Srilankahøjdepunkterogbadeferie-desktop.jpg
dag 6togrejse højlsndet_G103049.JPG
Elefanter på Sri Lanka_119667526.jpg
strand 1.jpg
Large waterfalls in green tropical forest at Nuwara Eliya_127332050.jpg
Teplantage_Sri Lanka_EUO_59949592.jpg
dag 6shutterstock_112179413 Ella Rock in Sri Lanka.jpg
shutterstock_156285620 Young girl Asha, 11, sits in the window of her father's traditional taxi.jpg
dag 4_G102541.JPG
dag 8shutterstock_371491909 Lighthouse on the ocean, Sri Lanka, Galle.jpg
dag 6Nuwara Eliya_Historisk britisk hotel_123232501.jpg

Sri Lankas højdepunkter og badeferie

 • Rundrejse med privatchauffør
 • Historiske kongebyer, klippefort og huletempler
 • Safari med udkig efter vilde elefanter og leoparder
 • Med tog gennem højlandets bjerge og te-marker
 • Pilgrimsbyen Kandy og badeferiestranden i Koggala
 • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 13.890,-

15 dage fra kr. 12.640,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 23. feb 2019

Rejseplan

Denne rejse til Sri Lanka er perfekt for alle, der ønsker en ligelig fordeling mellem uforglemmelige oplevelser og afslappende badeferie. Turen er med andre ord velegnet for både voksne såvel som familier med børn. Transporten foregår på behagelig vis i egen bil med engelsktalende chauffør, så I har fuldstændig frihed til at nyde Sri Lankas mange spændende seværdigheder.

Undervejs er der mulighed for at opleve kultur og historie omkring de gamle kongebyer, vild natur og sjældne dyr i de smukke nationalparker, og I besøger ikke mindre end seks steder, der er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Rejsen afsluttes med afslappende badeferie ved Koggala, hvorfra I ligedes har mulighed for at opleve blåhvaler på en spændende hvalsafari. 

 

shutterstock_156285620 Young girl Asha, 11, sits in the window of her father's traditional taxi.jpg

På denne rejse er perfekt til alle, der ønsker at kombinere uforglemmelige oplevelser og afslappende badeferie. I vil undervejs opleve kultur og historie omkring de gamle kongebyer og vild natur. I kommer til at besøge intet mindre end seks steder, der er optaget af UNESCOs kulturarvsliste. Så vi kan roligt sige, at I står overfor jeres livs oplevelse. 

Fra Danmark flyver I østpå mod Colombo.

Efter en mellemlanding ankommer I til Sri Lanka. Her bliver I mødt i lufthavnen af en repræsentant for vores agent, der kører jer til det centralt beliggende Hotel Ozo Colombo eller lignende i hjertet af Colombo.

Colombo - en storby i forandring

Colombo oplever i disse år en række forandringer. En del kræfter bruges på at restaurere de gamle bygninger fra den portugisiske, hollandske og engelske kolonitidsperiode samtidig med, at nye moderne forretningskvarterer og lejlighedskomplekser skyder frem. Et godt eksempel er det næsten 300 år gamle hollandske hospital, der i dag huser moderne caféer, restauranter og butikker. Udover de historiske bygninger kan det anbefales at besøge Nationalmuseet for at få et indblik i landets spændende historie, som vil møde jer, så snart I forlader storbyen.

Det er også værd at gå på opdagelse i basar-bydelen Pettah, der rummer adskillige markeder og sjove butikker. Her kan I købe alt mellem himmel og jord, og det farverige optrin opleves bedst til fods eller fra en af områdets små spændende restauranter. Colombo vil ligeledes være jeres første møde med det fascinerende, velsmagende og meget varierede srilankanske køkken, der dækker over specialiteter fra forskellige etniske og religiøse grupper såvel som særlige egnsretter. Ris er ofte udgangspunktet, og hertil får man forskellige småretter med kød, fisk eller grøntsager. Vær opmærksom på, at de lokale har en forkærlighed for chili og stærk karry, så nogle retter kan være endog særdeles krydrede.

Eftermiddag i parken

Ud på eftermiddagen søger Colombos indbyggere væk fra byens varme og ud i den friske brise ved Galle Face Green, et åbent græsområde ud mod det Indiske Ocean. Det er et etniske miks uden sidestykke, hvor familier med børn hygger sig side om side med unge forelskede par og nysgerrige turister. Himlen er fyldt med drager i alle størrelser, drageflyvning tages meget seriøst på disse kanter, og langs gangarealerne kan sulten stilles ved et af de mange gadekøkkener. Har I ikke mod på at kaste jer ud i de lokale specialiteter endnu, kan det anbefales at nyde en afternoon tea eller en forfriskende drink i udendørsrestauranten på det historiske Galle Face Hotel med udsigt til solnedgangen.

Fra storbyen går turen mod det centrale Sri Lanka, hvorfra de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre.

Første stop er de imponerende og mere en 1.000 år gamle huletempler i Dambulla. Udefra virker templerne måske ikke sønderligt prangende. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha samt en række mindre statuer af buddhaer og disciple fylder rummet. Farverige freskoer dækker væggene, og I glemmer helt, at I befinder jer i en klippehule.

Det andet huletempel er endnu større og mere spektakulært. 150 unikke buddhastatuer i naturlig størrelse omgives af flotte freskoer, der dækker både hulens vægge og loft med fortællinger om Buddhas liv og vigtige begivenheder i det singalesiske folks historie. Den dæmpede belysning, statuernes detaljerigdom og de fantastiske farver er med til at skabe en helt særlig stemning, der gør det nemmere at forstå Dambulla templernes store betydning for landets befolkning.

Blandt elefanter i Minneriya National Park

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken, der rummer noget af Sri Lankas mest imponerende dyreliv. Den frodige park er hjem for 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskellige hjortearter, vildsvin og 78 varianter af sommerfugle. Men det helt store trækplaster er parkens vilde elefanter.

Kort før solnedgang er det ikke unormalt at se 100-150 elefanter samle sig ved bredden af nationalparkens enorme kunstige sø. Selv hvis man har set vilde elefanter før, er dette et spektakulært syn. Grupper af unge elefantmødre holder et varsomt øje med deres legesyge unger, der tumler rundt i vandkanten eller mindre mudderhuller, mens de voksne hanelefanter spejder efter mulige konkurrenter. Fordi antallet af elefanter er så stort, er der plads til alle besøgende og gode muligheder for at komme forholdsvis tæt på begivenhederne. Én gang om året, normalt i august og september, hvor vandet er lavt, samles flere hundrede elefanter i Minneriya Nationalparken til et festmåltid bestående af frisk græs. En begivenhed, der anses for at være blandt de største naturoplevelser i Asien.

Efter en lang og varieret dag, kører I tilbage til hotellet Kassapa Lions Rock eller lignende standard ved Dambulla.

Fra morgenstunden går turen til det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en næsten 200 meter høj klippe.

Der skal forceres hele 1200 trappetrin, før I står mellem ruinerne på toppen og kan nyde den fantastiske udsigt ud over det smukke royale haveanlæg ved klippens fod. Der er dog mulighed for et par interessante stop under opstigningen, der for det meste følger den lodrette klippevæg. En række velbevarede freskoer af unge smukke kvinder, hvis identitet eksperterne ikke helt kan blive enige om, udsmykker en af gangpartierne. Læg især mærke til de fantastiske naturfarver og fine detaljer.

Et andet sted, hvor man kan puste ud inden det sidste ryk mod toppen, er ved ”løvepoterne”. Oprindeligt var her en kæmpeløve opført i mursten, og adgangen til toppen gik imellem løvens poter og ind gennem munden. Det er ikke svært at forestille sig, hvor imponerende og nærmest frygtindgydende det må have taget sig ud. Men man vender hurtigt tilbage til virkeligheden i takt med, at pulsen stiger op ad den sidste trappe.

Paladser og templer i Polonnaruwa

Eftermiddagen er dedikeret til den gamle kongeby, Polonnaruwa, der er en af Sri Lankas mest stemningsfulde ruinbyer.

Spredt ud i det store parklignende område ligger ruinerne af det gamle kongepalads, buddhistiske templer fyldt med dekorationer, eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer, der afbilleder figurer fra den buddhistiske såvel som den hinduistiske historie.

De mest berømte statuer i Polonnaruwa er uden tvivl de fire buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet inden for singalesisk stenhuggeri. 

Turen fortsætter sydpå mod det centrale højland og den tidligere hovedstad, Kandy. Undervejs er der mulighed for at gøre stop og strække benene ved en af de mange krydderihaver i Matale. Her kan I få en kort introduktion til de krydderier, der i århundreder har været blandt Sri Lankas vigtigste eksportvarer. Nyd en eksotisk rejse ind i krydderiernes univers. Mærk duften og smagen af kardemomme, peber, muskatnød, kanel, nelliker m.fl. og hør om krydderiernes anvendelse inden for madlavning såvel som Ayurveda-terapi og helsemidler. 

I Buddhas fodspor ved Tandens Tempel

Ved ankomsten til Kandy indlogeres I på Topaz Hotel eller tilsvarende, hvorefter der venter en spændende byrundtur. Kandy har en særlig betydning i Sri Lankas historie. Dels fordi byen var de singalesiske kongers sidste højsæde. Dels fordi det var herfra englænderne administrerede de store te-plantager i højlandet. Sidenhen var det også her, modstanden mod den engelske kolonimagt var størst frem mod selvstændigheden i 1948. Det er dog hverken englændernes tilstedeværelse eller byens rolle i selvstændighedskampen, der tiltrækker sig størst opmærksomhed i Kandy. Men derimod Dalada Maligawa, ’Tandens tempel’, der rummer Sri Lankas, og sågar en af verdens, mest betydningsfulde buddhistiske helligdomme. Gemt i en række små guldæsker i et smukt pagodeformet guldskrin ligger en af Buddhas hjørnetænder. Tanden blev ifølge sagnet smuglet til Sri Lanka gemt i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede og er sidenhen flyttet rundt mellem de skiftende hovedstæder. I forbindelse med de daglige ceremonier er der mulighed for at følge den lange række af buddhistiske pilgrimme, der passerer forbi rummet med helligdommen.

Hindufestival

Ud over de daglige ceremonier er Buddhas hjørnetand hvert år centrum for Sri Lankas største og vigtigste festival, Kandy Esla Perahera, der finder sted i juli og august. I 10 dage fejres ikke alene Buddhas tand, men også byens vigtigste hindutempler og deres respektive guder. Festlighederne bygger langsomt op til det helt store klimaks på 10. dagen i forbindelse med det sidste og største optog. Flere tusinde Kandy-dansere, trommeslagere, fakkelbærere og munke går i procession foran cirka 50 festklædte elefanter, hvoraf den største bærer en kopi af Buddhas tand. Elefanterne er dækket af farverige stoffer med indsyede spejle og blinkende lyskæder, og det hele kulminerer i den helt store folkefest. I forbindelse med festivalen kan det være svært at finde hotel i Kandy. Så kunne I tænke jer at opleve en af Asiens største og mest farverige folkefester, kan det anbefales at bestille i god tid.

I får en smagsprøve på den lokale dans denne aften, der byder på et kulturelt show med indslag fra forskellige del af Sri Lanka.

Efter morgenmaden kører I fra Kandy til Nuwara Eliya - en tur på omkring 2,5 time. Her stiger I ombord på toget mod Bandarawela.

Det er en utroligt flot togrejse gennem det centrale højland. I rejser på 1. klasse, så I kan roligt se frem til en komfortabel tur. Snart skifter omgivelserne og naturen karakter. De skovklædte bjergsider udenfor vinduet erstattes af endeløse række af sirligt anlagte grønne te-plantager. Det bølgende grønne hav af te-buske brydes indimellem af markante farvekoncentrationer. Dette er de tamilske te-plukkere, der arbejder i marken iført deres strålende hovedbeklædninger.

Stille og roligt snor toget sig op gennem højlandets plantager, små landsbyer og dramatiske landskaber mod stationen i Bandarawela. Her holder jeres chauffør klar med bilen og kører jer det sidste stykke til det stemningsfulde Orient Hotel, hvor I bliver indlogeret i et Deluxe-værelse.

Resten af eftermiddagen kan I se nærmere på de omkringliggende temarker, gå en tur i den hyggelige by, eller nyde en kop te i hotellets flotte have.

Dagens køretur gennem højlandet er blandt de smukkeste på Sri Lanka og undervejs vil der være flere muligheder for at tage korte pauser og nyde de fantastiske naturscenerier. I stopper blandt andet ved Rawana Ella-vandfaldene, hvor vandet bruser ned over flere plateauer, inden floden fortsætter sit løb gennem højlandet. Vandfaldet er mest spektakulært i perioden fra maj til december. Resten af året kan floden blive reduceret til et lille vandløb.

Fra vandfaldet snor vejen sig videre ned fra det kølige højlands grønne te-plantager til lavlandets varme jungle. Imponerende bjergudsigter og hyggelige byer fylder turen til Yala Nationalparken. Fremme ved Yala indkvarteres I på Elephant Reach Hotel eller tilsvarende standard. Her kan I slappe lidt af, inden eftermiddagens planlagte safari i en af Asiens mest interessante og dyrerigeste nationalparker.

Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så der er gode muligheder for at opleve parkens store variation af både dyre og planteliv. Landskabet er varieret. Græsland afløses af buskland og mindre skove, og gennem hele området ligger der en række søer, som tiltrækker parkens dyr. Der skal ikke herske tvivl om, at det mest populære dyr i Yala er leoparden. Den sky og truede leopard opholder sig ofte i skyggefulde trækroner eller mellem klipperne, så der er absolut ingen garanti for at se det smukke dyr. Yala anses dog for at være blandt de steder i verden, hvor sandsynligheden er størst.

Skulle heldet ikke være med jer, findes her også andre interessante dyr såsom sjakaler, elefanter, hjorte, aber, krokodiller, bjørne samt 215 fuglearter. Deriblandt påfugle, næsehornsfugle og flere rovfuglearter. Så der vil være rigeligt at iagttage. I er tilbage på hotellet inden aftensmaden og kan eventuelt skylle støvet af med en tur i swimmingpoolen, inden det er tid til at nyde de lokale specialiteter.  

Nyd en stille og rolig morgenmad, inden det er tid at sætte sig til rette i bilen og køre langs sydkysten mod Koggala. Der er en flot køretur, der tager jer gennem flere små badebyer og forbi flotte strande indrammet af slanke kokospalmer.

På vejen gør I stop i den gamle fæstningsby Galle, der ligger spektakulært ud til havet. De første portugisere kom hertil i 1505, og i 1589 blev et lille fort opført.

Fortet blev senere udbygget med tykke mure og kraftige bastioner. Men lige lidt hjalp det, da hollænderne erobrede byen i 1640. Dette blev starten på Galles glansperiode, og i de følgende to århundreder stævnede utallige skibe ud herfra med lasten fuld af værdifulde krydderier på vej mod Europa. Men intet varer evigt, og da hollænderne tabte byen til briterne i 1796, blev fokus lige så stille flyttet mod Colombo.

Kun lidt synes at have ændret sig siden hollændernes periode. De gamle fæstningsmure omkranser stadig bymidten, der er fyldt med brolagte gader flankeret af hollandske huse i forskellige grader af malerisk forfald. Duften af krydderier og havluft fylder stadig Galle, der i de seneste år har oplevet lidt af en renæssance. Små butikker, caféer og gallerier er åbnet i de gamle huse, mens forfatter, designere, fotografer og andre kreative sjæle valfarter til i stadig større antal og bidrager til Galles kunstneriske atmosfære. Således er Galle ikke et museum, men en levende by fyldt med liv i de gamle gader.

Fra Galle fortsætter I til stranden i Koggala, hvor I indlogeres på Koggala Beach Hotel for de kommende 6 nætter.

Koggala Beach Hotel er perfekt til afslapning. Hotellet ligger helt nede ved vandkanten, og her kan I nyde aktiviteter som tennis, swimmingpool og yoga. Så scenen er sat til en dejlig badeferie under tropiske himmelstrøj.

Det er muligt at opgradere til andre hoteller, hvis I har specielle ønsker til, hvor I vil holde jeres badeferie.

Der er tid til en sidste dukkert i Det Indiske Ocean, inden I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Colombo. Vi sørger for, at I er der i god tid, så I stille og roligt kan komme gennem check-in og eventuelt ordne de sidste indkøb, inden turen går mod Danmark.

Find den bedste pris

Find datoer og priser på din rejse her og bestil online.

Vælg antal rejsende

Få vist din pris. Klik her og tilpas antal rejsende og vælg flere værelser.

Juster antal værelser

Vælg lufthavn

Vælg afrejsemåned

Vælg afrejsedato

Din rejse

(Sri Lankas højdepunkter og badeferie)
Gem tilbud
Klik her og få et tilbud på rejsen tilsendt på mail.
Eller
Bestil rejsen nu
Klik her, hvis du er klar til at bestille rejsen.
Sender oplysninger...
Der skete en fejl under generering af din ordre

Du kan prøve igen, eller eventuelt sende os en forespørgsel på vores formular

Kontakt os her

Udfyld dine personlige info

Vi skal bruge de mest almindelige informationer om dig, så vil du efterfølgende modtage tilbuddet direkte i din indbakke

Sådan!

Vi har sendt et tilbud til dig.
Du finder det i din indbakke.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Doha - Colombo t/r inkl. måltider, drikkevarer og bagage
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Rundrejse 7 dage /6 nætter med engelsktalende privatchauffør:
 • 1 nat i Colombo på Hotel Ozo Colombo**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkl. morgenmad og aftensmad
 • 2 nætter i Dambulla på Kassapa Lions Rock*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkl. morgenmad og aftensmad
 • 1 nat i Kandy på Hotel Topaz**** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkl. morgenmad og aftensmad
 • 1 nat i Bandarawela på Orient Hotel*** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkl. morgenmad og aftensmad
 • 1 nat ved Yala National Park på Hotel Elephant Reach**** (eller tilsvarende) inkl. morgenmad og aftensmad
 • 2 stk. 0,5 liters flasker vand om dagen pr. person
 • Badeferie:
 • 6 nætter i Koggala på Koggala Beach Hotel*** i Sea View Room inkl. morgenmad og aftensmad
 • Transport fra hotel i Koggala til Colombo Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Entrebilletter i forbindelse med rundrejsen (173 USD pr. person)
 • Visum til Sri Lanka 
 • Leje af Jeep i Minneriya og Yala National Park
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden (kr. 195 pr. pers.)
 • Tillæg for opgradering til Deluxe hoteller på rundrejsen kr. 1.400,- pr. person

Afrejse

Hjemrejse

Bagage

Der kan medbringes 23 kg. indskrevet bagage og 1 stk. håndbagage.

Visum

Der er krav om turistvisum i Sri Lanka. Dette kan købes online inden afrejse eller i lufthavnen ved ankomst til Sri Lanka. Husk at jeres pas skal være gyldige i 6 måneder efter udrejse af Sri Lanka.

Rejsepapirer

Ca. 10 dage inden afrejse fremsender vi jeres afrejsepapirer med præcise mødetider- og steder.

Få hjælp til rejsen

Spørg vores Sri Lanka eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åbent alle hverdage 9-17)

Book et telefonmøde

De næste skridt

1
Du klikker
på "bestil rejsen her”.
2
Vi reserverer plads på fly og hoteller.
3
Vi sender bekræftelse
og faktura pr. email.
4
Du betaler og rejsen
anses for endeligt bestilt.
5
Du får dokumenter
og al nødvendig info
om rejsen.
6
Du tager ud og oplever verden med Check Point Travel.
Vi sætter pris på din rejse

Vi kan desværre ikke vise priser på alle datoer, men vi beregner gerne en pris til dig.

Er du interesseret i rejsen, og vil du gerne vide, hvad den koster? Så udfyld venligst felterne nedenfor. Vi kvitterer med en eksakt pris på jeres rejse. Helt uforpligtende, naturligvis.

Redigér din søgning
Babyer er som hovedregel gratis at have med. Husk dog at oplyse os om, at du har en baby med på rejsen. Det kan du gøre senere i bestillingsforløbet. Læs mere.
elefantfamilie.jpg
shutterstock_156285620 Young girl Asha, 11, sits in the window of her father's traditional taxi.jpg
shutterstock_250535167 Young woman traveling by train in Sri Lanka.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os