borneo-desktop.jpg
Rejser til Borneo
TERENGGANU, MALAYSIA   View of Marine Park Redang Island,Terengganu, Malaysia.jpg
Borneo Orangutans_7378072.jpg
shutterstock_148330625 Floating Mosque in Kota Kinabalu city in Malaysia.jpg
Kota Belud, Sabah are walking on suspension bridge with mt. Kinabalu behind..jpg
Bako nationalpark.jpg

Praktisk information om pas, visum mm

Nedenfor finder I det mest væsentlige fakta om Borneo.

Valuta

Møntfoden hedder Ringgit (MYR), 1 MYR svarer til ca. 1,7 DKK. I kan benytte de fleste typer kreditkort som bl.a. Mastercard, American Ekspress og Visa. Prisniveauet er lavere end i Danmark, og et måltid mad på en almindelig restaurant kan fås til ca. 1/3 af prisen i forhold til danske restauranter. Bemærk, at det ikke er almindeligt at give drikkepenge - restauranter opkræver ofte selv et gebyr på 10 %.

Prisniveauet på Borneo

Prisniveauet på Borneo er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid mad kan fås for omkring de 50 kr., mens en øl ligger omkring de 20 kr. 

Visum og pas

Er opholdet i Borneo (Malaysia) under 3 måneders varighed kræves der ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter forventet hjemkomst. Har I specifikke spørgsmål, er det altid en god idé at kontakte ambassaden:

Karlavägen 37, P. O. Box 26053,
S-100 41 Stockholm. Telefonnr. 0046 (8) 4408-400.
Fax nr. 0046 (8) 7918760.
E-mail: mwstholm@algohotellet.se eller malstholm@kln.gov.my.

Vaccinationer

Vaccination mod leverbetændelse samt stivkrampe anbefales. Det kan også altid tilrådes, at I i god tid inden afrejsen kontakter egen læge eller Statens Seruminstitut for information om de seneste nyheder. 

Rejseforsikring

Ved rejser uden for Europa dækker det danske sygesikringsbevis ikke. Vi anbefaler derfor, at I tegner en rejseforsikring, så I i tilfælde af sygdom eller ulykke kan få jeres udgifter dækket - disse udgifter kan nemt løbe op i store beløb. Vi anbefaler endvidere, at I tegner en afbestillingsforsikring. 

Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Lokal transport

Den veludviklede infrastruktur i Malaysia gør det yderst nemt at rejse rundt på egen hånd. Det er almindeligt at flyve rundt i Malaysia, og det er billigt, nemt og bekvemt. Det nationale luftfartsselskab MAS (Malaysia Airline System) flyver sammen med de mindre lokale selskaber til mere end 30 byer fordelt på 7 stater.

Togforbindelserne på den malaysiske halvø er gode, og der er to hovedstrækninger, begge med forbindelse til både Thailand og Singapore. Der kan rejses på flere forskellige klasser til gode priser. Malaysia tilbyder også et utal af gode busforbindelser på kryds og tværs af landet. Skulle I have lyst til at leje en bil, er det muligt stort set i alle byer på halvøen, og på Borneo er det muligt i alle større byer. I bil kan I opleve Malaysia i jeres eget tempo. Husk, at der er venstrekørsel.

Befolkning og sprog

Malaysia er 57% malajer og 10% kinesere. Resten af befolkningen er sammensat af en bred vifte af forskellige etniske grupper. Der tales to hovedsprog, malajisk og engelsk.

Geografi og kort

Under fanen ”Om Borneo” finder I et Malaysia kort og et Borneo kort. Herpå kan I se, at Malaysia består af 7 stater, fordelt med 5 på halvøen og 2 på Borneo. Landets samlede areal er 329.758 m2 og det grænser op til Thailand, Singapore, Brunei og Indonesien. Befolkningen er på ca. 22.7 mio. Malaysias hovedstad hedder Kuala Lumpur.

Økonomisk set er Malaysia et velfunderet land, fabriksindustrien udgør den største andel af landets økonomi, men turisme og råvare som petroleum, naturgummi, palmeolie og træ udgør også en betydelig andel af landets økonomiske grundlag.

Borneo Orangutans_7378072.jpg
Iban_skønhedskonkurrence_2.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os