Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
HA LONG BAY - I sejler rundt mellem hundredevis af grønne kalkstensbjerge, der rejser sig af havet. Oplever grotter, flydende landsbyer og har egen privat kahyt, Check Point Travel
shutterstock_128096717 HANOI, VIETNAM - FEBRUARY 3 Unidentified vendor at the small market on February 3, 2013 in Hanoi, Vietnam..jpg

Vietnams store seværdigheder

I Vietnam ligger de store højdepunkter, såvel som de mange små uforglemmelige overraskelser, som en nydelig række af perler på en snor fra bjergene i nord til Mekong-deltaet i syd.

Overvejer I en rejse til Vietnam, kan I glæde jer over, at landet rummer et overflødighedshorn af muligheder. Variationen bør kunne tilfredsstille stort set alle ønsker til en Vietnam rejse, hvad enten man foretrækker kultur, natur, historie, gastronomi, aktiv ferie eller blot ønsker at slappe af på et lækkert resort lige ved vandkanten.

Hos CPT har vi naturligvis svært ved at udpege vores absolutte favoritter, da Vietnam rummer noget for enhver smag, men følgende er vi dog blevet enige om.

Vietnameserne

Mødet med landets imødekommende befolkning er vel nok den største oplevelse på en rundrejse i Vietnam. Ikke kun på hotellet eller i restauranten mærker man vietnamesernes oprigtige gæstfrihed. Den møder også den rejsende ude blandt de mange etniske folk i de små isolerede bjerglandsbyer, blandt de højtråbende fiskekoner på markedet i Hoi An, ja selv blandt travle forretningsfolk i pulserende Saigon. Vær åben i mødet med vietnameserne, og I vil få mangefold igen.

SMIL - Vietnameserne har generelt let til smilet. Akkurat som disse to piger fra den nordlige del af landet, Check Point Travel

Ha Long-bugten

Med en sikker placering på UNESCO´s liste over verdensnaturarv, har Ha Long-bugten med dens eventyrlige klippeformationer, spændende huler og flydende landsbyer en ligeså sikker placering på vores liste. Det hele opleves bedst fra soldækket på en af de mange junker, der i et behageligt tempo sejler rundt i denne naturskabte klippelabyrint. Der er mulighed for at bade, sejle i kajak, gå på opdagelse i store hulesystemer, sejle gennem tidevandskanaler eller blot slappe af med en massage ombord. Har man tiden til det, så vælg et tre-dages cruise, med mulighed for at komme ud til de mindre besøgte områder i Ha Long-bugten.

Hoi An

Kolonitidsperlen Hoi An, er af mange valgt til Vietnams mest charmerende by, og når man bevæger sig rundt i de bilfri gader mellem charmerende gamle huse, hyggelige caféer og restauranter, små butikker og farverige familietempler, er det tydeligt hvorfor. Dertil kommer kilometervis af herlig sandstrand, muligheden for lette cykelture i lokalområdet, inspirerende kokkeskoler og afslappende wellness på et af de mange glimrende spa resorts. Snyd ikke jer selv for et morgenvisit på det lokale fiskemarked eller en dagstur med snorkel til det uforstyrrede paradis, Cham Island.

Ha Giang

Dette bjergrige område i det nordlige Vietnam er først nu ved at åbne op for turismen, men der er ingen grund til at vente. De isolerede dalstrøg befolkes af Vietnams største koncentration af etniske folk, som man hver søndag kan møde på områdets spektakulære markedspladser i deres farverige traditionelle klædedragter. Ha Giang er ideelt til korte vandreture mellem de etniske landsbyer, og vælger man at overnatte på et familiedrevet ”Homestay” , er der muligheder for at følge landsbylivet, markarbejdet eller undervisningen i den lokale skole helt tæt på. Turismefaciliteterne i Ha Giang er meget begrænsede, så for at få det bedste ud af det, anbefaler vi en stedkendt lokalguide og chauffør.

LANDLIV - To piger fra Ha Giang-provinsen får sig en sludder under en pause i markarbejdet, Check Point Travel

Hué

Nguyen kejsernes gamle hovedstad, er et af de få steder i Vietnam, hvor der er mulighed for at opleve kejsertidens ekstravagante levevis og imponerende arkitektur. Det nyrenoverede kejserpalads og Den Forbudte Lilla By ligger centralt i Hué, og i omegnen af byen finder man en række imponerende gravanlæg med små søer, charmerende pavilloner og haveanlæg samt æresgarder med mennesker og dyr. Parfume-floden deler Hué, og en sejltur i solnedgangen kan varmt anbefales. Hué ligger kun få kilometer fra kysten, hvor små fiskersamfund og uforstyrrede sandstrande venter på at blive opdaget.

HUÈ - Bag citadellets vældige mure ligger det gamle kejserpalads. Herfra regerede Vietnams kejsere i århundreder det store rige, Check Point Travel

Mekong-deltaet

Mekong-floden spreder sine livgivende vandveje over det sydlige Vietnam, og derfor opleves denne del af landet bedst ombord på en privat sampan med plads til familien eller en ombygget junke. Livet og de mange erhverv i de små landsbyer langs kanalerne, ivrige sælgere på det flydende marked i Cai Rang, flydende fiskerlandsbyer ved Chau Doc og et varieret lokalt køkken er blot nogle af Mekongs mange facetter. Skal man vælge et hotel, så bo på Victoria Chau Doc. Fransk kolonistil og beskeden elegance lige ved Mekong-flodens bred.

Gastronomi

Det vietnamesiske køkken er en herlig blanding af regionens traditionelle temaer, udsøgte regionale retter og en international påvirkning fra den årelange kontakt til omverdenen. Hvad enten man vælger et af de mange gadekøkkener, der har specialiseret sig i et par retter, eller en af de moderne fusionsrestauranter, hvor indretning er et væsentligt element i den samlede oplevelse, så byder Vietnam på gastronomiske eventyr i verdensklasse. Fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, kylling, and, grøntsager og frugt blandes med krydderurter, chili, lime og fiskesauce og serveres med friske nudler (pho) eller ris. Kombiner den kulturelle oplevelse på gadekøkkenet, hvor man nemt falder i snak med de lokale, og mødet med overklassen på en af de nye smarte restauranter, der gerne er indrettet i gamle templer, gårdhaver eller franske kolonitidsbygninger, for at få det fulde smagsindtryk af en rejse til Vietnam.

Se også vores kort over Vietnam med topattraktioner og tips.

Læs mere om vores rejser til Vietnam og send os en rejseforespørgsel, hvis I ønsker et tilbud på en rejse. 

Få et tilbud på jeres Vietnam rejse

I kan også få overblik over vores rejser til Vietnam her:

Ha Long Bay - Denne bugt er et af de smukkeste naturområder i Vietnam. I sejler med junke rundt mellem hundredvis af kalkstensbjerge og overnatter ombord i private kahytter, Check Point Travel

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det bedste af Vietnam
 • Stemningsfulde gader og smukke templer i Hanoi
 • Overnat på Ha Long-bugten i traditionel junke
 • Kejserbyen Hué og Den Forbudte Lilla By
 • Strandliv og historisk charme i hyggelige Hoi An
 • Livlige Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Fra kr. 13.700

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
MAI CHAU - Her kan I opleve landlivet på nærmeste hold. Nætterne tilbringer i på Mai Chau Eco Lodge, som I kan se på billedet, Check Point Travel

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Natur, kultur & landsbyliv i Vietnam
 • Kultur og natur i den smukke Mai Chau dal
 • Hanoi, Hué og afslapning i Hoi An
 • Cykelture, vandreture og farverige markeder
 • Etnisk folkemusik, frodige rismarker og små landsbyer
 • Kejsernes Vietnam, paladser og smukke gravsteder
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Fra kr. 16.350

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
DetukendtenordligeVietnam-tablet.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det uopdagede Nordvietnam
 • Kultur og natur i det uturistede Nordvietnam
 • Hanoi, Hoi An og landsbyliv i Ha Giang
 • Litteraturens Tempel og Ho Chi Minhs Mausoleum
 • Frodige rismarker og farvestrålende markeder
 • Bo hos gæstfri vietnamesere i en lille landsby
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Fra kr. 18.650

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
Det-autentiske-vietnam---hero-desktop.jpg

15

dage

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Det autentiske Vietnam
 • Livlige gader og smukke templer i Hanoi
 • Rismarker og landsbyliv i Mai Chau-dalen
 • Bambusskove og vandreture i Pu Luong
 • Klippeformationer og verdensklasse i Ninh Binh
 • 3-dages krydstogt på den eventyrlige Ha Long-bugt
 • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, bil og chauffør

Fra kr. 19.050

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
LAX.jpg

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | kundeservice@cpt.dk