Orangutang Borneo (3).jpg
Kuala Lumpur Cityscape.jpg
Batu Caves.jpg
Orangutang Borneo (2).jpg
Damai Beach.jpg
Bako Borneo Naeseabe.jpg
Kuala Lumpur_Hojesteretsbygningen_14510416.jpg
Iban Longhouse.jpg

På eventyr i Malaysia og Borneo

  • To dage med storbyoplevelser i Kuala Lumpur
  • Oplev regnskov, næseaber og skæggede grise i Bako
  • Frokost i langhus med de tidligere hovedjægere
  • Kom helt tæt på de fascinerende orangutanger
  • 3-stjernet strandhotel ved Damai Beach
  • Inkl. fly, hoteller, transport og udflugtsprogram

Kontakt os for pris

Skriv til os og få et uforpligtende tilbud på jeres drømmerejse.

Rejseplan

Oplev storbyen Kuala Lumpur, der er en af de mest fascinerende storbyer i Østen. Siden går rejsen til Borneo. Med base i Kuching drager I hver dag ud på nye eventyr med en dygtig engelsktalende guide. I kan se frem til en masse kulturelle og kulinariske oplevelser. 

KL_Petrona Twin Towers.jpg

Orangutanger, jungle og dejlige strande venter på Borneo

Oplev storbyen Kuala Lumpur, der er en af de mest fascinerende storbyer i Østen. Her kan I gå på opdagelse i Chinatowns labyrint, hvor de stemningsfulde gader kantes af tehuse, farverige forretninger, travle værksteder og templer med gyldne buddhaer. I byens hjerte møder I den britiske kolonitid, og i Little India færdes I blandt turbanklædte mænd og kvinder i smukke sarier.

Siden går rejsen til Borneo. Med base i Kuching drager I hver dag ud på nye eventyr med en dygtig engelsktalende guide. I skal på en kulturel og kulinarisk rundtur i Kuching og opleve næseaber, varaner, skæggede grise og regnskov i Bako Nationalpark. I tager på landsbybesøg og møder efterkommerne af de engang så frygtede hovedjægere, der byder på frokost i langhuset og introducerer jer til regnskovens hemmeligheder. I Semenggoh kommer I helt tæt på de store menneskeaber, orangutangerne. Et møde, der altid gør et stort indtryk. Det hele rundes af med strandferie på Damai Beach.

Se vores øvrige rejser til Borneo

Afrejse fra København til Kuala Lumpur i Malaysia.

I ankommer til Kuala Lumpur Lufthavn, hvor jeres chauffør venter på at bringe jer til hotellet. I indlogeres på Hotel Swiss Garden for tre nætter og har dermed to hele dage til at gå på opdagelse i en af de mest originale og spændende storbyer i Sydøstasien.

Kuala Lumpur har både charme og karakter, og det fornemmer man faktisk allerede, når man kører fra lufthavnen til hotellet. Hovedstaden er utroligt grøn. Trafikken virker velreguleret og meget lidt kaotisk. Nærmest et særsyn i denne del af verden. Kuala Lumpur er en by med luft.

Og så er byen en etnisk smeltedigel med et væld af kulturer fra hele Asien, der alle er med til at sætte deres præg på Malaysias hovedstad. Tankevækkende er det, at der i Malaysia tales ikke færre end 140 sprog. Det siger noget om landets kulturelle mangfoldighed. Og det er dette kludetæppe af farverige kulturer, der giver byen dens identitet. Her i Malaysias hovedstad har de etniske kvarterer bevaret meget af deres oprindelige sjæl og charme. Fra hotellet er der ikke langt til Chinatowns stemningsfulde gader, der kantes af traditionelle kinesiske huse i malerisk forfald. Her er overfyldte købmandsbutikker, skiltemalere, kurveflettere, traditionelle apoteker og butikker, der handler med røgelse og offergaver. Her er hyggelige tehuse, hvor ældre mænd får sig en sludder over et slag kort. Her er restauranter og buddhistiske templer med svungne tage og gyldne buddhaer.
Om aftenen forvandles den centrale gade, Jalan Petaling, til et kæmpestort natmarked med masser af mennesker, gadekøkkener og boder, der sælger alt fra smarte t-shirts over rygsække og ure til kopivarer af enhver slags.
Skulle trætheden melde sig i løbet af dagen, så kan I jo tage en lur på værelset eller slappe lidt af ved hotellets pool. Overnatning på Swiss Garden.

I har hele to dage til at udforske Kuala Lumpur, og der er nok at tage sig til. Tag for eksempel en taxa til Little India, der er et sandt sansebombardement. Når I går en tur i kvarterets gader er det med duften af karry, kardemomme, peber, kommen og andre eksotiske krydderier i næseborene. Her færdes I blandt turbanklædte sikher, mørke tamiler med kridhvide smil og kvinder klædt i farvestrålende sarier. De små butikker er fyldt til bristepunktet med varer. Uanset om der er tale om potter og pander, krydderier, tøj og metervarer synes der at være varer fra gulv til loft. I baggrunden kan man høre klokkerne fra templet og tonerne af indisk popmusik. Jo, det er et lille stykke Indien.
I hjertet af K.L. ligger en stribe meget smukke bygninger fra den britiske kolonitid, som for eksempel Royal Selangor Club, St. Marys Cathedral og Kuala Lumpur Railway Station. Sidstnævnte er som taget ud af 1001 Nats Eventyr med sine vidunderlige kuppeltårne, søjler og spidse minareter. Herfra er der ikke langt til byens mest imponerende moské, Masjid Negara, der ligger i en smuk have. Går I indenfor, så husk at tage skoene af, og bemærk at bare skuldre og knæ ikke er tilladt. Men som regel kan besøgende låne en kåbe og et tørklæde, så man kan dække sig behørigt til. Og så må I ikke snyde jer selv for et besøg i Petronas Towers. Tvillingetårnene skyder op som to gigantiske bambusskud i byens forretningskvarter. De 452 m høje tårne er et imponerende syn. Vil I op med elevatoren til Sky Bridge og nyde udsigten, så kom om morgenen. Billetlugen åbner kl. 08.30, og den første elevator kører op kl. 09.00. Men der bliver kun uddelt 1.300 billetter om dagen, og det fører som regel til, at der meldes udsolgt allerede omkring kl. 11.00.

Hvis I vil opleve byens bedste lokale marked, så skal I tage en tur til Bazaar Baro Chow Kit, der ligger i den nordlige ende af Jalan Tunku Abdul Rahman. Det er Kuala Lumpurs største dagligvaremarked. Her er boder med bjerge af eksotiske frugter og flotte grøntsager, store baljer med tofu, sække med krydderier, fisk og skaldyr lagt på is, farverige klæder, silke, sko, alverdens isenkram og elektronik. Begiv jer ind i basarens labyrint og lad jer indfange af markedsstemningen. Bliver I sultne, så er der mange små restauranter med et væld af spændende retter.

Hvis I ønsker at opleve byen på en organiseret tur med engelsktalende lokalguide, så bestiller vi gerne udflugten hos vores lokale arrangør. De kan også tilbyde dagsudflugter til nogle af de spændende steder, der ligger lidt uden for hovedstaden.

I kan for eksempel tage på en heldagstur til elefantlejren i Lanchang, der ligger i regnskoven 1 time og 45 min kørsel fra Kuala Lumpur. Kuala Gandah Elephant Conservation Center er et rehabiliteringscenter for elefanter, som har været holdt i fangenskab. Det drives af Malaysia Wildlife Foundation, der arbejder for at gøre elefanterne i stand til at vende tilbage til den vilde natur i en af landets nationalparker. Har I mod på det, kan I få en ridetur og være med til at bade dyrene. Det er en god idé at medbringe skiftetøj og et håndklæde.

I kan også tage på en halvdagstur til de berømte Batu Caves. De enorme klippehuler, der ligger lidt uden for Kuala Lumpur, rummer den vigtigste helligdom for Malaysias hinduer, Hvert år i februar forsamles op imod en million pilgrimme ved Batu Caves for at fejre Thaipusam. Det er en spektakulær og farverig religiøs festival, hvor hovedpersonerne er den enorme flod af mandlige pilgrimme, der med stålspid gennem kinder og tunge bugter sig gennem folkemængden, mens de ved hjælp af kroge i ryggen trækker tunge vogne med gudefigurer. En smertefuld taksigelse til guderne for bønner, der er blevet hørt.

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet. Siden afhentes I af chaufføren, der kører jer til lufthavnen. Fra Kuala Lumpur flyver I til Kuching på Borneo. Her venter chaufføren på at køre jer til hotellet. I indlogeres for fem nætter på Grand Margherita Hotel. Det er et godt 4-stjernet hotel med swimmingpool og en fantastisk beliggenhed lige midt i byen.

Kuching er hovedstad i delstaten Sarawak på den malaysiske del af Borneo. Det er en hyggelig storby med en afslappet atmosfære, spændende kvarterer og en flodpromenade, hvor der er liv fra morgen til aften. Resten af dagen er til fri disposition.

Om morgenen afhentes I på hotellet af en engelsktalende guide, der tager jer med på en kulinarisk og kulturel rundtur i Kuching. Byen rummer et væld af forskellige asiatiske folk med hver deres kultur og køkken. Derfor er dette den helt rigtige måde at opleve byen på. I stedet for at drage rundt til de vanlige seværdigheder, så tager den stedkendte lokalguide jer med til nogle af byens etniske kvarterer og lokale markeder. Rundturen begynder i et traditionelt kaffehus, hvor I kan vælge mellem en typisk kinesisk, indisk eller malaysisk morgenmad. I besøger også det lokale grøntsagsmarked og introduceres til en verden af krydderier i Gambier Street. Glæd jer til en sjov og spændende formiddag. Resten af dagen er til fri disposition.

Efter morgenmaden skal I på en heldagstur til Bako Nationalpark, der er et af de bedste steder opleve Borneos unikke dyreliv. I afhentes på hotellet og kører fra Kuching til fiskerlandsbyen Bako. Herfra går turen med båd til halvøen Maura Tebas og ind¬gangen til Bako Nationalpark, hvor de lokale parkbetjente tager imod. For at de besøgende skal få den bedst tænkelige naturoplevelse, går man på opdagelse i små grupper og følger forskellige stier ind i parken. Hver gruppe ledes af en parkbetjent, der kender hver en afkrog af parken og ved, hvor og hvordan man kan spotte de forskellige dyr. Som I begiver jer fra kysten og længere ind i parken afløses mangroven af tropisk regnskov. Langs stierne vokser kødædende planter og et væld af smukke orkidéer. Engang imellem gør guiden tegn til, at I skal stoppe. Måske vil han udpege et af parkens dyr, der blandt andet tæller næsehornsfugle, camoufle¬rede firben, næseaber, varaner, løvaber og skæggede grise. Eller måske vil han fortælle lidt om parkens flora. Der er frokost inkluderet. Sidst på eftermiddagen er I tilbage på hotellet. OBS: Til dagens udflugt er det en god idé med gode vandresko og let svedabsorberende bomuldstøj.

Endnu en oplevelsesrig dag venter. Den lokale guide afhenter jer på hotellet efter morgenmaden. Fra Kuching kører I ind i de frodiggrønne landområder i Borneos højland. Undervejs besøger I en lokal peberfarm, inden turen går videre til Bidayuh. Landsbyens indbyggere, der er efterkommere af de engang så frygtede hovedjægere, byder velkommen på traditionel vis med et glas risvin. I inviteres indenfor hos en af landsbyens familier og får et indblik i livet og dagligdagen i landsbyen. Siden venter en vandretur på en times tid i området omkring landsbyen, hvor I introduceres til regnskovens udbud af fødevarer og helbredende urter. Tilbage i landsbyen venter værtsfamilien med frokosten. Efter frokost tager I med den lokale guide på besøg i flere af landsbyens langhuse og oplever hvordan gamle traditioner blander sig med moderne levevis. I er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Mødet med orangutangerne er et af de store højdepunkter på enhver rejse til Borneo. De store menneskeaber lever kun på Sumatra og Borneo. Og lidt over 2/3 af bestanden på omkring 61.000 individer befinder sig på Borneo. Nu kan det umiddelbart lyde som en stor bestand. Men faktum er, at orangutangerne antal er styrtdykket de seneste årtier. Deres levesteder forsvinder på grund af skovrydning, og når de så går efter bøndernes afgrøder for at få noget at spise bliver de skudt. Ungerne beholder man som kæledyr. I dag arbejdes der på mange fronter for at sikre orangutangens overlevelse. Et af de steder, hvor man hver dag yder en stor indsats er i Semenggoh Wildlife Reahabilitation Centre. Her tager man sig af orangutanger, der har været holdt i fangenskab eller er fundet i naturen ude af stand til a klare sig selv. Medarbejderne på stedet træner dyrene til, at de igen skal kunne klare sig selv i naturen og en dag kan vende tilbage til en af de større nationalparker. Når aberne delvist kan klare sig selv slippes de fri i reservatet og indfinder sig kun ved fodringstid. Jeres ankomst til Semenggoh er tilrettelagt således, at I ankommer til morgenfodringen. Her kommer både små og store orangutanger ned til fodrings¬brættet. Store hanner på 150 kg og hunner, der bærer på deres unger. Til tider har man fornemmelsen af, at det er dem, der ser nysgerrigt på os og ikke omvendt. Når man som I har oplevet aberne og observeret dem på nærmeste hold, så forstår man bedre, at de indfødte har døbt dem orangutang, ”skovmennesker”.
I er tilbage på hotellet i Kuching ved frokosttid. Resten af dagen er til fri disposition.

Mange oplevelser rigere forlader I Kuching. Efter morgenmaden afhentes I på hotellet og køres til Damai Beach (ca. 45 min.), hvor I indlogeres på Damai Beach Resort for fire nætter. Det er et godt 4-stjernet hotel, der ligger direkte ned til stranden, der kantes af palmer og regnskovsklædte bjerge. Værelserne er store og rummelige, har alle moderne bekvemmeligheder og en balkon. Derudover har hotellet naturligvis bar, fitness center, spa, restauranter, to swimmingpools, tennisbaner og masser af muligheder for at deltage i aktiviteter og udflugter. Så alt i alt en rigtigt god ramme om den afsluttende strandferie.

I afhentes på hotellet på et nærmere aftalt tidspunkt og køres til lufthavnen i Kuching. Hjemrejsen mod Danmark kan begynde. 

Dagen efter er I tilbage i Danmark en storrejseoplevelse rigere.

(M/F/A) = Morgenmad/Frokost/Aftensmad på hoteller og/eller udflugter.

Bestil et tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Rejseperiodedec - jan /
2 voksne Pris pr. person.
2 voksne, 2 børn Pris pr. person.
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Bako Borneo Naeseabe.jpg
næsehornsfugl.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os