Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
shutterstock_402412081.jpg

Oplev hvalhajer på snorkelturen

 

Hvis I overvejer at rejse til Mexico med Check Point Travel i sommermånederne og bor på øen Isla Mujeres, så er det oplagt at tage på snorkeltur til Isla Contoy. Øen, der ligger lidt nord for Isla Mujeres, er især kendt for sit rige fugleliv, der blandt andet tæller pelikaner, fregatfugle og hejrer. Men i sommermånederne sker der noget ganske særligt i krystalklare hav, der omgiver øen.

Af Henrik Særmark-Thomsen, Check Point Travel

Forestil jer at ligge med snorkel og maske i havoverfladen og se verdens største fisk mæske sig i plankton. Hvalhajen kan blive op til 16 meter lang, men typisk er de fleste hvalhajer i omegnen af 10-12 meter. Men det er nu også ganske imponerende.

Se i hvalens gab

Når I kommer i vandet og ligger der i havoverfladen, kan I se på nærmeste hold se, hvordan hvalhajen suger vand ind i det kæmpemæssige gab og nærmest støvsuger de øverste havlag for plankton. Og der er virkelig sug på, kan vi hilse og sige.

Hvis I befinder jer foran den fredsommelige kæmpe, når den er i gang med at suge vand ind, så kan I mærke, hvordan I bliver trukket hen imod gabet. Men der er ingen grund til panik – selv om gabet synes stort. Den er kun til plankton og småfisk.

shutterstock_402412072.jpg

Prøv det selv

I kan få den unikke oplevelse med at svømme med hvalhajer på vores skønne badeferie til Tulum & Isla Mujeres i Mexico.

Er I interesseret i at høre mere om mulighederne, kan I sende os en rejseforespørgsel.

Send rejseforespørgsel