I Masai Mara kan du være heldig at spotte de smukke geparder.
Kilimanjaro og Masai Mara
Se galleri

Kenya vejr

Vejret i Kenya er dejligt året rundt. Der er generelt høje temperaturer og behageligt varmt hele året.

Hvornår er det bedst at rejse til Kenya?

Man kan rejse til Kenya hele året - og hver sæson byder på unikke oplevelser. I de danske sommermåneder er der tørsæson på savannen og dermed meget nemt at spotte de vilde dyr. Det er dog mindst lige så spændende at opleve savannen i vådsæsonen, da dyrene er mere aktive, og naturen er frodig og grøn.

De tørre sæsoner i Kenya

De fleste vælger at rejse til Kenya i de måneder, hvor vejret holder tørt og temperaturene er høje. Det er fra omkring december til april måned, hvor der er gode chancer for solskin og omkring 30 grader i dagtimerne. Der er også tørt i de danske skolers sommerferie, altså fra juli til august. Sommeren og jul/nytår er højsæson i Kenya.

Den våde sæson i Kenya

Hvis I vil på safari i frodige natur, så er vådsæsonen det ideelle rejsetidspunkt. I de våde måneder, som er april, maj, oktober og november, kan I regne med, at der i løbet af dagen kommer et eller flere heftige regnskyl af kort varighed. I denne periode er luftfugtigheden højere end normalt. Temperaturen ligger omkring 25-30 grader. 

Januar - marts: Temperaturene stiger i disse måneder, og dyrene samles om de få vandhuller, der stadig findes. Chancen for at se The Big 5 er stor. Sigtbarheden er samtidig høj i det Indiske Ocean. Derfor er snorkling og dykning i disse måneder særlig god. 

Marts - juni: Der er mere nedbør i denne periode, men det er kun en fordel for jer, der gerne vil have safarioplevelsen lidt for jer selv. Her er nemlig relativt få rejsende - og man kan fint tage på safari. Naturen er frodig og grøn i foråret og dyrene er meget aktive.

Juli: I juli er det højsæson i Kenya. Vejret er som regel varmt og tørt, og der er gode muligheder for at se optakten til gnuernes store migration.

August - oktober: Den store vandring begynder.

Oktober til december: Det er igen lavsæson i Kenya, og der er få turister. Prisniveauet er på sit bedste, men det forringer ikke oplevelsen spor.

Kenya temperatur                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 26 27 27 25 24 23 22 23 25 26 24 24
Nattemperatur 11 11 12 13 12 10 9 9 10 11 13 12