shutterstock_755316163 Mountain range Sierra Maestra National Park on Cuba, Tourist on the trail for the highest peak of Cuba - Pico Turquino.jpg
shutterstock_451773604 Street with colorful houses in colonial town Baracoa, Cuba.jpg
shutterstock_727104430 El Yunque National Park in Cuba - el yunque er et 575 meter højt bjerg 7 km vest fra Baracoa..jpg
shutterstock_413357329 Santiago de Cuba, Cuba - 29 October 2012. vintage cars and colorful houses at Santiago de Cuba, Cuba.jpg
shutterstock_597146213 Old colorful restaurant and houses in Baracoa, Cuba.jpg
shutterstock_392966113 Havana, Cuba - June 3 - A colorful street.jpg
shutterstock_471412757 Horse carriages are very common mean of transport in Bayamo, Cuba.jpg
shutterstock_331689440 havana.jpg
shutterstock_235568197 People walk by oldtimer car in Baracoa, Cuba..jpg

Det bedste af det østlige Cuba

 • I besøger Havana, Baracoa, Santiago de Cuba og Bayamo
 • Kultur og gastronomi i charmerende Havana
 • Naturoplevelser og Colombus' fodspor i Baracoa
 • Kolonitidshistorie i fascinerende Santiago de Cuba
 • Pastelfarvede huse og hestevogne i Bayamo
 • Privat, hyggelig indkvartering hos gæstfrie cubanere

kr. 15.370,-

15 dage fra kr. 14.870,-

Pris pr. person ved 2 voksne

Afrejse: København d. 10. mar 2019

Rejseplan

Denne rejse er for jer, der ønsker at kombinere oplevelser i Havana med det mere uudforskede østlige Cuba. I kommer blandt andet til Baracoa, hvor Colombus i sin tid gik i land. I besøger Cubas kulturelle hovedstad, Santiago de Cuba, der er hjemsted for Caribiens største karneval. I Bayamo kan I tage en tur i hestevogn mellem pastelfarvede huse og mærke kolonitidsstemningen, der trænger sig på.

shutterstock_322728248 Tobacco plantation in the Vinales valley, north of Cuba.jpg

Rejsen kort:

På denne rejse har vi fundet nogle af de mest interessante steder på det østlige Cuba og kombineret dem med landets fantastiske hovedstad, Havana. De gamle amerikanerbiler præger fortsat bybilledet i Havana og er sammen med de historiske bygninger med til at skabe en helt særlig stemning.

Gå på opdagelse i de snørklede gader eller nyd den kølige brise på strandpromenaden, Malecon, hvor man let falder i snak med de nysgerrige cubanere. Colombus gik i land ved Baracoa, og der er rige muligheder for at gå i hans fodspor eller på eventyr i de naturskønne omgivelser.

Cubas kulturelle hovedstad, Santiago de Cuba, ligger hvert år gader til Caribiens største karneval, men resten af året er der mulighed for at opleve de dansevenlige rytmer på byens mange hyggelige spillesteder. Kolonitidsstemningen kommer helt tæt på, når man kører rundt i hestevogn blandt Bayamos mange pastelfarvede huse.

shutterstock_392966113 Havana, Cuba - June 3 - A colorful street.jpg

Ud på eftermiddagen ankommer I til Havana, hvor en repræsentant fra vores kontor i Havana vil byde jer velkommen og vise jer vej til den bil, som kører jer til jeres hyggelige indkvartering i hjertet af den gamle bydel, Habana Vieja. Her indlogeres I på Bed & Breakfast (casa particualres) for to nætter.

Hyggelige restauranter

I gåafstand fra jeres indkvartering vil I finde et fint udbud af små hyggelige restauranter, flere af dem indrettet i private hjem eller i rustikke lokaler, men charmerende med et lokalt strejf.

shutterstock_331689440 havana.jpg

Der er noget ganske særligt over Havana. En næsten magisk atmosfære man ikke finder noget andet sted. Det er svært at sige, om det skyldes beliggenheden ved havet eller de farverige amerikanerbiler, der her triller rundt mellem levn fra revolutionen og smukke bygninger fra den spanske kolonitid. Byens storsmilende og livsglade befolkning samt gademusikanterne har bestemt også noget med det at gøre. Det samme har gnisten, der tændes i Havana, når mørket falder på, og hede salsarytmer siver ud fra de små dansesteder og fylder de charmerende gamle gader med eksotisk musik. Hvad det end er, der gør Havana så enestående, har vi sat hele dagen af til at dykke ind under huden på denne dybt sjælfyldte by og opleve en perlerække af den gamle bydels største seværdigheder.

Stemning i de smalle gader

I traver gennem den gamle bydels labyrint af smalle gader, der kantes af huse i spansk kolonistil og gamle palæer i malerisk forfald. På Plaza de Armas løber børnene rundt og leger tag fat mellem boghandlernes stande med antikke bøger.

Arkitektur i verdensklasse

Den gamle bydel rummer et hav af små hyggelige restauranter, og efter en god frokost kan I fortsætte til en af byens største arkitektoniske perler; El Capitolio. Den grandiose bygning er ikke blot opkaldt efter Capitol Hill i Washington, den er også designet så sammenligningen ikke er til at tage fejl af. 

Kirkegårdsbesøg

Dagen kunne for eksempel slutte med et besøg ved den gamle Cementerio de Colon, der med næsten en million grave er en af verdens største kirkegårde. Her har rige cubanere gennem tiderne nærmest konkurreret om at bygge de mest storslåede gravpladser, mens andre mere ydmyge gravsten fortæller om en lang række andre skæbner. At gå her er som at vandre rundt i landets seneste 150 års historie. Her ligger både nationale helte og mere almindelige folk, som den passionerede kvindelige dominospiller, der fik et hjerteanfald, da hun under et spil ikke fik den nødvendige dobbelte treer. Meget passende er hendes gravsten udhugget som en dominobrik med netop den savnede dobbelte treer.

shutterstock_727104430 El Yunque National Park in Cuba - el yunque er et 575 meter højt bjerg 7 km vest fra Baracoa..jpg

Transfer til lufthavnen i Havana og med flyet østpå til historiske Baracoa, stedet hvor Columbus i 1492 gik i land, og spanierne senere grundlagde Cubas ældste by.

Udforsk den stemningsfulde kolonitidsby

Baracoa er med sine lave bygninger, brostensbelagte gader og fantastiske placering ud til kysten, en sand lille perle fra den spanske kolonitid, som kun modtager få turister. Dertil kommer at byen er omgivet af Cubas ældste regnskov, der tidligere har medvirket til, at byen i mange år var isoleret fra resten af Cuba.

På opdagelse i gaderne - og smag den lokale chokolade

Byens helt særlige stemning opleves bedst på en gåtur gennem de smalle gader, eventuelt med et stykke af områdets specialitet, den lækre hvide chokolade, i hånden. I den smukke kirke, Nuestra Señora, kan I se et sølvkors, der ifølge legenden blev plantet på stranden af Columbus. Stop på en af de hyggelige restauranter, der serverer noget af det bedste mad udenfor Havana, og nyd nogle af de lokale egnsretter, måske fulgt op med en cucurucho – honning, kokos, nødder og frisk frugt serveret i palmeblade.

Dyreliv, natur og bjerge

Hvis I kan slippe den dejlige stemning i Baracoa, kan det anbefales at hyre en lokal guide og tage på en tur ind i nationalparken Cuchillas de Toa. Her er det muligt at opleve verdens mindste frø, hvis man kan finde dem, den farverige cubanske landsnegl og en lang række andre dyr og planter, som kun lever her. Højdepunktet kunne være en tur til toppen af områdets naturlige vartegn, pandekagebjerget El Yunque. Efter strabadserne i nationalparken kan I passende tage en dukkert ved Playa Blanca, inden det er tid til at nyde endnu en middag og måske slutte af på et af byens små spillesteder.

 

Santiago de Cuba_gadeliv_141149458.jpg

Fra Baracoa går turen via Guantánamo og det østlige Cubas stenede sydkyst, til Cajobabo, kendt som stedet hvor revolutionshelten, José Marti, gik i land og startede kampen for løsrivelse fra kolonimagten i 1895. Videre igennem smukke landskaber til Cubas næststørste by, Santiago de Cuba. Det østlige Cubas hovedstad er en sand smeltedigel af kulturelle strømninger, og i gaderne møder I et helt unikt miks af forskellige etniciteter, som ikke opleves andre steder.

Gåafstand til seværdigheder og restauranter

Jeres casa ligger i gåafstand fra flere af byens største seværdigheder og en række interessante restauranter. Det private initiativ blomstre på Cuba, og der kommer hele tiden nye spændende paladares, private restauranter, så spørg på hotellet om deres anbefalinger.

Caribisk og afrikansk kultur

Der er god tid til at udforske Santiago de Cuba, der er et forunderligt kulturelt miks af caribisk og afrikansk kultur. Gå en tur i de spændende kvarterer i Casco Histórico omkring Parque Céspedes og Plaza de Dolores, hvor smukke bygninger fra den spanske kolonitid flankerer gaderne. Smag den herlige cubanske rom på den gamle Bacardi-fabrik. Besøg det franske kvarter, Tivolí, og lad jer indfange af stemningen og den skønne musik på Casa de La Trova i Calle Heredia.

Karneval og dans med de lokale

Santiago de Cuba afholder i løbet af året adskillige festivaler, men den absolut største og mest kendte er det lokale karneval, der tilmed er det største karneval i Caribien. I løbet af den sidste uge i juli fylder karnevalet alt. Overalt i byen møder man dansende mennesker, udklædt i farvestrålende dragter, nogle mindre end andre, folk på stylter, akrobater og smilende gademusikanter. I de større gader finder i imponerende optog med repræsentanter fra de lokale danseskoler, der prøver at overgå hinanden i udklædning og opstilling. Følg de festklædte indbyggere til festen. Nyd en kølig rom med de lokale, og tak ikke nej, hvis I bydes op til en herlig rumba.

 

shutterstock_471412757 Horse carriages are very common mean of transport in Bayamo, Cuba.jpg

Fra Santiago de Cuba går turen videre til kolonitidsbyen Bayamo, der nok er en af de mest velfungerende byer på Cuba set ud fra et socialistisk synspunkt. Ikke mange turister finder vej til Bayamo, hvilket kun er med til at gøre oplevelsen mere autentisk.

Tag en tur med hestevogn

Gør som de lokale og praj en af de historiske hestevogne og tag på sightseeing rundt i den gamle bydel mellem pastelfarvede huse, smukke kirker og hyggelige torvepladser, eksempelvis Plaza de la Revolucion, hvor de lokale får en snak om livet i skyggen af et træ. Byen har mange små hyggelige spisesteder og barer, og hver aften spiller de op til dans i det lokale Casa de la Trova.

Besøg Cubas højeste bjerg

Med tre overnatninger i Bayamo er der ligeledes god tid til at se nærmere på den fantastiske natur, der omgiver byen. Cubas højeste bjerg, Pico Turquino 1.970 m., troner over Sierra Maestra bjergkæden lidt syd for Bayamo, og for de aktive er der flere fantastiske vandreture i dette område. Turen til toppen af Cuba kan anbefales, men mindre strabadserende vandreture er ligeledes en mulighed. For de historieinteresserede gemmer Sierra Maestra ligeledes på et af revolutionens mest sagnomspundne steder, Commandancia General de la Plata, hvorfra Fidel Castro og Ché Guevarra dirregerede revolutionens gang uset af Batistas styrker. I forbindelse med begge disse udflugtsmuligheder anbefaler vi, at I hyrer en lokal guide, som dels kan finde vej og dels kan give jer de utrolig spændende historier og legendariske fortællinger om revolutionens helte.

Havanagade.jpg

I bliver hentet på jeres Bed & Breakfast og kørt til lufthavnen for at tage indenrigsflyet tilbage til Havana. Der er afsat næsten to hele dage, til at gå på opdagelse i Havanas enorme udvalg af spændende seværdigheder, store kulturoplevelser og mange små hyggelige restauranter og intime spillesteder. De fleste større seværdigheder har I måske været forbi i forbindelse med de første dage i Havana, men her er heldigvis rigeligt at gå i gang med.

Få et indblik i historien

Revolutionsmuseet giver en gennemgang af Cubas nyere historie og introducerer en række af landets markante personligheder, politikere og revolutionshelte. Ikke langt derfra ligger Kunstmuseet med fine eksempler på udviklingen fra de propagandaprægede malerier efter revolutionen til nutidens mere eksperimenterende skulpturer. Forbindelsen til Afrika kan opleves på museet for afrikansk kultur, der giver et interessant indblik i hvorledes de afrikanske slaver kom til Cuba for at arbejde i sukkerplantagerne og efterfølgende kom til at præge øens kultur, religion og ikke mindst musik.

Plaza de la Catedral

Gå gennem de stemningsfulde gader til Plaza de la Catedral, der er en af Caribiens smukkeste pladser. Træd indenfor i katedralen og oplev stemningen, inden I fortsætter til en anden af byens berømte pladser, Plaza de Armas. Her er der liv og leben omkring boderne med antikvariske bøger og kunsthåndværk, hyggelige caféer og mulighed for at besøge Havanas bymuseum, Museo de la Ciudad, der har til huse i byens gamle guvernørbolig.

Det spanske fort

Stil jer i kø sammen med de lokale og tag færgen til Casablanca, som ender for foden af den store Kristus statue. Gå op ad trapperne til Parque Histórico Militar Morro-Cabaña, der rummer det største spanske fort i Latinamerika. Sammen med det noget mindre fort, El Morro, findes her diverse små museer med interessante udstillinger over landets militære og maritime historie. Det mest imponerende er dog den spektakulære udsigt over Havanas historiske bydel, esplanaden El Malecón og havet mod Florida.

Solnedgang ved El Malecon

Solnedgangen nydes bedst sammen med de lokale langs promenaden, El Malecon, med udsigt ud over Florida strædet. Gademusikanter, kærestepar, legende børn og opportunistiske lystfiskere, alle finder vej fra byens tryggende varme lejligheder til den friske brise og til tider svalende skumsprøjt. Fra El Malecon går et netværk af små gader ind i hjertet af den gamle bydel, hvor et stort udvalg af spændende restauranter tilbyder alt fra frisk fisk og seafood til saftige bøffer ledsaget af ris, bønner og pasta. De seneste år er en række private restauranter, de såkaldte paladares, dukkert op, og det har øget kvaliteten af de gastronomiske oplevelser gevaldigt. Indrettet i små gamle lejligheder, tilbydes lækre specialiteter i intime omgivelser, og de er populære. Prøv evt. Paladar Los Mercaderes med adressen Mercaderes nr. 207. Slut eventuelt dagen af på et af Havanas mange små spillesteder, hvor musikere i verdensklasse spiller op til dans, eller på byens gamle jazz club, hvor stemningen er mættet af historie og bløde toner.

 

Der er tid til at gøre de sidste indkøb og nyde formiddagen i charmerende Havana, inden I bliver hentet og kørt til lufthavnen i god tid til at få ordnet formalia i forbindelse med hjemrejsen.

Efter en spændende rejse i det østlige Cuba lander I hjemme i Danmark.

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og vælg flere værelser.

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Det bedste af det østlige Cuba)
Gem tilbud
Klik her og få et tilbud på rejsen tilsendt på mail.
Eller
Bestil rejsen nu
Klik her, hvis du er klar til at bestille rejsen.
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her

Udfyld dine personlige info

Vi skal bruge de mest almindelige informationer om dig, så vil du efterfølgende modtage tilbuddet direkte i din indbakke

Sådan!

Vi har sendt et tilbud til dig.
Du finder det i din indbakke.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København / Aalborg / Billund – Amsterdam - Havana t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage
 • Indenrigsfly Havana – Baracoa
 • Indenrigsfly Holguin - Havana
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Turistvisum gyldigt i 30 dage
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 2 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn
 • Privat transport fra Baracoa Lufthavn til hotel i Baracoa
 • 3 nætter i Baracoa på turistklassehotel*** i Standard Room inkl. morgenmad
 • Bustransport fra hotel i Baracoa til Bed & Breakfast i Santiago de Cuba
 • 3 nætter i Santiago de Cuba på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Santiago de Cuba til Bed & Breakfast i Bayamo
 • 3 nætter i Bayamo på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Bayamo til Holguin Lufthavn
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 2 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Enkeltværelsestillæg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden (kr. 195 pr. pers.)

Afrejse

Hjemrejse

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Visum er inkluderet i rejsens pris. Husk at jeres pas skal være gyldige i mindst tre måneder efter udrejse af Cuba.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få hjælp til rejsen

Spørg vores Cuba eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åbent alle hverdage 9-17)

Book et telefonmøde

De næste skridt

1
Du klikker
på "bestil rejsen her”.
2
Vi reserverer plads på fly og hoteller.
3
Vi sender bekræftelse
og faktura pr. email.
4
Du betaler og rejsen
anses for endeligt bestilt.
5
Du får dokumenter
og al nødvendig info
om rejsen.
6
Du tager ud og oplever verden med Check Point Travel.
Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
shutterstock_430830262 The colored Post Office building of Bayamo.jpg
shutterstock_597146213 Old colorful restaurant and houses in Baracoa, Cuba.jpg

Oplev det uturistede Cuba

Denne rejse tager jer til den østlige del af Cuba, som den dag i dag kun får besøg af ganske få turister. Det gør denne rejse helt enestående.

Men I bliver selvfølgelig ikke snydt for de klassiske højdepunkter som hovedstaden Havana og tobaksmarkerne i smukke Vinales.

shutterstock_597146129 House facade in Baracoa with painted communist propaganda and Che Guevara image.jpg
shutterstock_555390706 Bici taxi at the pedestrian zone at General Garcia street in Bayamo..jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os