Orangutang Borneo (3).jpg
Kota Belud, Sabah are walking on suspension bridge with mt. Kinabalu behind..jpg
shutterstock_292591226  Chinatown Street restaurant in heart of Kuala Lumpur..jpg
ORANG ULU HOUSE.jpg
ORANG-ULU dame.jpg
Bako nationalpark.jpg
Canopy walkway, Taman Negara National Park - Best of Malaysia_2689493.jpg
Damai Beach.jpg

Borneo - Den store rundrejse

  • Spændende storbydage i Kuala Lumpur
  • Jungletur, elefanter, fugle og næseaber i Sukau
  • Orangutanger og Sydøstasiens højeste bjerg
  • Regnskov, aber og skæggede grise i Bako
  • Afslapning på strandhotel ved Damai Beach
  • Inkl. fly, hoteller, transport og udflugtsprogram

Kontakt os for pris

Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.

Rejseplan

Denne rundrejse til Borneo tager jer både til naturskønne Sabah og kulturrige Sarawak. På den måde oplever I det bedste Borneo har at byde på – og der bliver også tid til afslapning på stranden til sidst.

Borneo Orangutans_7378072.jpg

Stor natur og badeferie venter på Borneo

Denne rundrejse til Borneo tager jer både til naturskønne Sabah og kulturrige Sarawak. På den måde oplever I det bedste Borneo har at byde på – og der bliver også tid til afslapning på stranden til sidst. Rejsen starter i storbyen Kuala Lumpur, der er en af de mest fascinerende storbyer i Østen. Her kan I gå på opdagelse i Chinatown stemningsfulde gader og templer. I byens hjerte møder I den britiske kolonitid, og i Little India færdes I blandt turbanklædte mænd og kvinder i smukke sarier. Kuala Lumpur byder desuden på glimrende shopping og en fantastisk skyline.

Fra fastlandet går rejsen til Sabah-provinsen på det nordlige Borneo. Her begiver I jer ind i regnskoven til et område, der er særligt rigt på dyr. Fra jeres junglelodge udforsker I regnskoven både til fods og på sejlture ad junglefloderne, inden turen går tilbage mod civilisationen i Sandakan. På vejen gør I stop ved et center, hvor man gør et enestående stykke arbejde for at redde den truede orangutang.

Fra Sandakan flyver I til Kota Kinabalu, der i sig selv er en spændende by. Men byen er også et godt udgangspunkt for to spændende heldagsture, der blandt andet tager jer på sejltur gennem mangroveskove på jagt efter aber og ildfluer. I skal også opleve Sydøstasiens højeste bjerg og gå en tur i trækronerne 40 meter over jorden. Oplevelserne kan I fordøje på de vidunderlige tropeøer ud for byen, der er omgivet af turkisblåt vand og rige koralrev.

Fra Sabah fortsætter I til den hyggelige flodby Kuching i Sarawak. Herfra besøger I Bako nationalparken og tager på visit hos de tidligere så frygtede hovedjægere i deres langhuse. Rejsen slutter med fire dages afslappende badeferie på et godt 4-stjernet resort helt ned til Damai Beach.

Fra København flyver I østpå mod Kuala Lumpur i Malaysia.

Ved ankomsten til Malaysias hovedstad bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de kommende tre nætter. Hotel Swiss Garden er centralt beliggende og et godt udgangspunkt for de mange oplevelser, Kuala Lumpur har at byde på. At Kuala Lumpur har både charme og karakter, fornemmer I allerede på turen fra lufthavnen til hotellet. Hovedstaden er travl, men også en meget grøn by med store parker. Trafikken mellem højhusene virker tilmed næsten velreguleret, hvilket er noget af et særsyn i denne del af verden. Med andre ord er Kuala Lumpur en meget behagelig by, med alt hvad der hører sig til en asiatisk storby.

Men det, der for alvor gør Kuala Lumpur unik, er den kulturelle mangfoldighed, I vil møde i byens gader. Der tales ikke færre end 140 sprog i Malaysia, og rigtig mange forskellige nationaliteter bor i hovedstaden. Det gælder ikke mindst for de etniske kvarterer, der har bevaret meget af deres oprindelige sjæl. Fra hotellet er der ikke langt til Chinatowns stemningsfulde gader, der kantes af traditionelle kinesiske huse i malerisk forfald. Her er små lokale restauranter, skiltemalere, kurveflettere, traditionelle apoteker og butikker, der handler med røgelse og offergaver. I de hyggelige tehuse får ældre mænd sig en sludder over et slag kort side om side med buddhistiske templer med svungne tage og gyldne buddhaer. Om aftenen forvandles den centrale gade i Chinatown, Jalan Petaling, til et kæmpestort natmarked med masser af mennesker, gadekøkkener og boder, der sælger alt fra smarte t-shirts over rygsække og ure til kopivarer af enhver slags. Skulle trætheden melde sig i løbet af dagen, kan I altid vende tilbage til hotellet og tage en lur på værelset eller en dukkert i hotellets pool.

I har to hele dage til at udforske Kuala Lumpur på egen hånd. Tag for eksempel en taxa til Little India, der er en oplevelse for alle sanser. Her kildrer duften af karry, kardemomme, peber og andre eksotiske krydderier i næseborene. Turbanklædte sikher, mørke tamiler med kridhvide smil og kvinder klædt i farvestrålende sarier myldrer ind og ud mellem hinanden på fortovene, hvor de små butikker er fyldt til bristepunktet med varer. Uanset om der er tale om potter og pander, krydderier, tøj og metervarer synes der at være varer fra gulv til loft. I baggrunden høres lyden af klokker fra templerne eller tonerne af de seneste pophit fra Bollywood, der buldrer ud af butikkernes højtalere.

Langt mere ro findes i hjertet af Kuala Lumpur, der prydes af parker og smukke bygninger fra den britiske kolonitid. Kig f.eks. forbi Royal Selangor Club, St. Marys Cathedral, højesteretsbygningen og Kuala Lumpur Railway Station. Sidstnævnte er som taget ud af 1001 Nats Eventyr med sine vidunderlige kuppeltårne, søjler og spidse minareter. Herfra er der ikke langt til byens mest imponerende moské, Masjid Negara, der ligger i en smuk have. I er velkomne til at kigge indenfor, hvis der ikke er en fællesbøn i gang. Husk at tage skoene af, og bemærk, at bare skuldre og knæ ikke er tilladt. Nær moskeen ligger også det meget imponerende Museum for Islamisk Kunst.

Intet besøg i Kuala Lumpur er fuldendt uden et besøg ved Petronas Towers. De berømte tvillingetårne skyder op som to gigantiske bambusskud i hjertet af byens forretningskvarter. De 452 m høje tårne er et imponerende syn. Vil I med elevatoren op til Sky Bridge og nyde udsigten, skal I komme om morgenen. Billetlugen åbner kl. 08.30, og der bliver kun uddelt 1.300 billetter om dagen. Så der meldes ofte udsolgt allerede omkring kl. 11.00. De der foretrækker at blive tættere på landjorden kan kigge forbi det enorme shoppingcenter, der er indrettet på nederste etager af tårnene.

Langt fra alle Kuala Lumpurs indbyggere handler i shoppingcentre, og byen har adskillige spændende, lokale markeder. Et af de bedste er Bazaar Baro Chow Kit, der ligger i den nordlige ende af Jalan Tunku Abdul Rahman. Det er Kuala Lumpurs største dagligvaremarked. Her er boder med bjerge af eksotiske frugter og flotte grøntsager, store baljer med tofu, sække med krydderier, fisk og skaldyr lagt på is, farverige klæder, silke, sko, alverdens isenkram og elektronik. Bare kast jer ud i det og lad jer indfange af markedsstemningen. Bliver I sultne, er der rig mulighed for at udforske de lokale køkkener på markedets små restauranter.

Hvordan I vælger at bruge dagene i Kuala Lumpur er helt op til jer. Hvis I ønsker at opleve byen på en organiseret tur med engelsktalende lokalguide, bestiller vi gerne udflugten hjemmefra hos vores lokale arrangør. De kan også tilbyde dagsudflugter til nogle af de spændende steder, der ligger lidt uden for hovedstaden. Deriblandt de hellige hindutempler i en hule ved Batu Caves og den velbevarede kolonitidsby Malacca.

Det er tid at lægge storbylivet bag jer og sætte kursen mod helt andre oplevelser. Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet. Når tid er, bliver I afhentet af chaufføren, der kører jer til lufthavnen, hvor flyet mod Sandakan på Borneo står klar.

Ved ankomsten til Sandakan bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres centralt beliggende hotel. Byen ligger smukt ud til havet, og det står hurtigt klart, at dette er en helt anden verden sammenlignet med millionbyen Kuala Lumpur. Med sine knap 500.000 indbyggere er Sandakan ikke nogen lille by. Men byen har en helt anden karakter. Sandakan blev grundlagt i 1800-tallet, da efterspørgslen på tropisk tømmer var høj. Byen voksede sig stor på rekordtid, og en lokal historie fortæller, at Sandakan dengang havde verdens højeste koncentration af millionærer. Så godt gik det for byen, at Sandakan i 1884 blev udnævnt som hovedstad i kolonien British North Borneo. Dette varede dog kun til 1945, hvor japanske bombefly lagde byen i ruiner, og hovedstaden blev flyttet til byen Jesselton, der i dag er kendt under navnet Kota Kinabalu.

Det kunne dog ikke stoppe Sandakan, der i dag er en travl handelsby på kanten af Verden. Særligt langs vandet er der rig aktivitet. På fiskerbådene har man travlt med at læsse den seneste fangst, mens man på andre både fragter alt fra tømmer og rågummi til palmeolie og alverdens andre fornødenheder. Handelsstemningen smitter af på hele midtbyen, der strækker sig som en række parallelle gader langs havet.

Brug eftermiddagen på at nyde stemningen i byen og gå på opdagelse på markederne, hvor man sælger alt fra levende søpølser til hellige statuer. En anden mulighed er at tage en taxa til det store buddhistiske tempel Puu Jih Shih, der ligger på en bakke ud mod havet ca. fire km vest for byen. Men sørg for at være udhvilet til i morgen, hvor eventyret begynder for alvor.

Denne morgen bliver I hentet på hotellet af jeres engelsktalende guide, og inden længe triller I ind i et landskab domineret af vidtstrakte palmelunde og små landsbyer. Palmeolie er en vigtig afgrøde på disse kanter, og mange steder strækker skoven af palmetræer sig kilometer efter kilometer. Men gradvist giver plantagedriften efter for Borneos vilde natur, der er i fokus på denne tre dages tur dybt ind i junglen.

Første stop er Gomantong-hulerne. Undergrunden på Borneo er fyldt med spektakulære hulesystemer, hvoraf flere er blandt de største i verden. Det gælder også for Gomantong-hulerne, hvor millioner af svaler har slået sig ned i reder under loftet. Mange kinesere anser suppe kogt på svalereder for at være en stor delikatesse, og modige mænd risikerer gerne livet for at indsamle rederne. Udstyret med vakkelvorne stilladser af bambus og lianer kravler mændene helt op under loftet for at hente de dyrebare reder. Sikkerhedsudstyr har de sjældent noget af, men rederne kan indbringe en god pris, der sikrer deres familier mad på bordet i mange dage. Det er langt fra hver dag, at der bliver indsamlet reder i hulen, men hulen er i sig selv også spændende. Et stort antal flagermus lever i grotten, hvis gulv er dækket af et tykt lag guano. Guano indsamles også af de lokale mænd, der kan sælge den som en meget eftertragtet gødning. Området omkring hulen er dækket af tæt vegetation, så her får I de første indtryk af Borneos jungle. En del fugle holder til i skoven, så hold øje med bevægelser i træerne.

Fra hulen fortsætter I mod Sukau, der er udgangspunkt for de kommende dages udforskning af regnskoven. Lodgen er en relativ simpel affære, men det opvejes til fulde af de fantastiske omgivelser. Kinabatangan-floden er Sabahs længste flod, og områderne langs floden er blandt de mest dyrerige på hele Borneo. Så det er nogle spændende dage, I går i møde. Efter frokost på lodgen venter den første sejltur på det store flodsystem, der forgrener sig i det uendelige ind mellem junglens træer.

Det er vidunderligt at glide langsomt af sted. Vandet er roligt, og duften af eksotiske træer og blomster fylder luften. Denne del af regnskoven har en god bestand af næseaber, der er let at genkende på hannernes formidable næse. Hunnerne har en mindre opstoppernæse, så de bliver behørigt imponeret over en han med en tyk vom og en ordentlig tud. Næseaberne holder sig helst i trækronerne, og til tider kan man se de store hanner kaste sig fra den ene trækrone til den anden, uden øjensynligt at have gennemtænkt til fulde, hvor de agter at lande. Næseaberne er langt fra alene i skoven. Blandt regnskovens mange dyr er bl.a. otte arter af næsehornsfugle, adskillige abearter, krokodiller og et lille antal af de meget sjældne Borneo-elefanter. Hvilke dyr, I ser, afhænger naturligvis af held og skovens luner. Men de dygtige guider kender skoven godt, og de er fantastiske til at spotte bevægelser i de tætte trækroner. Tilbage på lodgen venter et varmt bad og et godt aftensmåltid, inden I går til ro til lyden af junglen.

Junglen vågner allerede inden solopgang. Insekternes summen tiltager, fuglekvidderet fylder luften, og måske gjalder gibbonabernes melodiske kald gennem skoven. Det tidlige morgengry og de sene eftermiddagstimer er meget stemningsfulde. De er også de bedste tidspunkter at opleve dyrelivet. Her er temperaturerne køligere, og dyrene er mere aktive. Så solen har knap hævet sig over horisonten, når I sætter jer til rette i båden denne morgen og glider ud på det stille vand. Snart er I omgivet af junglens magiske verden. Dyr kommer ned for at drikke, og abeflokke hopper fra træ til træ langs floden. Måske roder et vildsvin rundt i undergrunden på jagt efter føde, mens en gruppe næseaber ser til fra sikker afstand. Isfugle jager fra grene langs bredden, hvor de holder udkig efter fisk i vandskorpen. Men de har konkurrence fra bl.a. hvide hejrer og rovfugle, der også nyder godt af den rige fiskebestand. Næsehornsfuglene derimod holder sig til modne figner, og er I rigtig heldige, får I måske et glimt af skovens største primat: De vilde orangutanger, der dovent vågner i deres reder og begiver sig på jagt efter dagens første måltid.

Målet er en lokal sø, hvor I går i land på bredden for at gå en lille tur i skovbunden. Chancerne for at se de store dyr er størst fra båden. Men man får nogle andre detaljer med, når man udforsker junglen på gåben. Det kan være nogle farverige svampe på en gren, en myrekoloni i fuld aktivitet eller lianer, der slynger sig om jungletræerne. Dette er en ægte regnskov, og der er altid noget at se på i den skyggefulde skovbund.

Tilbage på lodgen serveres morgenmaden, hvorefter en god del af dagen er fri til at slappe af og nyde omgivelserne på egen hånd. Temperaturerne stiger hurtigt nu, og der er ikke meget liv at se langs floden midt på dagen. Sidst på eftermiddagen falder temperaturerne igen. Lyset bliver blødere, og skoven vågner atter op til dåd. Nogle dyr går til ro, mens natdyrene lige så stille begynder at røre på sig. Dette er et godt tidspunkt til endnu en sejltur, inden mørket sænker sig over skoven.

Efter morgenmaden går turen atter tilbage mod Sandakan og civilisationen. Men inden I når så langt, venter et af turens helt store højdepunkter. Borneos orangutanger er stærkt truede i dag, men i 1960'erne var bestanden helt ude på kanten af udryddelse. Derfor oprettede man i 1964 Sepilok rehabilitationscenter i et sidste desperat forsøg på at redde disse charmerende og intelligente menneskeaber. Siden dengang har centeret modtaget langt over hundrede nødstedte orangutanger. Nogle har været holdt i fangenskab, mens andre er unger, hvis forældre er blevet dræbt af krybskytter. Ofte er orangutangerne traumatiserede ved ankomsten, og der er nogle dybe sår, der skal heles. Men gradvist oplæres orangutangerne i de færdigheder, de behøver for at kunne klare sig selv i skoven. De skal lære hvilke planter, de kan spise, hvordan man bygger en rede, og hvordan man opfører sig overfor andre orangutanger. I særdeleshed dem af det modsatte køn. Det er en lang og sej proces. Men med tiden bliver orangutangerne mere og mere uafhængige af deres menneskelige dyrepassere, indtil det vurderes, at de kan klare sig selv. Sidste prøve, inden de sættes helt fri i junglen, er et beskyttet stykke skov nær centeret, hvor der bliver lagt mad ud til dem. Dette er et supplement til den føde, de selv finder i skoven. Men ellers skal de klare sig selv. Ikke alle orangutanger klarer turen tilbage til naturen. Men centeret har oplevet mange succeser gennem tiderne. Under besøget vil I høre om centerets store arbejde, og I får ikke mindst en sjælden mulighed for at komme tæt på en af menneskets tætteste slægtninge.

Tilbage i Sandakan bliver I sat af i lufthavnen, hvorfra I flyver til Sabahs hovedstad Kota Kinabalu. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de næste fem nætter. Kota Kinabalu, eller KK som byen kaldes lokalt, ligger smukt mellem bjergkæden Crocker Range og Det Sydkinesiske Hav. Byen blev grundlagt af British North Borneo Company i 1899, men det var især efter Anden Verdenskrig, at udviklingen begyndte at gå stærkt. I dag er Kota Kinabalu en behagelig by med en flot beliggenhed og gode faciliteter, hvilket gør den til et oplagt udgangspunkt for de kommende dages oplevelser.

Formiddagen er til fri disposition, så I i ro og mag kan lære Kota Kinabalu at kende. Gå f.eks. en tur langs havet, spis en afslappet morgenmad på hotellet eller kig forbi et par af butikkerne i midtbyen. Byens markeder er altid et besøg værd, og særligt i de tidlige morgentimer er der rig aktivitet i de mange boder. Folk med en interesse i Borneos indfødte kulturer kunne tage en taxa til Sabah Museum, der giver en god introduktion til øens rige etniske mangfoldighed. Deriblandt de berygtede hovedjægere, hvis efterkommere stadig lever i langhuse dybt inde i junglen. Ikke langt fra museet hæver kuplen på den prægtige statsmoské sig mod himlen. Moskéen er et imponerende eksempel på moderne islamisk arkitektur, og i den store bedesal er der plads til mere end 5000 mennesker. Før storbyer som Sandakan og Kota Kinabalu opstod på Borneo, boede en del af øens indbyggere i landsbyer på pæle langs kysten. I udkanten af KK findes stadig et sådant kvarter – lokalt kendt som Kampung Air – hvor det er muligt at få et indblik i denne traditionelle livsstil.

Kl. 13:30 bliver I hentet på hotellet for at påbegynde dagens tur. Fra Kota Kinabalu sættes kursen sydpå mod byen Beaufort. Det er en flot køretur på ca. to timer, der bl.a. tager jer gennem adskillige småbyer samt vådområdet Klias og Mangrove Forest Reserve. Denne eftermiddag er det først og fremmest de fantastiske mangroveskove, der er i fokus, og efter en let forfriskning på land, sejler I ud i denne forunderlige verden. Mangrover er en unik planteart, der formår af leve i saltvand. Det indviklede rodnet ser ikke umiddelbart ud som et rart sted at bo, men mangroveskovene er faktisk ualmindeligt rige på dyreliv. Mange fisk søger tilflugt mellem rødderne, og det lokker fugle til. Makakker og de øvrige abearter kommer her for at indsamle snegle, krabber og andre godbidder, mens næseaberne som regel holder sig i trækronerne. Der er gode muligheder for at se dyreliv og fugle under sejlturen, men guiden vil også fortælle om mangroveskoven, der i sig selv er et dybt fascinerende økosystem.

Langsomt går dagen på hæld, og mørket sænker sig over Borneo. I tusmørket vågner en af mangroveskovenes mindste – men mest iøjnefaldende – beboer op. Med små lynglimt flakker ildfluerne gennem natten som lyskæder på et juletræ. Men hold også øje efter lysende øjne i mørket. Ildfluer er ikke de eneste dyr, der er aktive i mangroverne ved nattetid… Inden turen går tilbage mod hotellet i Kota Kinabalu, serveres middagen på en lokal malaysisk restaurant ud til floden.

Også dagen i dag byder på enestående naturoplevelser, når I kører fra Kota Kinabalu tidligt om morgenen med kurs mod Sydøstasiens højeste bjerg; det 4101 meter høje Mount Kinabalu. Turen fører jer først ind gennem Crocker Ranges til Poring, der ligger i junglen ved bjergets fod.

I har allerede oplevet junglen fra forskellige sider, men ved Poring kommer I tæt på skovens planter og dyr fra en hel anden vinkel. Her har man nemlig spændt gangbroer ud mellem høje regnskovstræer, så I kan opleve junglen 40 meter over skovbunden. Rigtig mange af regnskovens dyr og planter holder til i trækronerne, så dette er en unik chance for at opleve livet i skoven udfolde sig i øjenhøjde. Tilbage på landjorden er der eventuelt tid til et hurtigt dyp i de varme kilder, som Poring er berømt for. Undergrunden under Poring er termisk aktiv, og varmt vand pipler op til overfladen fra jordens indre. Her bliver det ledt op i en række konstruerede bassiner, hvor man kan bade omringet af bambuslunde og junglens lyde. Mange sommerfugle holder som regel til her, så hold øje med smukke farver i landskabet.

Efter frokost kører I fra Poring til nationalparkens hovedkvarter, der ligger for foden af bjerget. På en klar dag kan I tydeligt se Mount Kinabalus rå og vindomsuste top herfra. Bjerget spillede tidligere en vigtig rolle i den lokale mytologi, og bl.a. dusun-folket anså toppen for at være hjem for de afdødes ånder. Men det er i lige så høj grad den rige vegetation op ad bjergets sider, der gør dette naturområde så enestående. Vegetationen starter som tropisk regnskov for foden af bjerget. Højere oppe tager tågeskove over, hvor bl.a. kødædende planter og orkideer er et almindeligt syn. Endnu højere oppe bliver der længere mellem træerne, indtil landskaberne igen skifter karakter. Først til rhododendronskove og senere til spredte buske og lave vækster. Gradvist bliver vegetationen lavere og lavere, indtil den helt forsvinder og overgiver toppen til den rå granit.
De forskellige klimabælter sikrer en enorm biomangfoldighed. Ikke mindre end 330 fuglearter er blevet observeret omkring bjerget. Det samme er hundredvis af forskellige orkidéarter, mere end 600 forskellige typer bregner samt et rigt dyreliv. Faktisk findes der kun meget få andre steder i verden, hvor så mange forskellige dyre- og plantearter lever så tæt sammen. En del af disse dyr og planter lever ikke andre steder i verden, og så sent som i 1998 opdagede en ekspedition i dette område adskillige nye arter. Ved hovedkvarteret fører guiden jer gennem The Mountain Garden, der rummer en stor samling af orkidéer, kødædende planter og andre vækster, der er unikke for dette område. Besøget giver også en god introduktion til parkens natur, inden turen atter går tilbage mod Kota Kinabalu.

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Det er en relativ kort flyvetur til delstaten Sarawak, og inden længe lander I i Borneos største by, Kuching. Her venter chaufføren på at køre jer til hotellet. I indlogeres for 3 nætter på Grand Margherita Hotel. Det er et godt 4-stjernet hotel med swimmingpool og en fantastisk beliggenhed lige midt i byen. Kuching er hovedstad i delstaten Sarawak på den malaysiske del af Borneo. Det er en hyggelig storby med en afslappet atmosfære, spændende kvarterer og en flodpromenade, hvor der er liv fra morgen til aften. Byen har også en del spændende butikker. Resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i byen på egen hånd.

Efter morgenmaden skal I på en heldagstur til Bako National Park. Det er en flot park ud mod kysten og et af de bedste steder i Sarawak at opleve Borneos dyreliv. Første stop er fiskerlandsbyen Bako. Herfra går turen med båd til halvøen Maura Tebas og indgangen til nationalparken, hvor de lokale parkbetjente tager imod. For at alle skal få den bedst tænkelige naturoplevelse, deles de besøgende op i mindre grupper og følger forskellige stier ind i parken. Hver gruppe ledes af en parkbetjent, der kender hver en afkrog af parken og ved, hvor og hvordan man kan spotte de forskellige dyr. Som I begiver jer fra kysten og længere ind i parken afløses mangroven gradvist af tropisk regnskov. Langs stierne vokser kødædende planter, og orkidéer pibler frem fra den frodige jord. Engang imellem gør guiden tegn til, at I skal stoppe. Det betyder som regel, at han har fået øje på et af parkens dyr, der blandt andet tæller næsehornsfugle, godt camouflerede firben, næseaber, varaner, løvaber og skæggede grise. Andre gange stopper han for at fortælle lidt om parkens flora. Der er frokost inkluderet i turen, og I er først tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Endnu en oplevelsesrig dag venter, når den lokale guide afhenter jer på hotellet efter morgenmaden. Fra Kuching kører I væk fra kysten og ind mod de frodiggrønne landområder i Borneos højland. Undervejs besøger I en lokal peberplantage, inden turen går videre til Bidayuh. Landsbyens indbyggere, der er efterkommere af de engang så frygtede hovedjægere, byder velkommen på traditionel vis med et glas risvin. Det er stærke sager, men drikken er populær blandt Borneos lokale indbyggere.

I inviteres indenfor hos en af landsbyens familier og får et indblik i livet og dagligdagen, der er meget forskellig fra noget, vi kender i Danmark. Siden venter en vandretur på en times tid i området omkring landsbyen, hvor I introduceres til regnskovens mange fødevarer og helbredende urter. Tilbage i landsbyen venter værtsfamilien med frokosten, der består af lokale retter. Efter frokost tager I med den lokale guide på besøg i flere af landsbyens langhuse og oplever hvordan gamle traditioner blander sig med moderne levevis. Efter en begivenhedsrig dag er I tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Det er nu tid at skifte vandreskoene ud med badetøjet. For efter morgenmaden afhentes I på hotellet og køres de ca. 45 minutter til Damai Beach. Her indlogeres I på Damai Beach Resort for fire nætter. Det er et godt 4-stjernet hotel direkte ned til stranden, der kantes af palmer og regnskovsklædte bjerge. Værelserne er store og rummelige, har alle moderne bekvemmeligheder og en balkon. Derudover har hotellet naturligvis bar, fitnesscenter, spa, restauranter, to swimmingpools, tennisbaner og masser af muligheder for at deltage i aktiviteter og udflugter. Så alt i alt en rigtigt god ramme om den afsluttende strandferie.

I afhentes på hotellet på et nærmere aftalt tidspunkt og køres til lufthavnen i Kuching. Hjemrejsen mod Danmark kan begynde. Dagen efter er I tilbage i Danmark en stor rejseoplevelse rigere.

Bestil et tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Rejseperiodedec - jan /
2 voksne Pris pr. person.
2 voksne, 2 børn Pris pr. person.
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
ORANG-ULU dame.jpg
Kuching Havnefront.jpg

Kort om rejsen

Rejsen starter i storbyen Kuala Lumpur, der er en af de mest fascinerende storbyer i Østen. Her kan I gå på opdagelse i Chinatown stemningsfulde gader og templer. I byens hjerte møder I den britiske kolonitid, og i Little India færdes I blandt turbanklædte mænd og kvinder i smukke sarier. Kuala Lumpur byder desuden på glimrende shopping og en fantastisk skyline.

Fra fastlandet går rejsen til Sabah-provinsen på det nordlige Borneo. Her begiver I jer ind i regnskoven til et område, der er særligt rigt på dyr. Fra jeres junglelodge udforsker I regnskoven både til fods og på sejlture ad junglefloderne, inden turen går tilbage mod civilisationen i Sandakan. På vejen gør I stop ved et center, hvor man gør et enestående stykke arbejde for at redde den truede orangutang.

Fra Sandakan flyver I til Kota Kinabalu, der i sig selv er en spændende by. Men byen er også et godt udgangspunkt for to spændende heldagsture, der blandt andet tager jer på sejltur gennem mangroveskove på jagt efter aber og ildfluer. I skal også opleve Sydøstasiens højeste bjerg og gå en tur i trækronerne 40 meter over jorden. Oplevelserne kan I fordøje på de vidunderlige tropeøer ud for byen, der er omgivet af turkisblåt vand og rige koralrev.

Fra Sabah fortsætter I til den hyggelige flodby Kuching i Sarawak. Herfra besøger I Bako nationalparken og tager på visit hos de tidligere så frygtede hovedjægere i deres langhuse. Rejsen slutter med fire dages afslappende badeferie på et godt 4-stjernet resort helt ned til Damai Beach.

Kota Belud, Sabah are walking on suspension bridge with mt. Kinabalu behind..jpg
Hornbill 2.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os