Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Bixby Bridge ved Highway 1 - shutterstock_178170842.jpg
shutterstock_389893837 Bixby Creek Bridge on Highway #1 at the US West Coast traveling south to Los Angeles, Big Sur Area.jpg

Highway 1 fra San Francisco til LA

En af USA’s mest berømte og smukkeste vejstrækninger er uden tvivl Highway 1, som I finder langs Stillehavskysten. Strækningen mellem San Francisco og Los Angeles er mest populær og byder på en skøn blanding af vild natur, charmerende småbyer og vinmarker.

USA - Californien - 17 mile drive - Monterey - Visit California (14).jpg

Jeres rejse ad Highway 1 kan med fordel begynde i San Francisco, som er en oplevelse i sig selv. Fordelen med at køre fra nord til syd er, at I kommer til at køre på hav-siden af vejen og dermed får I den bedste udsigt, når I kører.

Cannery Row i Monterey

USA - Californien - Montereay - Visit California (5).jpg

Oplevelserne begynder for alvor ved Monterey, der tidligere var kendt for sine mange fiske- og konservesfabrikker. I dag er byen hjemsted for det berømte Monterey Bay Aquarium, og her kan I også slentre en tur på Cannery Row, hvor flere af John Steinbecks bøger udspiller sig. De gamle industribygninger langs havnefronten er i dag bygget om til lækre restauranter, butikker og gallerier. Fra Monterey er der også mulighed for at komme hvalsafari.

USA - Californien - Monterey - Visit California (2).jpg

Videre mod syd bliver landskabet vildere, og vejen snor sig på dramatisk vis langs kysten. Nogle gange kører I helt inde ved vandkanten, mens vejen andre gange fører højt op ad snørklede hårnålesving.

Charmerende Carmel

USA - Californien - Carmel - Visit California (13).jpg

Inden længe når I frem til kunstnerbyen Carmel. Små butikker, atelierer, hyggelige caféer og restauranter fylder denne lille perle af en by, der har været hjem for kendte forfattere som Jack London og Mary Austin, fotografen Ansel Adams og adskillige kunstnere.

I nyere tid er stedet dog mest kendt for skuespilleren Clint Eastwood, der var borgmester her fra 1986-1988.

Carmel er en by med mange restriktioner; eksempelvis er det forbudt at gå med højhælede sko, medmindre man har en særlig tilladelse. Dette ændrer dog ikke ved, at det er spændende at gå opdagelse i de mange gallerier, der har et særdeles bredt udvalg af klassiske og moderne malerier, skulpturer og glaskunst skabt af nutidige kunstnere.

Smuk natur ved Big Sur

USA - Californien - Highway 1 - 17 mile drive - Carmel - The Line Cypress - Visit California (35).jpg

Længere mod syd venter den vilde kyststrækning Big Sur samt spektakulære 17-Mile Drive. Syd for Big Sur ligger hyggelige kystbyer som perler på en snor med Stillehavet på den ene side og vingårde samt nationalparker på den anden.

Heart Castles overdådighed

USA - Californien - Hearst Castle - Visit California (25).jpg

Det er også her, at I finder San Simeon og Hearst Castle. Mediemogulen William Randolph Hearst opførte dette majestætiske slot, der mest af alt ligner en sammensmeltning af romersk storhedsvanvid og europæisk fyrstelighed. Kendte skuespillere, politikere og kunstnere mødtes i de mange fantastiske rum, udsmykket med antikviteter og sjældne malerier og deltog i overdådige fester omkring det enorme svømmebassin i romersk stil.

Stedet er ikke uden grund ét af de mest populære turistmål i Californien, så overvej at bestille billet på forhånd.

Vinmarker og charmerende byer

USA - Californien - Santa YnezValley - Solvang - Visit California (21).jpg
USA - Californien - Solvang - Visit California (6).jpg

Gør evt. stop i San Luis Obispo, der er kendt som ”Den lykkeligste by i USA,” inden I fortsætter mod Santa Barbara. Udover sine palmestrøede hvide sandstrande er Santa Barbara kendt for sine smukke historiske bygninger og spanskinspirerede kolonitidsarkitektur. Santa Barbara opleves bedst til fods. Så lad bilen stå og tag på opdagelse. Er I interesserede i vin, er der ikke langt til Santa Ynez-dalen, hvis vinhuse blev berømte i filmen ”Sideways.”

Fra Santa Barbara er er kun kort vej til Los Angeles, som lokker med Hollywood, forlystelsesparker og meget mere. Læs mere om oplevelser i Los Angeles her.

USA - Californien - Santa Barbara - Stearns Wharf - Visit California (31).jpg

Rejser ad Highway 1

USA - Californien - Big Sure - Nepenthe Restaurant - Visit California (20).jpg

I kan opleve Highway 1 på en rejse til USA med Check Point Travel. I kan se vores rejser til USA her og sende jeres rejseønsker og ideer til os i en rejseforespørgsel. Vi kvitterer med et oplæg til jeres næste rejse til USA og Highway 1.

 Send rejseforespørgsel

I kan også se vores USA-rejse med Highway 1 nedenfor:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dage
Storbyer og nationalparker i vest
  • Oplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Gå på opdagelse i Grand Canyon, Bryce og Zion
  • Bo tæt på nationalparkerne og få mere oplevelsestid
  • Tag på vandretur i Yosemite's storslåede natur
  • Nyd Stillehavskysten og dyrelivet på Highway 1
  • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 15.500

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.