Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Top-desktop_USA.jpg

Før afrejse

Ændringer og genbekræftelse af billetter

Ved bestilling af jeres rejse er det vigtigt, at I oplyser navn og efternavn på alle rejsende som anført i passene. Allerede ved udarbejdelse af tilbud reserverer jeres rejsekonsulent plads på flyene, og da flyselskaberne som hovedregel ikke tillader navneændringer, kan plads/pris ikke garanteres ved oplysning af forkert navn. Venligst oplys fødselsdato på børn under 12 år samt fødselsdato på alle rejsende ved rejse til USA og rejser via USA. Inden betaling af rejsen kan I ændre datoer på flybillet ved at kontakte jeres rejsekonsulent. Er der ikke plads på samme prisklasse, kan der forekomme en prisstigning.

Det skal dog nævnes, at selvom jeres rejsekonsulent reserverer pladser på flyet, kan flyselskaberne godt ændre i prisen uden varsel. Det betyder at prisen på et tilbud altid vil være med et forbehold.

Efter betaling af rejsen kan datoer på billetten ændres mod et gebyr, hvis billettypen tillader det. Genbekræftelse af hjemrejsen kræves kun af få flyselskaber. Det skal ske senest 72 timer før afgang enten direkte ved flyselskabet eller jeres rejsekonsulent.

Pas og visum

I er som rejsende selv ansvarlige for at have både et gyldigt pas og visum, hvis visum påkræves. Derfor anbefaler vi, at I i god tid tjekker, at jeres personlige dokumenter er gyldige. Vær opmærksom på, at flere lande kræver op til 6-8 måneders gyldighed af passet efter hjemkomst. Børn skal i dag have deres eget pas. Flere lande kræver visum, som kan søges gennem landets ambassade eller konsulat. Ved køb af rejse til Cuba og Australien kan vi være behjælpelige. For yderligere information vedr. pas- og visumregler i forbindelse med jeres rejse, kan I kontakte jeres rejsekonsulent eller læse mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejsevejledning

Vi opfordrer jer til, at I undersøger situationen i det land, I har planer om at rejse til. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside, som indeholder råd og oplysninger til danske rejsende i en række lande og områder med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, borgerlige uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.

Vaccinationer

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtig at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller jeres egen læge for råd og vejledning. Vi anbefaler, at det gøres i god tid (min. 6 uger før afrejse), så I har god tid til at få de nødvendige vacciner. Hos Statens Serum Institut kan I finde anbefalinger for vaccinationer til alverdens rejsemål.

Forsikring

For at I forsvarligt kan begive jer ud på rejse, skal I have tegnet en rejseforsikring. Skulle uheldet være ude, kan det løbe op i endog meget store beløb. Derfor er det vigtigt, at I stiller visse krav til jeres forsikring. Vi samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, som dækker udgifter på vigtige punkter såsom behandling af sygdom, hospitalsindlæggelse (herunder også tilkald af personer hjemmefra), hjemkaldelse til akut-situationer i Danmark, evakuering, 24 timers telefonisk assistance, uforskyldt forsinket fremmøde i lufthavnen mm. Kontakt jeres rejsekonsulent for rådgivning, så hjælper vi jer med at finde den rigtige forsikring til netop jeres rejse.

Er du fyldt 70 år, er en godkendt helbredserklæring en forudsætning for dækning af Europæiske Rejseforsikring. Har du en kronisk lidelse eller eksisterende sygdom, vil det være hensigtsmæssigt at søge om forhåndsgodkendelse for at få afklaret, om du vil være dækket for lidelsen eller følger af denne. En afbestillingsforsikring bør tegnes ved køb af rejsen for at undgå økonomisk tab, hvis I bliver nødt til at annullere rejsen. Forsikringen koster 6 % af rejsens pris og dækker i tilfælde af akut opstået sygdom/tilskadekomst, sygdom eller dødsfald i nærmeste familie, ved opsigelse, skilsmisse mm.

Væsker og medicin i håndbagagen

I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter eller 100 gram). Det er dog tilladt at medbringe mere end én beholder, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter. Se evt. mere på Københavns Lufthavns hjemmeside.

Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former, er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Til brug for sikkerhedspersonalets eftersyn af jeres håndbagage anbefales, at I allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, at medicinen er ægte.

Check-in i lufthavnen

De fleste flyselskaber anbefaler, at I møder op i lufthavnen senest 2 timer før afrejse. Da det kan variere, anbefaler vi, at I undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside. Mange flyselskaber har i dag online check-in på deres hjemmeside, som kan foretages fra 12 timer til flere dage før afrejse.

Bagage

Hvor meget bagage I må medbringe på rejsen varierer en anelse fra luftfartselskab til luftfartsselskab. Nedenfor finder I reglerne for en række af de selskaber, som vi oftest benytter:

Når bagagen tjekkes ind i lufthavnen for ud- eller hjemrejse, er det til den endelige destination. Med mindre I har et stop med en overnatning på vejen. Mangler I jeres bagage, når I når frem, så kontakt luftfartsselskabet og jeres forsikringsselskab, inden I forlader lufthavnen. Vi anbefaler, at I tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar er begrænset.

Rigtig god rejse!