D8d3e48836c2e9a366d332ad7bcc56e0
Badeferie på det autentiske Korfu Prisen inkluderer fly, hoteller, transport og morgenmad
Se galleri

Badeferie på det autentiske Korfu

Det er spændende at rejse til fremmede lande og opleve nye steder, kulturer og smage. Inden I kommer så langt, kan det være både rart og nyttigt at have fakta på plads om rejsemålet. Vi har derfor lavet en rejseguide til Grækenland, som indeholder de væsentligste Grækenland vejledninger og tips.

Visum og pas - Grækenland

Du kan i princippet rejse til Grækenland uden pas og visum. Hvis du er EU-borger, behøver du ikke vise dit nationale id-kort eller pas, når du rejser til Grækenland. Her rejser du som udgangspunkt fra ét grænseløst Schengen-EU-land til et andet.

Selvom du ikke behøver pas til grænsekontrol inden for Schengenområdet, anbefaler vi stadig, at du tager dit pas eller id-kort med på rejsen. Så kan nemt bekræfte din identitet, hvis det bliver nødvendigt (f.eks. hvis du stoppes af politiet, skal om bord i et fly osv.)

Schengenlandene kan i øvrigt vedtage nationale regler om, at du skal have eller medbringe papirer og dokumenter, når du opholder dig på deres område.

Kørekort samt post-, bank- eller skattekort kan ikke bruges som gyldige rejsedokumenter eller legitimation i Grækenland.

Tjek Udenrigsministeriets hjemmeside for nærmere detaljer om indrejse i Grækenland - herunder også eventuelle restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Det blå sygesikringskort dækker i Grækenland

I Grækenland minder sundhedssystemet meget om det danske. Som udgangspunkt er lægehjælp og hospitalsindlæggelse gratis for grækere, der er tilmeldt den offentlige sygesikring. Det gælder ligeledes for turister og rejsende med det blå sygesikringskort.

Rejseforsikring - Er det nødvendigt?

Der stilles ikke krav om, at du skal være forsikret, når du rejser ind i Grækenland. Som turist har du ret til gratis lægehjælp. Husk dog, at en rejseforsikring typisk giver adgang til flere ydelser og services, herunder f.eks. hjemtransport ved sygdom. Derfor kan det være være en overvejelse værd at tegne rejseforsikring inden rejsen til Grækenland. Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.

Valuta

Valutaen i Grækenland er Euro. Mange steder - herunder supermarkeder, barer og restauranter - accepterer betaling med kort.

Sprog og lokale traditioner

I Grækenland tales der græsk! Du kan således ikke forvente, at alle omkring dig taler engelsk. Den yngre generation af grækerne begynder ganske vist at kunne tale og forstå engelsk, men det er ikke altid tilfældet for de ældre generationer.

Det betyder også, at der ved samtale med myndigheder ikke kan forventes kommunikation på engelsk.

Vaccinationer

Uanset din rejses varighed, anbefales det at få følgende vaccinationer, inden du rejser til Grækenland:

  • Stivkrampe
  • Difteri

Du kan forhøre dig hos egen læge, om du allerede har fået vaccinationerne i anden forbindelse. De har en varighed på flere år.

Læs mere om rejsevaccinationer til Grækenland.