kontrasternescuba-desktop_ny_650x1800.jpg
shutterstock_210616357 Beach at Guardalavaca, Holguin, Cuba.jpg
shutterstock_319284563 CAMAGUEY Street view of UNESCO heritage city centre, old square with bicycles used for transport.jpg
shutterstock_331689470 havana.jpg
shutterstock_375536410 Playa Ancon or Ancon Beach in Trinidad, Cuba.jpg
shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg
shutterstock_307424342 Cuba Havana 2005 Year December 10 .Old man with big cigar on the Havana street.jpg
shutterstock_160699679 The Great Theatre of Havana.jpg

Kontrasternes Cuba

 • Latinamerikas mest charmerende hovedstad, Havana
 • Musik og kolonitidsstemning i hyggelige Trinidad
 • Gå på opdagelse i Camagüeys labyrintiske gader
 • Cubas kulturelle hovedstad, Santiago de Cuba
 • Fristende hvide sandstrande i afslappede Guardalavaca
 • Inkl. fly, hoteller, bustransport og flere måltider

kr. 14.070,-

15 dage fra kr. 13.570,-

Pris pr. person ved 2 voksne

Afrejse: København d. 17. mar 2019

Rejseplan

På denne rejse møder I alle Cubas ansigter fra maleriske Havana over charmerende Trinidad og Camagüeys labyrintiske gader til  Guardalavacas kridhvide sandstrande. I kommer rundt med komfortabel, airconditioneret bus og bor på hyggelige cubanske casas (bed & breakfast) undervejs.

Cubansk kvinde i Havanna

Rejsen kort

Der er en helt særlig stemning i Havanas gamle bydel, hvor nye restauranter, caféer, gallerier og småbutikker i stigende grad finder vej blandt de historiske bygninger. Det hele opleves bedst til fods eller fra bagsædet af en klassisk amerikanerbil med toppen nede. I Trinidad får man kolonitidens Cuba tæt ind under huden blandt de pastelfarvede huse og brostensbelagte gader, og så kan man skylle støvet af i Det Caribiske Hav. Camagüeys labyrintiske gader er på UNESCOs Kulturarvsliste og med god grund. Gå på eventyr blandt hyggelige torvepladser, smukke kirker og find jeres egen favoritrestaurant.

Charmerende Santiago de Cuba er en smeltedigel af forskellige kulturer og etniske grupper, hvilket har sat sit tydelige aftryk i byens unikke udbud af kulturelle arrangementer. Guardalavacas kridhvide sandstrande og azurblå hav er det perfekte sted at slutte af med et par dages afslapning.

shutterstock_451978522 El Rum Rum restaurant on Empedrado street in the La Habana Vieja.jpg

Ud på eftermiddagen ankommer I til Havana, hvor en repræsentant fra vores kontor i Havana vil byde jer velkommen og vise jer vej til den bil, som kører jer til jeres hyggelige indkvartering i hjertet af den gamle bydel, Habana Vieja. Her indlogeres I på Bed & Breakfast (casa particualares) for to nætter.

Hyggelige restauranter

I gåafstand fra jeres indkvartering vil i finde et fint udbud af små hyggelige restauranter, flere af dem indrettet i private hjem eller i rustikke lokaler, men charmerende med et lokalt strejf.

shutterstock_331689470 havana.jpg

Der er noget ganske særligt over Havana. En næsten magisk atmosfære man ikke finder noget andet sted. Det er svært at sige, om det skyldes beliggenheden ved havet eller de farverige amerikanerbiler, der her triller rundt mellem levn fra revolutionen og smukke bygninger fra den spanske kolonitid. Byens storsmilende og livsglade befolkning samt gademusikanterne har bestemt også noget med det at gøre. Det samme har gnisten, der tændes i Havana, når mørket falder på, og hede salsarytmer siver ud fra de små dansesteder og fylder de charmerende gamle gader med eksotisk musik. Hvad det end er, der gør Havana så enestående, har vi sat hele dagen af til at dykke ind under huden på denne dybt sjælfyldte by og opleve en perlerække af den gamle bydels største seværdigheder.

Hyggelige gader og gamle palæer

I kan trave gennem den gamle bydels labyrint af smalle gader, der kantes af huse i spansk kolonistil og gamle palæer i malerisk forfald. På Plaza de Armas løber børnene rundt og leger tag fat mellem boghandlernes stande med antikke bøger.

Arkitektur med inspiration fra USA

Den gamle bydel rummer et hav af små hyggelige restauranter, og efter en god frokost kan I fortsætte til en af byens største arkitektoniske perler; El Capitolio. Den grandiose bygning er ikke blot opkaldt efter Capitol Hill i Washington, den er også designet, så sammenligningen ikke er til at tage fejl af.

Besøg Havanas spændende kirkegård

Dagen kunne for eksempel slutte ved den gamle Cementerio de Colon, der med næsten en million grave er en af verdens største kirkegårde. Her har rige cubanere gennem tiderne nærmest konkurreret om at bygge de mest storslåede gravpladser, mens andre mere ydmyge gravsten fortæller om en lang række andre skæbner. At gå her er som at vandre rundt i landets seneste 150 års historie. Her ligger både nationale helte og mere almindelige folk, som den passionerede kvindelige dominospiller, der fik et hjerteanfald, da hun under et spil ikke fik den nødvendige dobbelte treer. Meget passende er hendes gravsten udhugget som en dominobrik med netop den savnede dobbelte treer.

TRINIDAD, CUBA - MAY 26, 2013 kids walking on the street in UNESCO protected city of Trinidad, Cuba..jpg

Tidligt op og afsted mod en af Cubas mest intime og hyggelige byer, Trinidad. Turen går gennem frodigt landbrugsland langs med Autopista Nacional, der forbinder Havana i Vest med Santiago de Cuba i Øst. Fremme i Trinidad, indlogeres I på et centralt beliggende casa particulares, hvor værtsfamilien vil tage venligt imod jer og fortælle lidt om stedet og mulighederne. Ikke langt fra jeres indkvartering ligger små restauranter, et lille marked, hyggelige gallerier med udstillinger af spirende cubanske kunstnertalenter og caféer, hvor I kan nyde en kop stærk cubansk kaffe.

Små gader og hyggelige restauranter

Brug eftermiddagen til at gå på opdagelse i de små gader og find en hyggelig restaurant i et af de gamle huse og nyd middagen i gårdhaven eller på terrassen under åben himmel.

shutterstock_52431925 Plaza Mayor, Trinidad, Cuba.jpg

Fra jeres Bed & Breakfast er det nemt at følg gaderne til Plaza Mayor, den centrale plads i Trinidad. Rundt om pladsen ligger storslåede palæer og fornemme huse opført af spanske sukkerbaroner i kolonitiden. Dengang Trinidad var en af Cubas mest velhavende byer. Hvis I har lyst til at se palæerne indefra, så er Museo Historico Municipal og Museo Romantico bestemt et besøg værd.

Nyd udsigten over Trinidad

Tag herfra til det tidligere kloster San Francisco de Asís, der i dag er indrettet som museum for de af byens indbyggere, der faldt i revolutionskampen mod Batista eller under krigen i Angola. Fra museet er der adgang til byens vartegn, det store klokketårn, der knejser højest af alle i Trinidad. Fra tårnets top er der en enestående udsigt over byen, det omkringliggende landskab og i det fjerne anes Det Caribiske Hav.

I piraternes fodspor

Nede på jorden igen venter et nyt spændende kapitel i byens historie. I 1700-tallet vrimlede Det Caribiske Hav med pirater, der hærgede og plyndrede. Rygterne om Trinidads rigdomme pirrede de lovløses griskhed, og de ankrede ofte op i bugten ud for Trinidad og gik på plyndringstogt i land. Følg i piraternes fodspor til deres stamværtshus La Canchánchara, som stadig serverer piraternes foretrukne drik, ”Canchánchara“. Drikken indeholder naturligvis en god sjat rom.

Salsa og stemning i gaderne

Hvis Plaza Mayor er stille om dagen, så er der til gengæld masser af liv og atmosfære på de små listige barer og i de hyggelige restauranter om aftenen. Prøv eventuelt den fantastiske grillede kylling på Paladar Sol Y Son eller en portion cordero, lam, på Paladar Estela. Følg herefter de lokale til byens Casa de la Trova, hvor der er levende musik hver aften. De danseivrige cubanere har et smittende godt humør, og holder sig ikke tilbage for at byde op til dans. Så slip din indre salsadanser løs og inviter din partner på en uforglemmelig oplevelse.

CAMAGUEY, CUBA - Classic American car _86546152.jpg

Afgang fra Trinidad med kurs mod Camagüey. Omgivet af flade landskaber, nedlagte sukkermøller, græssende kvæg, der passes af lokale cowboys til hest, ligger Cubas katolske højborg, Camagüey. En by som ingen andre. En helt unik byplanlægning, præget af tidligere tiders konstante trussel fra blodtørstige pirater, har resulteret i et sirligt netværk at smalle gader og stræder, der indimellem ender blindt og ”fanger” den rejsende.

Udforsk den gamle bydel

Ved ankomsten indlogeres I ved den gamle bydel, så brug dagen på at gå på opdagelse i Camagüeys fascinerende labyrint af smalle gader og stræder. Besøg et par af byens fine gamle kirker, og fornem byens katolske sjæl, inden I slutter af på en af byens hyggelige restauranter og små barer, hvor lokale musikere spiller op til dans.

Cubansk finkultur - tag til ballet

Er I interesserede i ballet, er I kommet til det helt rigtige sted. Camagüey Ballet Company er helt på højde med deres ditto i Havana, og en forestilling med den verdensberømte ballet er et absolut must, hvis man vil opleve noget af det ypperligste indenfor cubansk finkultur. De internationalt anerkendte dansere optræder om aftenen på Teatro Principal. Den gamle grandiose bygning fra 1850 er i sig selv er et besøg værd, så find billetlugen og bestil billetter.

shutterstock_612689084 SANTIAGO DE CUBA, picturesque Padre Pico steps are almost 100 years old. They lead to the Tivoli­ neighborhood.jpg

Fra Camagüey kører I videre østpå til Cubas næststørste by, Santiago de Cuba. Det østlige Cubas hovedstad er en sand smeltedigel af kulturelle strømninger, og i gaderne møder I et helt unikt miks af forskellige etniciteter, som ikke opleves andre steder.

Byliv i Santiago de Cuba

Fremme i Santiago de Cuba bliver I indlogeret på et hyggeligt Bed & Breakfast, der ligger i gåafstand fra flere af byens største seværdigheder og en række interessante restauranter. Det private initiativ blomstre på Cuba, og der kommer hele tiden nye spændende paladares, private restauranter, så spørg på hotellet om deres anbefalinger.

Masser af historisk charme

Der er god tid til at udforske Santiago de Cuba, der er et forunderligt kulturelt miks af caribisk og afrikansk kultur. Gå en tur i de spændende kvarterer i Casco Histórico omkring Parque Céspedes og Plaza de Dolores, hvor smukke bygninger fra den spanske kolonitid flankerer gaderne. Smag den herlige cubanske rom på den gamle Bacardi-fabrik. Besøg det franske kvarter, Tivolí, og lad jer indfange af stemningen og den skønne musik på Casa de La Trova i Calle Heredia.

Karneval i juli

Santiago de Cuba afholder i løbet af året adskillige festivaler, men den absolut største og mest kendte er det lokale karneval, der tilmed er det største karneval i Caribien. I løbet af den sidste uge i juli fylder karnevalet alt. Overalt i byen møder man dansende mennesker, udklædt i farvestrålende dragter, nogle mindre end andre, folk på stylter, akrobater og smilende gademusikanter. I de større gader finder i imponerende optog med repræsentanter fra de lokale danseskoler, der prøver at overgå hinanden i udklædning og opstilling. Følg de festklædte indbyggere til festen. Nyd en kølig rum med de lokale, og tak ikke nej, hvis I bydes op til en herlig rumba.

shutterstock_609717470 Palm trees above the white sands of a beach on the Guardalavaca coastline in Cuba..jpg

Fra Santiago de Cuba kører I til de skønne, kridhvide strande omkring Guardalavaca. Her indlogeres I for tre dage på et herligt strandhotel med all inclusive. Det er tid til at slappe af, nyde de skønne strande og azurblå vand, og måske reflektere lidt over de mange højdepunkter I har oplevet på turen indtil nu.

shutterstock_210616357 Beach at Guardalavaca, Holguin, Cuba.jpg

I har to hele dage til afslapning ved stranden. For de aktive er der gode muligheder for at snorkle eller dykke langs med kysten. Det er også muligt at leje en cykel eller knallert og tage rundt til områdets forskellige strande.

shutterstock_314602352 JULY, 3, 2015 Tourists walking on the Old Havana streets.jpg

I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Holguín for at tage indenrigsflyet tilbage til Havana. Der er afsat næsten to hele dage til at gå på opdagelse i Havanas enorme udvalg af spændende seværdigheder, store kulturoplevelser, og mange små hyggelige restauranter og intime spillesteder. De fleste større seværdigheder har I måske været forbi i forbindelse med de første dage i Havana, men her er heldigvis rigeligt at gå i gang med.

Revolutionsmuseet

Revolutionsmuseet giver en gennemgang af Cubas nyere historie og introducerer en række af landets markante personligheder, politikere og revolutionshelte. Ikke langt derfra ligger Kunstmuseet med fine eksempler på udviklingen fra de propagandaprægede malerier efter revolutionen til nutidens mere eksperimenterende skulpturer. Forbindelsen til Afrika kan opleves på museet for afrikansk kultur, der giver et interessant indblik i hvorledes de afrikanske slaver kom til Cuba for at arbejde i sukkerplantagerne og efterfølgende kom til at præge øens kultur, religion og ikke mindst musik.

Stemningsfulde pladser

Gå gennem de stemningsfulde gader til Plaza de la Catedral, der er en af Caribiens smukkeste pladser. Træd indenfor i katedralen og oplev stemningen, inden I fortsætter til en anden af byens berømte pladser, Plaza de Armas. Her er der liv og leben omkring boderne med antikvariske bøger og kunsthåndværk, hyggelige caféer og mulighed for at besøge Havanas bymuseum, Museo de la Ciudad, der har til huse i byens gamle guvernørbolig.

Besøg det spanske fort

Stil jer i kø sammen med de lokale og tag færgen til Casablanca, som ender for foden af den store Kristus statue. Gå op ad trapperne til Parque Histórico Militar Morro-Cabaña, der rummer det største spanske fort i Latinamerika. Sammen med det noget mindre fort, El Morro, findes her diverse små museer med interessante udstillinger over landets militære og maritime historie. Det mest imponerende er dog den spektakulære udsigt over Havanas historiske bydel, esplanaden El Malecón og havet mod Florida.

Solnedgang på El Malecon

Solnedgangen nydes bedst sammen med de lokale langs promenaden, El Malecon, med udsigt ud over Florida-strædet. Gademusikanter, kærestepar, legende børn og opportunistiske lystfiskere finder alle vej fra byens trykkende varme lejligheder til den friske brise og til tider svalende skumsprøjt.

Fra El Malecon går et netværk af små gader ind i hjertet af den gamle bydel, hvor et stort udvalg af spændende restauranter tilbyder alt fra frisk fisk og seafood til saftige bøffer ledsaget af ris, bønner og pasta. De seneste år er en række private restauranter, de såkaldte paladares, dukkert op, og det har øget kvaliteten af de gastronomiske oplevelser gevaldigt. Indrettet i små gamle lejligheder, tilbydes lækre specialiteter i intime omgivelser, og de er populære. Prøv evt. Paladar Los Mercaderes med adressen Mercaderes nr. 207. Slut eventuelt dagen af på et af Havanas mange små spillesteder, hvor musikere i verdensklasse spiller op til dans, eller på byens gamle jazz club, hvor stemningen er mættet af historie og bløde toner.

shutterstock_280154453 Young cuban man walks by a colorful Che in Havana.jpg

Det er tid til at gøre de sidste indkøb og nyde formiddagen i charmerende Havana, inden I bliver hentet og kørt til lufthavnen i god tid til at få ordnet formalia i forbindelse med hjemrejsen.

Efter en eventyrlig rundtur rundt i "kontrasternes Cuba" lander I igen i Danmark. 

 

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og vælg flere værelser.

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Kontrasternes Cuba)
Gem tilbud
Klik her og få et tilbud på rejsen tilsendt på mail.
Eller
Bestil rejsen nu
Klik her, hvis du er klar til at bestille rejsen.
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her

Udfyld dine personlige info

Vi skal bruge de mest almindelige informationer om dig, så vil du efterfølgende modtage tilbuddet direkte i din indbakke

Sådan!

Vi har sendt et tilbud til dig.
Du finder det i din indbakke.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København / Aalborg / Billund – Amsterdam - Havana t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage
 • Indenrigsfly Holguin - Havana
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Turistvisum gyldigt i 30 dage
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 2 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Havana til Bed & Breakfast i Trinidad
 • 3 nætter i Trinidad på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Trinidad til Bed & Breakfast i Camagüey
 • 1 nat i Camagüey på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Bustransport fra Bed & Breakfast i Camagüey til Bed & Breakfast i Santiago de Cuba
 • 2 nætter i Santiago de Cuba på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Santiago de Cuba til hotel i Guardalavaca
 • 3 nætter i Guardalavaca på Hotel Blau Costa Verde Plus**** (eller tilsvarende) i Standard Room med all inclusive
 • Privat transport fra hotel i Guardalavaca til Holguin Lufthavn
 • Privat transport fra Havana Lufthavn til Bed & Breakfast i Havana
 • 2 nætter i Havana på Bed & Breakfast i Standard Room inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Bed & Breakfast i Havana til Havana Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Enkeltværelsestillæg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden (kr. 195 pr. pers.)

Afrejse

Hjemrejse

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Visum er inkluderet i rejsens pris. Husk at jeres pas skal være gyldige i mindst tre måneder efter udrejse af Cuba.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få hjælp til rejsen

Spørg vores Cuba eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åbent alle hverdage 9-17)

Book et telefonmøde

De næste skridt

1
Du klikker
på "bestil rejsen her”.
2
Vi reserverer plads på fly og hoteller.
3
Vi sender bekræftelse
og faktura pr. email.
4
Du betaler og rejsen
anses for endeligt bestilt.
5
Du får dokumenter
og al nødvendig info
om rejsen.
6
Du tager ud og oplever verden med Check Point Travel.
Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
Camaguey, Cuba - old town listed on UNESCO World Heritage List. Colonial architecture street view._151204730.jpg
Malerisk forfald venter i Camagüey.
shutterstock_210616357 Beach at Guardalavaca, Holguin, Cuba.jpg
Glæd jer til Guardalavacas dejlige strande.

Oplevelser og strand på én og samme Cuba rejse

På denne rejse får I masser og oplevelser. I besøger både de kendte attaraktioner i form af Havana og Trinidad. Men der er også afsat tid til at besøge mindre kendte steder som Camagüeys og Guardalavaca, som er sande cubanske perler.  

shutterstock_609945683 A busy stretch of beach on the Guardalavaca coast in Cuba.jpg
shutterstock_301880873 Portrait of cuban woman in Havana, Cuba.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os