Rejser til Mexico

Tænker I på at rejse til Mexico? Så kan I godt forberede jer på en oplevelse af de helt store. For Mexico er et sandt ferieparadis. Seværdigheder i absolut verdensklasse, store naturoplevelser, landsbyliv med indianere og farverige markeder, stemningsfulde byer fra den spanske kolonitid, god mad og nogle af verdens smukkeste strande. Så hvis I rejser til Mexico, har I alle muligheder for at få en både spændende og afvekslende rejse. 

18 dage

Det bedste af Mexico i bus

 • Guidet tur i Mexico City og Teotihuacan
 • I flodbåd blandt fugle og krokodiller i Sumidero Canyon
 • På opdagelse i mayaernes gamle kongebyer
 • Højlandsindianere, landsbyliv og farverige markeder
 • Stemningsfulde kolonitidsbyer og badeferie i Playa del Carmen
 • Inkl. fly, rundrejse i bus, håndplukkede hoteller og morgenmad
Fra kr. 15.295 / pers. Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
14 dage

Familietur til Mexico

 • Perfekt kombination af oplevelser og badeferie
 • På opdagelse i mayaernes Chichén Itza
 • Hyggelige dage i smukke Mérida
 • Luksusbus og dejlige hoteller med pool
 • Badeferie ved Det Caribiske Hav
 • Inkl. fly, hoteller, busrundtur og badeferie m. halvpension
Fra kr. 13.795 / pers. Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
12 dage

Badeferie i Tulum

 • 10 nætter på 4-stjernet strandhotel i Tulum
 • Badeferie ved kridhvide sandstrande
 • Besøg mayaernes kongeby, Chichen Itza
 • Tag på snorkeltur mellem fisk og skildpadder
 • Strandafslapning for par eller familier
 • Inkl. fly, transport, hotel og morgenmad
Fra kr. 14.595 / pers. Pr. person ved 2 voksne.
18 dage

Det bedste af Mexico i bil

 • Guidet tur i Mexico City og Teotihuacan
 • I flodbåd blandt fugle og krokodiller i Sumidero Canyon
 • Mayaernes kongebyer Uxmal, Palenque og Chichen Itza
 • Højlandsindianere, landsbyliv og farverige markeder
 • Vandfald, underjordiske søer og smukke kolonitidsbyer
 • Badeferie på de hvide sandstrande i Tulum
Fra kr. 15.495 / pers. Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.
16 dage

Yucatan rundrejse i bil

 • Yucatans store højdepunkter
 • Chichén Itza og mayaerne
 • Livet i spanske kolonitidsbyer   
 • Smuk natur og spændende dyreliv
 • Strandparadis og badeferie i Tulum
 • Inkl. fly, billeje og hoteller
Fra kr. 16.895 / pers. Pr. person ved 2 voksne.
14 dage

Tulum & Isla Mujeres

 • Bo ved to kridhvide strande i Mexico
 • Strand og eventyr i Tulum
 • Øliv, strand og snorkling på Isla Mujeres
 • God mad og masser af udflugtsmuligheder
 • Afslapning i hyggelige omgivelser
 • Inkl. fly, transport, hotel og morgenmad
Fra kr. 16.495 / pers. Pr. person ved 2 voksne.

Om Mexico

Hos Check Point Travel har vi med stor omhu sammensat vore rundrejser i Mexico, så I får et rigtig godt miks af oplevelser. Rundrejsen runder I af med nogle afslappende dage på de hvide strande i Tulum. Det perfekte sted at lade de mange indtryk fra jeres rejse bundfælde sig.

Hvis I mest af alt bare har brug for at slappe af på et godt hotel ved en smuk strand, så overvej en badeferie i Mexico. Strandene er blandt de bedste i verden og skulle driverlivet blive lidt for kedeligt, så er der aldrig langt til de store oplevelser. Se også vores Mexico kort med seværdigheder indtegnet og få et godt overblik over jeres muligheder på en rejse til Mexico.

Mexicos kultur, indianere og pyramider

På en rejse til Mexico bliver I konstant mindet om, at landet engang var hovedsæde for mange mægtige indianerkulturer, blandt andet fordi fortidens ruiner stadig knejser majestætisk over junglens trætoppe i Mexicos indre.

Ikke langt fra Mexico City finder I byen Teotihuacan, der er et absolut must see, hvis I er på disse kanter. Aztekerne døbte ruinbyen "Gudernes sted", for de var overbeviste om, det var her, at guderne havde ofret sig for at skabe mennesket, solen og månen. Det er let at leve sig ind i aztekernes forbløffelse og æresfrygt, da de for første gang trådte ind i denne spøgelsesby. Her kan I gå i de aztekiske kongers fodspor til toppen af Solens Pyramide og nyde den fantastiske udsigt over ruinerne af den by, der engang strakte ud over 20 kvadratkilometer. Solens Pyramide er verdens tredje største.

Snyd ikke jer selv for et Palenques fascinerende ruiner
Se de storslåede pyramider ved Chichen Itza

Fascinationen vil også overrumple jer, når I når Yucatáns tropelandskab og skal på opdagelse i ruinerne af den gamle mayaby, Palenque. Og det er en WOW-oplevelse fra første øjekast. Man føler sig som Indiana Jones, der lige har opdaget en for længst glemt by. En ældgammel civilisation skjult under den vildtvoksende jungles lianer, rødder og grønne trækroner.

Oplev også den måske mest berømte af mayaernes mange kongebyer, Chichén Itza på Yucatán-halvøen. Den betragtes som et af verdens syv nye vidundere på lige fod med Den Kinesiske Mur og inkaernes Machu Picchu i Peru. Chichén Itza er et uforgængeligt bevis på mayaernes forbløffende viden om astronomi og geometri.

De mexicanske byer

Som en af verdens største byer er Mexico City ikke til at komme uden om. Her er fest og musik, smukke gader og pladser samt grønne parker, hvor alt ånder fred og ro. Byen er på én og samme tid charmerende og chokerende, og I vil her finde mange forskelligartede seværdigheder, der sagtens kan bruges flere dage på.

Merida byder på smuk farverig stemning
Brug et par dage i Mexico City og bliv forpustet, chokeret og dybt imponeret

Pga. Mexicos forhistorie vil I rundt i Mexico opleve ruinbyer, spanske kolonitidsbyer med brolagte gader og hvidkalkede lerhuse, charmerende fiskerbyer, farverige markeder og historiske monumenter i fuldt flor. Landet rummer en enorm historie, og overalt hvor I færdes vil I kunne opleve den mægtige kulturarv.

Mexicos strande med azurblåt hav

Er I på udkig efter lidt strandferie, så kan I næsten heller ikke undgå det i Mexico. Her finder I billedskønne strande med svajende palmer og azurblåt hav. Ved bl.a. Playa del Carmen finder I nogle af Mexicos lækreste strande og gemte laguner, der bare venter på at blive opdaget.

Udover et overdådigt natteliv med et hav af restauranter og barer at vælge imellem, byder Cancún jer også velkommen med kilometervis af hvide strande. Mange vælger at begynde eller slutte sin ferie i Cancún, og her kan I fint bruge nogle dage til total afslapning, eller til at tage på en af de mange endagsture til Cozumel, Isla Mujeres eller nogle af de spændende ruiner, der ligger tæt på byen.

Ved stranden i Tulum kan I nemt bruge nogle dage til ren afslapning
Strandene på Yucatan halvøen er ganske vidunderlige

Tulum er også et oplagt sted for en badeferien. Vandet er næsten chokerende turkisblåt, stranden er kridhvid og løber kilometer efter kilometer med landsbyen spredt ud langs en del af stranden. I den hyggelige landsby leves livet enkelt i lavt gear. Her vil I finde dejlig mad, stille stunder og glad snak.

Kig gerne forbi alle vores rejsemål - Jeres rejseselskab i Aarhus

Klima og vejr

Hvornår er det bedst at rejse til Mexico?

En ferie til Mexico kan som udgangspunkt foregå hele året rundt. Dog er der perioder, som er mere hensigtsmæssige end andre.

Vejret i Mexico

Regntiden falder fra maj til oktober, hvor perioden juni til september er den mest regnfulde. Det vil som oftest ikke regne hele dagen, men i stedet begrænse sig til et par timer om eftermiddagen. Regntiden er også karakteriseret ved at være den varmeste årstid, så det er en god idé at medbringe paraplyen sammen med shorts og solbriller, hvis I rejser i denne periode.

Orkansæsonen sætter ind fra juni til november og kan byde på tropiske storme og orkaner særligt ved Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatán-halvøen.

Mexico City                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur (°C) 21 23 26 27 27 26 24 24 24 24 22 21
Nattemperatur (°C) 3 4 5 7 7 7 7 6 6 5 4 3

 

Tulum                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur (°C) 29 30 31 31 32 32 32 32 32 31 30 29
Nattemperatur (°C) 18 18 20 21 22 22 22 22 21 21 19 18

Praktisk information

Visum til Mexico

Mexico er visumfrit for danske turister, så længe I medbringer et gyldigt pas.

Derudover skal I være opmærksomme på at få udfyldt en indrejsetilladelse (turistkort), når I ankommer til Mexico. Turistkortet ("Tourist Blue Card" eller "Migration Card") kan I enten få på flyet eller ved paskontrollen i den mexicanske lufthavn. De mexicanske immigrationsmyndigheder stempler turistkortet ved indrejse, og I afleverer den ene halvdel. Det er meget vigtigt, at I gemmer den anden halvdel, som I skal aflevere, når I forlader Mexico igen.

Skulle I miste turistkortet inden udrejse, bør I underrette det nærmeste immigrationskontor, så snart I opdager, at kortet er væk.

Vaccinationer og Mexico

Når I rejser til Mexico anbefales det som udgangspunkt, at I får en vaccination mod Hepatitis A samt stivkrampe-difteri. Men vi tilråder jer til, at I i god tid inden afrejsen kontakter jeres egen læge eller Statens Seruminstitut, som kan rådgive jer angående det korrekte vaccinationsprogram for jer.

Rejseforsikringer

Danskere i Mexico er ikke dækket af hverken det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis. Derfor opfordrer vi jer til at tegne en privat rejsesygeforsikring, så I er godt dækket ind, hvis uheldet er ude.

Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Valuta i Mexico

Den mexicanske møntfod er peso (MXN), som er delt i 100 centavos. Den angives ved tegnet $. Dollars angives som regel som US$ eller USD.

På en ferie til Mexico anbefaler vi jer at medbringe kreditkort, dollars eller have vekslet til pesos herhjemmefra. Hvis I medbringer dollars, er det bedst at veksle dem i en bank eller i et casa de cambio (vekslekontor). I kan dog også veksle på de fleste hoteller mod et mindre gebyr. I skal dog være opmærksomme på, at den mexicanske regering har indført restriktioner for veksling af USD, så udenlandske turister højest kan veksle 300 USD pr. dag og ikke mere end 1.500 USD pr. måned. Der er indtil videre ingen restriktioner på veksling af andre valutaer som f.eks. EURO.

Kendte kreditkort såsom Visa og Mastercard accepteres i turistområder, men på markeder, og mange mindre hoteller, restauranter og butikker skal I betale kontant.

Vær opmærksom på at mexicanske lommetyve er meget effektive, så undgå at gå rundt med store kontantbeløb.

Tidsforskel Mexico

Der er 7 timers tidsforskel mellem Danmark og Mexico, når vi beregner ud fra dansk sommertid. Det vil sige, at hvis kl. er 12 dansk tid, er den kl. 05 i Mexico.

Prisniveauet i Mexico

Priserne i Mexico er stadig lave og kan som oftest sammenlignes med Thailands. Overnatninger i storbyerne samt langs den Caribiske kyst er dog generelt dyrere end resten af landet.

Et godt måltid mad vil typisk ligge omkring 100 kr., og det vil I kunne skylle ned med billigt øl, eftersom Mexico selv producerer en lang række fremragende øl.

Billige rejser til Mexico

Hvis I er på udkig efter en billig pakkerejse til Mexico i 2018 - måske i 2019 - så hold øje med vores tilbudsside. Hvis vi henter nogle billige flybilletter til Mexico eller får en ekstra skarp pris på hoteller, vil vi annoncere det her. 

Bestil et tilbud

Er I interesseret i at høre mere om mulighederne for at rejse til Mexico, eller har I specifikke rejseønsker, så tøv ikke med at kontakte os.

Bestil et tilbud

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk