I Masai Mara kan du være heldig at spotte de smukke geparder.
Kilimanjaro og Masai Mara
Se galleri

Kenya - Vigtige information & gode råd

PAS OG VISUM

Alle skal have et personligt, gyldigt pas ved indrejsen til Kenya. Dette gælder også for børn. Du er selv ansvarlig for at have et gyldigt pas. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomst. Du er selv ansvarlig for at have et korrekt visum til din rejse til Kenya, hold dig altid opdateret om regler for visum, da disse kan ændre sig med kort varsel.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

Ansøgning online

Har du Dansk statsborgerskab skal du have visum ved indrejse til Kenya. Du kan før afrejse ansøge om et elektroniske eVisa online på  www.evisa.go.ke

Prisen er 50 USD per visum, samt en serviceafgift på 1 USD.

Ansøg om visum til Kenya tidligst 3 måneder før afrejse.

Før du ansøger om dit visum, anbefaler vi, at du omhyggeligt gennemgår ansøgningsguiden. Du kan finde den officielle ansøgningsguide HER

Før du ansøger om visum, skal du have følgende ting på plads:

 • Dit pas (gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Kenya, og der skal være mindst 2 blanke sider)
 • Et digitalt pasbillede (max 500x500 pixels)
 • Navnet på det første hotel/lodge du skal besøge
 • Visa- eller Master kort.
 • Adgang til printer

Du skal forvente, det kan tage op til 5 dage at få dit visum godkendt.

Når dit visum er godkendt, skal du printe det ud og tage det med til Kenya.

Vær opmærksom på, at der stadig skal udfyldes ankomst- og udrejseformularer (også selvom du har ansøgt om visum på forhånd) disse findes i lufthavnen.

Har du problemer eller spørgsmål vedrørende det elektroniske eVisa henviser vi til Den Kenyanske Ambassade i Stockholm på telefon +46 (0) 8 21 83 009.

Ansøg lokalt

Det er også muligt at ansøge om visum ved ankomsten til Kenya.

Prisen er 50 USD per visum.

Før afrejse, skal du have følgende ting på plads:

 • Dit pas (gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Kenya, og der skal være mindst 2 blanke sider)
 • En kopi af rejseplanen (navnet på det første hotel/lodge hvor du skal overnatte)
 • Kontanter i US-Dollars til visumansøgning
 • Kuglepen

 

Vær opmærksom på, at der stadig skal udfyldes ankomst- og udrejseformularer (også selvom du har ansøgt om visum på forhånd) disse findes i lufthavnen.

Rejser med børn

Børn under 16 år er fritaget for at betale visumgebyr, hvis de rejser med en eller begge forældre. Denne fritagelse gælder dog kun ved manuel ansøgning ved ankomst. Søger man det elektroniske eVisa, betaler man gebyr for både børn og voksne.

Børn, som rejser alene eller med en anden voksen end deres forældre, skal medbringe dennes/disses skriftlige samtykke til rejsen, i form af en fuldmagt, samt barnets fødselsattest (på engelsk).

Har du bestilt en kombinationstur med Kenya og Zanzibar (Tanzania) skal du have visum til både Kenya og Tanzania. Visum til Tanzania kan ordnes ved indrejsen til Zanzibar eller online før afrejse. Se mere om visum til Tanzania på www.cpt.dk/tanzania

VACCINATIONER

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at rejsende tegner en rejseforsikring. Når I rejser til Kenya, er I ikke dækket af det gule sygesikringsbevis eller det Blå Europæiske sygesikringsbevis i Kenya. Vi anbefaler derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport. Det kan blive en meget dyr fornøjelse, hvis I skal have sygebehandling på et hospital eller får brug for hjemtransport uden at være forsikret.

 Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.

Situationen i Kenya

Vi opfordrer jer altid til at undersøge den nuværende situation i det land, I har planer om at rejse til. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside, som indeholder råd og oplysninger til danske rejsende i en række lande og områder med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, interne uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

Plastikposer

Det er ulovligt at medbringe plastikposer til Kenya. Forbuddet gælder alle former for plastposer, herunder også plastposer til toldfrie varer købt i lufthavn eller ombord på fly samt de små genlukkelige poser til væsker, cremer osv., der medbringes som håndbagage.
Overtrædelse kan medføre store bøder!

CHECK-IN

Online Check-in

Mange flyselskaber har i dag online checkin på deres hjemmeside, som kan foretages fra 12 timer til flere dage før afrejse.

Check-in proceduren afhænger af hvilket flyselskab, du flyver med. Alle de flyselskaber, som vi benytter, har check-in i lufthavnen – enten via selvbetjeningsautomaterne eller check-in skranken med personale. Derudover tilbyder mange flyselskaber online-check-in via deres hjemmeside eller app. Det er valgfrit, om du vil benytte dig af det, men vi anbefaler at du benytter dig af flyselskabets online service. 
Ved check-in i lufthavnen skal du orientere dig via lufthavnens skærme for at lokalisere check-in-skranken eller selvbetjeningsautomaterne. Ved brug af selvbetjeningsautomaterne og online-check-in skal du være opmærksom på, at du skal gå til en bagage-drop-off skranke og aflevere din bagagen. Håndbagagen tager du naturligvis med om bord på flyet.

Nedenfor kan du få et hurtigt indblik over, hvornår flyselskaberne åbner for online check-in. Ved at klikke på flyselskabet, kommer du ind på deres egen hjemmeside, hvor du kan læse meget mere. 

Thai Airways: 24 timer før afrejse 
Qatar Airways48 timer før afrejse 
Turkish Airlines: 24 timer før afrejse
SAS: 22 timer før afrejse 
KLM: 30 timer før afrejse 
Air France30 timer før afrejse 
Emirates: 48 timer før afrejse 
British Airways: 24 timer før afrejse 

 

Fremmøde

På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2-3 timer før afgang. Da det kan variere på de forskellige luftfartsselskaber og i de enkelte lufthavne, anbefaler vi, at I undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:

Generelt er det tilladt at medbringe 20 kg bagage pr. rejsedeltager og 7 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere fra flyselskab til flyselskab, og vi anbefaler derfor, at I går ind og undersøger de aktuelle regler på luftfartsselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at I tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.

Håndbagage

Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters gennemsigtig beholder, inden I stiller jer i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må max indeholde 100 ml pr. stk. (max 1 liter i alt). Beholderen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at I allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin I medbringer i jeres bagage.

HUSK: Det er ulovligt at medbringe plastikposer til Kenya. Forbuddet gælder alle former for plastikposer, herunder også plastikposer til toldfrie varer købt i lufthavn eller ombord på fly samt de små genlukkelige poser til væsker, cremer osv., der medbringes som håndbagage.

Overtrædelse kan medføre store bøder!

PÅ FLYREJSEN

Tax free

Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller om bord på flyet, inden I når slutdestinationen.

ANKOMST

Manglende bagage

Generelt bliver din bagage checket ind til slutdestinationen, således du ikke skal spekulere på eller foretage dig noget med bagagen ved mellemlanding. Ved check-in vil du blive informeret om, hvorvidt bagagen er checket ind til din slutdestination.

Ved bortkommen bagage er det meget vigtigt, at du kontakter flyselskabets repræsentanter i lufthavnen eller skranken for mistet bagage omgående. Det er vigtigt, at du ikke forlader bagageområdet før, at du har henvendt dig og udfyldt en såkaldt "PIR-rapport" (Porperty Irregularity Report). Dette er din kvittering for den manglende bagage, som du skal bruge som dokumentation overfor dit forsikringsselskab og ved afhentning af bagagen efterfølgende.

Først når du har fået PIR-rapporten, kan du forlade lufthavnen og kontakte din egen forsikring. Check Point Travel er ikke ansvarlig for bortkommen eller forsinket bagage. 

Modtagelse

En repræsentant for vores agent i Kenya står klar til at modtage jer ved ankomsten til Kenya.

I KENYA

Tidsforskel

En time foran Danmark, når vi har sommertid og to timer foran, når vi har vintertid.

Valuta

Kenyas valuta hedder Kenyansk shilling (KSH). Du har mulighed for at veksle fra dollar til shilling, og den bedste kurs får du i lufthavnen. Sørg for at have mindre beløb på dig, 1, 5 dollar sedler, da dette er mest brugbart på markeder, drikkepenge og lignende. Du kan også hæve på Visa og Master Card i bankerne, samt betale med kortene nogle steder. Der er også mulighed for at betale med USD (mest brugt), Euro samt engelske pund i Kenya. Benyt helst de hæveautomater, der findes i forbindelse med banker. Eller vær meget opmærksom på at dække jeres pinkode, hvis I benytter maskinerne på gaden. Der er en max grænse for hvor mange kontanter, der kan hæves pr dag. Grænsen afhænger af korttype og jeres bank. I kan med fordel høre jeres bank inden afrejse.

Drikkevand

I bør ikke drikke vandet fra hanerne, men udelukkende benytte det vand, der tilbydes på hotelværelset eller købe vand på flaske, men du kan sagtens tage brusebad og børste tænder i det. En flaske vand koster ikke ret meget og kan købes overalt.

Elektricitet og mobiltelefoni

Kenya har den samme strømstyrke som i Danmark på 220/230 V, men stikkontakterne er som regel anderledes end vores. Stikkontakterne er til firkantede ben, så derfor er det en god ide at købe en adapter hjemme. På nogle lodges og hoteller kan du låne/leje en adapter.

Det muligt at ringe til- og fra en dansk mobiltelefon langt de fleste steder i Kenya. Dog kan forbindelsen visse steder være af svingende kvalitet, hvilket generelt afhænger af den danske udbyders aftale i Kenya.

Et godt råd er at sende dig selv en e-mail med vigtige oplysninger, som dit pasnummer, kørekort, telefonnummer til spærring af dit kort og din rejseplan. Således kan du hurtigt skaffe dig adgang til disse oplysninger, hvis du skulle være så uheldig at blive udsat for tyveri.

Drikkepenge

I Kenya er der tradition for at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge. Derfor forventes drikkepenge, men det er selvfølgeligt op til dig, hvor meget du vil give. Giv drikkepengene personligt og gem altid lidt drikkepenge i lommen.

Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • 10-15 USD pr. person pr. dag til guiden
 • 2 USD for bagage som portøren bærer for dig
 • 10% i barer og restauranter
 • 2 USD om dagen til stuepigen

Vi anbefaler, at du giver drikkepengene til din guide/chauffør ved slutningen af din rejse og gerne i en lukket kuvert.

Klima

Klimaet i Kenya er tropisk med høj luftfugtighed ved kysten. Dagtemperaturen er på omkring 23-28 grader året rundt. Nætterne kan i højlandet være meget køligere, ned til 2-5 grader. Derfor er det også en god ide at medbringe varmt tøj til aftenen og natten. I savanneområderne er klimaet noget mere tørt og behageligt for de fleste.

Påklædning

Dagens første gamedrive (safarikørsel) begynder umiddelbart efter solopgang, hvor det ofte stadig er lidt køligt. Derfor er det en god idé, at medbringe en varm trøje eller jakke – især på safari i åben bil. Undgå gerne stærke farver. Vi anbefaler, at du klæder dig i khaki-, sandfarvet eller mørkt tøj. Hvidt tøj kan skræmme dyrene og blåt tøj tiltrækker sig fluer.

HJÆLP PÅ REJSEN

Hvis der mod forventning skulle opstå problemer med rejsen, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør, der vil gøre sit bedste for at hjælpe jer. Ellers er I naturligvis altid velkomne til at kontakte vores bureau i åbningstiden. I kan enten skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 17.00

I akutte og særlige nødstilfælde udenfor bureauets normale åbningstid kan vi kontaktes på vores nødtelefonnummer +45 69 13 31 11 24 timer i døgnet.