shutterstock_412724059 havana.jpg
shutterstock_209254996 La Bodeguita del Medio in Havana, Cuba, the birthplace of Mojito.jpg
shutterstock_323530409 Panoramic view over landscape with mogotes in Vinales Valley ,Cuba.jpg
shutterstock_262730543 Unknown man working on tobacco field.jpg
shutterstock_473025436 Tourists at the beach Playa Giron, Cuba.jpg
shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg
TRINIDAD, CUBA - MAY 26, 2013 kids walking on the street in UNESCO protected city of Trinidad, Cuba..jpg
Beautiful tropical beach at the Caribbean island shutterstock_49204522.jpg
View of Trinidad street, one of UNESCOs World Heritage sites since 1988_52594027.jpg

Cuba i bil og casa

 • Kulturoplevelser og historie i Havana
 • Smuk natur og tobaksplantager ved Viñales
 • Hængekøjetempo og snorkling ved Playa Giron
 • Kolonitidsperlen Trinidad og Ancon-stranden
 • Privat indkvartering hos de gæstfrie cubanere
 • 10 dages kør-selv oplevelser med planlagt rute

kr. 13.700,-

15 dage fra kr. 13.200,-

Pris pr. person ved 2 voksne

Afrejse: København d. 10. mar 2019

Rejseplan

På denne rejse kommer i længere ud og tættere på. Længere ud, fordi I har egen bil har egen bil og dermed maksimal frihed til at lave afstikkere og tage på eventyr. Tætte på, fordi I er indlogeret på hyggelige, private casas, som er der den cubanske udgave af et almindeligt bed & breakfast. 

En rigtig cubaner med cigar og stråhat, Trinidad

Rejsen kort

I har først et par dage til at nyde charmerende Havana med brolagte gader og gamle amerikanerbiler. Herefter går turen mod Viñales-dalen, hvor I møder bønderne, der passer de værdifulde tobaksmarker under den bagende sol.

Svinebugten og Playa Giron er næste stop på rejsen. Her er der gode muligheder for dykning, snorkling og for at mærke den nationale stolthed på det lokale museum. Fra Svinebugten er der ikke langt til kolonitidsperlen, Trinidad, hvor de mest interessante seværdigheder ligger få minutters gang fra jeres Bed & Breakfast (casa particulares.) Byen har flere hyggelige restauranter, hvor I kan nyde friskfangede fisk eller måske en hummer til tonerne af blid salsa. 

Fra Trinidad kører I tilbage mod Havana, og på vejen kan I slå et smut forbi Che Guevaras mausoleum i Santa Clara. Sidste aften i Havana kan markeres med en god middag og eventuelt et show på den legendariske Club Tropicana.

shutterstock_160193492 girl and car in havana.jpg

Afrejse fra Danmark med ankomst i Havana ud på aftenen. Fra lufthavnen transporteres I til jeres Bed & Breakfast, lokalt kaldet casa particulares, der ligger centralt i den gamle bydel Habana Vieja. Her vil jeres værtsfamilie tage venligt imod jer og fortælle jer lidt om forholdene i huset, måltider og så videre og få jer godt indlogeret for de næste tre nætter i Havana.

Et "casa" er en privat indkvarteringsform, der foregår hos en cubansk familie. Det svarer til et Bed and Breakfast. Hele denne rejse er sammensat med ophold på Bed & Breakfasts, og det giver jer mulighed for at komme helt ind under huden på den cubanske lokalbefolkning.

I har to hele dage og dermed tid til at gå på opdagelse i Havanas enorme udvalg af spændende seværdigheder, store kulturoplevelser og mange små hyggelige restauranter og intime spillesteder. De fleste seværdigheder vil være i gåafstand fra jeres Bed & Breakfast, så nyd byens smalle gader, brede boulevarder og skønne åbne pladser omgivet af smukke gamle bygninger fra den spanske kolonitid i dit eget tempo.

Revolutionsmuseet

Revolutionsmuseet giver en gennemgang af Cubas nyere historie og introducerer en række af landets markante personligheder, politikere og revolutionshelte. Ikke langt derfra ligger kunstmuseet med fine eksempler på udviklingen fra de propagandaprægede malerier efter revolutionen til nutidens mere eksperimenterende skulpturer. Forbindelsen til Afrika kan opleves på museet for afrikansk kultur, der giver et interessant indblik i, hvorledes de afrikanske slaver kom til Cuba for at arbejde i sukkerplantagerne og efterfølgende kom til at præge øens kultur, religion og ikke mindst musik.

El Morro og Malecón

Stil jer i kø sammen med de lokale og tag færgen til Casablanca, som ender for foden af den store Kristus-statue. Gå op ad trapperne til Parque Histórico Militar Morro-Cabaña, der rummer det største spanske fort i Latinamerika. Sammen med det noget mindre fort El Morro findes her diverse små museer med interessante udstillinger over landets militære og maritime historie. Det mest imponerende er dog den spektakulære udsigt over Havanas historiske bydel, El Malecón og havet mod Florida.

Hyggelige gader og gode restauranter

Fra El Malecón går et netværk af små gader ind i hjertet af den gamle bydel, hvor et stort udvalg af spændende restauranter tilbyder alt fra frisk fisk og seafood til saftige bøffer ledsaget af ris, bønner og pasta. De seneste år er en række private restauranter, de såkaldte paladares, dukkert op, og det har øget kvaliteten af de gastronomiske oplevelser gevaldigt. Indrettet i små gamle lejligheder tilbydes lækre specialiteter i intime omgivelser, og de er populære. Prøv eventuelt Paladar Los Mercaderes med adressen Mercaderes nr. 207. Slut dagen af på et af Havanas mange små spillesteder, hvor musikere i verdensklasse spiller op til dans, eller på byens gamle jazz club, hvor stemningen er mættet af historie og bløde toner.

El Rum Rum Restaurant

Tiden er inde til at forlade Havana og drage videre til Viñales. I Havana får I jeres lejebil, og herfra kører I vestpå gennem Rosario-bjergenes skovklædte terrasser ind i provinsen Pinar del Rio, der på mange områder er anderledes end resten af Cuba. Landskabet domineres af en kæde enestående kalkstensbjerge, der skyder op gennem den frugtbare slette omkring byen Viñales. I bjergenes skygge ligger et vidtstrakt kludetæppe af frodiggrønne marker. Det er her de dyrker verdens fineste tobak.

Landlig idyl

Ved ankomst til Viñales indlogeres I på jeres Bed & Breakfast for de næste tre nætter. Viñales er en hyggelig by med en landlig stemning og en afslappet atmosfære. En by uden den store trafik. Hvor bønder i stråhat kører af sted til markerne på ramponerede knallerter eller ses til hest på gaderne i byen, der præges af pastelfarvede huse med røde tegltage og skyggefulde verandaer.

Besøg hyggelige restauranter

Der er et par enkelte gode restauranter i byen. Prøv for eksempel den populære Casa de Don Tomas, der har til huse i en gammel kolonitidsvilla på adressen Salvador Cisneros 140.

Viñalesdalen er et natursmukt område, der rummer en række interessante seværdigheder. Det er et af de steder i Cuba, hvor man på en cykeltur ad små grusveje kan opleve hvordan bønderne arbejder i markerne og komme tæt på landsbylivet.

Mød de solbrændte bønder

Ønsker I at opleve dalens største seværdigheder, kan I tage med på en bustur, der varer fra omkring kl. 09.00 til midt på eftermiddagen. På denne tur kommer I ud på de små veje i Viñales-dalen. Her møder I solbrændte tobaksbønder pulsende på hjemmerullede cigarer, mens de pløjer den røde jord med oksen spændt for ploven eller tilser de kostbare planter. Det er bladene fra dette område, der ender på Havanas fineste cigarfabrikker og rulles til verdenskendte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta. I skal naturligvis ud og se nærmere på afgrøderne på marken og besøger også en lokal tobaksbonde, der fortæller om arbejdet i markerne og om forædlingen af produktet.

Besøg i indianerhulen

Videre gennem bjergene til Cueva del Indio. I skal udforske Indianerhulen og kommer på sejltur ad en underjordisk flod, der forgrener sig på kryds og tværs i klippehulen. Grottens navn hentyder til de indfødte indianere, der oprindeligt brugte grotten som gravsted og siden gemte sig herinde under spaniernes erobring.

Se enorme klippemalerier

I dalen Dos Hermanas ser I de enorme klippemalerier, inden I spiser frokost på en lokal restaurant. Siden besøger I El Palenque de los Cimarrones, der i sin tid var tilflugtssted for slaver, som var stukket af fra trældommen i plantagerne. Et sted med spændende historier og mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med den specielle afro-cubanske religion Santeria, der er en blanding af katolicisme og afrikansk overtro. Derefter er det tilbage til Viñales.

Udforsk på cykel eller eller til hest

I kan også vælge at opleve Viñales-dalen på en mindre traditionel måde. Vi kan arrangere sightseeing til hest eller på cykel. Turene er typisk af 4-5 timers varighed. I kommer naturligvis ikke så langt omkring, men til gengæld oplever I landskabet, landsbyerne og livet i markerne på en helt anden måde - og i et helt andet tempo.

Besøg tobaksfabrik

I kan også køre til provinshovedstaden Pinar del Rio. Her er det værd at besøge tobaksfabrikken Fábrica de Tabacos Francisco Donatien i gaden Calle Antonio Maceo (lige over for Plaza de la Independencia). Flere fine cigarmærker er rullet på denne berømte cigarfabrik. Gå en tur gennem rullehallen, hvor tobaksarbejderne underholdes med højtlæsning af nyheder og noveller, mens de arbejder. Her kan I også se, hvordan den endelige sortering, mærkning og pakning af cigarerne foregår. Skulle I have lyst til at købe en kasse cigarer med hjem, kan de købes på fabrikken eller på det velassorterede Casa del Habano på den anden side af gaden. Fabrikken er åben mandag til fredag fra kl. 09:00 til 12.00 og fra 13.00 til 16.00, lørdag fra kl. 09.00 til kl. 12.00. Entréen er 5 USD pr. person og omfatter en guidet rundvisning, der varer 15 til 20 minutter.
Samme åbningstider er der på den lille likørfabrik Casa Garay Fábrica de Guayabitas del Pinar, der ligger på Calle Isabel Rubio. Her producerer man den lokale sukkerrørslikør Guayabita del Pinar. Den kommer i en sød og en tør version og er destilleret på bær. Det koster 1 USD at komme ind, og det omfatter som regel en omvisning og en smagsprøve.

Fra Viñales kører I mod Playa Giron, der ligger ved udmundingen af Svinebugten. Undervejs kører I igennem det største sumpområde i Cuba Parque Nacional Cienaga de Zapata, hvor der kan arrangeres varierede rundture med stedkendte lokalguider. Den truede cubanske krokodille bor i sumpene, men den kan være meget svær at finde. Nemmere går det med nogle af de mere end 175 fuglearter, 31 reptilarter, 1.000 forskellige insekter og mere end 900 plantearter. Lad være med at tage ud i sumpen på egen hånd. En god guide er vigtig, og ham kan I finde i den lille by Playa Larga. Her har I også mulighed for at spise frokost på en af de lokale private restauranter eller nyde en dukkert og slappe lidt af på den smalle palmeklædte strand.

På stranden i Playa Giron

Fra Playa Larga er der ikke langt til Playa Giron. Langs vejen står der mindesmærker, der hylder de faldne i forbindelse med den fejlslagne invasion i Svinebugten i 1961 og markerer hvor langt invasionsstyrkerne nåede ind i landet, inden de blev stoppet. Mens man mindes de faldne soldater med stor respekt, er der til gengæld mindre fokus på millioner af emigrerende krabber, der hvert år køres ihjel på denne vejstrækning. I sæsonen kan vejen være helt dækket af krabber. Et spektakulært skue der kan være hård ved bilens dæk. Cirka halvvejs mellem Playa Larga og Playa Giron er der mulighed for at tage en dukkert ved Cueva de los Peces. Snorkeludstyr udlejes for få CUC, og det varme vand gemmer på flotte koraller og fisk i alle farver.

Indkvartering på Bed & Breakfast

Fremme i Playa Giron indkvarteres I på jeres lokale Bed & Breakfast, hvor værtsfamilien byder jer velkommen og fortæller lidt om huset og mulighederne for eventuelle ekstramåltider udover morgenmaden. Det kan være en rigtig fin oplevelse at spise i huset sammen med familien, og via måltidet komme lidt tættere på cubanerne. I området omkring Playa Giron ligger også en række private restauranter, som glimrer med fremragende seafood, hummer, fisk, rejer mm. Prøv eventuelt Restaurant El Butte.

Der bliver taget venligt imod jer på det hyggelige Bed & Breakfast i Playa Giron

For de historieinteresserede kan det anbefales at besøge Mueso de Playa Giron. Det lille museum er hurtig overset, men giver alligevel en indsigt i, hvorledes cubanerne oplevede og sidenhen udnyttede den mislykkede invasion i Svinebugten.

Dyk og snorkel

Udover områdets historiske betydning er Playa Giron ligeledes kendt for fremragende dykning og snorkling, så brug eventuelt dagen på at gå på opdagelse under havets overflade og komme tættere på nogle af de mange farverige fisk og smukke koraller lige ud for kysten. Der kan også arrangeres fisketure med nogle af de lokale fiskere, hvis nogle timer på havet trækker i jer.

Fra Playa Giron går turen mod en af Cubas smukkeste og mest stemningsfyldte byer, kolonitidsperlen Trinidad. Undervejs kan I slå et smut forbi byen Cienfuegos, der også er kendt som Caribiens Paris grundet sin franske fortid. De franske emigranter og sukkerbønner opførte en række smukke huse og et smukt teater i byen, som tydeligt bærer præg af den franske fortid. Nyd eventuelt en frokost på byens yacht club med udsigt til Cienfuegos-bugten.

Ankomst til Trinidad

Fremme i Trinidad indlogeres I på et centralt beliggende Bed & Breakfast, og ligesom de andre steder vil værtsfamilien tage venligt imod jer og fortælle lidt om stedet og mulighederne. Ikke langt fra jeres indkvartering ligger små restauranter, et lille marked, hyggelige gallerier med udstillinger af spirende cubanske kunstnertalenter og caféer, hvor I kan nyde en kop stærk cubansk kaffe.

Fra jeres Bed & Breakfast er det nemt at følg gaderne til Plaza Mayor, den centrale plads i Trinidad. Rundt om pladsen ligger storslåede palæer og fornemme huse opført af spanske sukkerbaroner i kolonitiden, dengang Trinidad var en af Cubas mest velhavende byer. Hvis I har lyst til at se palæerne indefra, så er Museo Historico Municipal og Museo Romantico bestemt et besøg værd.

Udsigt over Trinidad

Tag herfra til det tidligere kloster San Francisco de Asís, der i dag er indrettet som museum for de af byens indbyggere, der faldt i revolutionskampen mod Batista eller under krigen i Angola. Fra museet er der adgang til byens vartegn, det store klokketårn, der knejser højest af alle i Trinidad. Fra tårnets top er der en enestående udsigt over byen, det omkringliggende landskab og i det fjerne anes Det Caribiske Hav.

Pirater og rom

Nede på jorden igen venter et nyt spændende kapitel i byens historie. I 1700-tallet vrimlede Det Caribiske Hav med pirater, der hærgede og plyndrede. Rygterne om Trinidads rigdomme pirrede de lovløses griskhed, og de ankrede ofte op i bugten ud for Trinidad og gik på plyndringstogt i land. Følg i piraternes fodspor til deres stamværtshus La Canchánchara, som stadig serverer piraternes foretrukne drik ”Canchánchara“. Drikken indeholder naturligvis en god sjat rom.

Aftenliv i gaderne

Hvis Plaza Mayor er stille om dagen, så er der til gengæld masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter om aftenen. Prøv eventuelt den fantastiske grillede kylling på Paladar Sol Y Son eller en portion cordero (lam) på Paladar Estela. Følg herefter de lokale til byens Casa de la Trova, hvor der er levende musik hver aften. De danseivrige cubanere har et smittende godt humør og holder sig ikke tilbage for at byde op til dans. Så slip din indre salsadanser løs og inviter din partner på en uforglemmelig oplevelse.

Sukkermøllernes Dal

I har fin tid til at nyde den helt særlige stemning i Trinidad og udforske egnen omkring byen. En mulighed kunne også være en udflugt til Sukkermøllernes Dal, der ligger lidt uden for byen. Her i de store sukkerrørsplantager tog spanierne hurtigt livet af de indfødte indianere. Siden hentede de slaver hertil fra Afrika og skabte en sukkerproduktion, der gjorde Trinidad til en af Cubas rigeste og smukkeste byer. De lokale guider vil fortælle om slavehandlen, sukkerbaronerne og den afrikanske kulturarv, og det vil være muligt at besøge ruinerne af den gamle plantageejendom Manaca Iznaga.

Tag på stranden

En anden mulighed kunne være at køre til den smukke Ancon-strand cirka 12 kilometer syd for Trinidad. Her kan I finde et lille stykke uforstyrret strand og nyde en forfriskende dukkert i Det Caribiske Hav.

Fra Trinidad kører I tilbage mod Havana. På vejen har I mulighed for at besøge den lengendariske Che Guevaras sidst hvilested - hans mausoleum i byen Santa Clara.

Afskedsmiddag i Havana

Fremme i Havana kan I finde en hyggelig restaurant, hvor I kan nyde en herlig afskedsmiddag. Og afslut rejsen i Cuba med en klassisk cubansk rom-drik såsom en Cuba Libre eller Mojito på et af Havanas små spillesteder eller gå ”all in” med middag og underholdning på den legendariske Club Tropicana.

Transport fra jeres Bed & Breakfast til lufthavnen, således der er god tid til check-in. Afrejse fra Cuba mod Danmark.

Efter et flyskifte lander I i Danmark.

Lån cykel gratis på casa

Vi har købt cykler til en række lokale casas/bed & breakfast i Playa Giron, Trinidad og Cienfuegos. Cyklerne er forbeholdt de af vore rejsende, der bor på casa/bed & breakfast, og det er gratis at låne cyklerne, hvis I rejser med Check Point Travel. 

Desuden

Når I bestiller en rejse, der inkluderer privat indkvartering i casa particulares, skal I være opmærksomme på, at den adresse, der står anført på voucheren, som regel er adressen på det casa, hvor vores lokale kontaktperson bor. Det hænder, at I bliver indkvarteret på et af de 2-3 alternative indkvarteringssteder, Check Point Travel på forhånd har godkendt som samarbejdspartnere – ofte familiemedlemmer til vores kontaktperson.

Da denne rejse er med rundtur i bil, vil vi gerne give et godt råd videre fra nogle af vores kunder, der anbefaler at hente et offline kort over Cuba til Ipad eller smartphone. På den måde har I hele tiden et godt Cuba-kort ved hånden - også selvom I er offline. Programmet er en app med navnet "Cuba Offline Map" (lavet af App Makers Ltd). Det koster 89 kroner i App Store og skulle være perfekt at finde rundt med, da selv den mindste grusvej er med på kortet, og fordi I hele tiden kan følge med i, hvor langt I er.

Køber I jeres rejse til Cuba hos os, så er visum inkluderet i rejsens pris. 

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og vælg flere værelser.

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Cuba i bil og casa)
Gem tilbud
Klik her og få et tilbud på rejsen tilsendt på mail.
Eller
Bestil rejsen nu
Klik her, hvis du er klar til at bestille rejsen.
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her

Udfyld dine personlige info

Vi skal bruge de mest almindelige informationer om dig, så vil du efterfølgende modtage tilbuddet direkte i din indbakke

Sådan!

Vi har sendt et tilbud til dig.
Du finder det i din indbakke.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København / Aalborg / Billund - Amsterdam - Havana t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage
 • Lufthavnsafgifter og skatter
 • Turistvisum gyldigt i 30 dage
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 3 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • 3 nætter i Viñales på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • 2 nætter i Playa Giron på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • 4 nætter i Trinidad på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • 1 nat i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn
 • 10 døgns billeje af typen Peugeot 206 eller tilsvarende. Lejen er inkl. 1 fører samt fri kilometer. Afhentning og aflevering i Havana

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer på bilen (fra 20,- CUC pr. dag)
 • Depositum på billejen (fra 250,- CUC)
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden (kr. 195 pr. pers.)
 • Tilkøb: Udflugtspakke i Havana, Viñales og Trinidad fra kr. 995,- pr. person.

Afrejse

Hjemrejse

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Visum er inkluderet i rejsens pris. Husk at jeres pas skal være gyldige i mindst tre måneder efter udrejse af Cuba.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få hjælp til rejsen

Spørg vores Cuba eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åbent alle hverdage 9-17)

Book et telefonmøde

De næste skridt

1
Du klikker
på "bestil rejsen her”.
2
Vi reserverer plads på fly og hoteller.
3
Vi sender bekræftelse
og faktura pr. email.
4
Du betaler og rejsen
anses for endeligt bestilt.
5
Du får dokumenter
og al nødvendig info
om rejsen.
6
Du tager ud og oplever verden med Check Point Travel.
Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
shutterstock_160699679 The Great Theatre of Havana.jpg
Traditionelle huse i kolonitidsbyen Trinidad
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os