Dyr Serengeti1
Dyr Serengeti2
Dyr Serengeti13
Dyr Serengeti7
Dyr Serengeti28
Dyr Serengeti14
Dyr Serengeti31
Shutterstock 1480474547
Dyr Kenya Mara39

Serengeti National Park

Serengeti National Park er den mest kendte safaripark i Tanzania.  Parken blev etableret i 1952, og er siden da blevet et af verdens mest berømte dyrereservater. I Serengeti kan du forvente at se Afrikas enestående dyreliv, og opleve den unikke natur og store åbne savanne. En ting er sikkert, du bliver overvældet af alle de fantastiske indtryk. 

Dyr Serengeti29

Den store migration i Serengeti

En af de store, årlige begivenheder, du kan opleve i Serengeti, er den store migration af gnuer, zebraer og gazeller.  Her drager der bl.a. over 1,4 millioner gnuer og mere end 200.000 zebraer ud på en farefuld rejse fra Serengeti National Park til Masai Mara i Kenya. De store flokke jagter grønt græs og friskt vand, men det er en farlig tur.

Når flokken krydser floderne ligger krokodillerne på lur, og venter på det rette øjeblik at angribe. Krokodillerne er ikke den eneste fare, der venter også andre rovdyr, der er klar til at fange et nemt bytte. Det en en vild og dramafyldt oplevelse af det barske liv på savannen. 

Dyr Serengeti31

Migrationen er verdens største migration af pattedyr på land. Den bliver betegnet som et af de 7 naturlige vidundere i Afrika.

Migrationen kan opleves forskellige steder i løbet af året. Det bedste tidspunkt at rejse til Serengeti National Park er fra januar til marts. Denne periode er særlig speciel, da der her bliver født mellem 7.000 - 10.000 kalve hver dag.

Dyr Serengeti16

Dyrelivet i Serengeti

Serengeti National park dækker et område på 14.763 km2, og har derfor plads til millioner af dyr, og der er store afstande hvor dyrene frit kan løbe rundt.

På din safari i Serengeti kan du spotte Afrikas "The Big Five", som dækker over de mest eftertragtede dyr på en safaritur.

The Big Five: Løven, elefanten, leoparden, næstehornet og bøflen. 

I nationalparken kan du også se store flokke af giraffer, faktisk er Serengeti et af de bedste steder i verden at se giraffer, og ofte kan du spotte flokke med over 40 giraffer. 

Der er registreret op imod 500 fuglearter i Serengeti, der er store flokke af bøfler, zebraer, gnuer, gazeller, antiloper og alle rovdyr som løver, hyæner, geparder, leoparder og serval er også her.

Dyr Serengeti1

Safari i Tanzania

En safari i Tanzania er ikke komplet hvis Serengeti National Park ikke er med. Vi anbefaler, at man har 2-3 nætter i området for at få det perfekte safariophold.

I Serengeti vil du sikkert støde på en kopje. Det er en høj, der primært består af granit og småsten. Højen kaldes også inselbjerget, og udtales copy. De står i flot kontrast til den flade savanne. Det er gode gemmesteder for rovdyr, og vil derfor altid blive besøgt under en safari i Serengeti. 

Det er også i Tanzania, at man finder menneskehedens vugge ved Oldaval Gorge. Det er kløften, hvor man fandt de første fodspor fra vores forfædre. Det er et spændende besøg. 

Dyr Serengeti30

Bedste tidspunkt at besøge Serengeti

Serengeti kan i princippet besøges året rundt.

Januar-marts: I denne periode sker den store migration, og der vil være stor sandsynlighed for at opleve mange dyr samlet på et sted. 

April- ca midt maj: I denne periode er der ofte regntid. Det er ofte i april, at de største mængder af regn falder. Regnen gør savannen mere frodig, det gør at dyrene har nemmere ved at gemme sig i det høje græs. Regntiden betyder også, at der er langt færre besøgende. Der vil derfor ikke være ligeså mange gæster i Serengeti i den periode.  En anden fordel er selvfølgelig prisen, her i lavsæsonen vil priserne også være lavere. 

Slut maj - august: Nu er regntiden slut og nedbøren er derfor meget begrænset. Disse måneder er de tørreste måneder på hele året, det giver rigtig gode forudsætninger for at spotte mange dyr. Dyrene samler sig omkring vandhullerne, da det er det eneste sted, hvor de kan finde vand. 

September - december: Dette er de varmeste måneder, det kaldes også som den lille regntid. Der vil derfor være meget varme temperaturer og mulighed for regn. Det er dog en utrolig flot periode med de grønne farver, der spirer frem. Denne periode er også særlig god, hvis du er interesseret i fugle. 

Shutterstock 1480474547
Dyr Kenya Mara31

9

dage

NYHED!

7 dages safari i Tanzania

Tanzania Safari
 • Spændende safariprogram med garanteret vinduesplads
 • 4-stjernede lodges med lokationer i/ved nationalparkerne
 • Kom tæt på flodheste, løver og fugleflokke ved Lake Manyara
 • Safari på Serengetis uendelige savanne blandt store dyreflokke
 • Safari i Ngorongoro krateret helt tæt på dyrene
 • Inkl. fly, transport, hoteller samt måltider iht. program

Fra kr. 23.750

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Serengeti Løve

15

dage

NYHED!

7 dages safari + badeferie Zanzibar

Det bedste af Tanzania
 • Spændende safariprogram med garanteret vinduesplads
 • Kom tæt på flodheste, løver og fugleflokke ved Lake Manyara
 • Oplev det imponerende dyreliv på savannen i Serengeti
 • Kom tæt på dyreflokkene i Ngorongoro krateret
 • Kridhvide sandstrande og snorkling på paradisøen Zanzibar
 • Inkl. fly, transport, hoteller samt måltider iht. program

Fra kr. 28.850

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
shutterstock_1054716632 A game drive Safari in Serengeti national park,Tanzania..jpg

15

dage

NYHED!

6 dages safari + badeferie Zanzibar

Det bedste af Tanzania - Deluxe
 • Safariprogram med rutinerede engelsktalende guides
 • Tæt på flodheste og løver ved Lake Manyara
 • Oplev dyrelivet i den verdensberømte Serengeti nationalpark
 • Safari i Ngorongoro kraterets beskyttende indre
 • Afsluttende badeferie på Zanzibar
 • Inkl. fly, transport, hoteller samt måltider iht. program

Fra kr. 34.050

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn