Cubanske børn går på gaden i Trinidad
Cuba i bil og casa Pakken inkluderer fly, billeje, B&B og morgenmad
Se galleri

Program & kort

1

Havana

3 nætter:

Kolonitidsbygninger, dollargrin og masser af sjæl

2

Viñales

3 nætter:

Tobaksmarker mellem dramatiske kalkstensbjerge

3

Playa Giron

2 nætter:

Historie og fantastisk snorkling

4

Trinidad

4 nætter:

Cubas hyggeligste kolonitidsby og lækker strand

5

Havana

1 nat:

Kolonitidsbygninger, dollargrin og masser af sjæl

Rejseplan

På denne rejse kommer I længere ud og tættere på. Længere ud, fordi I har egen bil og dermed maksimal frihed til at lave afstikkere og tage på eventyr. Tættere på, fordi I er indlogeret på hyggelige, private casas, som er den cubanske udgave af et almindeligt bed & breakfast. 

En rigtig cubaner med cigar og stråhat, Trinidad

Rejsen kort

I har først et par dage til at nyde charmerende Havana med brolagte gader og gamle amerikanerbiler. Herefter går turen mod Viñales-dalen, hvor I møder bønderne, der passer de værdifulde tobaksmarker under den bagende sol.

Svinebugten og Playa Giron er næste stop på rejsen. Her er der gode muligheder for dykning, snorkling og for at mærke den nationale stolthed på det lokale museum. Fra Svinebugten er der ikke langt til kolonitidsperlen, Trinidad, hvor de mest interessante seværdigheder ligger få minutters gang fra jeres Bed & Breakfast (casa particulares.) Byen har flere hyggelige restauranter, hvor I kan nyde friskfangede fisk eller måske en hummer til tonerne af blid salsa. 

Fra Trinidad kører I tilbage mod Havana, og på vejen kan I slå et smut forbi Che Guevaras mausoleum i Santa Clara. Sidste aften i Havana kan markeres med en god middag og eventuelt et show på den legendariske Club Tropicana.

HAVANNA - I Havanna slår de gæstfrie cubanere dørene op for turisterne.

Afrejse fra Danmark med ankomst i Havana ud på aftenen. Fra lufthavnen transporteres I til jeres Bed & Breakfast, lokalt kaldet casa particulares, der ligger centralt i den gamle bydel Habana Vieja. Her vil jeres værtsfamilie tage venligt imod jer og fortælle jer lidt om forholdene i huset, måltider og så videre og få jer godt indlogeret for de næste tre nætter i Havana.

Et "casa" er en privat indkvarteringsform, der foregår hos en cubansk familie. Det svarer til et Bed and Breakfast. Hele denne rejse er sammensat med ophold på Bed & Breakfasts, og det giver jer mulighed for at komme helt ind under huden på den cubanske lokalbefolkning.

I har to hele dage og dermed tid til at gå på opdagelse i Havanas enorme udvalg af spændende seværdigheder, store kulturoplevelser og mange små hyggelige restauranter og intime spillesteder. De fleste seværdigheder vil være i gåafstand fra jeres Bed & Breakfast, så nyd byens smalle gader, brede boulevarder og skønne åbne pladser omgivet af smukke gamle bygninger fra den spanske kolonitid i dit eget tempo.

Tiden er inde til at forlade Havana og drage videre til Viñales. I Havana får I jeres lejebil, og herfra kører I vestpå gennem Rosario-bjergenes skovklædte terrasser ind i provinsen Pinar del Rio, der på mange områder er anderledes end resten af Cuba. Landskabet domineres af en kæde enestående kalkstensbjerge, der skyder op gennem den frugtbare slette omkring byen Viñales. 

Landlig idyl

Ved ankomst til Viñales indlogeres I på jeres Bed & Breakfast for de næste tre nætter. Viñales er en hyggelig by med en landlig stemning og en afslappet atmosfære. En by uden den store trafik. Hvor bønder i stråhat kører af sted til markerne på ramponerede knallerter eller ses til hest på gaderne i byen, der præges af pastelfarvede huse med røde tegltage og skyggefulde verandaer.

Viñalesdalen er et natursmukt område, der rummer en række interessante seværdigheder. Det er et af de steder i Cuba, hvor man på en cykeltur ad små grusveje kan opleve hvordan bønderne arbejder i markerne og komme tæt på landsbylivet.

Få inspiration til flere oplevelser i Viñales

Fra Viñales kører I mod Playa Giron, der ligger ved udmundingen af Svinebugten.

Indkvartering på Bed & Breakfast

Fremme i Playa Giron indkvarteres I på jeres lokale Bed & Breakfast, hvor værtsfamilien byder jer velkommen og fortæller lidt om huset og mulighederne for eventuelle ekstramåltider udover morgenmaden. Det kan være en rigtig fin oplevelse at spise i huset sammen med familien, og via måltidet komme lidt tættere på cubanerne. I området omkring Playa Giron ligger også en række private restauranter, som glimrer med fremragende seafood, hummer, fisk, rejer mm. Prøv eventuelt Restaurant El Butte.

Der bliver taget venligt imod jer på det hyggelige Bed & Breakfast i Playa Giron

Læs mere om Playa Giron her

For de historieinteresserede kan det anbefales at besøge Mueso de Playa Giron. Det lille museum er hurtig overset, men giver alligevel en indsigt i, hvorledes cubanerne oplevede og sidenhen udnyttede den mislykkede invasion i Svinebugten.

Læs mere om hvad I kan se i Playa Giron

Fra Playa Giron går turen mod en af Cubas smukkeste og mest stemningsfyldte byer, kolonitidsperlen Trinidad. Undervejs kan I slå et smut forbi byen Cienfuegos, der også er kendt som Caribiens Paris grundet sin franske fortid. De franske emigranter og sukkerbønder opførte en række smukke huse og et smukt teater i byen, som tydeligt bærer præg af den franske fortid. Nyd eventuelt en frokost på byens yacht club med udsigt til Cienfuegos-bugten.

Ankomst til Trinidad

Fremme i Trinidad indlogeres I på et centralt beliggende Bed & Breakfast, og ligesom de andre steder vil værtsfamilien tage venligt imod jer og fortælle lidt om stedet og mulighederne. Ikke langt fra jeres indkvartering ligger små restauranter, et lille marked, hyggelige gallerier med udstillinger af spirende cubanske kunstnertalenter og caféer, hvor I kan nyde en kop stærk cubansk kaffe.

Fra jeres Bed & Breakfast er det nemt at følge gaderne til Plaza Mayor, den centrale plads i Trinidad. Rundt om pladsen ligger storslåede palæer og fornemme huse opført af spanske sukkerbaroner i kolonitiden, dengang Trinidad var en af Cubas mest velhavende byer. Hvis I har lyst til at se palæerne indefra, så er Museo Historico Municipal og Museo Romantico bestemt et besøg værd.

Læs om mange flere spændende oplevelser i Trinidad her

Fra Trinidad kører I tilbage mod Havana. På vejen har I mulighed for at besøge den legendariske Che Guevaras sidste hvilested - hans mausoleum i byen Santa Clara.

Afskedsmiddag i Havana

Fremme i Havana kan I finde en hyggelig restaurant, hvor I kan nyde en herlig afskedsmiddag. Og afslut rejsen i Cuba med en klassisk cubansk rom-drik såsom en Cuba Libre eller Mojito på et af Havanas små spillesteder eller gå ”all in” med middag og underholdning på den legendariske Club Tropicana.

Transport fra jeres Bed & Breakfast til lufthavnen, således der er god tid til check-in. Afrejse fra Cuba mod Danmark.

Efter et flyskifte lander I i Danmark.

Lån cykel gratis på casa

Vi har købt cykler til en række lokale casas/bed & breakfast i Playa Giron, Trinidad og Cienfuegos. Cyklerne er forbeholdt de af vore rejsende, der bor på casa/bed & breakfast, og det er gratis at låne cyklerne, hvis I rejser med Check Point Travel. 

Desuden

Når I bestiller en rejse, der inkluderer privat indkvartering i casa particulares, skal I være opmærksomme på, at den adresse, der står anført på voucheren, som regel er adressen på det casa, hvor vores lokale kontaktperson bor. Det hænder, at I bliver indkvarteret på et af de 2-3 alternative indkvarteringssteder, Check Point Travel på forhånd har godkendt som samarbejdspartnere – ofte familiemedlemmer til vores kontaktperson.

Da denne rejse er med rundtur i bil, vil vi gerne give et godt råd videre fra nogle af vores kunder, der anbefaler at hente et offline kort over Cuba til Ipad eller smartphone. På den måde har I hele tiden et godt Cuba-kort ved hånden - også selvom I er offline. Programmet er en app med navnet "Cuba Offline Map" (lavet af App Makers Ltd). Det koster 89 kroner i App Store og skulle være perfekt at finde rundt med, da selv den mindste grusvej er med på kortet, og fordi I hele tiden kan følge med i, hvor langt I er.

Køber I jeres rejse til Cuba hos os, så er visum inkluderet i rejsens pris.