ud i den friske brise ved Galle Face Green, et åbent græsområde ud mod det Indiske Ocean. Det er et etniske miks uden sidestykke, og familier med børn hygger sig side om side med unge forelskede par og nysgerrige turister. Himlen er fyldt med drager i alle størrelser, drageflyvning tages generelt meget seriøst på disse kanter, og langs gangarealerne er det muligt at stille sulten på et af de mange gadekøkkener. Har I ikke mod på at kaste jer ud i de lokale specialiteter, kan det anbefales at nyde en afternoon tea eller en forfriskende drink i udendørsrestauranten på det historiske Galle Face Hotel med udsigt til solnedgangen.

Galle Face Green Colombo. Rejser til Sri lanka.jpg