Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
shutterstock_141108409 View from Alamo Square at twilight, San Francisco..jpg

San Francisco seværdigheder

Dorte.jpg
Artiklen er skrevet af
Dorte Kuula
Marketingansvarlig i Check Point Travel og stor USA-entusiast

San Francisco er en perle af de helt store. Byen er smuk, den er fuld af frisind og kærlighed til mangfoldigheden, og så byder den på et væld af seværdigheder. Så hvis I planlægger en rejse til USA, så bør I bestemt overveje at lægge vejen forbi skønne San Francisco.

Golden Gate Bridge is shown in a fog San Francisco, California_54501346.jpg

På en rejse til San Francisco mærker I med det samme byens hyggelige atmosfære. I kan køre med de gamle sporvogne, der stadig triller rundt i de stejle gader. Eller gå på opdagelse og finde en hyggelig café, hvorfra I med en god kop kaffe foran jer kan nyde gadelivet og synet af de mange interessante mennesker, der passerer forbi.

Et besøg i San Francisco kan med fordel kombineres med andre rejsemål i USA. I kan besøge San Francisco på for eksempel vores rejse San Francisco og Hawaii, hvor I både får storbyoplevelser i San Francisco og smukke naturoplevelser på Hawaii-øerne Big Island og Oahu. 

Smukke San Francisco

San Francisco ligger på stejle skråninger med udsigt til San Francisco Bay og Stillehavet. Byen er af de hyggeligste i hele USA, så det er en god ide at sætte mindst et par dage af til at udforske den.

San Francisco er kendt for sin skønhed, men også for det uforudsigelige vejr. Særligt tåge er et udbredt fænomen - og den kan komme på få minutter og være væk igen lige så hurtigt. Tågen er kold, så husk at tage lidt ekstra tøj med, når I begiver jer ud i denne storslåede by. 

SOMA-kvarteret

USA - California - San Francicso - Museum of Modern Art areal.jpg
USA - California - San Francicso - Museum of Modern Art.jpg

SOMA-kvarteret kunne være et godt sted at starte. Her finder I byens imponerende museum for moderne kunst, SFMOMA, små butikker med antikviteter, gallerier, hyggelige caféer og et væld af restauranter.

Chinatown

USA - Californien - San Francisco - Chinatown (7).jpg

Tag også en tur til San Franciscos charmerende Chinatown. Dette kvarter er helt ulig resten af byen. Skiltene er på kinesisk, og i butikkerne sælges der alt fra grøn te til spøgelsespenge, der kan brændes af og sendes op til forfædrene. Det er kineserne, der dominerer gadebilledet, og skulle sulten melde sig, så er der masser af gode små restauranter.

Fisherman’s Wharf og Pier 39

USA - Californien - San Francisco - Søløver (2).jpg

Stig på en sporvogn og kør gennem det fashionable kvarter Nob Hill til lystbådehavnen Fisherman's Wharf. Her er der altid masser af liv, og udsigten mod Golden Gate-broen og Alcatraz er fantastisk. Som regel kan man se søløverne ligge på rad og række på Pier 39 og slikke solskin i den gamle marina. Og så er det faktisk endnu et godt sted at spise frokost eller aftensmad. Priserne er måske nok lidt højere i dette område, som hovedsageligt befolkes af turister. Til gengæld er udsigten næsten ubetalelig.

Golden Gate Bridge

Golden Gate bridge with wave splashing on the shore line_50929669.jpg

Når I nu er i San Francisco, skal I naturligvis også opleve Golden Gate på nært hold. Et af de bedste steder at gøre dette er ved den gamle spanske fæstning på Fort Point. En anden mulighed er at leje cykler og tage færgen over på den anden side af bugten til Sausalito, der faktisk er en lille overset perle. Så kører I på cykel retur til San Francisco ad Golden Gate Broen.

Alcatraz

USA - Californien - San Francisco - Færge og Alcatraz.jpg

Derudover er det næsten et must at tage med båden ud til den tidligere fængsels-ø Alcatraz i San Francisco-bugten. Udsigten til byen og Golden Gate Broen er helt fantastisk herfra. Men det har sikkert ikke gjort livet lettere for de fanger, der engang sad her. Tag med på en guidet tur eller gå selv rundt med kort og audio-guide. Fortælleren formår virkelig at bringe fængslets og fangernes historie til live, og I skal blandt andet høre om gangsterkongen Al Capones mislykkede flugtforsøg.

The Painted Ladies ved Alamo Square Park

shutterstock_141108409 View from Alamo Square at twilight, San Francisco..jpg

Et af de mest fotograferede steder i San Francisco er ”the postcard row” som består af en stribe smukke victorianske huse. Bag dem troner San Franciscos skyline. Husene er nemme at genkende: De er opført i træ, som er malet i lyse farver. De har store verandaer og mange balkoner. De fleste huse har 3 etager.

Det italienske kvarter ved North Beach

USA - Californien - San Francisco - Coit Tower - Visit California (4).jpg

North Beach er byens italienske kvarter og har intet med en strand at gøre. Kvarteret har tydeligt europæisk præg, og her finder I masser af restauranter og caféer med udeservering. Der er tilmed god shopping i området omkring Washington Square langs Columbus og Grant Avenues. Tag også turen til endnu et vartegn for San Francisco, nemlig Coit Tower på toppen af Telegraph Hill. Det 14 etager høje udsigtstårn blev opført i 1930’erne og byder på en helt vidunderlig udsigt over byen. Også indersiden af tårnet har noget at friste med, for her finder I Californiens største samling af kunst fra depressions-årene. De fleste malerier er vægmalerier.

Nyttige links:

Rejser til San Francisco

Har I fået lyst til at rejse til San Francisco? Så tag et kig på vores mange, fine rejser til USA her. I er også velkomne til at sende os en forespørgsel. Vi kvitterer med et godt oplæg til jeres næste rejse til USA. 

 Send rejseforespørgsel

Se også vores rejser til San Francisco her:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dage
Storbyer og nationalparker i vest
  • Oplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Gå på opdagelse i Grand Canyon, Bryce og Zion
  • Bo tæt på nationalparkerne og få mere oplevelsestid
  • Tag på vandretur i Yosemite's storslåede natur
  • Nyd Stillehavskysten og dyrelivet på Highway 1
  • Inkl. fly, hoteller og billeje

Fra kr. 15.500

Pr. person ved 2 voksne og 2 børn.