Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Tulum 02.jpg

Fem fine oplevelser i Tulum

Hvis I tager på rejse til Mexico og har base i den lille, hyggelige badeby Tulum, så er det naturligvis oplagt bare at nyde livet på de smukke strande. Men bliver I lidt rastløse og føler trang til eventyr, så kommer her fem hurtige bud på gode oplevelser:

1. Oplev dyrelivet i Sian-Ka’an Naturreservat

Tag på heldagstur til naturreservatet Sian-Ka’an, der ligger lidt syd for Tulum. Det 5.000 km2 store naturreservat er en fascinerende blanding af tropisk jungle og mangrove, der gemmer på et rigt dyreliv. Sian-Ka’an er hjemsted for bl.a. brøleaber, myreslugere, vaskebjørne, krokodiller, søkøer, jaguarer og hundredevis af forskellige fuglearter. Den bedste måde at opleve naturen på er med en stedkendt lokalguide. Et af de lokale bureauer, der laver fine ture til reservatet er Visitsianka'an

shutterstock_606544247.jpg

2. Gå en tur til mayaruinerne i Tulum

Fra hotellet er der reelt ikke længere end at I kan gå til ruinerne af mayaernes gamle, muromkransede kystby. Den ligner noget fra et postkort, som den ligger der på toppen af en klippe med det azurblå hav i baggrunden. Særligt smukt er stedet i de tidlige morgentimer, hvor der ikke er ret mange besøgende – eller i det sene eftermiddagslys. Husk vand og penge til entré.

Tulum 04.jpg

3. Opdag underjordiske floder og grotter i Sac Actun

Yucatan-halvøen består hovedsageligt af kalksten, så under jorden findes der fantastiske grotter med underjordiske floder og grotter, som de lokale kalder cenotes. Og de findes i hundredvis. Men ikke mange kan måle sig med det eventyrlige system af huler, grotter og floder, som I kan opleve i Sac Actun. Af en eller anden grund stopper de fleste turister op ved Cenotes Dos Ojos. Lad vær med det. Fortsæt til Sac Actun. Her er der ikke nær så mange mennesker, men oplevelsen er fantastisk. Tag med en af de lokale guider ned under jorden og lad jer overvælde af denne magiske underjordiske verden. Vandet er krystalklart men køligt, så tak ja til tilbuddet om at leje en våddragt. Med i turprisen er muligheden for at benytte snorkel, maske og redningsvest. Husk badetøj og håndklæde.

SAC ACTUN - Fra Tulum kan I tage på udflugt og udforske det eventyrlige system af huler, grotter og floder i Sac Actun.

4. Besøg det verdensberømte Chichen Itza

Chichen Itza er uden sammenligning den største seværdighed i Mexico. Det er den største og mest velbevarede af mayaernes kongebyer. Her er der naturligvis mange andre turister, men det tager nu ikke noget fra oplevelsen. Det er fantastisk at opleve, hvad denne gamle indianerkultur var i stand til at skabe uden brug af jernredskaber. Så lej en bil og tag turen til Chichen Itza. Kør gerne tidligt, så I ankommer, når stedet åbner for besøgende. Det vil give jer den bedste oplevelse. I kan læse mere om Chitzen Itza her

Chichen-Itza 04.jpg

5. Pyramiderne i Cobá

I tænker sikkert: ”Nej, vi skal ikke se flere ruiner”. Men dette sted er nu noget ganske særligt. Cobá blev opført, mens vi i Danmark befandt os i vikingetiden. Dengang husede byen 40.000 indbyggere og var et imponerende skue med paladser, templer og pyramider. I dag føler man sig lidt som Indiana Jones, når man går på opdagelse i de ruiner, der er delvis dækket af jungle. Arkæologerne er forbavsede over, at arkitekturen her ikke ligner den, der er anvendt i de andre store maya-byer. Teorien er, at Cobá har haft tætte bånd til en af de mest magtfulde kongebyer i datidens Mellemamerika, Tikal, der ligger i dagens Guatemala. Den bedste måde at opleve Cobá på er ved at leje en cykel. Cykeludlejningen finder I inde på området ved Grupo Cobá.

COBÁ - Pyramiderne i Cobá er endnu en spændende udflugtsmulighed fra Tulum. Føl jer som Indiana Jones mens I udforsker de ældgamle ruiner.

Har du fået lyst til selv at opleve Tulum?

Bestil et tilbud på en rejse til Tulum

LAX.jpg

Jeg hedder Lisbeth - Kan jeg hjælpe med noget?

Lisbeth har været i rejsebranchen siden 1999 - først som rejseleder, og siden har hun beskæftiget sig både med charterrejser, erhvervsrejser samt pakkerejser.

Lisbeth har om nogen erfaring i at sammenstykke drømmerejser til hele verden :)

86 13 77 44 | kundeservice@cpt.dk