Mexico-desktop.jpg (2)
Rejser til Mexico
Chichen-Itza 04.jpg
Chichen-Itza 03.jpg
Palenque 01.jpg
Tulum 02.jpg

Praktisk information om pas, visum mm

Visum til Mexico

Mexico er visumfrit for danske turister, så længe I medbringer et gyldigt pas.

Derudover skal I være opmærksomme på at få udfyldt en indrejsetilladelse (turistkort), når I ankommer til Mexico. Turistkortet ("Tourist Blue Card" eller "Migration Card") kan I enten få på flyet eller ved paskontrollen i den mexicanske lufthavn. De mexicanske immigrationsmyndigheder stempler turistkortet ved indrejse, og I afleverer den ene halvdel. Det er meget vigtigt, at I gemmer den anden halvdel, som I skal aflevere, når I forlader Mexico igen.

Skulle I miste turistkortet inden udrejse, bør I underrette det nærmeste immigrationskontor, så snart I opdager, at kortet er væk.

Vaccinationer og Mexico

Når I rejser til Mexico anbefales det som udgangspunkt, at I får en vaccination mod Hepatitis A samt stivkrampe-difteri. Men vi tilråder jer til, at I i god tid inden afrejsen kontakter jeres egen læge eller Statens Seruminstitut, som kan rådgive jer angående det korrekte vaccinationsprogram for jer.

Rejseforsikringer

Danskere i Mexico er ikke dækket af hverken det gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis. Derfor opfordrer vi jer til at tegne en privat rejsesygeforsikring, så I er godt dækket ind, hvis uheldet er ude.

Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Valuta i Mexico

Den mexicanske møntfod er peso (MXN), som er delt i 100 centavos. Den angives ved tegnet $. Dollars angives som regel som US$ eller USD.

På en ferie til Mexico anbefaler vi jer at medbringe kreditkort, dollars eller have vekslet til pesos herhjemmefra. Hvis I medbringer dollars, er det bedst at veksle dem i en bank eller i et casa de cambio (vekslekontor). I kan dog også veksle på de fleste hoteller mod et mindre gebyr. I skal dog være opmærksomme på, at den mexicanske regering har indført restriktioner for veksling af USD, så udenlandske turister højest kan veksle 300 USD pr. dag og ikke mere end 1.500 USD pr. måned. Der er indtil videre ingen restriktioner på veksling af andre valutaer som f.eks. EURO.

Kendte kreditkort såsom Visa og Mastercard accepteres i turistområder, men på markeder, og mange mindre hoteller, restauranter og butikker skal I betale kontant.

Vær opmærksom på at mexicanske lommetyve er meget effektive, så undgå at gå rundt med store kontantbeløb.

Tidsforskel Mexico

Der er 7 timers tidsforskel mellem Danmark og Mexico, når vi beregner ud fra dansk sommertid. Det vil sige, at hvis kl. er 12 dansk tid, er den kl. 05 i Mexico.

Prisniveauet i Mexico

Priserne i Mexico er stadig lave og kan som oftest sammenlignes med Thailands. Overnatninger i storbyerne samt langs den Caribiske kyst er dog generelt dyrere end resten af landet.

Et godt måltid mad vil typisk ligge omkring 100 kr., og det vil I kunne skylle ned med billigt øl, eftersom Mexico selv producerer en lang række fremragende øl.

IMG_9025.JPG
IMG_9487.JPG
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os