Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 469525496

Historien om Pompeii

Pompeii er et unikt sted, hvor man kan rejse tilbage i tiden og opleve historien på en helt særlig måde. Byen blev begravet af vulkanen Vesuv i år 79 e.Kr., og det var først i 1700-tallet, at man opdagede byens ruiner og begyndte at grave den ud.

I dag kan man vandre rundt i de velbevarede gader og bygninger og se, hvordan livet var i Pompeii for mere end 2000 år siden.

Shutterstock 569944639

Skjult under aske og støv

Det er imponerende at tænke på, at byen har ligget skjult under aske og støv i så mange år, og at man nu kan se de samme huse, butikker og gader, som romerne så dengang. Man kan stadig se mosaikkerne på gulvene, de farverige freskomalerier på væggene og de detaljerede relieffer på statuerne. Man kan også se, hvordan byen var organiseret med offentlige bygninger, som teatre, badehuse og forummer, og private boliger med gårde, haver og køkkener.

Shutterstock 518572351

Var en travl by

Men det er ikke kun bygningerne, der er interessante. Pompeii var en travl by med en blomstrende handel og et rigt kulturliv, og det kan man også se i de mange artefakter, som er fundet i byen. Man kan se smukke smykker, glasvarer og keramik, redskaber til landbrug og håndværk, og endda resterne af mad og drikkevarer, som romerne spiste og drak.

Besøg ruinerne af den gamle romerske by, Pompei

At besøge Pompeii er en unik oplevelse, som kan give en dybere forståelse for historien og kulturen i det gamle Rom. Det kan også inspirere til at lære mere om historie og arkæologi og måske endda til at rejse til andre historiske steder rundt om i verden. Så tag på en rejse tilbage i tiden og oplev Pompeiis fascinerende historie og kultur.

Du kan læse om oplevelser i Napoli her!