7215
Athen og det sydlige Kreta Prisen inkluderer fly, lækkert 4-stjernet hotel og morgenmad
Se galleri

Program & kort

1

Central Athens Hotel, Athen

3 nætter:

Udforsk den hyggelige bydel og de historiske seværdigheder

2

Alianthos Garden Hotel, Kreta

7 nætter:

Hyggelig strandpromenade, indbydende taverne og stemningsfulde caféer

Rejseplan

Denne individuelle kombinationsrejse er en spændende sammensætning af det historiske, Athen og en afslappende badeferie i Plakias på den populære ferieø, Kreta. Kombinationen af historiske seværdigheder, Akropolis, spektakulære naturoplevelser, afslapning og badeferie er enestående. Rejsen henvender sig til alle, der gerne vil kombinere klassisk storbyferie med afslapning, badeferie og mange udflugtsmuligheder.

6068 Ok

Rejsen starter med 3 nætter i det historiske Athen, hvor I bor helt perfekt i bydelen, Plaka, og har et stort udvalg af små stemningsfulde restauranter, hyggelige barer, spændende butikker og kulturtilbud lige udenfor hotellet. Tempoet styrer I selv. I kan på få minutter gå til sagnomspundne Akropolis og flere af de interessante seværdigheder eller måske blot lade jer overraske af Athens charme og ukendte sider.

Dette følges op med 7 nætter på Kretas sydlige kyst I byen Plakias, hvor I kan komme helt ned i tempo, nyde solen og slappe af på stranden eller ved hotellets swimmingpool. Et varieret udvalg af taverner tilbyder lækre græske specialiteter, og på en af de livlige barer kan I nyde en tiltrængt forfriskning. Det sydlige Kreta er ukendt for mange, men det gemmer på spektakulære naturoplevelser og pittoreske landsbyer, så hvad enten I er til vandrestøvler, cykler eller snorkeludstyr, er mulighederne mange og minderne uforglemmelige.

Istock 545660966

I rejser fra Danmark til Grækenlands hovedstad, Athen. Fra lufthavnen kan I tage metroen ind til centrum, og efter en ganske kort gåtur ankommer I til jeres hotel.

Jeres hotel for de kommende 3 nætter er det 3-stjernede Central Athens Hotel, der ligger helt fantastisk i den historiske og hyggelige bydel Plaka. Fra restauranten på hotellets tag har I en fremragende udsigt til bydelens tage og Akropolis. I har blot 5-10 minutters gang fra Monastiraki Metrostation, og kun 15 minutters gang til spektakulære Akropolis og Athens Agora, som er to af de største seværdigheder i det historiske Athen. Et stort og spændende udbud af restauranter og caféer ligger rundt om hotellet i Plakas hyggelige gader.

Istock 1025431848

Med to hele dage til rådighed er der gode muligheder for at kombinere de kendte historiske seværdigheder med nogle af Athens mere ukendte højdepunkter, og fordelen ved at gå rundt til fods er, at I selv styrer tempoet og samtidig opdager ting ved Athen, som I ikke forventede.

Bydelen Plaka er det antikke Athens hjerte og i dag en levende bydel med mange fine småbutikker, antikvitetshandlere, tøjbutikker og om søndage sågar et stort loppemarked. Men bydelen har også en række hyggelige pladser, farverige eksempler på streetart og skyggefulde parker, hvor det kan være hensigtsmæssigt at komme lidt væk fra solen.

Akropolis og Akropolis museet, Athens Agora og den nationale have er blandt de mest populære seværdigheder og et must for mange førstegangsrejsende til Athen. Men Athen er meget mere end historiske bygninger og ruiner, det er i lige så høj græd grækerne og deres gæstfrihed, som tydeligt mærkes på byens caféer og restauranter, så husk at kombinere oplevelserne.

Plaka Hotel Roof Terrace

Tilbage til Monastiraki metrostation og finde toget retur til lufthavnen i god tid inden jeres fly afgår. Det tager cirka en time at flyve fra Athen til Heraklion på Kreta, hvor jeres chauffør venter på at køre jer til hotellet i Plakias.

Jeres hotel under opholdet i Plakias er det populære 3-stjernede Alianthos Garden Hotel, der ligger perfekt placeret i kort gåafstand fra stranden, den hyggelige strandpromenade og byens indbydende taverner, stemningsfulde caféer og barer, minimarkeder og småbutikker.

Efter dagens rejseaktivitet er det mest indlysende måske at indlede med en velfortjent og kølende dukkert i det azurblå hav eller i hotellets dejlige swimmingpool, inden I skal kigge nærmere på Plakias udvalg af spisesteder eller hotellets fremragende restaurant med speciale i græske specialiteter.

7215

Det sydlige Kreta gemmer på et fantastisk udvalg af uforglemmelige oplevelser for voksne og børn tilpasset egne ambitioner og interesser, og med 6 hele dage, er der rigelig tid til det hele. I kan dase på en solseng på stranden eller tage båden til pittoreske Loutro. Finde vandrestøvlerne frem og udforske Samaria kløften eller de mange små strandafsnit langs med den vilde kyststrækning. Leje en bil og besøge nogle af de historiske klostre og gæstfrie landsbyer, der ligger spredt over de sydvendte bjergsider. Nyde ægte lokale specialiteter på små taverner i landsbyerne eller køre til Rethymnon og besøge den historiske venetianske bydel. Eller hvad med en dagstur til hovedbyen Heraklion og besøge den gamle ruinby, Knossos. Mulighederne er som nævnt mange.

I kan selvfølgelig også vælge at læne jer tilbage, komme helt ned i tempo med en god bog og nyde dagene på en solseng på stranden eller ved hotellets pool i kort afstand fra fremragende græsk mad og kølige forfriskninger.

1040

Måske er der tid til en sidste dukkert i poolen eller et par småindkøb, inden I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Heraklion, så I er der i god tid før jeres fly afgår mod Danmark.

Athen og det sydlige Kreta

  • 3 nætter på Central Athens Hotel*** i det centrale Athen
  • Gåafstand til Akropolis og historiske seværdigheder
  • Stemningsfulde restauranter i hyggelige Plaka
  • 7 nætter på Kreta i Plakias på Alianthos Garden Hotel***
  • Badeferie, afslapning og gode udflugtsmuligheder
  • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 7.550,-

11 dage fra kr. 7.250,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: Hamborg d. 03. maj 2022