Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 390573763 (1)

Trevi fontænen i Rom

Trevi fontænen i Rom er en af de mest ikoniske og smukkeste fontæner i verden. Beliggende i hjertet af Rom, er den et vidnesbyrd om den evige stad og dens storslåede historie.

Hver dag strømmer besøgende fra hele verden til fontænen for at beundre dens skønhed og kaste en mønt i vandet for at sikre sig en tilbagevenden til Rom.

01

Klassisk og barokk arkitektur

Fontænen blev bygget i det 18. århundrede og er en imponerende teknisk bedrift, der kombinerer klassisk og barokk arkitektur i en harmonisk helhed. Fontænen er prydet med smukke skulpturer og relieffer, der fortæller historier om havets guder og vandsymbolik.

Imponerende bygning

Men Trevi fontænen er mere end blot en imponerende bygning. Det er også et sted for håb og drømme. Traditionen med at kaste en mønt i vandet stammer fra en gammel tro på, at det ville sikre en tilbagevenden til Rom. I dag er det også en gestus for at udtrykke ens ønsker og drømme og håbet om, at de vil gå i opfyldelse.

Italien Rom Trevifontænen 21

Ikke kun en by

Trevi fontænen minder os om, at Rom ikke kun er en by, men også en følelse af længsel efter noget større. Det minder os om, at vi alle har drømme og ønsker, der kan føre os til steder, vi aldrig havde forestillet os. Det minder os også om, at vi alle kan være en del af noget større end os selv og bidrage til at skabe noget, der vil leve videre i lang tid.

Caption Kopi

Så hvis du nogensinde har mulighed for at besøge Rom, bør du tage et besøg til Trevi fontænen. Kast en mønt i vandet, mens du tænker på dine drømme og håb og lad dig inspirere af dens skønhed og historie. Det er et sted fyldt med betydning og symbolik, der kan give dig en følelse af fornyelse og håb for fremtiden.

Læs om flere seværdigheder i Rom her!