Sri-Lanka-familietur-desktop_ny_650x1800.jpg
Det er en stor oplevelse for både børn og voksne at køre gennem højlandets grønne temarker.
FAMILIETID - Nyd afslapning og gode måltider i de eksotiske omgivelser.
Nyd udsigten over de grønne dale ved Little Adams Peak.
Teplukkerne indsamler bladene, der bliver til verdensberømt srilankansk te.
På denne familietur har I god tid ved stranden til at slappe af og være sammen som familie
Lokal familie bader i vandfald i højlandet.
I højlandet kan I gå på lette vandreture med børnene - for eksempel ved Ella Rock
Temarkerne bugter sig i højlandet.

Familieferie på Sri Lanka

  • Halvpension, egen chauffør, god tid og roligt tempo
  • Uforglemmelig togtur gennem bjergene og de grønne temarker
  • Korte vandreture, vandfald og hygge omkring Ella
  • Safari blandt elefanter og krokodiller i Udawalawe N.P.
  • Badeferie og afslapning ved på 4-stjernet standhotel i Bentota
  • Inkl. fly, hoteller, transfers samt halvpension

15 dage fra kr. 12.800,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 04. maj 2022

Rejseplan

For jer, der gerne vil rejse med børn, har vi sammensat denne varierede og spændende familietur, der kombinerer nogle af de største naturoplevelser på Sri Lanka med god tid til afslapning undervejs. Rundturen afsluttes med en herlig badeferie ved Sri Lankas sydkyst direkte ud til det indbydende Indiske Ocean.

En abefamilie siger hej.

Tempoet er vigtigt, når man rejser med børn, så I starter med nogle dage på stranden i Negombo, hvor I kan nyde en dukkert i Det Indiske Ocean, lege på stranden, slappe af ved poolen eller tage på opdagelse på det lokale fiskemarked, der er det største på Sri Lanka. Fra kystbyen Negombo går turen med privatchauffør op i højlandet ad snørklede veje, små landsbyer til Briternes gamle sommerresidens, Nuwara Eliya. Her venter jer en spektakulær togtur gennem højlandet omgivet af endeløse grønne temarker og mageløse udsyn til bjergene til det hyggelige område omkring Ella. Gode vandreture i alle sværhedsgrader til smukke vandfald og imponerende udsigtspunkter er bare noget af det I kan opleve, inden I fortsætter turen til Udawalawe. Udawalawe National Park er ideel for spændende jeepsafaris, hvor I kan komme tæt på luntende elefanter, legende aber, listige krokodiller og fugle i alle farver samt besøge den lokale elefantbørnehave.

I slutter af med 4 dage på et afslappet badehotel i Sayura, tæt ved den kendte badeby, Unawatuna, hvor I har mulighed for at tage på hvalsafari, gå på opdagelse i kolonibyen, Galle, besøge et skildpaddecenter eller blot slappe af på stranden og fordøje de mange indtryk og oplevelser.

Afgang fra Danmark mod Sri Lanka. Der vil være et flyskifte på jeres rejse fra Danmark til Sri Lanka.

Ved ankomsten til Sri Lankas hovedstad, Colombo, vil I blive mødt i lufthavnen af en repræsentant fra vores srilankanske samarbejdspartner, hvorefter turen går til kystbyen Negombo og jeres hotel, der ligger direkte ud til Det Indiske Ocean.

shutterstock_405988858 Koggala beach.jpg

Beliggenheden ud til Negombos brede sandstrand, betyder, at hverken I eller børnene skal krydse trafikerede veje eller gå langt for at komme på stranden. Her er ideelt at lege med børnene, gå ture langs stranden, se på de lokale fiskerbåde eller nyde den fantastiske solnedgang over Det Indiske Ocean. I kan naturligvis også vælge at hygge på en solseng omkring hotellets swimmingpool.   

Ud over at bruge tiden med at bade og slappe af, kan vi anbefale at gå på opdagelse i Negombo. Tager I børnene i hånden og går langs med stranden, vil I hurtigt komme til Sri Lankas andenstørste fiskemarked. Her afholdes der dagligt livlige auktioner over nattens fangst. I må endelig tage børnene med på markedet, for at se det imponerende udvalg af fisk og skaldyr, og hvem ved, måske ender noget af fangsten på jeres tallerken senere i dag. Den store fokus på fisk gør naturligvis også Negombo til et af de bedste steder i landet at gå på fiskerestaurant.

Negombo har også et fint udvalg af småbutikker og hyggelige restauranter, så for de nysgerrige er der helt sikkert mulighed for at finde flotte lokale souvenirs eller gaver til familien derhjemme

Fra Negombo går turen op til Nuwara Eliya, der er Sri Lankas højest beliggende by i 1900 meters højde. Klimaet her er langt mildere end ved kysten, og kølige aftener er ikke unormale så husk en varm trøje. Temperaturen passer dog ganske godt til omgivelserne, der mest af alt ligner noget taget ud af et afsnit af Tv-serien ”Barnaby”. Mange af husene er opført i typisk engelsk stil og medvirker til at give området en særlig engelsk charme. Gå en tur forbi byens galopbane eller besøg et af de gamle hoteller og nyde en klassisk ”High tea” på græsplænen med agurkesandwich og kage.

Efter morgenmaden kører I til den undseelige station i Nanu Oya for at stige på formiddagstoget mod Ella. I rejser ligesom de lokale, og alt imens landskabet udenfor vinduet skifter fra skovklædte bjergsider til endeløse rækker af sirligt anlagte te-plantager, vil der være tid til en hyggelig snak. De grønne, bølgende, bjergsider brydes her og der af de kraftige nuancer fra de tamilske te-plukkeres farverige sarier og hovedbeklædninger. Der er god tid for hele familien til at nyde udsigten i dette eventyrlandskab, og børnene vil være begejstrede, når I kører igennem nogle af de mange tunneller og over de smalle broer langs ruten. Jeres chauffør venter på jer ved stationen, og kører jer det sidste stykke til hotellet i Ella.

Skulle toget mod forventning være aflyst, forsinket eller udsolgt, køres den utrolig smukke tur med jeres egen bil og chauffør.

Fremme i Ella bliver I indlogeret for de næste to nætter, og trænger I til at strække benene lidt ovenpå den spektakulære togtur, kan I overveje at tage børnene med på en kort vandretur igennem det imponerende grønne hav af te-buske, der minder lidt om den store labyrint på Egeskov Slot. Måske I kan slutte af med at se, hvem i familien, der er den hurtigste te-plukker med assistance fra specialisterne.

I kan besøge en af områdets største teplantager

Hvis I har mod på en vandretur, er der flere gode muligheder fra Ella. I kan snøre vandreskoene og begive jer mod Little Adams Peak. Blandt turister er dette en populær vandrerute og helt sikkert den tur, der egner sig bedst med mindre børn. Ruten er forholdsvis let og stien godt afmærket med skilte, så alle kan finde vej. Selve vandreturen tager typisk 2-3 timer, og fra toppen er der en vanvittigt flot udsigt udover området og de høje, grønne bjerge og frodige dalestrøg.

Se forslag til nogle spændende vandreture I kan tage på

Nyd ayurveda-forkælelse

Når I alle sammen toppen kan I jo fejre det med en herlig gang afslappende ayurveda forkælelse i Ella-by, der ligger smukt i det frodige og bakkede landskab. I kan besøge et af byens stemningsfulde ayurveda-behandlingssteder og prøve den ældgamle behandling i form af en afslappende massage med ayuvediske olier lavet på urter efter klassisk tradition. I kan også besøge en af byens hyggelige små restauranter, hvor I kan nyde frokosten med den mest fantastiske udsigt mod Ella Gap.

Fra Ella går turen mod sydkysten af Sri Lanka og byen Udawalawe. Undervejs har I mulighed for at gøre stop ved det imponerende Rawana Ella vandfald og eventuelt tage en dukkert sammen med de lokale, børn såvel som forældre, og efterfølgende nyde en frisk banan fra en af de små butikker langs vejkanten, mens I iagttager aberne lege i træerne omkring vandfaldet.  

Vi har med vilje ikke udarbejdet et program for jeres ophold på forhånd, men vi vil varmt anbefale hele familien at tage på safaritur i Udawalawe nationalparken, der er et af de bedste steder i Sri Lanka at opleve elefanter. Parken er kendt for sine store elefantflokke, hvor små elefantunger tumler rundt og hygger sig med ”vennerne”, mens bekymrede mødre holder dem under skarp observation. Der er naturligvis også andre interessante dyr i parken, blandt andet sjakaler, vilde okser, hjorte, krokodiller, øgler og et væld af farverige fuglearter – I kan jo eventuelt se, hvem der kan få øje på flest forskellige dyr.

Kan børnene ikke få nok af de herlige elefanter, er der mulighed for at komme endnu tættere på, hvis I besøger det ”The Elephant Transit Home”, 5 minutters kørsel fra hotellet. Stedet fungerer som en børnehave for elefanter, hvor sårede, syge eller forældreløse elefantunger bliver passet og plejet indtil de er raske og dygtige nok til at komme ud i den vilde natur igen. Her vil I få et stort indblik i elefanternes liv, men pas på de smitter, så måske vil børnene ønske sig en elefant næste gang, der skal købes et kæledyr derhjemme!

I har tre hele dage til afslapning og badeferie ved den rolige strand i Sayura.

Er I aktive og kulturinteresserede findes der en række interessante udflugtsmuligheder i kort køreafstand fra Sayura, blandt andet til den gamle hollandske handelsstation, Galle, der med sine historiske bygninger, små snørklede gader og velbevarede fort, er som taget ud af historiebøgerne. En anden mulighed kunne være at vække børnene tidligt og tage dem med på det farverige fiskemarked i Mirissa. Her kan familien komme helt tæt på de lokale og få et indblik i nattens fangst af eksotiske såvel som mere kendte fiskearter. Der er altid gang i sagerne på markedet, når tun, blæksprutter og hummere sælges til højestbydende, og flere af varerne vil I kunne nyde friskgrillet senere på dagen.

En af de største attraktioner på turen gemmer sig dog under havets overflade, i hvert fald i vinterhalvåret. Området ud for kysten er et af de bedste steder i verden at tage på hvalsafari, og det er ikke en hvilken som helst hval, man kan opleve. Blåhvalen, verdens største dyr, frekventerer dette farvand, og der er rigtig gode muligheder for at tage børnene med på en hel unik oplevelse på havet.

Udover havets absolutte kæmper er der også mulighed for at opleve kaskelothvaler og store flokke af legende delfiner på en hvalsafari. Vi anbefaler at disse udflugter arrangeres lokalt, idet hvalerne kommer i sæsoner og vejret kan spille ind. Husk at medbringe lidt mad og drikkevarer til turen, der godt kan tage 4 – 5 timer.

Er familien blevet inspireret af fiskemarkedet og hvalsafarien til at finde ud af mere om livet i havet omkring Sydkysten, ligger der et lille men spændende skildpaddecenter tæt ved hotellet. Her fortæller de frivillige om områdets forskellige skildpaddearter, deres æg og unger samt de store udfordringer fiskeriet medfører for skildpadderne. Der vil normalt være mulighed for at komme helt tæt på de nyudklækkede skildpaddeunger og måske endda en mulighed for at sætte dem ud i vandet. Efterfølgende kan I så tage til Wijaya Beach, en kort køretur med rickshaw, hvor der i perioder er gode chancer for at opleve vilde skildpadder.

Middagen er inkluderet på hotellet, men det betyder ikke, at I skal snyde jer selv for at besøge nogle af de hyggelige restauranter i området. Specialiteterne er naturligvis lækre seafood- og fiskeretter i alle afskygninger, gerne tilsat en god mængde karry og chili, som passende kan skylles ned med den lokale øl eller en kold sodavand.

Det er blevet tid til den sidste dukkert fra stranden eller i poolen, inden I bliver hentet af jeres chauffør og kørt til lufthavnen for at begynde hjemrejsen mod Danmark.

I lander i Danmark efter en dejlig familietur på Sri Lanka.