View on Na Pali Coast on Kauai island on Hawaii in a sunny day.jpg
Prisfald på alle rejser til Hawaii Spar op til kr. 1.600 pr. person. Bestil nu!
Surfer jumping above a wave on the North Shore of Oahu, Hawaii.jpg
Palm trees growing on ancient Hawaiian site Pu'uhonua O Honaunau National Historical Park on Big Island, Hawaii.jpg
HONOLULU, HAWAII - SEPTEMBER 7, 2013 Surfboards lined up in the rack at famous Waikiki Beach in Honolulu. Oahu, Hawaii.jpg
The dramatic jungle scenery at Hawaii's Pools of Oheo, near Hana on the east side of Maui..jpg
Hawaiian Sunset Molokai Hawaii.jpg

Praktisk information om pas, visum mm

Planlægning

Det er altid en god idé at have de første par nætter i USA booket på forhånd, da I skal oplyse, hvor I overnatter den første nat. Vi vil være behjælpelige med en samlet pakkerejse til Hawaii, der inkluderer; fly, hoteller og billeje.
Inden jeres Hawaii rundrejse vil vi anbefale jer at købe et kort over Hawaii til navigation. I kan også downloade NAV free-appen. Der kan I gratis downloade et Hawaii kort, så I er godt udstyret til jeres ferie til Hawaii. Vejnettet på Hawaii er i god stand, og de lokale er gode til at hjælpe, såfremt noget skulle gå galt.

Vi kan også anbefale at erhverve ”Lonely Planet” om Hawaii eller ”Turen går til Hawaii” som en ekstra lille rejseguide på Hawaii.

Nedenunder finder I vores rejsetips til Hawaii, der indeholder de vigtigste Hawaii fakta.

Visa til Hawaii og ESTA

Alle danske statsborgere skal ansøge om indrejsetilladelse til USA/Hawaii senest 72 timer før afrejse. Denne tilladelse gælder for 2 år, og kan søges på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.  Hvis I tror, I skal have visum til Hawaii, kan I kontakte den amerikanske ambassade.

Alle der rejser til USA/Hawaii skal have pas; inkl. børn og babyer. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter afrejse fra USA/Hawaii.

Forsikring

Når I rejser til USA/Hawaii, er I ikke dækket af det gule sygesikringsbevis, og det betyder, at I skal ud og tegne en rejseforsikring, der dækker i USA. I USA kan det hurtigt blive meget dyrt at komme på hospitalet eller til lægen, derfor anbefaler vi kraftigt, at I tegner en forsikring. 

Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring

Vaccinationer til Hawaii

Som rejsebureau må vi ikke rådgive om vaccinationer, hvorfor det er vigtigt at opsøge en rejsemedicinsk klinik eller jeres egen læge for råd og vejledning. Hos Statens Serum Institut www.ssi.dk finder I anbefalinger om vaccinationer til alverdens rejsemål. 

Valuta og prisniveau på Hawaii

Møntfoden i USA/Hawaii hedder Amerikanske Dollars (USD), og 1 USD svarer til ca. 7 kr. Det er næsten et "must" at have et kreditkort som f.eks. VisaDankort eller Mastercard. Hvis I f.eks. lejer en bil, skal I give et kreditkort som sikkerhed, og næsten alle butikker tager disse to kort.

I kan ligeledes benytte jer af rejsechecks, som ofte giver en bedre vekselkurs end kontanter. Hvis I vil benytte jer af rejsechecks, sparer I jer selv for en masse bøvl ved at få dem udstedt i amerikanske US dollars, for langt de fleste hoteller, restauranter og butikker tager imod rejsechecks i dollars.

Priserne på Hawaii er lidt højere end resten af USA, da de fleste ting og madvarer skal importeres. Dette gør, at særligt priserne i supermarkederne er højere, end I måske kender det fra fastlandet. Hawaiis prisniveau minder meget om det danske.

Kuffertlåse

Det kan være en god idé at investere i en speciel kuffertlås af mærket "Travel Sentry", når I rejser til USA og Hawaii. Er jeres kufferter monteret med en sådan, kan lufthavnspersonalet i de amerikanske lufthavne åbne kufferterne uden at ødelægge hverken lås eller kuffert. Alternativt kan I lade være med at låse jeres kufferter, så I slipper for, at de amerikanske indrejsemyndigheder flår den op og ødelægger jeres baggage for at tjekke den.

Elektricitet

I USA/Hawaii er strømstyrken 110-120 volt. Derfor anbefaler vi, at I medbringer en adapter hjemmefra. 

Tidsforskel

På Hawaii er de 11 timer efter os, hvilket vil sige, at når klokken i Danmark eksempelvis er 8 om morgenen (sommertid), så er kl. 21 på Hawaii.

Drikkepenge

På Hawaii er det kutyme at give drikkepenge, når man modtager en ydelse som f.eks. servering, taxi-kørsel, tour-chauffører og lign. Typisk giver man mellem 12-18 % i drikkepenge - naturligvis alt efter betjeningen. Mange steder, som er godt besøgt af turister, er man begyndt at sætte drikkepenge på, så vær opmærksom på dette inden I tipper.

Drikkevand

Nogle steder kan I drikke vandet fra hanen, men det er altid en god idé at købe vand på flaske.

Åbningstider

Almindelig ekspeditionstid i banker er ca. kl. 9-15 mandag til fredag. Stormagasiner/malls har som regel åbent fra kl. 10-20 eller 21 mandag til lørdag og kl. 11-18 om søndagen. Supermarkeder har ofte åbent fra kl. 07-21 hver dag og mange har endvidere døgnåbent, så det er stort set muligt at handle, når I ønsker det.

Hawaii tilbud

Vi har rejst meget på Hawaii og har på den baggrund sammensat vores bedste oplevelser i en række pakkerejser til Hawaii. Hvis I har andre ønsker til jeres drømmerejse, så laver vi gerne et tilbud til Hawaii baseret på disse.
I kan også tjekke vores rejsetilbudsside, hvor I kan se, hvornår vi har billige rejser til Hawaii

Vi er et professionelt rejsebureau i Danmark – se alle vores rejsemål her.

Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os