Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Trinidad - Cubas måske smukkeste by rummer spor fra den spanske kolonitid
Rejser til Trinidad
Cubanske børn går på gaden i Trinidad
Rejser til Trinidad - Stemningsfuld kolonitidsby
Trinidad_126372155 - Trinad.jpg
Rejser til Trinidad - Spændende historie
Traditional musicians playing in the streets of Trinidad.jpg
Rejser til Trinidad - Musik i gaderne
Ved Trinidad kan I nyde den smukke Ancon Beach
Rejser til Trinidad - Kort afstand til fantastisk strand
TRINIDAD - hyggelige restauranter ligger spredt ud over byen i gåafstand fra dit casa particular, Check Point Travel
Rejser til Trinidad - Hyggelige restauranter
shutterstock_253778359 TRINIDAD, CUBA - DECEMBER 8, 2013 Colonial building in Trinidad..jpg
Rejser til Trinidad - Charmerende gadeliv
TRINIDAD - Husk kamera og tag på opdagelse i historiske Trinidad.
Rejser til Trinidad - Stemningsfulde torvepladser
Night in Trinidad.jpg
Rejser til Trinidad - Slå jer løs på salsabarerne
GADELIV - I møder de livsglade cubanere, der lever deres liv i byernes charmerende gader.
Rejser til Trinidad - Se det spændende lokalliv
Colorful traditional houses in the colonial town of Trinidad in Cuba.jpg
Rejser til Trinidad - Oplev de charmerende pastelfarvede huse

Rejser til Trinidad - Det praktiske

INDEN AFREJSE

Pas og visum

Du kan få oplyst information om pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside. 
Som rejsebureau udsender vi vigtig information om pas og visum, i forbindelse med et tilbud på en rejse.  

Vaccinationer

Det er vigtigt, at du har de nødvendige vaccinationer ved rejse til Cuba. Derfor anbefaler vi, at du henvender dig til din egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd og vejledning. Vi anbefaler, at det gøres i god tid (min. 6 uger før afrejse), så du har god tid til at få de nødvendige vacciner. Hos Statens Serum Institut finder du anbefalinger for vaccinationer til alverdens rejsemål – gå ind på deres hjemmeside og få et hurtigt overblik.

Rejseforsikring

Rejseforsikring er obligatorisk for indrejse i Cuba. Rejsende, der ikke har en forsikring kan risikere at blive afvist i immigrationen eller blive bedt om købe en forsikring i lufthavnen. Af dokumentationen skal det fremgå på engelsk, at der er tale om en Rejseforsikring, og rejseforsikringen skal være tilknyttet en, af Cuba, godkendt alarmcentral, så kontakt dit forsikringsselskab, for at få dette bekræftet.

Vi anbefaler altid, at rejsende tegner en rejseforsikring. Gouda er specialister i rejseforsikringer, så her vil I kunne få en forsikring, der lige præcis dækker jeres behov. Disse forsikringer kan købes online hos Gouda. Vær opmærksom på at jeres private forsikring kan indeholde en rejseforsikring. Her er det en god idé at undersøge, om dækningen opfylder de krav, I har.

Situationen i Cuba

Vi opfordrer alle rejsende til at undersøge den aktuelle situation i det land, de skal besøge på den forestående rejse. Dette gøres nemt på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk, som indeholder råd og oplysninger til danske rejsende i en lang række lande og områder.

CHECK-IN

Online Check-in

Mange flyselskaber har i dag online check-in på deres hjemmeside. Ofte åbnes der op 24 timer før afrejse, men det kan variere.

Fremmøde

På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2 timer før afgang. Da det kan variere fra de forskellige luftfartsselskaber, anbefaler vi, at I undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:

Bagageregler

Generelt er det tilladt at medbringe 23 kg bagage pr. rejsedeltager og 8 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere fra flyselskab til flyselskab, og vi anbefaler derfor, at I går ind og undersøger de aktuelle regler på luftfartselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at I tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.

Håndbagage

Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters plasticpose med lynlåslukning, inden I stiller jer i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må max indeholde 100 ml pr. stk (max 1 liter i alt). Posen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former, er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at du/I allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin I medbringer i jeres bagage.

PÅ FLYREJSEN

Tax Free

Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller ombord på flyet, inden I når slutdestinationen.

Flyskifte i Toronto med Air Canada

Ved flyskifte i Toronto på udrejsen er det vigtigt, at du/I IKKE går ned ad trapperne til immigrationen og flyforbindelser til Canada/USA (hvor de viser et canadisk og amerikansk flag), men i stedet følger anvisningerne til transitområdet og forbindelsen videre til Cuba. I forbindelse med hjemrejsen er der mulighed for at tage ind til Toronto eller et af de nærliggende outlets. Læs mere om dette i vores lille folder ”Toronto Stop”, som kan rekvireres i forbindelse med bestillingen af rejsen til Cuba med Air Canada.

ANKOMST

Manglende bagage

Mangler I jeres bagage, når I når frem, så kontakt luftfartsselskabet og jeres forsikringsselskab, inden I forlader lufthavnen. Der skal udfyldes en såkaldt PIR-rapport, der ligeledes er jeres dokumentation overfor luftfartsselskabet og forsikringsselskabet.

Modtagelse

En repræsentant for vores agent på Cuba står klar til at modtage jer i Havana Lufthavn (enten lige efter I kommer ud af flyet eller lige efter immigrationen). Han/ hun vil bære et skilt med jeres navne og ”Check Point Travel / All Ways Travel”. Hvis modtagelsen på den ene eller anden måde glipper, bedes I kontakte vores agent Any på tlf. 0053 535 46196. Hvis hun ikke svarer, kan Alberto kontaktes på tlf. 0053 527 96797.

I CUBA

Tidsforskel

Cuba er 5 eller 6 timer bagud i forhold til Danmark, afhængig af sommer- og vinter tid.

Valuta

På Cuba er man gået væk fra at have to separate valutaer, således at alle nu officielt anvender møntfoden, pesos. Det sagt, så har I ligeledes mulighed for at benytte jeres medbragte euro og US-Dollars som betalingsmiddel på lokale restauranter, butikker, casas mv., hvorfor det i princippet ikke er nødvendigt at veksle til pesos. Vores anbefaling er derfor, at I kun veksler et mindre beløb ad gangen og løbende vurderer det reelle behov for at veksle. Bemærk, at det ikke er muligt at veksle ubrugte Pesos tilbage til fremmed valuta ved hjemrejse, så vær forsigtig med, hvor meget I vælger at veksle.

Med hensyn til kreditkort, så er det flere steder på Cuba muligt at betale med kreditkort eller hæve kontanter i ATM´erne, men vær opmærksom på kursen og eventuelle gebyrer.

Kontant betaling med fremmed valuta er den bedste og billigste løsning.

Kreditkort

Kreditkort kan bruges i de fleste større byer, dog ikke American Express, Diner’s Club eller andre kreditkort (og rejsechecks), der er udstedt af amerikanske pengeinstitutter. Vi anbefaler, at I bruger VISA-kort udstedt af en dansk kortudbyder, da flere rejsende har oplevet problemer i forbindelse med brugen af Mastercard. Tingene forbedres dog løbende på Cuba, så dette forhold kan naturligvis ændre sig. Der pålægges generelt et gebyr på ca. 11% af beløbet, når betaling eller hævning foretages med kreditkort. Desuden kan det være svært at betale med kort, hvorfor vi anbefaler vi, at I medbringer kontanter.

Drikkevand

I bør ikke drikke vandet fra vandhanen, men udelukkende købe vand på flaske.

El, mobiltelefoni og internet

De fleste steder i Cuba er strømstyrken 110 volt. Stikkene er amerikanske med flade ben, hvorfor det anbefales at medbringe en adapter hjemmefra. Vær forberedt på, at der mange steder er dårlig dækning på mobiltelefonen, at prisen er høj for mobiltelefoni, samt at mange mobilabonnementer ikke dækker på Cuba. Enkelte steder er det i dag muligt at købe simkort/adgang til telefoni. Internettet udbredes langsomt, og ganske få steder er der nu Wi-Fi på de bedste hoteller. Internetcaféer er der kun ganske få af, så benyt evt. internetadgang på hotellet mod betaling eller gå til en af de offentlige telebutikker – forvent en langsom forbindelse og væbn dig med tålmodighed.

Drikkepenge

Det er efterhånden almindeligt at give drikkepenge i Cuba. Taxachauffører og tjenere regner med at få drikkepenge (ca. 10-15%). Stuepigen på hotellet vil også sætte stor pris på en CUC eller to. Selvom der er forudbetalt middag eller det er et all-inclusive hotel, vil personalet forvente at få drikkepenge.

Hotelværelser i Cuba

Hotelstandarden i Cuba er ikke nødvendigvis den samme som hoteller i samme kategori andre steder i verden. Værelserne er enkelt indrettede, og der kan forekomme mindre mangler. Der arbejdes dog løbende på at forbedre den generelle stand og nye hoteller kommer til løbende. I Havana er en lang række af hotellerne i den gamle bydel eksempelvis indrettet i de fredede historiske bygninger, hvor det ikke er tilladt at lave for meget om ved den eksisterende arkitektur – som vi jo også finder charmerende og spændende. Derfor er det ikke unormalt, at værelset er indrettet uden et traditionelt vindue, men derimod med en dør og et mindre vindue ud mod en svalegang.

Privat indkvartering Bed & Breakfast

I de seneste år er antallet af private indkvarteringssteder, de såkaldte casa particulares, eksploderet i takt med den generelle stigning i antallet af turister. Casa patriculares er i princippet den cubanske pendant til det vi kender som bed & breakfast, dvs. overnatning hos en værtsfamilie inklusive morgenmad. Privat indkvartering giver derfor en fin mulighed for at komme lidt tættere på cubanerne. Selvom husene generelt er enkelt indrettede, vil der være eget bad og toilet på værelserne – nogle gange sågar køleskab. Værtsfamilierne er imødekommende og hjælpsomme, så skulle I have behov for hjælp til udflugter eller ønsker I at bestille frokost eller aftensmad, kan dette arrangeres med værtsparret. Har I valgt at bo i casa particulares, vil I, med undtagelse af Havana, blive hentet ved stoppestedet af en repræsentant, der vil føre jer til jeres respektive casa. I vil muligvis blive fulgt forbi vores kontakt casa på vejen, hvor I bl.a. har mulighed for at låne cykler (se efterfølgende afsnit). Når I bestiller en rejse, der inkluderer privat indkvartering i casa-particulares, skal I være opmærksomme på, at den adresse, der står anført på voucheren kan være adressen på det casa, hvor vores lokale kontaktperson bor. Det hænder, at I bliver indkvarteret på et af de 2-3 alternative indkvarteringssteder, Check Point Travel på forhånd har godkendt som samarbejdspartnere – ofte familiemedlemmer til vores kontaktperson.

Lån cykel gratis på casa

Check Point Travel har købt cykler til en række lokale casas i Playa Gijon og Trinidad. Cyklerne er forbeholdt de af vore rejsende, der bor på casa/bed & breakfast. Det er gratis at låne cyklerne, hvis I rejser med Check Point Travel. Øvrige gæster på de respektive casas skal betale for at benytte cyklerne. En lille del af pengene vil de dog bruge på vedligehold af cyklerne. Der er ikke cykler på alle casas. I hver by har vi udvalgt ét casa til at stå for cyklerne. Adresserne finder I nedenfor. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal cykler hvert sted, hvorfor vi opfordrer til, at man bringer cyklerne tilbage efter endt udflugt, så andre også kan få glæde af tilbuddet. Det betyder naturligvis også, at tilbuddet gælder i det omfang, at cyklerne er ledige. Cykelhjelme og cykellygter skal medbringes hjemmefra. Og færdsel på cyklerne er naturligvis på eget ansvar. Cyklerne kan ikke reserveres i forvejen.

Der er cykler på følgende casas/bed & breakfast:

  • Casa Playa Giron: Casa Ivette Y Ronel. First Casa on the road from Playa Larga to Cienfuegos.
  • Casa Trinidad: Casa Trinidad La Bella, Calle Borrell, No 121, Trinidad

Kør selv på Cuba

I Cuba kører man i højre side af vejen som herhjemme, og skiltningen følger international standard. Dog kan skiltningen være sparsom, så snart man bevæger sig ud på de mindre veje og byer. Vi anbefaler generelt ikke at køre ud efter mørkets frembrud, da der ikke er gadelys uden for byområderne. Derudover kan det være svært at bedømme vejenes tilstand i mørket – store huller, andre køretøjer og husdyr. Påregn altid ekstra tid til at køre forkert og vær opmærksom på, at farten er lav, da vejene kan være i dårlig forfatning. Motorvejen, ”autopista nacional”, er dog af en god standard og går fra Pinar del Rio i vest til Santiago de Cuba i øst. De lokale anbefaler, at man benytter de to baner nærmest midten, da der kan stå folk som venter på et lift, heste eller husdyr i rabatten. Fartgrænserne er generelt 60 km/t uden for motorvejen, 100 km/t på motorvejen og 50 km/t i byzoner. Cubanerne er meget flinke til at hjælpe vildfarne turister, og Cuba anses for et af de sikreste lande i Latinamerika at køre i.
I byerne og langs med ”autopista nacional” ligger tankstationerne med jævne mellemrum. Prisen på en liter benzin er ca. som i Danmark. På stationerne er der også mulighed for at købe drikkevarer og lidt snacks.

Billeje

Af din voucher fremgår, hvilket udlejningskontor der benyttes i forbindelse med afhentning og aflevering af lejebilen. Generelt benytter vi kontoret ved Hotel Panorama, Miramar, ca. 20 minutters kørsel udenfor Havana, men husk at tjekke din voucher for det nøjagtige afhentningssted. Har I lejet bil gennem Check Point Travel, skal I huske, at depositum og forsikringer skal betales lokalt ved afhentning af bilen. Beløbet skal betales kontant i lokal valuta eller med kreditkort (hvis det virker) og udgør normalt ca. 200 CUC for 10 dages billeje. Ønskes ekstra chauffør bestilles og betales dette ved afhentning af bilen. Hjemmefra kan I downloade en app: ”maps.me” som er god som GPS i Cuba. Medbring evt. et 12V-stik til opladning af mobilen i bilen. Sørg hele tiden for at tanke diesel/benzin, så man fx ikke kommer under en halv tank, da der kan være langt mellem stationerne. Når I skal afhente bilen, så vær opmærksom på, at det kan tage lidt tid. Vær tålmodige. I er på Cuba. Bilerne er ikke spritnye modeller, som man ser det i Europa. Så tjek lys, vinduesviskere og den slags, inden I kører. Og glæd jer så til at komme på landevejen, for bilen giver jer en stor frihed til at opleve Cuba.

Arrangeret bustransport

Har I bestilt en rundrejse, hvor I benytter bustransport mellem de enkelte byer og hoteller, vil der på de fremsendte vouchers være anført et afhentningstidspunkt. Dette tidspunkt er vejledende, så stå gerne klar ca. 30 minutter før det anførte tidspunkt. I de enkelte byer samles der passagerer op ved flere forskellige hoteller, hvorfor afhentningstidspunktet kan variere. Undervejs mellem byerne vil der være indlagt flere stop i forbindelse med toiletpauser eller frokost. Der er ikke en guide med på busturen, så informationen kan være sparsom – spørg evt. en af de andre passagerer eller chaufføren, hvis du er i tvivl. Dette er dog en nem og afslappende måde at komme rundt på Cuba, og det fungerer generelt upåklageligt. Når I når frem til destinationen, er det ikke alle steder muligt at stoppe lige
uden for hotellet, så et par steder skal I gå det sidste korte stykke. Har I valgt at bo på casa, vil I (med undtagelse af Havana) blive hentet ved stoppestedet og fulgt til indkvarteringen af en repræsentant fra det respektive casa.

Lokal transport

Vi benytter af og til det lokale busselskab Viazul. De har flere afgange om dagen mellem de større byer og afgår fra egne busstationer. Af og til benytter vi indenrigsfly til de lange distancer. Med flyselskabet Cubana Airlines, skal I dog være opmærksomme på, at forsinkelser kan forekomme, hvorfor vi altid indregner en ekstra dag til evt. forsinkelser.

HJÆLP PÅ REJSEN

Hvis der mod forventning skulle opstå problemer med rejsen, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør, Any på tlf. 0053 535 46196, der vil gøre sit bedste for at hjælpe jer. Ellers er I naturligvis også velkomne til at kontakte os i åbningstiden. I kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09:00 til kl. 16:30. I særlige nødstilfælde udenfor kontorets normale åbningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREJSE

Har I bestilt transfer til lufthavnen, så vær klar ca. 30 minutter før det anførte afhentningstidspunkt. Skulle bussen/ bilen af den ene eller anden grund være forsinket eller udebliver (eller I kommer for sent op), så kontakt vores repræsentant, Any, på tlf. 0053 535 46196 med det samme.

Check-in

I forhold til hjemrejsen er det en god idé, at I ankommer til lufthavnen i god tid inden afrejsetidspunktet – gerne 2,5 time før.

shutterstock_330338762 Cobble Street - Trinidad - Cuba.jpg
TRINIDAD - Husk kamera og tag på opdagelse i historiske Trinidad.
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os