Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 667763272
Shutterstock 460568692
Shutterstock 1690989760
Shutterstock 1436187389
Shutterstock 164585255

Amalfikysten - en guide til Italiens smukkeste kyststrækning

Amalfikysten er en af de smukkeste kyststrækninger i Europa, og det er ikke kun den smukke udsigt, der gør det til et unikt sted, men også maden, historien og livet. Amalfi-kysten ligger i det sydlige Italien, som en del af den sorrentinske halvø. Langs kysten ligger den idylliske landevej SS163, og langs vejen ligger de smukke kystbyer, og storslåede oplevelser, som perler på en snor.

Shutterstock 1651577071

Til lands og til vands på Amalfikysten

Oplevelserne ved Amalfikysten er mange. Men et must er ruten imellem byen Positano i vest til Vietri Sul Mare i øst, samt de små klassiske landsbyer imellem - Atrani, Cetara, Praiano, Amalfi, Minori og Maiori.

Positano er en af de smukkeste og farverige byer langs Amalfikysten. Når du besøger byen, bliver du overvældet af alle de charmerende restauranter, fantastiske strande og bjergtagende udsigter, som møder dig, hvor end du er.

Shutterstock 496913881

Vietri Sul Mare er det sidste stop på den smukke rute langs Amalfikysten. Selvom Amalfikysten er kendt som en rute, så besøger mange turister desværre kun en by, og derfor er Vietri Sul Mare også den mindst besøgte på ruten, da den ligger længst inde i landet. Men du skal ikke snyde dig selv for denne fantastiske by, hvor du får den autentiske italienske oplevelse.

Selvom vi altid anbefaler, at man lejer en bil, når man skal rejse til Amalfikysten, så må du bare opleve Vietri Sul Mare - så pak solcremen og tag en sejltur langs kysten.

When life gives you lemons...

Sure lokale er der ikke mange af i byerne langs Amalfikysten. Men sure solmodne citroner er området særligt kendt for. Faktisk er det et speciale på den sorrentinske halvø, og de er kendt for deres mange lokale delikatesser som kager, is og pastaretter med citronen som hovedrolle, som man ikke må snyde sig selv for på sin ferie til Amalfikysten.

Shutterstock 571087660

Når du har smagt på alt den skønne mad, som du kan finde på disse kanter, kan du bruge dagen på en udflugt fra Amalfikysten til halvøens hovedby til Sorrento. I den smukke og historiske bydel, kan man snildt bruge en formiddag på at gå på opdagelse i de snævre gågader, hvor det vrimler med skønne restauranter og unikke små butikker. Her kan man finde de smukkeste håndværk som Amalfikysten har at byde på, især sko og sandaler er området særlig kendt for i hele Italien. Så skal du have et unikt minde med i kufferten, så få taget mål og få et par ægte italienske sandaler på en halv times tid.