shutterstock_186048416 LOS ANGELES - DECEMBER 18, 2013 View of Hollywood Boulevard..jpg

Los Angeles seværdigheder

Los Angeles byder på et væld af seværdigheder fra museer og forlystelsesparker i verdensklasse til herlige strande og shopping i outlet malls, hvor I kan købe mærkevarer til spotpris.

Men først og fremmest er Los Angeles filmstjernernes by – og intet sted kommer I dem nærmere end i Hollywood og Beverly Hills, så her begynder Check Point Travels guide til Los Angeles’ seværdigheder.

USA - California - Los Angeles - Griffith Observatory.jpg
Los Angeles set fra Griffith Observatory.

Hollywood: Film og stjernestøv

USA - California - Los Angeles - Walk of Fame foto.jpg
En af stjernerne på Walk of Fame, Hollywood.
USA - California - Los Angeles - Hollywood - Kodakh Theatre.jpg
Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean er bare en del af løjerne denne dag i Hollywood på Walk of Fame ved Kodak Theatre.

I den berømte filmby kan I udforske Hollywood, der er hjemsted for en stor del af den amerikanske underholdningsindustri. I Hollywood kan I gå en tur mellem de mange filmstudier, I kan se det velkendte Hollywood-skilt, der byder håbefulde skuespillere og sangere velkommen, og så kan I spadsere langs Hollywoods "Walk of Fame", hvor berømte underholdsningspersonligheder har fået indgraveret deres navne i fortovet langs Hollywood Boulevard og Vine Street. I området finder I også Kodak Theatre, hvor alle de kendte stjerner hvert år samles for at hylde hinanden og uddele de eftertragtede Oscar-statuetter.

Beverly Hills

I Beverly Hills, som ligger vest for Hollywood, får I endnu engang filmbyens glamour at se. Her kan I nemlig se de store villaer, hvor kendte skuespillere, producenter og musikere bor side om side. I Beverly Hills, er det ikke utænkeligt, at man passerer en berømthed på gaden. Så prøv eventuelt lykken og se, hvad der sker.

Shopping på Rodeo Drive

USA - California - Los Angeles - Rodeo Drive Shopping.jpg
Der er råd til længere rejser, hvis man kan nøjes med at kigge, når turen går til Rodeo Drive i Beverly Hills, Los Angeles.

På Rodeo Drive i den sydlige del af Beverly Hills kan I se, hvordan berømthederne shopper, for her ligger den ene dyre forretning side om side med den næste. Det er sjovt at snuse til livet på de bonede gulve, og man kan godt slippe af sted med blot at ose. Og husk, at udover Rodeo Drive og Hollywood, så byder Los Angeles på fremragende shoppingmuligheder for menigmand. Prøv for eksempel shoppingcenteret The Grove, som huser Apple, Coach og mange flere store brands. Det ligger lidt syd for West Hollywood på Grove Street.

Sunset Strip

USA - California - Los Angeles - Sunset Strip.jpg
Der sker altid noget på Sunset Strip i Los Angeles, og det er et udmærket sted at tilbringe en aften eller to.

Sunset Strip, som er den del af Sunset Boulevard, der forbinder Beverly Hills og Hollywood, er endnu en af Los Angeles' interessante seværdigheder. Det var her, at 1960’ernes amerikanske ungdomsoprør spirede og det er her, at 1970’ernes og 1980’ernes store rocknavne slog deres folder. Gå en tur på "striben", hvor der findes flere live spillesteder, hyggelige caféer og moderne kunstgallerier.

Skulle man vælge et sted at spise aftensmad i dette område, så kunne det måske være på den vaskeægte rockcafé, The Rainbow Bar & Grill. Det er et sted, der oser af stemning og historie. Her ved disse borde har man serveret for prominente og hæmningsløse rockstjerner som Keith Richards, Ringo Star, Jimi Hendrix og Alice Cooper.

Tag på stranden

USA - California - Los Angeles - Santa Monica (5).jpg
Santa Monica Beach i Los Angeles er et godt sted at tilbringe en eftermiddag og aften.
USA - California - Los Angeles - Skilte - Route 66.jpg
Route 66, som starter i Chicago ender her ved Santa Monica Beach i Los Angeles.

Hvis I en dag er sultne, trænger til en en pause og en kop kaffe eller har lyst til en forfriskende dukkert, så tag mod vest til Santa Monica Beach. Det er her ved Santa Monica Pier, at den legendariske Route 66 officielt ender, og her finder I masser af hyggelige små restauranter og caféer og en fin sandstrand.

Fra Santa Monica Beach kan I vælge at tage til det oversete Lake Shrine. Et tempel der blev etableret af en indisk shwami tilbage i 1950’erne. Det er en stilfærdig oase midt i den pulserende storby og en af de smukkeste offentlige haver i det sydlige Californien.

USA - California - Los Angeles - Canals of Venice.jpg
Ved Venice Beach. Los Angeles, kan man opleve kanaler, præcis som i italienske Venedig.

Overvej også en tur langs vandet, hvor den ene strand afløser den næste med eksotiske navne som Venice Beach, Manhattan Beach og Hermosa Beach.

Få mere viden om Los Angeles strande her

USA - California - Los Angeles - Venice Beach - Surf.jpg
En tur til stranden byder også på et møde med surfkulturen, som trives på sit bedste langs Loas Angeles' strande. Her er vi ved Venice Beach, Los Angeles.

En ægte kulturoplevelse

USA - California - Los Angeles - Getty Center (3).jpg
The Getty Center er med sine internationale udstillinger, sin udsigt og sin arkitektur en af de helt store seværdigheder i Los Angeles.
USA - California - Los Angeles - Getty Villa (2).jpg
Den noget mindre Getty Villa byder på romersk elegance med sine skønne bygninger, haver og skulpturer. Også herfra får man en skøn udsigt over Los Angeles.

En anden mulighed kunne være, at I besøgte The Getty Villa eller Center. The Villa byder på klassisk, græsk/romersk kunst, mens The Getty Center er leveringsdygtig i fantastisk arkitektur, kunst i verdensklasse, et imponerende haveanlæg og en mageløs udsigt over Los Angeles.

 

Downtown, Chinatown og Universal

USA - California - Los Angeles (12).jpg
Vue over Downtown med Staples Center i midten.

I kunne også starte en af dagene i Los Angeles’ downtown.

Downtown byder på en række arkitektoniske perler som bl.a. Walt Disney Concert Hall og det nye Staples Center. Og i den mere klassiske afdeling Union Station, der har optrådt i et utal af film.

Smut for eksempel forbi det danske bageri ”Hygge” på Hope Street i downtown L.A. og tag derfra et par smurte rundstykker med til en byvandring i El Pueblo, der er den ældste del af Los Angeles.

Er I friske på mere, er Pasadena en kulturel oase. Snup sporvognen – ja, det er rigtigt – og hop af i en bydel med masser af hyggelige butikker og cafeer langs den gamle Route 66, der krydser lige gennem Pasadena. Englenes by er meget mere end de kendte seværdigheder i Hollywood og Beverly Hills.

USA - California - Los Angeles - Hygge Bakery.jpg
Bager Rasmus er manden bag bageriet Hygge i Los Angeles.
USA - California - Los Angeles - Hygge Bakery 1.jpg
Det er næsten som at være hjemme, når man besøger Hygge i Downtown LA.

Fra Downtown er det også nærliggende at gå en tur i Chinatown mod nord. På vejen kan I slå et smut forbi det hyggelige og farverige mexicanske marked på Olvera Street. Eller hvad med at køre lidt nordpå og besøge Universal Studios, hvor I kommer med om bag og rundt i kulisserne til nogle af de mest berømte amerikanske film? Derudover rummer parken forlystelser, der kan forvandle den mest hærdede voksen til et halvfjollet legebarn.

Sport i Los Angeles

Endelig er der også store oplevelser at hente for de sportsinteresserede i Los Angeles. Hold øje med, om der er nogle kampe på programmet i Stables Center i hjertet af byen, hvor byens berømte basketballhold, LA. Lakers, spiller hjemmekampe. Derudover afholdes der jævnligt store koncerter og andre kulturelle arrangementer i Staples Center.
Få overblik over mulighederne for at se en god kamp her

Los Angeles kort med seværdigheder

Los Angeles dækker et enormt areal, og det være lidt svært at få overblik over Englenes By. Men det hjælper altid med et godt bykort. Det bedste Los Angeles kort, vi kender til hos Check Point Travel, er udarbejdet af byen officielle turistmyndighed, Discover Los Angeles. Kortet kan ses her. På kortet er alle seværdigheder, kvarterer og strande indtegnet, så I nemt kan orientere jer.

I Los Angeles med bil

USA - California - Los Angeles - Griffith (1).jpg
Griffith Observatory er endnu en glimrende seværdighed i Los Angeles - og så er det tilmed gratis at komme ind.

Trafikken i Los Angeles er både berømt og berygtet. Byens areal er enormt, og bilen er det foretrukne transportmiddel, og dermed siger det sig selv: Der er masser af motorveje og masser af biler på dem. Det er nu overskueligt nok det hele, men pas på myldretiden. Undgå tidsrummet 7.00-9.00 og 16.00 til 18.00 så vidt det er muligt.

Nyttige links:

Fakta om Los Angeles

Los Angeles, officielt City of Los Angeles, ofte kendt under forkortelsen L.A., er den mest folkerige by i Californien og USA's næststørste by efter New York City.

I 2010 havde byen et indbyggertal på knap 3,8 mio. mennesker. Den har et areal på 469 square miles, hvilket svarer til 1.215 kvadratkilometer.

Byen blev grundlagt den 4. september 1781, som en del af det dengang spansk-kontrollerede Mexico. Den blev døbt "El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula".

Rejs til Los Angeles med Check Point Travel

Har I fået lyst til at rejse til Los Angeles for selv at opleve de spændende steder, I ser på kortet? Så tag et kig på vores rejser til USA her. I er også velkomne sende os en rejseforespørgsel. Vi kvitterer med et godt og helt uforpligtende tilbud på jeres næste rejse til Los Angeles og USA. 

Send rejseforespørgsel

I kan også se vores rejser med stop i Los Angeles her:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dage
Storbyer og nationalparker i vest
 • Oplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
 • Nationalparkerne Grand Canyon, Bryce og Zion
 • Bo tæt på nationalparkerne og få mere tid til at opleve
 • Mulighed for ophold på klassisk amerikansk ranch
 • Bo i telt med rigtige senge i Yosemite Nationalpark
 • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 10.600

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
dag 15 shutterstock_97706066 Toroweap point at sunrise, Grand Canyon National Park..jpg

17

dage
New York og det bedste af vesten
 • Spændende storbydage i New York
 • Nyd San Francisco og cykel over Golden Gate
 • Bo i teltlejr omgivet af bjerge og skove i Yosemite
 • Oplev Las Vegas, Bryce Canyon og Zion N.P.
 • Stå på kanten af det mægtige Grand Canyon
 • Inkl. flyrejse, 15 overnatninger og billeje

Fra kr. 8.600

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.