Cubanske børn går på gaden i Trinidad

Udflugtspakke - Tre udflugter i én

Med Check Point Travels udflugtspakke får I få en grundig introduktion til Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Udflugterne ledes af dygtige lokale guider og foregår på engelsk. Guiderne kender områderne særdeles godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, der alle er med til at give et bredt indblik i Cuba. 

Udflugterne sælges i én samlet pakke, og det er derfor ikke muligt kun at købe en eller to af turene. Læs mere om udflugterne her

shutterstock_399271585 Camaguey, CUBA - The warm sunset light.jpg

Tre forskellige udflugter

Denne pakke indeholder tre udflugter, der hver i sær giver en god introduktion til Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Udflugterne ledes af dygtige lokale guider og foregår på engelsk. Guiderne kender områderne særdeles godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, der alle er med til at give et bredt indblik i Cuba. Turene sælges som én samlet pakke, og det er derfor ikke muligt kun at købe en eller to af turene.

Gademusikanter i Havannas gamle bydel

Tur 1: Byrundtur i Havana

Lokalguiden møder jer på hotellet og sammen kan I sætte jer til rette i en af de historiske amerikanerbiler, der fortsat pryder gaderne i Havana. Det kunne evt. være en pastelblå Chevrolet Bel Air fra 1956 med chauffør, der denne dag bringer jer mageligt rundt til en række af Havanas største seværdigheder og cruiser rundt langs med byens historiske boulevarder – det er den helt rigtige måde at opleve byen på.

Lisbeth fra Check Point Travel på besøg i Trinidad

Efter turen i den gamle amerikanerbil fortsætter I til fods gennem hjertet af den gamle bydel, Habana Vieja. Området er fyldt med historiske bygningsværker og små hyggelige gader, hvor livet går sin vante gang. Her ligger bl.a. præsidentpalæet og det lille åndehul Parque Central, der prydes af en statue af poeten José Marti. Ved Parque Central finder I også Gran Teatro de la Habana, der er ramme om klassiske koncerter, ballet og teaterforestillinger. Fra parken er der ikke langt til en af de mest iøjnefaldende bygninger i Havana.

Det store teater i Havanna

På afstand ligner Capitolio med den marmorhvide kuppel en tro kopi af Capitalbygningen i Washington D.C. Noget der helt sikkert ikke er tilfældigt. Men den cubanske udgave er en smule højere og langt rigere udsmykket. Tidligere holdt den cubanske kongres til her, men i dag huser bygningen et videnskabsakademi.

shutterstock_204192301 Old classic American maroon car rides in front of the Capitol.jpg

I fortsætter til Floridita Restaurant Bar, der ifølge forfatteren Ernest Hemingway serverer byens bedste daiquiri. Går tørsten mere i retning af en mojito, er det derimod Bodeguita del Medio, man ifølge Hemingway skal styre imod. De har også haft god tid til at øve sig, for den ikoniske cubanske drink blev opfundet her i 1942. Baren har masser af charme, og det er en særlig følelse at bestille en drink (for egen regning) ved samme bardisk, som Hemingway, Salvador Allende og selveste Fidel Castro.

HAVANNA - private restauranter, paladars, har været med til at hæve standarden og kvaliteten på maden i Havanna og andre byer, Check Point Travel

Fra de historiske barer fortsætter I til en af Cubas smukkeste pladser, Plaza de la Catedral. Pladsen er omgivet af barokbygninger og prydes af byens katedral, der i mange år husede de formodede jordiske rester af den spanske opdagelsesrejsende Christoffer Columbus.

Træd indenfor i katedralen og oplev stemningen, inden I fortsætter til en anden af byens berømte pladser, Plaza de Armas. Her er der liv og leben omkring de hyggelige caféer og boderne med antikvariske bøger og politiske filmplakater.

San Cristobal Katedralen i Havanna

Omkring byens pladser ligger en række af Havanas bedste restauranter og paladarer, så her kunne I overveje at spise middag en aften.

Turen afsluttes ved den lange havpromenade, lokalt kendt som Malecon, hvor indbyggere i alle aldre mødes for at hygge sig sammen og nyde den kølige brise fra havet.

Unge cubanere hænger ud langs Maleconen i Havanna

Tur 2: Blandt kalkstensbjerge og tobaksbønder i Viñales

Viñales-dalen er berømt for sine tobaksmarker, og i løbet af dagens udflugt hører I alt om de værdifulde tobaksblades vej fra markerne til fine cigarer. Men området omkring Vinales er dog meget mere end cigarer, hvilket denne tur med inkluderet frokost giver eksempler på.

Udsigt over Viñales-dalen - en berømt turistdestination og et vigtigt tobaksområde

Først kører I til Hotel Los Jasminas, hvorfra I har en spektakulær udsigt over dalen og de karakteristiske kalkstensbjerge, der hæver sig over kludetæppet af grønne tobaksmarker. Dette er måske det bedste sted at tage oversigtsbilleder af dalen, inden I kører ned mellem tobaksmarkerne for at besøge en lokal bonde. Bonden viser gerne sine marker frem, og han byder som regel også på en kop kaffe og en frisk cigar, mens han fortæller om livet i dalen og produktionen af cigarer.

Bonde i tobaksmark i Viñales

Helt andre oplevelser venter ved Cueva del Indio, Indianerhulen, hvor I skal på en lille sejltur under jorden ad små floder, der forgrener sig på kryds og tværs. Navnet stammer fra de indfødte indianere, der brugte hulen som gravsted og gemte sig her under spaniernes erobring.

Landskaberne omkring hulen er frodige med jungleplanter og vilde blomster, der ofte tiltrækker kvidrende fugle. I dalen Dos Hermanes skal I se de præhistoriske klippemalerier, inden I spiser frokost på den lokale restaurant, Finca San Vicente.

Rejser til Cuba. Sejltur i Cueva del Indio.jpg

Siden besøger I El Palenque de los Cimarrones, der i sin tid var tilflugtssted for slaver, som var stukket af fra trældommen i plantagerne. Et sted med spændende historier og mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den specielle afrocubanske religion, Santeria, der er en blanding af katolicisme og afrikansk stammereligioner. Fra Palenque de los Cimarrones går turen tilbage til hotellet, hvor I ankommer midt på eftermiddagen.

El Palenque de los Cimarrones Vinales Cuba.jpg

Tur 3: Sukkerbaroner og pirater i Trinidad

Den lille kolonitidsperle Trinidad er uden tvivl en af Cubas hyggeligste byer. Det er et fantastisk sted at gå på opdagelse på egen hånd i de gamle gader, hvor tiden synes at have stået stille siden 1850erne. Men Trinidad bliver endnu mere spændende, hvis man kender byens farverige historie, og den føres I ind i på denne spændende udflugt.

Traditionelle huse i kolonitidsbyen Trinidad

Fra Trinidad går turen indledningsvis til det gamle klokketårn, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Sukkermøllernes Dal. Sukkeret var det hvide guld og fra udkigspunktet kan I se ruinerne af de store sukkerrørsplantager, hvor først lokale indianere og senere slaver hentet fra Afrika udførte det hårde arbejde under den bagende sol, mens sukkerbaronerne så til fra en skyggefuld veranda.

shutterstock_247607941 Tourist train in the Valley of the Sugar Mills or Valle de los Ingenios.jpg

Tilbage i Trinidad er det tid at kigge på keramik, som er noget byen er kendt for på hele Cuba. Der bliver mulighed for at stifte bekendtskab med det traditionsrige håndværk på et lokalt værksted.

shutterstock_600107501 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Casa de la Musica.jpg

Resten af turen foregår til fods i Trinidads gamle bymidte. Guiden vil tage jer igennem de hyggelige gader og forbi smukke pladser, mens han fortæller om byens historie. I besøger også et lille museum samt bydelen El Fortuno, der tidligere tiltræk en særlig gruppe af besøgende. I 1700-tallet vrimlede Det Caribiske Hav med pirater, og rygterne om Trinidads rigdomme pirrede de lovløses griskhed. Så de ankrede ofte op i bugten ud for Trinidad. Nogle gik på plyndringstogt i land, mens andre fandt vej til Trinidads små værtshuse for at drikke sig fulde med de løsslupne piger. Ofte foregik det på stamværtshuset La Canchánchara, hvor I naturligvis også skal smage den lokale mojito med rum og frisk mynte – om end det i dag er sjældent at se folk med træben og klap for øjet i baren.

shutterstock_239889517 La Canchanchara a traditional and famous tourist bar.jpg

Efter besøget i baren er der mulighed for at købe souvenirs i House of Rum, Coffee and Cigars på vej tilbage mod hotellet.

Prisen inkluderer

Lokale engelsktalende guider

Transport ifølge program

Frokost på turen i Viñales

Entréer ifølge program

Prisen inkluderer ikke

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Drinks på de historiske barer i Havana

Øvrige måltider og drikkevarer

Det bedste af Cuba main.jpg

15

dage
Det bedste af Cuba
 • Bo i hjertet af Havanas historiske bydel
 • Flot natur og tobaksbønder i Viñales
 • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
 • Musik og stemning i Cubas smukkeste by Trinidad
 • All inclusive strandhotel ved Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

Fra kr. 11.650

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Artikel-Cubansk-charme.jpg

15

dage
Cubansk charme og badeferie
 • I besøger Havana, Trinidad og Varadero
 • Salsamusik, hyggelige caféer og intime restauranter
 • Kolonitidshistorie og live musik i dejlige Trinidad
 • All inclusive på herligt strandhotel i Varadero
 • Afslapning på en af Cubas mest populære strande
 • Inkl. fly, hoteller, transport og flere måltider

Fra kr. 10.850

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn