Nyd poolen og de dejlige omgivelser.
Det Eksotiske Zanzibar
Se galleri

Det Eksotiske Zanzibar

INDEN AFREJSE

Pas og visum

Der er visumpligt i Tanzania/Zanzibar. Du kan få turistvisum ved ankomst i landets tre internationale lufthavne (Dar Es Salaam, Zanzibar og Kilimanjaro). Du har også mulighed for at søge visum online hjemmefra via denne hjemmeside. (Du skal ansøge om et "ordinary visa" (single entry visa)). Du skal forvente, at det kan tage op til 14 dage at få dit visum godkendt. Når dit visum er godkendt, skal du printe det ud og tage det med til Tanzania.

Du bestemmer selv, om du vil søge visum hjemmefra eller ved ankomst. Det koster 50 USD lige meget hvad. Argumentet for at få visum hjemmefra er, at man sparer lidt tid i lufthavnen. Det er dog meget smertefrit at købe visum ved ankomst. Sørg for at have USD i kontanter, da du ikke kan regne med, at det er muligt at betale med kort eller hæve penge i lufthavnen.

Det visum du køber er et turistvisum gyldigt i 3 måneder.

Den rejsende er selv ansvarlig for at have et gyldigt pas. Dette gælder også for medfølgende børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. 

Har du brug for yderligere oplysninger om visum, kan du kontakte Tanzanias ambassade i Stockholm.

Vaccinationer og medicin

Det er vigtigt, at du har de nødvendige vaccinationer, inden du rejser til Zanzibar. Derfor anbefaler vi, at du kontakter egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd og vejledning. Gør det i god tid (min. 4-6 uger før afrejse), så du kan nå at få vaccinationerne på plads. På Udlandsvaccinationens hjemmeside kan du læse mere om de vaccinationer, der anbefales på rejser til Zanzibar. Som rejsende er det dit eget ansvar at sikre, at du har de anbefalede eller obligatoriske vaccinationer. Det er også den rejsendes eget ansvar at medbringe gyldige medicin- og vaccinationspapirer. Hvis du mellemlander, eller rejser mellem flere afrikanske lande, skal du også overholde disse landes vaccinationskrav.

Gul feber vaccination

Ved indrejse til Tanzania og Zanzibar kræves der i nogle tilfælde dokumentation for, at man har fået en vaccine mod gul feber senest 10 dage inden afrejse. Dokumentationen kræves, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber - også hvis man har blot har været i lufthavnen i det pågældende land. Derfor kræver myndighederne en gul feber vaccine samt dokumentation herfor, hvis man kommer til Tanzania eller Zanzibar fra Kenya. Dette krav er vedtaget ved lov og skal følges. 

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at vores rejsende tegner en rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.

Situationen i landet

Tanzania/Zanzibar er et meget fredeligt land. Men det er altid en god idé at orientere sig om forholdene i det land, som man påtænker at besøge. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside. Her finder du råd og oplysninger til danske rejsende i en lang række lande og områder.

CHECK-IN

Online check-in

Mange flyselskaber har i dag online check-in på deres hjemmeside. Det betyder, at du som rejsende typisk kan foretage sædereservation fra 12 timer til 72 timer før afrejse.

Fremmøde

På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2 timer før afgang. Da det kan variere på de forskellige luftfartsselskaber og i de enkelte lufthavne, anbefaler vi, at du undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:

Bagageregler

Generelt er det tilladt at medbringe 20 kg bagage pr. rejsedeltager og 7 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere mellem flyselskaberne. Vi anbefaler derfor, at du undersøger de aktuelle regler på luftfartselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at du tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar som rejsebureau er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.

Håndbagage

Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters plasticpose med lynlåslukning, inden du stiller dig i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må maximalt indeholde 100 ml pr. stk. (max 1 liter i alt). Posen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at du allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin du medbringer i din bagage. Det er en god ide, at du tager den receptpligtige medicin med i håndbagagen. Så er du sikker på, at du har det på ferien, selvom den indcheckede bagage skulle blive forsinket. Vi anbefaler, at du opbevarer medicinen i den originale emballage, at du kun medbringer den mængde medicin, som er nødvendig (evt. plus et par dage), og at du inden afrejse har skaffet den nødvendige dokumentation for, hvilken medicin du medbringer. Elektronisk udstyr såsom bærbar pc, tablet eller kamera må gerne medbringes i håndbagagen, dog skal du tage det ud af tasken ved lufthavens sikkerhedskontrol.

PÅ FLYREJSEN

Tax Free

Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller om bord på flyet, inden du når slutdestinationen.

ANKOMST

Manglende bagage 

Hvis du mangler bagage efter flyrejsen, skal du henvende dig til flyselskabet eller lufthavnens kontor for ”lost & found”, inden du forlader lufthavnen. Her skal du bede om en PIR-rapport (Property Irregularity Report). Med den i hånden kan du kontakte dit forsikringsselskab. Husk at gemme en kopi af rapporten som dokumentation for, at du har anmeldt problemet i rette tid.

Modtagelse 

En repræsentant for vores rejsearrangør på Zanzibar står klar til at modtage dig efter ankomst. Repræsentanten venter i ankomsthallen og har et skilt med dit navn på. Du bliver budt velkommen og modtager en kuvert med forskellig information om rejsemålet og kontaktoplysninger på vores lokale rejsearrangør, så du har mulighed for at komme i kontakt med dem under rejsen, hvis du har brug for det. Bemærk at der også er et nødnummer, som du kan ringe til uden for de almindelige kontortider.

Tidsforskel

Zanzibar er 1 time foran Danmark om sommeren – og 2 timer foran om vinteren.

Valuta

Valutaen på Zanzibar hedder Tanzanian Shilling (TZS). De fleste steder kan du også betale med USD. På de fleste hoteller er det ligeledes muligt at betale med kreditkort som for eksempel VISA eller Mastercard. Det er en god idé at have nogen kontanter med hjemmefra (USD). Både til visum i lufthavnen (50 USD pr. person), men også til at have til steder, der ikke tager kort - sådan gadesælgere, souvenirbutikker, små restauranter osv.

Kreditkort

Der findes en række hæveautomater på Zanzibar, som tager mod internationale kreditkort. Du kan altid spørge personalet på jeres hotel efter den nærmeste hæveautomat. Vær opmærksom på, at mange mindre butikker og restauranter ikke tager imod kreditkort. Derfor er det en god idé at hæve nogle kontanter, så du har til indkøb, taxaer og mad på lokale restauranter. Bemærk, at der er en max grænse for hvor mange kontanter, der kan hæves pr. dag. Grænsen afhænger typisk af bank og korttype. Tal evt. med din bank inden afrejse.

Drikkevand

Du bør ikke drikke vandet fra hanerne, men udelukkende købe vand på flaske. En kildevand koster ikke ret meget og kan købes overalt.

Elektricitet, mobiltelefoni og internet

Zanzibar har den samme strømstyrke som i Danmark. Mellem 220-250 V. Men stikkontakterne er som regel anderledes end vores herhjemme. Stikkontakterne er til "firkantede ben", så derfor er det en rigtig god idé at købe en adapter hjemmefra og medbringe på rejsen, så du er sikker på at have strøm til dit kamera, din telefon osv. På mange lodges og hoteller kan du låne en adapter, men det er rart at have sikkerhed for, at du altid kan oplade dine elektroniske apperater.

Drikkepenge

Det er skik at give drikkepenge på Zanzibar. Får du en god service på en restaurant, er det normalt at give cirka 10 procent i drikkepenge. Desuden er det normalt at give drikkepenge til stuepigen og den person, der bærer kufferten til og fra værelset.

Sprog

De officielle sprog på Zanzibar er engelsk, arabisk og swahili - som alle tales af de fleste. Der findes desuden mange mindre stammesprog.

Religion

Den største religion på Zanzibar er Islam (cirka 99 procent af befolkningen).

Transport

Når du rejser til Zanzibar med Check Point Travel inkluderer vi som udgangspunkt altid transport fra lufthavnen til dit hotel eller guesthouse og retur.  

Udflugter

Efter endt safari - som kan opfattes som en lang udflugt i sig selv - vælger mange af vores kunder at rejse til Zanzibar og slappe af på smukke strande. Her er en del spændende udflugtsmuligheder, som vi nævner på de enkelte rejser. 

Blandt mulighederne er en tur til krydderimarkedet i hovedbyen Stone Town, en sejltur til Prison Island ud for Stone Town og se på de store og gamle Aldabra-skildpadder, der kom til Zanzibar fra Seychellerne. Derudover kan du fra flere af strandhotellerne komme på snorkeludflugter osv. 

Plastikposer

Det er ulovligt at medbringe plastikposer til Zanzibar/Tanzania. Forbuddet gælder alle former for plastposer, herunder også plastposer til toldfrie varer købt i lufthavn eller ombord på fly samt de små genlukkelige poser til væsker, cremer osv., der medbringes som håndbagage.
Overtrædelse kan medføre store bøder.

HJÆLP PÅ REJSEN

Hvis der mod forventning skulle opstå problemer på din rejse, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør på Zanzibar, der vil gøre deres bedste for at hjælpe dig. Ellers er du naturligvis også velkommen til at kontakte os. Du kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09:00 til kl. 17:00. I særlige nødstilfælde uden for kontorets normale åbningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREJSE

Sædereservation og ændringer

Sædereservationen forud for hjemrejsen kan du typisk foretage online 24 timer før afrejse. Tjek rejseplanen på www.checkmytrip.com for eventuelle ændringer i forhold til afrejsetidspunkt og check-in på Zanzibar. Det er en god idé, at du ankommer til lufthavnen i god tid inden afrejsetidspunktet – gerne 2,5 time før.