Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 309143975
5 dejlige oplevelser på Amalfikysten

Amalfikysten – 5 skønne oplevelser

Dorte.jpg
Artiklen er skrevet af
DORTE KUULA
Marketingansvarlig i Check Point Travel
Dorte var sammen med Henrik Særmark-Thomsen den første medarbejder fra Check Point Travel, der lagde vejen forbi Amalfikysten for at finde de bedste hoteller og oplevelser. Stedet er i dag en af Dortes klare favoritter, og hun holder især af at besøge Amalfi i forår og efterår, hvor dagene er lune og turisterne få.

En rejse til Amalfikysten byder på masser af aktivitetsmuligheder for både børn og voksne. Her finder I inspiration til 5 af slagsen. Men der er mange flere.

1 – Sejltur langs Amalfikysten

De små byer langs Amalfikysten er forbundet med gamle vandrestier og smalle, snoede veje, og var det ikke for vandvejen kunne turen fra by til by være temmelig besværlig. Men heldigvis kan I bare hoppe på en hurtigfærge og rejse gennem Middelhavets blide bølger.

Bådturen er et lille krydstogt og giver mulighed for at nyde den smukke kyst fra søsiden. Og sikke et syn.

Shutterstock 1553675354

Færgerne sejler i sommerhalvåret fra ca. 1. april til udgangen af oktober. Færgen lægger til i alle Amalfikysten små byer, herunder Minori, Amalfi og Positano. Prisen afhænger af turen længde og koster fra euro 3. Der går også båd til Capri.

Læs mere på https://www.livesalerno.com/ferry-connections

2 – Sentiero degli Dei – Gudernes Sti

Nær Minori, hvor Check Point Travels hoteller ligger, finder I den lille bjergby Bomerano, som er udgangspunkt for utallige fantastiske vandreture på Amalfikysten. En af dem er den verdensberømte vandresti Sentiero degli Dei – eller på dansk ”Gudernes Sti”.

Sentiero Degli Dei Vista

Gudernes Sti ligger halvvejs mellem himlen og havet, og udgør en syv km lang vandrerute langs Amalfis betagende kystlinje. Und jer selv at blive blæst bagover af områdets skønhed og få en oplevelse med hjem, som I sent glemmer.

3 – Middag på Agriturismo Villa Maria

Uanset, hvor I bor på Amalfikysten bør I unde jer selv en middag på Agriturismo Villa Maria, som er en lille gård og gæstgiveri, der ligger på bjergskråningen lidt uden for Minori.

Det er selveste Maria, der står i køkkenet, og kun kan bare sit kram. Langt de fleste af Marias lækkerier kommer direkte fra gården og alt er frisk. Maria laver mozerella, pasta, soltørrede tomater, pølse og skinke selv. Også vinen og olivenolien er af egen produktion.

Italien Studietur OKT2020 HST (181)

Middagen kan I indtage på Villa Marias terrasse, hvorfra der er flot udsigt over Middelhavet og hyggelige Minori. Glæd jer!

Det er også muligt at bo på Villa Maria. Læs mere om stedet her

4 – Besøg Pompeii og Herculaneum på en dagstur

Tæt på Amalfi ligger ruinbyerne Herculaneum og Pompeji, som blev foreviget efter et voldsomt vulkanudbrud fra Vesuv i år 79 e.Kr. Vulkanudbruddet begravede mennesker og dyr i mudder og aske.

Shutterstock 1729511896

I kan besøge begge ruinbyer på en dagstur fra Amalfi og dermed få et enestående blik tilbage i hverdagslivet, som det så ud i romertiden. De imponerende skulpturer og søjler, de farverige mosaikker og vægdekorationer, amfiteatret og det snorlige vejsystem vil helt sikkert imponere jer.

5 – Eftermiddagstur til Ravello

Når I rejser til Amalfi med Check Point Travel, så bor I med stor sandsynlighed i hyggelige Minori. Herfra kan I udforske de mange gamle stier, som forbandt områdets byer før der blev anlagt veje. En af dem er ganske kort og fører op til Ravello.

Ravellos skønhed og charme har inspireret kunstnere som f.eks. Marie og P. S. Krøyer. Og komponisten Richard Wagner kaldte stedet for en magisk have. I den lille bjergby finder I bl.a. imponerende historiske bygninger som Villa Cimbrone og Villa Rufolo. Byen er også kendt som musikkens by på grund af den årlige Wagner festival, hvor publikum nyder musikken fra terrassen i Villa Rufolos have med udsigt over den betagende Amalfikyst.

Amalfikysten er et af de smukkeste områder i Syditalien

Turen fra Minori til Ravello tager ca. 45 minutter til fods – og det meste af den foregår på trappetrin. Der er vandposter undervejs. Stien begynder lidt udenfor Minori. Hop på den fra kystevejen eller hvor Via Cecare Carola slutter i det vestlige Minori.

Det er også muligt at køre til Ravello.

Oplev Amalfikysten

Dorte, som har skrevet denne artikel, besøgte Amalfikysten i efteråret 2020. Dorte har været med til at sammensætte Check Point Point Travels rejser til Amalfi. Se rejserne her:

Shutterstock 309143975

8

dage

STORBY & CHARME

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Rom og Amalfi
  • 3 nætter på 4-stjernet hotel med tagterrasse i Rom
  • God tid til at opleve vidunderlige Rom
  • 4 nætter på 4-stjernet hotel med pool på Amalfikysten
  • Oplev Italiens smukkeste kyst, god mad og afslapning
  • Mulighed for vandretur, sejltur til Capri eller besøg Pompeii
  • Inkl. fly, hotel m. morgenmad og transport til Amalfi

kr. 7.500

Fra kr. 7.400

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Rejser til Italien

I kan også opleve Rom, Sicilien og Sardinien med Check Point Travel. Se alle vores Italien rejser her.