Familieferie i Florida

  • Verdensklasse temaparker i Orlando
  • God mad og mærkevarer til spotpris
  • Sydstatsstemning og søkøer i Crystal River
  • Badeferie i stemningsfulde Madeira Beach
  • Hotel ved en af USA’s bedste sandstrande
  • Inkl. fly, hoteller og billeje

12 dage fra kr. 7.500,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: Billund d. 27. aug 2021

Rejseplan

Forlystelsesparker i Orlando, søkøer i Crystal River og vidunderlig strand i Fort Myers venter på denne familievenlige rejse til solskinsstaten Florida.

DetBedsteAfFlorida-tablet.jpg

Florida er perfekt til familieferie. Klimaet er vidunderligt, køreafstandene er korte, og USA’s solskinsstat er fyldt med oplevelser for hele familien. Første højdepunkt er Orlando, der byder på forlystelsesparker og shows, der kan tage pusten fra selv de mest berejste. Restauranterne er gode og billige, og i de store outlets er der mærkevarer til spotpris. Forude venter sydstatsstemning i uspolerede Crystal River, hvor I har mulighed for at snorkle med søkøer, inden I runder rejsen af med en badeferie i Fort Myers.

Fra Danmark sættes kursen mod Olando, som I ankommer til samme dag på grund af tidsforskellen. I lufthavnen står bilen klar til jer, og den har I til rådighed under hele rejsen. Dette giver jer en stor frihed til at komme rundt til de ting, I gerne vil se. Bilen gør det også muligt at stoppe, præcis når I ønsker det, hvis I får brug for en pause.

Brug resten af dagen på at hvile ud oven på rejsen, eller kast jer ud i Orlandos mange muligheder. Klimaet er næsten altid perfekt i denne del af Florida, og Orlando er en rigtig hyggelig storby. Skulle I få lyst til at shoppe lidt, er der gode muligheder for det i Orlandos Outlet Malls, hvor I kan købe kendte mærkevarer til gode priser.

Det er først og fremmest forlystelsesparkerne, der har gjort Orlando berømt – og der er mange at vælge imellem! Selv med to dage til rådighed, er det en god ide at have tænkt lidt over hjemmefra, hvad I ønsker at se. Disney World og mødet med Anders And, Mickey Mouse og alle de andre tegneseriehelte står højt på listen hos mange børn. Men I kan også komme bag om filmkulisserne i Universal Studios og MGM. Fremtiden udstilles i Epcot Centre, og I kan tage på eventyr med Harry Potter og hans venner i den magiske verden på troldmandsskolen Hogwarts.

På varme dage er vandlandet Wet n' Wild også et besøg værd. Her kan I køle af i de enorme swimmingpools og prøve kræfter med et væld af vandrutsjebaner. Den ene vildere end den anden.

En helt anden mulighed er at tage bilen og køre på udflugt til Kennedy Space Center, hvorfra rumfærgerne tidligere drog ud på deres store ekspeditioner til rummet.

Her kommer I tæt på rumfartens historie og hører om de udfordringer, der møder astronauterne i rummet.

crystal river_river.jpg

Det er tid at sætte sig til rette i bilen og drage mod kysten. Det er ikke nogen lang tur, så I har god tid til at gøre stop undervejs. Vel fremme i Crystal River indlogeres I på jeres hotel for de næste to nætter.

Med sine blot ca. 4.000 indbyggere er uturistede Crystal River som en hel anden verden sammenlignet med Orlando. Her oplever I det lokale Florida væk fra gængse turiststrømme, og I vil uden tvivl blive budt velkommen med stor imødekommenhed fra de lokale indbyggere. Så Crystal River er et godt sted at komme helt ned i gear inden morgendagens oplevelser.

Crystal River ligger ud til den smukke Kings Bay, der får vand fra mere end 50 varme kilder i området. Omkring 240 millioner liter krystalklart vand løber hver dag fra kilderne ud i bugten, der har en konstant temperatur på 22 grader. Dette er helt perfekte forhold for en af naturens godmodige kæmper: Søkoen. Søkøer har ikke noget fedtlag, så derfor foretrækker de at opholde sig i varmt, lavt vand, hvor de kan dykke ned for at græsse af vandplanterne på bunden. Der er naturligvis aldrig nogle garantier, når man har med vilde dyr at gøre. Men Kings Bay er et af de bedste steder i verden at opleve vilde søkøer i deres naturlige omgivelser. I båd sejler I ud på bugten tidligt om morgenen, hvor den lokalkendte skipper finder frem til søkøerne. I kan tydeligt se dem fra båden, men det er meget bedre at hoppe i vandet til dem iført maske og snorkel. I det klare, lave vand kan I tydeligt se søkøerne græsse på bunden under jer. Men søkøer er pattedyr. Så én efter én kommer de prustende op til overfladen for at få luft. Ofte kommer de så tæt på, at I forsigtigt kan røre ved de godmodige dyr.

Søkøerne bør I se, når I er i Crystal River, og sejlture kan let arrangeres i byen. Men området er også særdeles velegnet til fiskeri og udforskning i kajak eller robåd. En rigtig god oplevelse er at køre ned til Chassahowitzka River Campground, hvor I kan leje både og sejle ud på den glasklare flod. Her ånder alt fred og ro, og det er vidunderligt at glide stille og roligt gennem den tætte vegetation, der hænger tungt ud over vandet. Nogle steder føles det næsten som at sejle igennem en grøn jungletunnel. Dyrelivet langs floden er ganske rigt. Vaskebjørne søger føde på bredden, hvor også oddere, vadefugle og hvidhovedet havørne tager for sig af retterne. I kan let bruge adskillige timer på floden, så det kan anbefales at medbringe en madkurv. Ønsker I ikke selv at ro, er det muligt at udforske en lokal mangroveskov i luftpudebåd.

 

I forlader Crystal River og fortsætter sydpå langs kysten til Fort Myers. Der er flere gode steder at stoppe undervejs. Kig f.eks. forbi den zoologiske have Busch Gardens eller få et sjældent indblik i plantagetidens Florida med et besøg på den historiske sukkerrørsplantage Gamble. Ved ankomsten til Fort Myers, indlogeres I på jeres hotel helt ned til stranden for de næste tre nætter. Brug resten af dagen på at kigge jer lidt om i byen, der er blandt de hyggeligste i hele Florida.

Fort Myers var ikke andet end et fiskerleje, da Thomas Edison i 1885 valgte at bygge en vinterbolig i byen. Edison var allerede berømt for sin opfindelse af glødepæren. Men han havde endnu en passion: Palmer. Gennem årene plantede han op mod 2000 palmer langs McGregor Boulevarden i Fort Myers, og rigtig mange af dem står endnu. Edison nøjedes dog ikke med at plante palmer, når han var i byen. I hans hus, der i dag er åbent som museum, kan I se hans laboratorium, der står præcis, som han efterlod det. Gennem et langt og virksomt liv, nåede Edison at få patent på mere end 1.000 opfindelser, hvoraf en del kan ses i hans hjem.

Fort Myers er naturligvis også ensbetydende med sol, strand og vand. Strandene på Floridas vestkyst er flere gange kåret som de bedste i USA. Sandet er pulverhvidt, og havet er blåt og klart. Jeres hotel ligger helt ned til stranden, så her har I alle herlighederne lige uden for døren. Delfiner holder ofte til ud for kysten, så der er gode muligheder for at opleve disse sociale væsener på nært hold. Fisketure kan også arrangeres, mens områdets floder bedst lader sig udforske i kajak.

Skulle I få lyst til at se lidt mere af området, er det muligt at købe en dagtur med båd til USA's sydligste by, Key West. Key West ligger i Det Caribiske Hav, og den afslappede caribiske stemning fornægter sig da heller ikke i den lille by. Den berømte forfatter Ernest Hemingway blev så forelsket i Key West, at han valgte at bo her fra 1931 til 1940. I dag er hans hus åbent for besøgende.

Men Key West byder også på et glimrende akvarium samt masser af gadeliv og hyggelige restauranter. Det er muligt at leje cykler og udforske Key Wests små gader, inden turen går tilbage over havet mod Fort Myers.

Det er tid til at køre mod Orlando.

Fremme i Orlando kører I direkte til lufthavnen, hvor I afleverer bilen, inden hjemrejsen begynder. Efter et flyskifte ankommer I til Danmark næste dag.