På eventyr i Malaysia og Borneo

Orangutanger, jungle og dejlige strande venter på Borneo

Oplev storbyen Kuala Lumpur, der er en af de mest fascinerende storbyer i Østen. Her kan I gå på opdagelse i Chinatowns labyrint, hvor de stemningsfulde gader kantes af tehuse, farverige forretninger, travle værksteder og templer med gyldne buddhaer. I byens hjerte møder I den britiske kolonitid, og i Little India færdes I blandt turbanklædte mænd og kvinder i smukke sarier.

Siden går rejsen til Borneo. Med base i Kuching drager I hver dag ud på nye eventyr med en dygtig engelsktalende guide. I skal på en kulturel og kulinarisk rundtur i Kuching og opleve næseaber, varaner, skæggede grise og regnskov i Bako Nationalpark. I tager på landsbybesøg og møder efterkommerne af de engang så frygtede hovedjægere, der byder på frokost i langhuset og introducerer jer til regnskovens hemmeligheder. I Semenggoh kommer I helt tæt på de store menneskeaber, orangutangerne. Et møde, der altid gør et stort indtryk. Det hele rundes af med strandferie på Damai Beach.

Se vores øvrige rejser til Borneo

  • To dage med storbyoplevelser i Kuala Lumpur
  • Oplev regnskov, næseaber og skæggede grise i Bako
  • Frokost i langhus med de tidligere hovedjægere
  • Kom helt tæt på de fascinerende orangutanger
  • 3-stjernet strandhotel ved Damai Beach
  • Inkl. fly, hoteller, transport og udflugtsprogram

Priseksempel:

15 dage fra kr. 14.995

Pr. person ved 2 voksne.

På eventyr i Malaysia og Borneo Dagsprogram

Dag 1-2: Afrejse og ankomst
Dag 2-5: Kuala Lumpur
Dag 5-10: Kuching
Dag 10-14: Damai
Dag 14-15: Afrejse og hjemkomst

Hotel i Kuala Lumpur - 3 nætter

Swiss Garden Hotel
Hotellet har et udvalg af restauranter, en herlig swimmingpool og soldæk samt Samsara Spa, hvor I kan blive forkælet efter en dag i storbyen.

Hotel i Kuching - 5 nætter

Grand Margherita Hotel
Hotellet har blandt andet en stor swimmingpool, fire spisesteder med lokale, europæiske og kinesiske retter, en spa og et fitnessrum.

Hotel i Damai - 4 nætter

Damai Beach Resort
Resortet har hele fem spisesteder, flere swimmingpools, en spa og mulighed for at spille tennis, minigolf og beachvolley. Fra hotellet kan I tage på smukke vandreture og udforske den omkringliggende jungle og bjerge.

Læs mere om hotellerne

Afrejse fra København til Kuala Lumpur i Malaysia.

I ankommer til Kuala Lumpur Lufthavn, hvor jeres chauffør venter på at bringe jer til hotellet. I indlogeres på Hotel Swiss Garden for tre nætter og har dermed to hele dage til at gå på opdagelse i en af de mest originale og spændende storbyer i Sydøstasien.

Kuala Lumpur har både charme og karakter, og det fornemmer man faktisk allerede, når man kører fra lufthavnen til hotellet. Hovedstaden er utroligt grøn. Trafikken virker velreguleret og meget lidt kaotisk. Nærmest et særsyn i denne del af verden. Kuala Lumpur er en by med luft.

Og så er byen en etnisk smeltedigel med et væld af kulturer fra hele Asien, der alle er med til at sætte deres præg på Malaysias hovedstad. Tankevækkende er det, at der i Malaysia tales ikke færre end 140 sprog. Det siger noget om landets kulturelle mangfoldighed. Og det er dette kludetæppe af farverige kulturer, der giver byen dens identitet. Her i Malaysias hovedstad har de etniske kvarterer bevaret meget af deres oprindelige sjæl og charme. Fra hotellet er der ikke langt til Chinatowns stemningsfulde gader, der kantes af traditionelle kinesiske huse i malerisk forfald. Her er overfyldte købmandsbutikker, skiltemalere, kurveflettere, traditionelle apoteker og butikker, der handler med røgelse og offergaver. Her er hyggelige tehuse, hvor ældre mænd får sig en sludder over et slag kort. Her er restauranter og buddhistiske templer med svungne tage og gyldne buddhaer.
Om aftenen forvandles den centrale gade, Jalan Petaling, til et kæmpestort natmarked med masser af mennesker, gadekøkkener og boder, der sælger alt fra smarte t-shirts over rygsække og ure til kopivarer af enhver slags.
Skulle trætheden melde sig i løbet af dagen, så kan I jo tage en lur på værelset eller slappe lidt af ved hotellets pool. Overnatning på Swiss Garden.

I har hele to dage til at udforske Kuala Lumpur, og der er nok at tage sig til. Tag for eksempel en taxa til Little India, der er et sandt sansebombardement. Når I går en tur i kvarterets gader er det med duften af karry, kardemomme, peber, kommen og andre eksotiske krydderier i næseborene. Her færdes I blandt turbanklædte sikher, mørke tamiler med kridhvide smil og kvinder klædt i farvestrålende sarier. De små butikker er fyldt til bristepunktet med varer. Uanset om der er tale om potter og pander, krydderier, tøj og metervarer synes der at være varer fra gulv til loft. I baggrunden kan man høre klokkerne fra templet og tonerne af indisk popmusik. Jo, det er et lille stykke Indien.
I hjertet af K.L. ligger en stribe meget smukke bygninger fra den britiske kolonitid, som for eksempel Royal Selangor Club, St. Marys Cathedral og Kuala Lumpur Railway Station. Sidstnævnte er som taget ud af 1001 Nats Eventyr med sine vidunderlige kuppeltårne, søjler og spidse minareter. Herfra er der ikke langt til byens mest imponerende moské, Masjid Negara, der ligger i en smuk have. Går I indenfor, så husk at tage skoene af, og bemærk at bare skuldre og knæ ikke er tilladt. Men som regel kan besøgende låne en kåbe og et tørklæde, så man kan dække sig behørigt til. Og så må I ikke snyde jer selv for et besøg i Petronas Towers. Tvillingetårnene skyder op som to gigantiske bambusskud i byens forretningskvarter. De 452 m høje tårne er et imponerende syn. Vil I op med elevatoren til Sky Bridge og nyde udsigten, så kom om morgenen. Billetlugen åbner kl. 08.30, og den første elevator kører op kl. 09.00. Men der bliver kun uddelt 1.300 billetter om dagen, og det fører som regel til, at der meldes udsolgt allerede omkring kl. 11.00.

Hvis I vil opleve byens bedste lokale marked, så skal I tage en tur til Bazaar Baro Chow Kit, der ligger i den nordlige ende af Jalan Tunku Abdul Rahman. Det er Kuala Lumpurs største dagligvaremarked. Her er boder med bjerge af eksotiske frugter og flotte grøntsager, store baljer med tofu, sække med krydderier, fisk og skaldyr lagt på is, farverige klæder, silke, sko, alverdens isenkram og elektronik. Begiv jer ind i basarens labyrint og lad jer indfange af markedsstemningen. Bliver I sultne, så er der mange små restauranter med et væld af spændende retter.

Hvis I ønsker at opleve byen på en organiseret tur med engelsktalende lokalguide, så bestiller vi gerne udflugten hos vores lokale arrangør. De kan også tilbyde dagsudflugter til nogle af de spændende steder, der ligger lidt uden for hovedstaden.

I kan for eksempel tage på en heldagstur til elefantlejren i Lanchang, der ligger i regnskoven 1 time og 45 min kørsel fra Kuala Lumpur. Kuala Gandah Elephant Conservation Center er et rehabiliteringscenter for elefanter, som har været holdt i fangenskab. Det drives af Malaysia Wildlife Foundation, der arbejder for at gøre elefanterne i stand til at vende tilbage til den vilde natur i en af landets nationalparker. Har I mod på det, kan I få en ridetur og være med til at bade dyrene. Det er en god idé at medbringe skiftetøj og et håndklæde.

I kan også tage på en halvdagstur til de berømte Batu Caves. De enorme klippehuler, der ligger lidt uden for Kuala Lumpur, rummer den vigtigste helligdom for Malaysias hinduer, Hvert år i februar forsamles op imod en million pilgrimme ved Batu Caves for at fejre Thaipusam. Det er en spektakulær og farverig religiøs festival, hvor hovedpersonerne er den enorme flod af mandlige pilgrimme, der med stålspid gennem kinder og tunge bugter sig gennem folkemængden, mens de ved hjælp af kroge i ryggen trækker tunge vogne med gudefigurer. En smertefuld taksigelse til guderne for bønner, der er blevet hørt.

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet. Siden afhentes I af chaufføren, der kører jer til lufthavnen. Fra Kuala Lumpur flyver I til Kuching på Borneo. Her venter chaufføren på at køre jer til hotellet. I indlogeres for fem nætter på Grand Margherita Hotel. Det er et godt 4-stjernet hotel med swimmingpool og en fantastisk beliggenhed lige midt i byen.

Kuching er hovedstad i delstaten Sarawak på den malaysiske del af Borneo. Det er en hyggelig storby med en afslappet atmosfære, spændende kvarterer og en flodpromenade, hvor der er liv fra morgen til aften. Resten af dagen er til fri disposition.

Om morgenen afhentes I på hotellet af en engelsktalende guide, der tager jer med på en kulinarisk og kulturel rundtur i Kuching. Byen rummer et væld af forskellige asiatiske folk med hver deres kultur og køkken. Derfor er dette den helt rigtige måde at opleve byen på. I stedet for at drage rundt til de vanlige seværdigheder, så tager den stedkendte lokalguide jer med til nogle af byens etniske kvarterer og lokale markeder. Rundturen begynder i et traditionelt kaffehus, hvor I kan vælge mellem en typisk kinesisk, indisk eller malaysisk morgenmad. I besøger også det lokale grøntsagsmarked og introduceres til en verden af krydderier i Gambier Street. Glæd jer til en sjov og spændende formiddag. Resten af dagen er til fri disposition.

Efter morgenmaden skal I på en heldagstur til Bako Nationalpark, der er et af de bedste steder opleve Borneos unikke dyreliv. I afhentes på hotellet og kører fra Kuching til fiskerlandsbyen Bako. Herfra går turen med båd til halvøen Maura Tebas og ind¬gangen til Bako Nationalpark, hvor de lokale parkbetjente tager imod. For at de besøgende skal få den bedst tænkelige naturoplevelse, går man på opdagelse i små grupper og følger forskellige stier ind i parken. Hver gruppe ledes af en parkbetjent, der kender hver en afkrog af parken og ved, hvor og hvordan man kan spotte de forskellige dyr. Som I begiver jer fra kysten og længere ind i parken afløses mangroven af tropisk regnskov. Langs stierne vokser kødædende planter og et væld af smukke orkidéer. Engang imellem gør guiden tegn til, at I skal stoppe. Måske vil han udpege et af parkens dyr, der blandt andet tæller næsehornsfugle, camoufle¬rede firben, næseaber, varaner, løvaber og skæggede grise. Eller måske vil han fortælle lidt om parkens flora. Der er frokost inkluderet. Sidst på eftermiddagen er I tilbage på hotellet. OBS: Til dagens udflugt er det en god idé med gode vandresko og let svedabsorberende bomuldstøj.

Endnu en oplevelsesrig dag venter. Den lokale guide afhenter jer på hotellet efter morgenmaden. Fra Kuching kører I ind i de frodiggrønne landområder i Borneos højland. Undervejs besøger I en lokal peberfarm, inden turen går videre til Bidayuh. Landsbyens indbyggere, der er efterkommere af de engang så frygtede hovedjægere, byder velkommen på traditionel vis med et glas risvin. I inviteres indenfor hos en af landsbyens familier og får et indblik i livet og dagligdagen i landsbyen. Siden venter en vandretur på en times tid i området omkring landsbyen, hvor I introduceres til regnskovens udbud af fødevarer og helbredende urter. Tilbage i landsbyen venter værtsfamilien med frokosten. Efter frokost tager I med den lokale guide på besøg i flere af landsbyens langhuse og oplever hvordan gamle traditioner blander sig med moderne levevis. I er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Mødet med orangutangerne er et af de store højdepunkter på enhver rejse til Borneo. De store menneskeaber lever kun på Sumatra og Borneo. Og lidt over 2/3 af bestanden på omkring 61.000 individer befinder sig på Borneo. Nu kan det umiddelbart lyde som en stor bestand. Men faktum er, at orangutangerne antal er styrtdykket de seneste årtier. Deres levesteder forsvinder på grund af skovrydning, og når de så går efter bøndernes afgrøder for at få noget at spise bliver de skudt. Ungerne beholder man som kæledyr. I dag arbejdes der på mange fronter for at sikre orangutangens overlevelse. Et af de steder, hvor man hver dag yder en stor indsats er i Semenggoh Wildlife Reahabilitation Centre. Her tager man sig af orangutanger, der har været holdt i fangenskab eller er fundet i naturen ude af stand til a klare sig selv. Medarbejderne på stedet træner dyrene til, at de igen skal kunne klare sig selv i naturen og en dag kan vende tilbage til en af de større nationalparker. Når aberne delvist kan klare sig selv slippes de fri i reservatet og indfinder sig kun ved fodringstid. Jeres ankomst til Semenggoh er tilrettelagt således, at I ankommer til morgenfodringen. Her kommer både små og store orangutanger ned til fodrings¬brættet. Store hanner på 150 kg og hunner, der bærer på deres unger. Til tider har man fornemmelsen af, at det er dem, der ser nysgerrigt på os og ikke omvendt. Når man som I har oplevet aberne og observeret dem på nærmeste hold, så forstår man bedre, at de indfødte har døbt dem orangutang, ”skovmennesker”.
I er tilbage på hotellet i Kuching ved frokosttid. Resten af dagen er til fri disposition.

Mange oplevelser rigere forlader I Kuching. Efter morgenmaden afhentes I på hotellet og køres til Damai Beach (ca. 45 min.), hvor I indlogeres på Damai Beach Resort for fire nætter. Det er et godt 4-stjernet hotel, der ligger direkte ned til stranden, der kantes af palmer og regnskovsklædte bjerge. Værelserne er store og rummelige, har alle moderne bekvemmeligheder og en balkon. Derudover har hotellet naturligvis bar, fitness center, spa, restauranter, to swimmingpools, tennisbaner og masser af muligheder for at deltage i aktiviteter og udflugter. Så alt i alt en rigtigt god ramme om den afsluttende strandferie.

I afhentes på hotellet på et nærmere aftalt tidspunkt og køres til lufthavnen i Kuching. Hjemrejsen mod Danmark kan begynde. 

Dagen efter er I tilbage i Danmark en storrejseoplevelse rigere.

(M/F/A) = Morgenmad/Frokost/Aftensmad på hoteller og/eller udflugter.

Vi anbefaler...

John, CPT

Vild og frodig natur

Det er fantastisk at tage på eventyr og udforske regnskovens hemmeligheder.

Tina, CPT

Storby, regnskov og strand

Oplev eksotiske og charmerende Kuala Lumpur, kom på eventyr dybt i den frodige jungle og slut af med afslapning på stranden.

Kort og godt

By Nætter Oplevelser
1. Kuala Lumpur 3 Eksotisk storby med god Chinatown
2. Kuching 5 Borneos hyggeligste storby, orangutanger, næseaber og regnskov
3. Damai 4 Slap af i palmernes skygge

Hoteller inkluderet i denne rejsepakke

På denne rundrejse til Malaysia og Borneo har vi håndplukket hotellerne, så I kommer til at bo godt på hele rejsen. 

Udgangspunktet er de anførte hoteller herunder, men har I andre ønsker, så kontakt os endelig enten på tlf. 86137744 eller send en forespørgsel.

  • 3 nætter på Swiss Garden Hotel, Kuala Lumpur
  • 5 nætter på Grand Margherita Hotel, Kuching, Kuching
  • 4 nætter på Damai Beach Resort, Damai Beach

Se hoteldetaljer herunder

Swiss Garden Hotel

3 nætter, Kuala Lumpur - Swiss Garden Hotel er et moderne 4-stjernet hotel med 310 værelser, der i høj grad formår at kombinere moderne komfort med malaysisk gæstfrihed. Beliggenheden mellem Bukit Bintang og Chinatown giver et ideelt udgangspunkt for gåture rundt i centrum med fine shoppingmuligheder og mange restauranter. Hotellet har et udvalg af restauranter, en herlig swimmingpool og soldæk samt Samsara Spa, hvor I kan blive forkælet efter en dag i storbyen.

Sådan bor I

Rejsen inkluderer ophold i de indbydende Deluxe-værelser, der med sine 28 m2 har god plads til to personer. Indretningen er moderne, med velvalgte dekorative traditionelle elementer, der giver værelset et charmerende, lokalt præg. Blandt de mange faciliteter er et pænt badeværelse, air condition, køleskab med minibar, kabel-tv, sikkerhedsboks, hårtørrer, kaffefaciliteter og adgang til Internet.

Er I en familie, som rejser sammen, kunne I overveje at opgradere til de 50 m2 store familieværelser. Hotellet kalder disse for Family-room, og her får I 2 seperate soveværelser og badeværelser foruden alle moderne faciliteter som minibar, kaffe- og the faciliteter, sikkerhedsboks, hårtørrer, kabel-tv samt adgang til internet.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m.

Restauranter

3

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 60 min.

3 nætter, Kuala Lumpur - Swiss Garden Hotel er et moderne 4-stjernet hotel med 310 værelser, der i høj grad formår at kombinere moderne komfort med malaysisk gæstfrihed. Beliggenheden mellem Bukit Bintang og Chinatown giver et ideelt udgangspunkt for gåture rundt i centrum med fine shoppingmuligheder og mange restauranter. Hotellet har et udvalg af restauranter, en herlig swimmingpool og soldæk samt Samsara Spa, hvor I kan blive forkælet efter en dag i storbyen.

Sådan bor I

Rejsen inkluderer ophold i de indbydende Deluxe-værelser, der med sine 28 m2 har god plads til to personer. Indretningen er moderne, med velvalgte dekorative traditionelle elementer, der giver værelset et charmerende, lokalt præg. Blandt de mange faciliteter er et pænt badeværelse, air condition, køleskab med minibar, kabel-tv, sikkerhedsboks, hårtørrer, kaffefaciliteter og adgang til Internet.

Er I en familie, som rejser sammen, kunne I overveje at opgradere til de 50 m2 store familieværelser. Hotellet kalder disse for Family-room, og her får I 2 seperate soveværelser og badeværelser foruden alle moderne faciliteter som minibar, kaffe- og the faciliteter, sikkerhedsboks, hårtørrer, kabel-tv samt adgang til internet.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / -

Spa

Ja

Afstand by

0 m.

Restauranter

3

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 60 min.

Grand Margherita Hotel, Kuching

5 nætter, Kuching - Grand Margherita Hotel i Kuching er et flot, 4-stjernet hotel, der er smagfuldt indrettet og har alverdens faciliteter. Der er blandt andet en stor swimmingpool, fire spisesteder med lokale, europæiske og kinesiske retter, en spa og et fitnessrum. Hotellet ligger centralt ved floden i Kuching, tæt på butikskomplekset Sarawak Plaza.

Sådan bor I

I bor i et flot og rummeligt Deluxe-værelse, der er indrettet med moderne møbler og en række faciliteter som minibar, badeværelse med badekar og hårtørrer, og udstyr til at lave te og kaffe.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / ja

Spa

Ja

Afstand by

0 m.

Restauranter

4

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 20 min.

5 nætter, Kuching - Grand Margherita Hotel i Kuching er et flot, 4-stjernet hotel, der er smagfuldt indrettet og har alverdens faciliteter. Der er blandt andet en stor swimmingpool, fire spisesteder med lokale, europæiske og kinesiske retter, en spa og et fitnessrum. Hotellet ligger centralt ved floden i Kuching, tæt på butikskomplekset Sarawak Plaza.

Sådan bor I

I bor i et flot og rummeligt Deluxe-værelse, der er indrettet med moderne møbler og en række faciliteter som minibar, badeværelse med badekar og hårtørrer, og udstyr til at lave te og kaffe.

Afstand strand

-

Pool/Børnepool

Ja / ja

Spa

Ja

Afstand by

0 m.

Restauranter

4

Balkon/terr.

-

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 20 min.

Damai Beach Resort

4 nætter, Damai Beach - Damai Beach Resort er et 3-stjernet resort, der ligger omkranset af tæt, grøn jungle og med flot udsigt over Damai-stranden og havet. Hotellet ligger 50 minutters kørsel fra Kuching International Airport og 40 minutters kørsel fra Kuching-by. Her er hele fem spisesteder, flere swimmingpools, en spa og mulighed for at spille tennis, minigolf og beachvolley. Fra hotellet kan I tage på smukke vandreture og udforske den omkringliggende jungle og bjerge.

Sådan bor I

I bor i et rummeligt Standard Balcony-værelse, der er indrettet med solide træmøbler. Her er air condition, badeværelse med hårtørrer, minibar og udstyr til at lave te og kaffe.

Afstand strand

1 min.

Pool/Børnepool

Ja / ja

Spa

Ja

Afstand by

Cirka 40 min.

Restauranter

5

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 50 min.

4 nætter, Damai Beach - Damai Beach Resort er et 3-stjernet resort, der ligger omkranset af tæt, grøn jungle og med flot udsigt over Damai-stranden og havet. Hotellet ligger 50 minutters kørsel fra Kuching International Airport og 40 minutters kørsel fra Kuching-by. Her er hele fem spisesteder, flere swimmingpools, en spa og mulighed for at spille tennis, minigolf og beachvolley. Fra hotellet kan I tage på smukke vandreture og udforske den omkringliggende jungle og bjerge.

Sådan bor I

I bor i et rummeligt Standard Balcony-værelse, der er indrettet med solide træmøbler. Her er air condition, badeværelse med hårtørrer, minibar og udstyr til at lave te og kaffe.

Afstand strand

1 min.

Pool/Børnepool

Ja / ja

Spa

Ja

Afstand by

Cirka 40 min.

Restauranter

5

Balkon/terr.

Ja

Fitness

Ja

Wifi

Ja

Lufthavn

Cirka 50 min.

Klima og vejr

Hvornår skal I rejse?

Vejret varierer meget på Borneo. Det er varmt vejr året rundt, og temperaturen kommer meget sjældent under 20 °C, ikke engang om natten. På denne eventyrs-rejse i Borneo vil I befinde jer i staten Sarawak, hvor der kan forekomme regn hele året, dog mest mellem oktober og marts.

I bør dog ikke lade jer afskrække af nedbørsmængderne på Borneo. Den rette påklædning og oplevelserne i denne unikke del af Malaysia, opvejer det til fulde!

For overblikkets skyld har vi nedenfor listet temperaturerne.

Kuala Lumpur                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 31 32 33 33 32 32 32 32 32 32 31 31
Nattemperatur 22 22 22 23 23 23 22 22 22 23 23 22

 

Kuching                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 30 30 31 32 33 33 32 32 32 32 32 31
Nattemperatur 23 23 23 23 24 23 23 23 23 23 23 23

 

Praktisk information

Valuta

Møntfoden hedder Ringgit (MYR), 1 MYR svarer til ca. 1,7 DKK. I kan benytte de fleste typer kreditkort som bl.a. Mastercard, American Ekspress og Visa. Prisniveauet er lavere end i Danmark, og et måltid mad på en almindelig restaurant kan fås til ca. 1/3 af prisen i forhold til danske restauranter. Bemærk, at det ikke er almindeligt at give drikkepenge - restauranter opkræver ofte selv et gebyr på 10 %.

Visum og pas

Er opholdet i Malaysia under 3 måneders varighed kræves der ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter forventet hjemkomst. Har I specifikke spørgsmål, er det altid en god idé at kontakte ambassaden:

Karlavägen 37, P. O. Box 26053,
S-100 41 Stockholm. Telefonnr. 0046 (8) 4408-400.
Fax nr. 0046 (8) 7918760.
E-mail: mwstholm@algohotellet.se eller malstholm@kln.gov.my.

Vaccinationer

Vaccination mod leverbetændelse samt stivkrampe anbefales. Det kan også altid tilrådes, at I i god tid inden afrejsen kontakter egen læge eller Statens Seruminstitut for information om de seneste nyheder. 

Rejseforsikring

Ved rejser uden for Europa dækker det danske sygesikringsbevis ikke. Vi anbefaler derfor, at I tegner en rejseforsikring, så I i tilfælde af sygdom eller ulykke kan få jeres udgifter dækket - disse udgifter kan nemt løbe op i store beløb. Vi anbefaler endvidere, at I tegner en afbestillingsforsikring. 

Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Lokal transport

Den veludviklede infrastruktur i Malaysia gør det yderst nemt at rejse rundt på egen hånd. Det er almindeligt at flyve rundt i Malaysia, og det er billigt, nemt og bekvemt. Det nationale luftfartsselskab MAS (Malaysia Airline System) flyver sammen med de mindre lokale selskaber til mere end 30 byer fordelt på 7 stater.

Togforbindelserne på den malaysiske halvø er gode, og der er to hovedstrækninger, begge med forbindelse til både Thailand og Singapore. Der kan rejses på flere forskellige klasser til gode priser. Malaysia tilbyder også et utal af gode busforbindelser på kryds og tværs af landet. Skulle I have lyst til at leje en bil, er det muligt stort set i alle byer på halvøen, og på Borneo er det muligt i alle større byer. I bil kan I opleve Malaysia i jeres eget tempo. Husk, at der er venstrekørsel.

Befolkning og sprog

Malaysia er 57% malajer og 10% kinesere. Resten af befolkningen er sammensat af en bred vifte af forskellige etniske grupper. Der tales to hovedsprog, malajisk og engelsk.

Geografi

Malaysia består af 7 stater, fordelt med 5 på halvøen og 2 på Borneo. Landets samlede areal er 329.758 m2 og det grænser op til Thailand, Singapore, Brunei og Indonesien. Befolkningen er på ca. 22.7 mio. Malaysias hovedstad hedder Kuala Lumpur.

Økonomisk set er Malaysia et velfunderet land, fabriksindustrien udgør den største andel af landets økonomi, men turisme og råvare som petroleum, naturgummi, palmeolie og træ udgør også en betydelig andel af landets økonomiske grundlag.

Bestil et tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne

På eventyr i Malaysia og Borneo

Rejsens varighed: 15 dage - Vi har afgange hver dag.

Få et uforpligtende tilbud

Rejseperiode
Ved to voksne pris/pers.
Ved 2 voksne og 2 børn pris/pers.
Rejseperiode 24. juli 2018 - 31. oktober 2018
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 14.995
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk

Sideoverblik