Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Amalfikysten er et af de smukkeste områder i Syditalien

Vandreture på Amalfikysten - 6 gode ruter

Kendt for sine dramatiske klipper, farverige landsbyer og betagende havudsigt, er Amalfikysten det perfekte sted for vandreture, der både inspirerer og beroliger sjælen.

Amalfikysten, beliggende i det sydvestlige Italien, er en af verdens mest maleriske og charmerende destinationer. I denne artikel vil vi tage dig med på en tur gennem nogle af de mest fascinerende stier og dele tips til at gøre din vandretur på Amalfikysten til en uforglemmelig oplevelse.

Sentiero degli Dei (Gudernes Sti)

En af de mest berømte stier på Amalfikysten er Sentiero degli Dei, der strækker sig mellem byerne Agerola og Positano. Stien, der tager sit navn fra de betagende panoramaer, giver en guddommelig udsigt over kysten og de omkringliggende bjerge. På denne 7 km lange rute vil du møde gamle ruiner, frodige terrasser og middelalderlige tårne. Husk at medbringe kameraet, for udsigten over Positano og Capri er intet mindre end spektakulær.

Sentiero Degli Dei Vista

Valle delle Ferriere

For naturelskere er Valle delle Ferriere en sand perle. Denne sti tager dig gennem et naturreservat, hvor du vil opleve et imponerende vandfald, sjældne planter og gamle møller, som engang blev brugt til fremstilling af papir. Stien starter i Amalfi og strækker sig op til byen Scala, der er kendt for sin storslåede katedral. Vandreturen er cirka 6 km lang og passer perfekt til dem, der søger en kølig og skyggefuld tur væk fra sommerheden.

Amazing Waterfall

Il Torre dello Ziro

Il Torre dello Ziro er en moderat vandretur, der fører dig til et historisk vagttårn med en fascinerende historie. Tårnet, der dateres tilbage til det 15. århundrede, var engang en del af Amalfikystens forsvarssystem. Stien starter i byen Atrani og går op ad bjerget til tårnet, hvorfra du kan nyde en enestående udsigt over Amalfi og Atrani. Turen er omkring 4 km lang og giver et glimt af regionens rige historie samt betagende udsigter over kysten.

Minuta Torre Dello Ziro 03

La Baia di Ieranto

Hvis du søger en vandretur væk fra turistmængderne, er La Baia di Ieranto et fremragende valg. Denne sti begynder i den maleriske landsby Nerano og fører dig gennem et beskyttet naturreservat til den smukke og afsidesliggende Ieranto-bugt. Stien er cirka 3 km lang og byder på en række forskellige landskaber, fra olivenlunde til klippefyldte kystlinjer. Når du når bugten, kan du tage en dukkert i det krystalklare vand og nyde den rolige atmosfære.

Baia Di Ieranto Massa Lubrense

Ravello til Minori

Denne sti forbinder de charmerende byer Ravello og Minori og byder på en blanding af kultur og natur. Ruten starter i Ravello, hvor du kan besøge den berømte Villa Cimbrone og Villa Rufolo, der er kendt for deres spektakulære haver og udsigtspunkter. Stien går derefter ned ad bjergsiden gennem terrasseret citronlund og frodige skove, før den når den mindre kendte landsby Minori. Her kan du udforske det arkæologiske område af Villa Romana, en romersk villa fra det 1. århundrede e.Kr., og slappe af på byens dejlige strand. Denne vandretur er cirka 4 km lang og giver dig mulighed for at opleve både kystens naturskønhed og dens rige kulturarv.

Læs mere om byen Ravello her!

Langs Amalfikysten er der gamle æselstier, som i dag er vandreruter

Husk vand og godt fodtøj

Amalfikysten er et paradis for vandrere, der tilbyder utallige stier, der fører gennem betagende landskaber og fortryllende landsbyer. Uanset om du vælger en af de anbefalede ruter eller udforsker på egen hånd, vil vandreture på Amalfikysten utvivlsomt skabe minder, der vil vare hele livet. Sørg for at medbringe passende fodtøj, masser af vand og et åbent sind, når du begiver dig ud på disse stier og lad dig inspirere af Amalfikystens naturlige skønhed og kulturelle rigdomme.

Shutterstock 759048709