Rejser til Vietnam

Rejser til Vietnam byder på et væld af oplevelser. Eksotiske og farverige markeder, fantastiske naturrigdomme, frodige risterasser, historiske templer og paladser samt smukke strande gør det let at kombinere natur, kultur og strandliv i én storslået ferie til Vietnam. Vores pakkerejser til Vietnam indeholder fly, transporter, hoteller og en del udflugter. Det giver jer mere tid til at opleve, og I slipper for at bøvle med alt det praktiske. Der er naturligvis også god tid til at udforske Vietnam på egen hånd.

15 dage

Det bedste af Vietnam

 • Stemningsfulde gader og smukke templer i Hanoi
 • Overnat på Ha Long-bugten i traditionel junke
 • Kejserbyen Hué og Den Forbudte Lilla By
 • Strandliv og historisk charme i hyggelige Hoi An
 • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør
Fra kr. 12.795 / pers. Pr. person ved 2 voksne.

Natur, kultur & landsbyliv i Vietnam

 • Kultur og natur i den smukke Mai Chau dal
 • Hanoi, Hué og afslapning i Hoi An
 • Cykelture, vandreture og farverige markeder
 • Etniske folk, frodige rismarker og små landsbyer
 • Kejsernes Vietnam, paladser og smukke gravsteder
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør
Fra kr. / pers.
15 dage

Det autentiske Vietnam

 • Livlige gader og smukke templer i Hanoi
 • Rismarker og landsbyliv i Mai Chau-dalen
 • Bambusskove og vandreture i Pu Luong
 • Klippeformationer og verdensnaturarv i Ninh Binh
 • 3-dages cruise på den eventyrlige Ha Long-bugt
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør
Fra kr. 16.995 / pers. Pr. person ved 2 voksne.
15 dage

Det uopdagede Nordvietnam

 • Kultur og natur i det uturistede Nordvietnam
 • Hanoi, Hoi An og landsbyliv i Ha Giang
 • Litteraturens Tempel og Ho Chi Minhs Mausoleum
 • Frodige rismarker og farvestrålende markeder
 • Bo hos gæstfrie vietnamesere i en lille landsby
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør
Fra kr. 16.795 / pers. Pr. person ved 2 voksne.

Turen går til Vietnam

Vietnams seværdigheder

Seværdighederne i Vietnam er mange og dybt varierede. Derfor er nedenstående blot et lille udvalg af de højdepunkter, der venter på en rejse til Vietnam. Se også vores Vietnam-kort med overblik over topattraktionerne.

I kan glæde jer til mange spændende Vietnam oplevelser. Udforsk Hanois stemningsfulde gamle bydel og sejl ud på Ha Long-bugten i det tidlige morgengry, når tågen smyger sig om de dramatiske klippeskær. Oplev kejsernes overdådige gravmæler i Hué og prut om prisen med lokale bjergstammer på markeder i afsidesliggende Sapa og Ha Giang. Gå på opdagelse gennem den hyggelige handelsby Hoi An, hvis brolagte historiske gader flankeres af kinesiske byhuse, og sejl gennem Mekong-deltaets frodige verden mellem dybgrønne rismarker og små landsbyer. Få overblik over alle seværdigheder og attraktioner på vores kort over Vietnam.

Udsøgt køkken og glimrende strande

En helt anden side af Vietnam venter jer i Ho Chi Minh City, hvor scootere i tusindvis suser ind og ud mellem topmoderne skyskrabere og små simple gadekøkkener, der serverer fantastisk vietnamesisk mad for meget få penge. Muligheder er der masser af i Vietnam, og overalt mødes I af den venlige og nysgerrig befolkning. Heldigvis kan I lade oplevelserne bundfælde sig med et par dages afslapning på landets glimrende strande.

Shopping og Vietnams farverige markeder

Få andre steder i verden er markederne så eksotiske som i Vietnam. Her er maden ikke bare frisk. En stor del af den er stadig levende, og det er ikke ualmindeligt at se en spand fyldt med levende ål stå ved siden af sække med ris og nydelige stabler af modne frugter. Også mere eksotiske indslag som slanger og insekter kan ses på markederne, der altid emmer af liv. Fantastiske markeder findes overalt i Vietnam. Men markederne i Ha Giang i det nordlige Vietnam samt de flydende markeder i Mekong-deltaet er noget ganske særligt. Mere vestlige butikker kan findes i Ho Chi Minh City og Hanoi, der begge er gode steder at shoppe.

Naturoplevelser i Vietnam

Vietnam er velsignet med fantastiske naturrigdomme. Mest berømt er Ha Long-bugten, hvor kalkstensbjerge hæver sig brat op af havet. Men dramatiske bjerge kan også ses i Ninh Binh og de nordlige bjerge ved Sapa og afsidesliggende Ha Giang, hvor risterrasser dækker bjergsiderne. Det sydlige Vietnam derimod er næsten helt fladt. Men her forgrener Mekong-floden sig i det uendelige og skaber et stort og frodigt delta fyldt med rismarker og små kanaler.

Kultur og historie i Vietnam

Vietnam har en lang historie, og landets rige kultur er synlig overalt. Oplev traditionelt dukketeater omkring Hanoi, besøg bjergstammerne i Ha Giang og gå i kejsernes fodspor gennem templer, gravmæler og paladser i den gamle hovedstad Hué. Historisk interesserede bør også besøge Cham-museet i Danang og templerne ved My Son. For ikke at tale om Hoi Ans hyggelige brolagte gader flankeret af små butikker og travle værksteder. Vietnamkrigens gru mindes på krigsmuseet i Ho Chi Minh City, mens Chu Chi-tunnellerne giver et fascinerende indblik i, hvordan den vietnamesiske hær formåede at holde stand mod den overlegne amerikanske hær. En anden mulighed kunne være en af vores rejser til Thailand som ekstra tur.

Badeferie i Vietnam

Det er oplagt at kombinere rundrejsen i Vietnam med nogle dages badeferie. Der findes gode strande lige udenfor Hoi An, hvilket gør det let at kombinere natur, kultur og strandliv. Men landets bedste strande findes på øen Phu Quoc.

Øverst på siden finder I et kort over Vietnam. Her kan I få et overblik over landet og finde de byer, som I skal besøge på jeres Vietnam rejse.

Vietnamesisk mad

Det vietnamesiske køkken er fremragende og næsten grund nok til at besøge landet. Prøv en skål dampende varm pho-suppe til morgenmad eller friske forårsruller fyldt med smagsfulde ingredienser direkte fra markedet. Også svinekød, oksekød, kylling samt seafood bruges hyppigt sammen med frugt og grønt, der har optimale betingelser i det tropiske klima. De fleste vietnamesiske retter kan prøves på restauranter rundt om i landet. Men gør jer selv en tjeneste og prøv mindst et måltid mad fra et gadekøkken. Det vil I ikke fortryde.

Klima og vejr

Hvornår skal I rejse til Vietnam?

Klimaet i Vietnam varierer meget for område til område. Sne er ikke uhørt i bjergene langt mod nord, mens de sydlige egne kan nå temperaturer over 40 grader. Så det rigtige rejsetidspunkt afhænger i høj grad af, hvor I ønsker at rejse hen.

Kort sagt kan I rejse til Vietnam hele året. Men de nordlige egne kan være kolde om vinteren, mens der falder nogen regn i det sydlige Vietnam om sommeren. Overvejer I en rejse til Vietnam i 2018 – eller 2019 – så vil forår og efterår være gode tidspunkter, hvis I ønsker at besøge hele landet.
Overvejer I derimod en sommerferie i Vietnam, så er det bedst i det nordlige og centrale Vietnam, mens det sydlige Vietnam er bedst om vinteren.

Nedenfor kan I få et overblik over temperaturerne i de forskellige egne:

Sapa                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 20 22 26 30 32 32 32 32 31 28 24 22
Nattemperatur 13 14 17 20 24 25 25 24 23 21 17 14

 

Hanoi                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 20 20 23 27 32 33 33 32 31 29 25 22
Nattemperatur 14 15 18 21 25 26 26 26 25 22 19 15

 

Hoi An                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 25 26 28 30 32 33 33 33 31 29 27 26
Nattemperatur 19 20 21 23 25 25 26 25 24 23 22 20

 

Ho Chi Minh                        
  Jan Feb  Mar Apr Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec 
Dagstemperatur 31 32 33 34 33 32 31 31 31 31 31 31
Nattemperatur 21 22 23 24 25 24 24 24 24 23 23 22

 

Vietnam med børn

Vietnam er et fantastisk rejsemål for familier med børn. Hotellerne er gode, maden er fantastisk, og skulle I have glemt noget, kan I købe det meste på stedet.

Men mest af alt byder Vietnam på et væld af eksotiske oplevelser, der uden tvivl vil fascinere de fleste børn. Det kunne være spande med levende fisk på et marked eller en sejltur ad floderne i Mekong-deltaet. Andre gode oplevelser kunne være en køretur i rickshaw gennem Hanoi, eller en cykeltur mellem rismarkerne omkring Hoi An, hvor bønderne pløjer jorden med vandbøfler.

En helt unik oplevelse ville uden tvivl være at overnatte i et homestay i en lille landsby i bjergene. Her kommer I tæt på en hverdag, der er meget anderledes end den danske, og børnene vil hurtigt få masser af nye legekammerater.

Udsøgt gastronomi for store og små

Vietnam byder på et gastronomisk eventyr i verdensklasse, som tilgodeser både små og store munde. Fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, kylling, and, grøntsager og frugt blandes med krydderurter, chili, lime og fiskesauce og serveres med friske nudler (pho) eller ris. Børnene vil uden tvivl suge alle indtrykkene ind, når I sidder ved det lokale gadekøkken og snakker med de lokale. Men der findes også et utal af moderne restauranter, hvor de kendte klassikere tilberedes i gamle templer, gårdhaver eller franske kolonitidsbygninger.

Vil I gerne have en familierejse med de små, så er vores øvrige asiatiske destinationer også gode valg. En ferie i Thailand på en dejligt resort ved stranden vil glæde mange og ligeledes kan Sri Lankas elefantflokke begejstre både store og små.

Praktisk information

At rejse til nye lande er både spændende og lærerigt. Men de bedste rejser får man oftest, hvis man har undersøgt lidt om landet hjemmefra. Vi har derfor samlet de bedste Vietnam rejsetips herunder.

Vi kan også altid anbefale at erhverve en Lonely Planet eller Turen går til Vietnam, som en ekstra rejseguide i Vietnam. På den måde vil I også altid have et opslagsværk ved hånden med de vigtigste Vietnam fakta. 

Valuta og prisniveau i Vietnam

Møntfoden i Vietnam er Dong og forkortes D. Se Dongens aktuelle kurs.

Priserne i Vietnam er meget lavere end i Danmark, og I kan let finde et måltid mad til under halvdelen af, hvad I kan herhjemme. 

Vietnam visa

For at rejse ind i Vietnam skal I have et gyldigt pas. Dette gælder også for børn, der skal have deres eget pas. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst. Danske statsborgere behøver ikke et visum til Vietnam, så længe rejsens varighed ikke overskrider 15 dage.  Rejser af længere varighed end 15 dage kræver e-visum, som I kan søge her. Yderligere information vedr. pas- og visumregler kan læses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Prisen for et e-visum til Vietnam er 25USD, svarende til ca. 155 kr.

Rejseforsikring

Vi anbefaler altid, at I tegner en rejseforsikring. Vi er gerne behjælpelig med at tegne den rigtige forsikring. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Vaccinationer til Vietnam

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller din egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut finder
du anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål.

Kreditkort

Internationale kreditkort kan I bruge mange steder i Vietnam. Dog vil I opleve, at mange mindre butikker og kiosker ikke tager imod kreditkort. Det samme gælder markedsboder og taxaer. Derfor bør I hæve nogle kontanter til småkøb undervejs. Benyt helst de hæveautomater, der findes i forbindelse med banker.

Elektricitet og mobiltelefoni

I Vietnam er strømstyrken 220 volt, ligesom i Danmark. Normalt er stikkene som i Danmark, men til tider kan der være forskellige typer. Det er derfor en god idé at medbringe et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem. Vær forberedt på, at der nogle steder er dårlig dækning på mobiltelefonen. Der findes efterhånden mange internetcaféer de fleste steder i Vietnam, dog skal I være forberedt på, at forbindelsen ikke altid er lige god.

Lokal transport

Der er gode transportmuligheder i Vietnam. Mange steder holder der cycloer, som nemt kan hyres på gaden. Vietnam har mange taxaer i de større byer, og det er nemt at hyre dem på gaden. Vi anbefaler at aftale en pris, inden turen begynder, i så fald at taxaen ikke kører med taxameter. Desuden har Vietnam har et veludviklet bus- og togsystem og findes i stort set alle byer.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Vietnam. Drikkepenge til lokalguider og chauffører er ikke inkluderet i rejsens pris. Taxachauffører og tjenere regner med 10-15 % i drikkepenge. Er drikkepengesystemet organiseret, vil det fremgå af regningen, at der er lagt 10-15 % service charge på den. Drikkepenge til stuepigerne på hotellet er også velset og lægges under hovedpuden.

Tidsforskel

Vietnam er 5 eller 6 timer foran i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vintertid.

Påklædning

Skal I besøge templer eller andre hellige steder i Vietnam, skal I huske at dække både knæ og skuldre til – lange bukser eller lang nederdel og skjorte eller langærmet trøje anbefales. Før I besøger et tempel, en moske eller et privat hjem tages skoene af. Husk endvidere at I skal holde fodsålerne væk fra andre mennesker eller helligdomme. 

Billigt til Vietnam

Overvejer I en tur til Vietnam og er på udkig efter et godt rejsetilbud til Vietnam, så kontakt os gerne med jeres ønsker, så gør vi vores bedste for at opfylde disse. Vi har rejst meget i landet og har derfor god erfaring med at sende rejsende afsted hertil. 

I kan også tjekke vores rejsetilbudsside, hvor I kan se, hvornår I kan få det bedste Vietnam tilbud.

Vi er et rejsebureau i Danmark – se alle vores rejsemål her.

Bestil et tilbud

Vi har sammensat en række pakkerejser til Vietnam, så der er noget for enhver smag.

Er du på udkig efter noget helt specielt, så tøv ikke med at kontakte os.

Bestil et tilbud

Har du brug for hjælp?

Ingen kender flyselskabernes kringlede univers bedre end Morten. Han er udlært i rejsebranchen og har arbejdet for Check Point Travel siden 2005. Så hvis I har brug for en kompliceret billet eller bare den billigste pris, har Morten altid fingeren på pulsen.

Han har selv rejst i store dele af verden. Fra Indonesien og Australien til Thailand, Sri Lanka og Hawaii. Han har også kørt USA, Canada og New Zealand tyndt i motorhome, og han er netop hjemvendt fra en studietur til Cuba. Så ligegyldigt hvor rejsen går hen, kan I roligt lægge planlægningen i Mortens hænder.

86 13 77 44 | mon@cpt.dk