Sri-Lanka-familietur-desktop_ny_650x1800.jpg
Det er en stor oplevelse for både børn og voksne at køre gennem højlandets grønne temarker.
FAMILIETID - Nyd afslapning og gode måltider i de eksotiske omgivelser.
Nyd udsigten over de grønne dale ved Little Adams Peak.
Teplukkerne indsamler bladene, der bliver til verdensberømt srilankansk te.
På denne familietur har I god tid ved stranden til at slappe af og være sammen som familie
I højlandet kan I gå på lette vandreture med børnene - for eksempel ved Ella Rock
Temarkerne bugter sig i højlandet.
Lokal familie bader i vandfald i højlandet.

Familietur til Sri Lanka

  • Store naturoplevelser med elefanter og frække aber
  • Spændende og spektakulær togtur igennem højlandet
  • Muligheder for flotte vandreture til små toppe
  • Skønne strandhoteller og god tid til afslapning
  • Halvpension, privatchauffør og gode hoteller
  • Mulighed for spændende udflugter, hvalsafari og snorkling

kr. 13.550,-

15 dage fra kr. 12.250,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 21. nov 2021

Rejseplan

For jer, der gerne vil rejse med børn, har vi sammensat denne varierede og spændende familietur, der kombinerer nogle af de største naturoplevelser på Sri Lanka med god tid til afslapning undervejs.

En abefamilie siger hej.

Tempoet er vigtigt når man rejser med børn, så I starter med nogle dage på stranden i Koggala, hvor der er mulighed for at tage på hvalsafari, gå på opdagelse i kolonibyen, Galle, og naturligvis bade og hygge sig. Omkring Udawalawe kan I tage på jeepsafari og se elefanter, aber og fugle i alle farver og endda komme helt tæt på i den lokale elefantbørnehave. Herfra går turen op i højlandet, hvor fine vandreture fører jer gennem de endeløse temarker op til fantastiske udsigtspunkter. En spektakulær togtur fører jer til en bid af England, Nuwara Eliya, inden I slutter af med et par dage på strandhotel i Negombo, hvor I også finder et af Sri Lankas største fiskemarkeder og små hyggelige butikker og restauranter.

Afgang fra Danmark mod Sri Lanka. Der vil være et flyskifte på jeres rejse fra Danmark til Sri Lanka.

Ved ankomsten til Sri Lankas hovedstad, Colombo, vil I blive mødt i lufthavnen af en repræsentant fra vores srilankanske samarbejdspartner. I vil få en kort introduktion til turen, praktiske informationer samt vigtige kontaktoplysninger. Herefter går turen mod sydkysten (ca. 3 timer) og Koggala Beach Hotel, hvor I kan benytte resten af dagen til at slappe af ved den skønne brede strand ovenpå udrejsen.

Middag på hotellet.

shutterstock_405988858 Koggala beach.jpg

I har tre hele dage til afslapning og badeferie ved den fantastiske strand i Koggala. Middagen er inkluderet på Koggala Beach Hotel, men det betyder ikke, at I skal snyde Jer selv for at besøge nogle af de hyggelige restauranter i området. Specialiteterne er naturligvis lækre seafood- og fiskeretter i alle afskygninger, gerne tilsat en god mængde karry og chili, som passende kan skylles ned med den lokale øl eller en kold sodavand.

Få inspiration til oplevelser i og omkring Koggala

Fra stranden i Koggala kører I til jeres dejlige hotel i Udawalawe. Undervejs har I mulighed for at gøre stop ved det historiske Mulkirigala tempel. En serie af skæve trapper fører til hovedtemplet på toppen af en 200 meter høj klippe. Undervejs kan I kigge indenfor i nogle af de mange klippehuler, der fungerer som mindre templer. Flere flotte statuer præger stedet og en række vægmalerier fortæller Buddhas historie. De mange pilgrimme ved templet deler pladsen med flere abefamilier, der boltrer sig i junglen omkring templet og nyder godt af de mange offergaver.

I kan også besøge Udawalawe National Park og tage på en safaritur.

Fremme ved hotellet er der god tid til at slappe af, nyde hotellets pool og vænne sig til de nye omgivelser.

Fra morgenstunden starter en spektakulær og oplevelsesrig køretur mod turens næste stop, Bandarawela. I takt med at I bevæger jer op i højderne, erstattes den varme sydkysts herlige strande og dyrerige junglelandskaber med vilde bjerge, smalle slugter og imponerende vandfald, for til sidst at ende i et menneskeskabt vidunder – Sri Lankas ocean af uendelige te-marker. Selvfølgelig vil der være mulighed for at holde pauser undervejs for at nyde de næsten ubeskrivelige naturscenarier og eventuelt tage en dukkert under det smukke Rawana Ella vandfald sammen med de lokale børn og voksne.

I kan besøge en af områdets største teplantager

På andendagen i Bandarawela har I frit slag og masser af spændende muligheder. 

Se forslag til nogle spændende vandreture I kan tage på

Nyd ayurveda-forkælelse

I kan også få en herlig gang afslappende ayurveda-forkælelse i Ella-by, der ligger smukt i det frodige og bakkede landskab. I kan besøge et af byens stemningsfulde ayurveda-behandlingssteder og prøve den ældgamle behandling i form af en afslappende massage med ayuvediske olier lavet på urter efter klassisk tradition.

Efter morgenmaden kører I til den lille togstation i Bandarawela for at stige på formiddagstoget mod Nuwara Eliya. I rejser ligesom de lokale, og alt imens landskabet udenfor vinduet skifter fra skovklædte bjergsider til endeløse rækker af sirligt anlagte te-plantager, vil der være tid til en hyggelig snak. 

Skulle toget mod forventning være aflyst, forsinket eller udsolgt, køres den utrolig smukke tur med jeres egen bil og chauffør.

Engelsk charme i højlandet

Nuwara Eliya, er Sri Lankas højest beliggende by i 1900 meters højde. Klimaet her er langt mildere end på lavlandets varme sletter, og kølige aftener er ikke uhørt, så husk en varm trøje. Mange af husene er opført i typisk engelsk stil og præger området med en engelsk charme. Gå en tur forbi byens galopbane og historiske 18 hullers golfbane, der vidner om tiden, hvor Nuwara Eliya var de engelske koloniherrers foretrukne sommerdestination på grund af klimaet. Husk ligeledes at smutte forbi det lokale marked eller besøge et af de gamle hoteller og nyde en klassisk ”High tea” på græsplænen med agurkesandwich og kage.

Det er tid at forlade højlandet, det imponerende landskab og de endeløse temarker for at køre mod kysten. Ikke kun omgivelserne ændrer karakter, I vil også mærke temperaturen stige i takt med, at I nærmer jer Negombo, der ligger helt ud til kysten, lidt nord for hovedstaden Colombo. Negombo er en mindre kystby med en travl, lille bymidte og en lang historie.

Jeres hotel ligger lige ud til den brede sandstrand, så børnene skal ikke til at krydse nogle trafikerede veje, for at komme ud at bade. Her er naturligvis også en swimmingpool, hvis det er at foretrække.

På opdagelse i Negombo

Ud over at bruge de sidste dage på strandferie og afslapning, kan vi anbefale at gå på opdagelse i Negombo. Tager I børnene i hånden og går langs med stranden vil I se nogle af de smukke traditionelle både, som fiskerne hver dag bruger til at søge lykken på havet. Byen har Sri Lankas andenstørste fiskemarked og hver dag afholdes der livlige auktioner over nattens fangst. 

Trækker de mange småforretninger, så er Negombo et fint sted at finde flotte lokale souvenirs eller gaver til familien derhjemme, men cirka 1 times kørsel fra Negombo ligger hovedstaden, Colombo, med et endnu større udbud af butikker, interessante museer, historiske bygninger og markeder. Vær dog opmærksom på, at Colombo er en storby med lange afstande mellem de interessante seværdigheder, så ikke et sted, der egner sig til mindre børn.

Det er blevet tid til den sidste dukkert fra stranden eller i poolen og til at få gjort de sidste indkøb inden hjemrejsen. En kort transfer bringer jer til lufthavnen i god tid inden hjemrejsen.

I lander i Danmark efter en dejlig familietur på Sri Lanka.