Srilankahøjdepunkterogbadeferie-desktop.jpg
dag 6togrejse højlsndet_G103049.JPG
PINNAWALA - overalt på Sri Lanka har du mulighed for at opleve elefanter, i naturen, på pengesedler, T-shirts osv, Check Point Travel
KOGGALA - nyd den uforstyrrede strand og find dit eget lille stykke af paradis, Check Point Travel
ELLA - vandfald og imponerende bjergtoppe ligger spredt ud over området, Check Point Travel
HØJLANDET - der arbejdes flittigt i det grønne tehav, Check Point Travel
dag 6shutterstock_112179413 Ella Rock in Sri Lanka.jpg
KANDY - de gamle trehjulede rickshaws benyttes fortsat til transport, Check Point Travel
dag 4_G102541.JPG
dag 8shutterstock_371491909 Lighthouse on the ocean, Sri Lanka, Galle.jpg
dag 6Nuwara Eliya_Historisk britisk hotel_123232501.jpg

Sri Lankas højdepunkter og badeferie

  • Rundrejse med privatchauffør
  • Historiske kongebyer, klippefort og huletempler
  • Safari med udkig efter vilde elefanter og leoparder
  • Med tog gennem højlandets bjerge og te-marker
  • Pilgrimsbyen Kandy og badeferiestranden i Koggala
  • Inkl. fly, hoteller, transport og morgenmad

kr. 11.900,-

15 dage fra kr. 11.300,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: København d. 01. sep 2021

Rejseplan

Denne rejse til Sri Lanka er perfekt for alle, der ønsker en ligelig fordeling mellem uforglemmelige oplevelser og afslappende badeferie. Turen er med andre ord velegnet for både voksne såvel som familier med børn. Transporten foregår på behagelig vis i egen bil med engelsktalende chauffør, så I har fuldstændig frihed til at nyde Sri Lankas mange spændende seværdigheder.

Undervejs er der mulighed for at opleve kultur og historie omkring de gamle kongebyer, vild natur og sjældne dyr i de smukke nationalparker, og I besøger ikke mindre end seks steder, der er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Rejsen afsluttes med afslappende badeferie ved Koggala, hvorfra I ligeledes har mulighed for at opleve blåhvaler på en spændende hvalsafari. 

KANDY - de gamle trehjulede rickshaws benyttes fortsat til transport, Check Point Travel

På denne rejse er perfekt til alle, der ønsker at kombinere uforglemmelige oplevelser og afslappende badeferie. I vil undervejs opleve kultur og historie omkring de gamle kongebyer og vild natur. I kommer til at besøge intet mindre end seks steder, der er optaget af UNESCOs kulturarvsliste. Så vi kan roligt sige, at I står overfor jeres livs oplevelse. 

Fra Danmark flyver I østpå mod Colombo.

Efter en mellemlanding ankommer I til Sri Lanka. Her bliver I mødt i lufthavnen af en repræsentant for vores agent, der kører jer til det centralt beliggende Hotel Ozo Colombo eller lignende i hjertet af Colombo.

Gå på opdagelse i Colombo

 

Fra storbyen går turen mod det centrale Sri Lanka, hvorfra de singalesiske dynastier i århundrede regerede landet og lod nogle af Asiens mest fascinerende bygningsværker opføre.

Første stop er de imponerende og mere en 1.000 år gamle huletempler i Dambulla. Udefra virker templerne måske ikke sønderligt prangende. Men dette ændrer sig, så snart I træder indenfor i den første af tempelkompleksets fem klippehuler. En 15 meter lang liggende Buddha samt en række mindre statuer af buddhaer og disciple fylder rummet. Farverige freskoer dækker væggene, og I glemmer helt, at I befinder jer i en klippehule.

Blandt elefanter i Minneriya National Park

Helt andre oplevelser venter ud på eftermiddagen, hvor bilen udskiftes med en 4-hjulstrukket jeep, og I tager på opdagelse i Minneriya nationalparken, der rummer noget af Sri Lankas mest imponerende dyreliv. Den frodige park er hjem for 160 fuglearter, krokodiller, sjakaler, forskellige hjortearter, vildsvin og 78 varianter af sommerfugle. Men det helt store trækplaster er parkens vilde elefanter.

Læs mere om safaritur i Minneriya National Park

Fra morgenstunden går turen til det sagnomspundne klippefort, Sigiriya. Fortet blev opført i det 5. århundrede og opdaget af den britiske arkæolog HCP Bell i 1898. Og ’højdepunkt’ er meget sigende, idet Sigiriya ligger på toppen af en næsten 200 meter høj klippe.

Læs mere om det spændende klippefort Sigiriya

Paladser og templer i Polonnaruwa

Eftermiddagen er dedikeret til den gamle kongeby, Polonnaruwa, der er en af Sri Lankas mest stemningsfulde ruinbyer.

Spredt ud i det store parklignende område ligger ruinerne af det gamle kongepalads, buddhistiske templer fyldt med dekorationer, eksklusive biblioteker, smukke pavilloner, klassiske pagoder samt en række fascinerende statuer, der afbilleder figurer fra den buddhistiske såvel som den hinduistiske historie.

De mest berømte statuer i Polonnaruwa er uden tvivl de fire buddhastatuer ved Gal Vihare. Statuerne er hugget ud af et kæmpe stykke granit og viser en detaljerigdom, der regnes for at være højdepunktet inden for singalesisk stenhuggeri. 

Turen fortsætter sydpå mod det centrale højland og den tidligere hovedstad, Kandy. Undervejs er der mulighed for at gøre stop og strække benene ved en af de mange krydderihaver i Matale. Her kan I få en kort introduktion til de krydderier, der i århundreder har været blandt Sri Lankas vigtigste eksportvarer. Mærk duften og smagen af kardemomme, peber, muskatnød, kanel, nelliker m.fl. og hør om krydderiernes anvendelse inden for madlavning såvel som Ayurveda-terapi og helsemidler. 

I Buddhas fodspor ved Tandens Tempel

Ved ankomsten til Kandy indlogeres I på Topaz Hotel eller tilsvarende, hvorefter der venter en spændende byrundtur. Kandy har en særlig betydning i Sri Lankas historie. 

Læs mere om Kandy og hvorfor det har en helt bestemt betydning for pilgrimme verden over

Efter morgenmaden kører I fra Kandy til Nuwara Eliya - en tur på omkring 2,5 time. Her stiger I ombord på toget mod Bandarawela.

Det er en utroligt flot togrejse gennem det centrale højland. I rejser på 1. klasse, så I kan roligt se frem til en komfortabel tur. Snart skifter omgivelserne og naturen karakter. Stille og roligt snor toget sig op gennem højlandets plantager, små landsbyer og dramatiske landskaber mod stationen i Bandarawela. Her holder jeres chauffør klar med bilen og kører jer det sidste stykke til det stemningsfulde Orient Hotel, hvor I bliver indlogeret i et Deluxe-værelse.

Resten af eftermiddagen kan I se nærmere på de omkringliggende temarker, gå en tur i den hyggelige by, eller nyde en kop te i hotellets flotte have.

Dagens køretur gennem højlandet er blandt de smukkeste på Sri Lanka og undervejs vil der være flere muligheder for at tage korte pauser og nyde de fantastiske naturscenerier. I stopper blandt andet ved Rawana Ella-vandfaldene, hvor vandet bruser ned over flere plateauer, inden floden fortsætter sit løb gennem højlandet. Vandfaldet er mest spektakulært i perioden fra maj til december. Resten af året kan floden blive reduceret til et lille vandløb.

Fremme ved Yala indkvarteres I på Elephant Reach Hotel eller tilsvarende standard. Her kan I slappe lidt af, inden eftermiddagens planlagte safari i en af Asiens mest interessante og dyrerigeste nationalparker.

Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så der er gode muligheder for at opleve parkens store variation af både dyre og planteliv. Landskabet er varieret. Græsland afløses af buskland og mindre skove, og gennem hele området ligger der en række søer, som tiltrækker parkens dyr. Der skal ikke herske tvivl om, at det mest populære dyr i Yala er leoparden. Den sky og truede leopard opholder sig ofte i skyggefulde trækroner eller mellem klipperne, så der er absolut ingen garanti for at se det smukke dyr. Yala anses dog for at være blandt de steder i verden, hvor sandsynligheden er størst.

Nyd en stille og rolig morgenmad, inden det er tid at sætte sig til rette i bilen og køre langs sydkysten mod Koggala. Der er en flot køretur, der tager jer gennem flere små badebyer og forbi flotte strande indrammet af slanke kokospalmer.

På vejen gør I stop i den gamle fæstningsby Galle, der ligger spektakulært ud til havet. De første portugisere kom hertil i 1505, og i 1589 blev et lille fort opført.

Fra Galle fortsætter I til stranden i Koggala, hvor I indlogeres på Koggala Beach Hotel for de kommende 6 nætter.

Koggala Beach Hotel er perfekt til afslapning. Hotellet ligger helt nede ved vandkanten, og her kan I nyde aktiviteter som tennis, swimmingpool og yoga. Så scenen er sat til en dejlig badeferie under tropiske himmelstrøg.

Det er muligt at opgradere til andre hoteller, hvis I har specielle ønsker til, hvor I vil holde jeres badeferie.

Hvis I ikke er mættet af oplevelser endnu, så kan I få inspiration til flere her

Der er tid til en sidste dukkert i Det Indiske Ocean, inden I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Colombo. Vi sørger for, at I er der i god tid, så I stille og roligt kan komme gennem check-in og eventuelt ordne de sidste indkøb, inden turen går mod Danmark.