Sri-Lanka-familietur-desktop_ny_650x1800.jpg
shutterstock_253468045 train from Nuwara Eliya to Kandy among tea plantations in the highlands of Sri Lanka.jpg
lisbeth-familie-sri-lanka.jpg
shutterstock_599412806 Tourist girl at beautiful landscape in Little Adams's peak, Ella, Srilanka.jpg
shutterstock_163654337 NUWARA ELIYA, SRI LANKA - NOV 17 Female tea picker in tea plantation in Nuwara Eliya.jpg
shutterstock_111274076 Tropical beach in Mirissa bay, Sri Lanka.jpg
shutterstock_112179413 Ella Rock in Sri Lanka.jpg
shutterstock_197029505 Tea fields in the mountain area in Nuwara Eliya, Sri Lanka.jpg
shutterstock_505768432 BAMBARAKANDA WATERFALL, SRI LANKA, MARCH 13 2016 local family bathes in a waterfall..jpg

Familietur til Sri Lanka

 • Store naturoplevelser med elefanter og frække aber
 • Spændende og spektakulær togtur igennem højlandet
 • Muligheder for flotte vandreture til små toppe
 • Skønne strandhoteller og god tid til afslapning
 • Halvpension, privatchauffør og gode hoteller
 • Mulighed for spændende udflugter, hvalsafari og snorkling

kr. 10.740,-

15 dage fra kr. 9.940,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: Billund d. 11. jan 2019

lax-tog-familie-sri-lanka.jpg
Familieturen er oplagt til flere generationer
Koggal Beach fra Lisbeth.JPG
Afslapning på de skønne strande

Kort om rejsen

For jer, der gerne vil rejse med børn, har vi sammensat denne varierede og spændende familietur, der kombinere nogle af de største naturoplevelser på Sri Lanka med god tid til afslapning undervejs. Tempoet er vigtigt når man rejser med børn, så I starter med nogle dage på stranden i Koggala, hvor der er mulighed for at tage på hvalsafari, gå på opdagelse i kolonibyen, Galle, og naturligvis bade og hygge sig. Omkring Udawalawe kan I tage på jeepsafari og se elefanter, aber og fugle i alle farver og endda komme helt tæt på i den lokale elefantbørnehave. Herfra går turen op i højlandet, hvor fine vandreture fører jer gennem de endeløse temarker op til fantastiske udsigtspunkter. En spektakulær togtur fører jer til en bid af England, Nuwara Eliya, inden I slutter af med et par dage på strandhotel i Negombo, hvor I også finder et af Sri Lankas største fiskemarkeder og små hyggelige butikker og restauranter.

Rejseplan

Afgang fra Danmark mod Sri Lanka. Undervejs fra Danmark til Sri Lanka, vil der være et flyskifte.

Ved ankomsten til Sri Lankas hovedstad, Colombo, vil I blive mødt i lufthavnen af en repræsentant fra vores srilankanske samarbejdspartner. I vil få en kort introduktion til turen, praktiske informationer samt vigtige kontaktoplysninger. Herefter går turen mod sydkysten (ca. 3 timer) og Koggala Beach Hotel, hvor I kan benytte resten af dagen til at slappe af ved den skønne brede strand ovenpå udrejsen.

Middag på hotellet.

I har tre hele dage til afslapning og badeferie ved den fantastiske strand i Koggala. Middagen er inkluderet på Koggala Beach Hotel, men det betyder ikke, at I skal snyde Jer selv for at besøge nogle af de hyggelige restauranter i området. Specialiteterne er naturligvis lækre seafood- og fiskeretter i alle afskygninger, gerne tilsat en god mængde karry og chili, som passende kan skylles ned med den lokale øl eller en kold sodavand.

Hollandsk kolonitidsby og livligt fiskemarked

Er I aktive og kulturinteresserede, findes der en række interessante udflugtsmuligheder i kort køreafstand fra Koggala, blandt andet til den gamle hollandske handelsstation, Galle, der med sine historiske bygninger, små snørklede gader og velbevarede fort, er som taget ud af historiebøgerne.

En anden mulighed kunne være at vække børnene tidligt og tage dem med på det farverige fiskemarked i Mirissa. Her kan familien komme helt tæt på de lokale og få et indblik i nattens fangst af eksotiske såvel som mere kendte fiskearter. Der er altid gang i sagerne på markedet, når tun, blæksprutter og hummere faldbydes til højestbydende, og flere af varerne vil I kunne nyde fristgrillet senere på dagen. Efter fiskemarkedet tager I tilbage til hotellet og kan nyde den dejlige morgenbuffet med alt hvad hjertet begærer.

På udkig efter havets kæmper

En af de største attraktioner i Koggala gemmer sig dog under havets overflade, i hvert fald i vinterhalvåret. Området ud for Koggala er et af de bedste steder i Verden at tage på hvalsafari, og det er ikke en hvilken som helst hval, man kan opleve. Blåhvalen, Verdens største dyr, frekventerer dette farvand, og der er rigtig gode muligheder for at tage børnene med på en hel unik oplevelse på havet. Udover havets absolutte kæmper er der også mulighed for at opleve kaskelothvaler og store flokke af legende delfiner på en hvalsafari. Vi anbefaler at disse udflugter arrangeres lokalt, idet hvalerne kommer i sæsoner og vejret kan spille ind. Husk at medbringe lidt mad og drikkevare til turen, der godt kan tage 4 – 5 timer.

Små, søde skildpadder

Er familien blevet inspireret af fiskemarkedet og hvalsafarien til at finde ud af mere om livet i havet omkring Koggala, ligger der et lille, men spændende, skildpaddecenter tæt ved hotellet. Her fortæller de frivillige om områdets forskellige skildpaddearter, deres æg og unger samt de store udfordringer fiskeriet medfører for skildpadderne. Der vil normalt være mulighed for at komme helt tæt på de nyudklækkede skildpaddeunger, og måske endda en mulighed for at sætte dem ud i vandet. Efterfølgende kan I så tage til Wijaya Beach, en kort køretur med rickshaw, hvor der i perioder er gode chancer for at opleve vilde skildpadder. Alt det kræver, er en dykkermaske og snorkel.
Middag på hotellet.

Fra stranden i Koggala kører I til jeres dejlige hotel i Udawalawe. Undervejs har I mulighed for at gøre stop ved det historiske Mulkirigala tempel. En serie af skæve trapper fører til hovedtemplet på toppen af en 200 meter høj klippe. Undervejs kan i kigge indenfor i nogle af de mange klippe huler, der fungerer som mindre templer. Flere flotte statuer præger stedet og en række vægmalerier fortæller Buddhas historie. De mange pilgrimme ved templet deler pladsen med flere abefamilier, der boltrer sig i junglen omkring templet og nyder godt af de mange offergaver.

Fremme ved hoteller er der god tid til at slappe af, nyde hotellets pool og vænne sig til de nye omgivelser.

Safaritur i Udawalawe National Park

Vi har med vilje ikke udarbejdet et program for jeres ophold på forhånd, men vi vil varmt anbefale hele familien at tage på safaritur i Udawalawe nationalparken, der er et af de bedste steder i Sri Lanka at opleve elefanter. Parken er kendt for sine store elefantflokke, hvor små elefantunger tumler rundt og hygger sig med ”vennerne”, mens bekymrede mødre holder dem under skarp observation. Der er naturligvis også andre interessante dyr i parken, blandt andet sjakaler, vilde okser, hjorte, krokodiller, øgler og et væld af farverige fuglearter – I kan jo eventuelt se, hvem der kan få øje på flest forskellige dyr.

Kan børnene ikke få nok af de herlige elefanter, er der mulighed for at komme endnu tættere på, hvis I besøger det ”The Elephant Transit Home”, 5 minutters kørsel fra hotellet. Stedet fungerer som en børnehave for elefanter, hvor sårede, syge eller forældreløse elefantunger bliver passet og plejet indtil de er raske og dygtige nok til at komme ud i den vilde natur igen. Her vil I få et stort indblik i elefanternes liv, men pas på de smitter, så måske vil børnene ønske sig en elefant næste gang, der skal købes et kæledyr derhjemme!

Middag på hotellet hver aften.

 

Fra morgenstunden starter en spektakulær og oplevelsesrig køretur I mod turens næste stop, Bandarawela. I takt med at I bevæger jer op i højderne, erstattes den varme sydkysts herlige strande og dyrerige junglelandskaber med vilde bjerge, smalle slugter og imponerende vandfald, for til sidst at ende i et menneskeskabt vidunder – Sri Lankas ocean af uendelige te-marker. Selvfølgelig vil der være mulighed for at holde pauser undervejs for at nyde de næsten ubeskrivelige naturscenarier og eventuelt tage en dukkert under det smukke Rawana Ella vandfald sammen med de lokale børn og voksne.

Indlogering og besøg på tefabrik

Fremme i Bandarawela bliver I kørt til det stemningsfulde Orient Hotel, hvor I bliver indlogeret for de næste to nætter – det vil sige, at I har næsten to hele dage til at se nærmere på højlandets te plantager, tage på vandretur, kigge på de mange smukke vandfald eller måske nyde en gang ayurveda spabehandling. Men først en pause ovenpå den fantastiske køretur.

I løbet af eftermiddagen besøger I en af områdets mest kendte te-plantager og fabrikker. Lipton’s Seat og Dambatanne Tea Factory, der ligger på toppen af Poongala Hill, er det perfekte sted for familien at få en interessant gennemgang af teens vej fra blad på kvisten af en te-busk til morgenbordet hjemme i stuen. Sri Lanka er i dag verdens næststørste te-producent, så der er sket meget siden James Taylor plantede de første te-buske på disse kanter i 1867. I følger det meste af processen, ser de anvendte maskiner og smager naturligvis på det færdige produkt. Undervejs kan I selvfølgelig stille alle de spørgsmål I måtte have.

Efterfølgende kan I tage børnene med på en kort vandretur igennem det imponerende grønne hav af te-buske, der minder lidt om den store labyrint på Egeskov Slot. Måske I kan slutte af med at se, hvem i familien, der er den hurtigste te-plukker med assistance fra specialisterne.

Tilbage på hotellet kan I pasende slappe af inden middagen.

På andendagen i Bandarawela har I frit slag og masser af spændende muligheder. I kan køre på udflugt i området - for eksempel cirka 30 minutter mod øst - hvor landsbyen Ella ligger smukt placeret med udsigt over bjerge og grønne dale. Hvis I har mod på en vandretur, er der flere gode muligheder fra Ella. I kan snøre vandreskoene og begive jer mod Little Adams Peak. Blandt turister er dette en populær vandrerute og helt sikkert den tur, der egner sig bedst med mindre børn. Ruten er forholdsvis let og stien godt afmærket med skilte, så alle kan finde vej. Selve vandreturen tager typisk 2-3 timer, og fra toppen er der en vanvittigt flot udsigt udover området og de høje, grønne bjerge og frodige dalstrøg.

Nyd ayurveda-forkælelse

Når I alle sammen toppen, kan I jo fejre det med en herlig gang afslappende ayurveda-forkælelse i Ella-by, der ligger smukt i det frodige og bakkede landskab. I kan besøge et af byens stemningsfulde ayurveda-behandlingssteder og prøve den ældgamle behandling i form af en afslappende massage med ayuvediske olier lavet på urter efter klassisk tradition.

Efter en gang massage - eller som alternativ - kan I få jeres chauffør til at køre jer til en af områdets hyggelige restauranter for at nyde en velfortjent frokost med udsigt til slugten omkring Ella Gap. 
Tilbage på hotellet i Bandarawela har I eftermiddagen til at slappe af og måske få en kop af den lokale te, eller I kan udforske den hyggelige by yderligere.

Efter morgenmaden kører I til den lille togstation i Bandarawela for at stige på formiddagstoget mod Nuwara Eliya. I rejser ligesom de lokale, og alt imens landskabet udenfor vinduet skifter fra skovklædte bjergsider til endeløse rækker af sirligt anlagte te-plantager, vil der være tid til en hyggelig snak. Det grønne, bølgende, hav af te-buske brydes her og der af de kraftige nuancer fra de tamilske te-plukkeres farverige sarier og hovedbeklædninger. Der er god tid for hele familien til at nyde udsigten i dette eventyrlandskab, og børnene vil være begejstrede, når I kører igennem nogle af de mange tunneller og over de smalle broer. Langsomt snor toget sig op gennem plantagerne, forbi små landsbyer for til sidst at ende ved stationen Nanu Oya. Jeres chauffør venter på Jer ved stationen og kører Jer det sidste stykke til hotellet i Nuwara Eliya.

Skulle toget mod forventning være aflyst, forsinket eller udsolgt, køres den utrolig smukke tur med Jeres egen bil og chauffør.

Engelsk charme i højlandet

Nuwara Eliya, er Sri Lankas højest beliggende by i 1900 meters højde. Klimaet her er langt mildere end på lavlandets varme sletter, og kølige aftener er ikke uhørt, så husk en varm trøje. Temperaturen passer dog ganske godt til omgivelserne, der mest af alt ligner noget taget ud af et afsnit af Tv-serien ”Barnaby”. Mange af husene er opført i typisk engelsk stil og præger området med en engelsk charme. Gå en tur forbi byens galopbane og historiske 18 hullers golfbane, der vidner om tiden, hvor Nuwara Eliya var de engelske koloniherrers foretrukne sommerdestination på grund af klimaet. Husk ligeledes at smutte forbi det lokale marked eller besøge et af de gamle hoteller og nyde en klassisk ”High tea” på græsplænen med agurkesandwich og kage.

Middag på hotellet.

Det er tid at forlade højlandet, det imponerende landskab og de endeløse temarker for at køre mod kysten. Ikke kun omgivelserne ændre karakter, I vil også mærke temperaturen stige i takt med, at I nærmer jer Negombo, der ligger helt ud til kysten, lidt nord for hovedstaden Colombo. Negombo er en mindre kystby med en travl, lille bymidte og en lang historie. Byens hollandske fort fra 1678 fortæller historien om dengang kolonimagterne kæmpede om den lukrative krydderihandel i denne del af verden. Foruden hollænderne har også portugiserne og englænderne gennem tiderne udskibet kanel, nelliker, peber og andre krydderier fra Negombos havn.

Jeres hotel ligger lige ud til den brede sandstand, så børnene skal ikke til at krydse nogle trafikerede veje, for at komme ud at bade. Her er naturligvis også en swimming pool, hvis det er at foretrække.

På opdagelse i Negombo

Ud over at bruge de sidste dage på strandferie og afslapning, kan vi anbefale at gå på opdagelse i Negombo. Tager I børnene i hånden og går langs med stranden vil i se nogle af de smukke traditionelle både, som fiskerne hver dag bruger til at søge lykken på havet. Byen har Sri Lankas andenstørste fiskemarked og hver dag afholdes der livlige auktioner over nattens fangst. I må endelig tage børnene med på markedet, for udvalget af fisk og skaldyr er imponerende. Langs med stranden ligger fiskerne deres fisk til tørre i solen, og selvom man indimellem må holde sig for næsen er det ret spændende at opleve. Den store fokus på fisk gør naturligvis også Negombo til et af de bedste steder i landet at gå på fiskerestaurant.

Trækker de mange småforretninger, så er Negombo et fint sted at finde flotte lokale souvenirs eller gaver til familien derhjemme, men cirka 1 times kørsel fra Negombo ligger hovedstaden, Colombo, med et endnu større udbud af butikker, interessant museer, historiske bygninger og markeder. Vær dog opmærksom på, at Colombo er en storby med lange afstande mellem de interessante seværdigheder, så ikke et sted, der egner sig til mindre børn.
Husk at I har to hele dage til at få de sidste oplevelser med, nyde stranden og få en god afslutning på jeres rundrejse, så der er god tid til at nå det hele.

Middag på hotellet hver dag.

 

Det er blevet tid til den sidste dukkert fra stranden eller i poolen og til at få gjort de sidste indkøb inden hjemrejsen. En kort transfer bringer jer til lufthavnen i god tid inden hjemrejsen.

I lander i Danmark efter en dejlig familietur på Sri Lanka.

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og vælg flere værelser.

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Familietur til Sri Lanka)
Pris i alt
Når du bestiller en rejse, reserverer vi straks plads til dig på fly og hotel. Når det er på plads, modtager du en ordrebekræftelse samt en faktura for rejsen.

Afrejse

Hjemrejse

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København - Doha - Colombo t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage

 • Lufthavnsskatter og afgifter

 • Transport fra Colombo Lufthavn til hotel i Koggala 

 • Badeferie:

 • 4 nætter i Koggala på Koggala Beach Hotel*** i Sea View Room inkl. morgenmad og aftensmad

 • Rundrejse 6 dage / 5 nætter med engelsktalende privatchauffør:

 • 2 nætter i Udawalawe på Grand Udawalawe Safari Resort**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkl. morgenmad og aftensmad

 • 2 nætter Bandarawela på Orient Hotel*** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkl. morgenmad og aftensmad

 • 1 nat i Nuwara Eliya på Queensbury Hotel*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkl. morgenmad og aftensmad

 • Badeferie:

 • 3 nætter i Negombo på Paradise Beach Hotel*** i Standard Room inkl. morgenmad og aftensmad

 • Transport fra hotel i Negombo til Colobo Lufthavn

 • Togbillet i højlandet

 • 2 stk. 0,5 liters flasker vand om dagen pr. person

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Der er krav om turistvisum i Sri Lanka. Dette kan købes online inden afrejse eller i lufthavnen ved ankomst til Sri Lanka. Husk at jeres pas skal være gyldige i 6 måneder efter udrejse af Sri Lanka.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
shutterstock_125880431.jpg
shutterstock_197029505 Tea fields in the mountain area in Nuwara Eliya, Sri Lanka.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os