Napali Coast.jpg
PRISFALD PÅ HAWAII Bestil nu og spar op til kr. 1.000 pr. person.
Mauna Big Island
Waikiki beach Oahu
Vandfald_Maui .jpg
hawaii-øhop-hero-desktop.jpg
Kaanapali beach on Maui
Tourist silhouette watching sunset on the top of Haleakala volcano on Maui Hawaii.jpg
HawaiiDetUltimativeOhop-desktop.jpg
shutterstock_339637010 View on Napali Coast on Kauai island on Hawaii.jpg
shutterstock_234229498 Spectacular view of Honolulu city, Oahu, Hawaii.jpg

Hawaii - Det ultimative øhop

  • Oplev 4 meget forskellige øer på Hawaii
  • Kauai er en uspoleret naturperle
  • Maui har hvaler, strande og kystlandskaber
  • Big Island er regnskove, vulkaner og koralrev
  • På Oahu venter Honolulu, Waikiki og Pearl Harbor
  • Få det bedste af Hawaii på én rejse

20 dage fra kr. 14.800,-

Rejseplan

Hawaiian Sunset Molokai Hawaii.jpg

Oplev det eventyrlige og kontrastfulde Hawaii på dette ultimative ø-hop mellem Maui, Oahu, Kauai og Big Island. De fire øer er vidt forskellige, og sammen repræsenterer de et sandt overflødighedshorn af uforglemmelige naturoplevelser og et indblik i en dynamisk stillehavskultur med stærke polynesiske rødder. Læg dertil de palmeklædte tropestrande, rige koralrev samt et vidunderligt klima, og det er let at forstå, hvorfor denne øgruppe regnes for at være blandt verdens smukkeste.

Hawaii har vitterligt noget for alle. Her kan I vandre gennem rå vulkanlandskaber og tætte regnskove om formiddagen, og stadig have tid til at slappe af på en af de mange palmestrande om eftermiddagen. Dagen efter kan byde på spektakulære kystlandskaber, hyggelige gallerier, lokale kaffeplantager, brusende junglevandfald, urgamle ruiner eller et møde med havets kæmper. Både hvaler, delfiner og manta-rokker holder til i havet ud for Hawaii, og der er rig mulighed for at komme tæt på det eksotiske dyreliv.

På Hawaii kan I være lige så aktive, som I ønsker. I kan leje en havkajak, vandre ad markerede stier, udforske små bjergveje i bil eller lave absolut ingenting, hvis det er det, I ønsker. Med andre ord er tiden på Hawaii helt jeres egen. Vi har udvalgt en række hoteller, der ligger godt placeret i forhold til de store udvalg af aktiviteter. Ligeledes har vi inkluderet billeje på tre af øerne, så I hurtigt kan komme rundt til de mange seværdigheder, naturoplevelser og små afsidesliggende strandperler. Det eneste, I skal gøre, er at vælge mellem de mange muligheder. For at gøre dette valg lettere, har vi har sammensat dette oplæg baseret på vores egne favoritter.

Læs også om vores kunders rejse til Hawaii

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod øen Big Island, som I ankommer til samme dag pga. tidsforskellen. Her henter I jeres bil i lufthavnen og kører til Royal Kona Resort, hvor I kan hvile ud ovenpå rejsen.

Dag 2

Big Island er betydeligt større end de øvrige øer. Det samme gælder for landskaberne, der spænder fra smukke kyststrækninger og frodige vulkanskråninger til sneklædte bjergtoppe og rå lavamarker, hvor strømme af rødglødende lava konstant former landskaberne til ukendelighed. Også kulturelt er øen særdeles rig, og fortidslevn spredt rundt på øen fortæller historierne om tiden før Kaptajn Cook sejlede ind i Kealakekua Bay i 1779 og blev mødt af mere end 1.000 kanoer. En tid med stolte krigere, mystiske ritualer og frygtindgydende guder. I kan naturligvis også vælge bare at slappe af på de vidunderlige tropestrande, hvoraf flere er farvet sorte af den vulkanske aktivitet.

Dag 3

Den vulkanske aktivitet i undergrunden er ualmindelig tydelig på Big Island, og det er en stor oplevelse at opleve de mægtige vulkaner, Mauna Loa og Mauna Kea, hvis voldsomme udbrud stadig den dag i dag udvider øen. Det er ikke muligt at køre til toppen af Mauna Loa, der er verdens største vulkan. Men fra Mauna Loa Weather Observatory har I en storslået udsigt over toppen, der er dækket af sne om vinteren. Toppen af Mauna Kea kan derimod nås i firhjulstrækker – til trods for at Mauna Kea er verdens højeste bjerg, hvis man måler det fra havbunden. Almindelige biler kan køre op til Onizuka Visitor Information Station i cirka 3.000 meters højde. Herfra kan I nyde udsigten og udforske de stenede landskaber, hvor Apollo-astronauterne trænede tilbage i 1960'erne inden deres tur til Månen. Men Mauna Keas største attraktion ses først efter solnedgang. Astronomer fra hele verden kommer til dette bjerg for at udforske fjerne galakser, og hver aften vises en kort film om stjerneobservatorierne på toppen af vulkanen. Når filmen er slut, kan I gå udenfor og ved selvsyn opleve stjernevrimlen over Hawaii. Her er ingen forstyrrende lyskilder, og luften er krystalklar. Så Mælkevejens bånd af lys står strålende klart frem på den mørke nattehimmel. Ansatte ved besøgsstationen er meget behjælpelige med at udpege planeter og stjerner, og dette er det eneste sted på Mauna Kea, hvor det er muligt at kigge på et af naturens vidundere igennem teleskoper.

Dag 4

I dag kan I vælge at køre sydpå til Hawaii Volcanoes National Park, hvor I kan opleve Kilauea-vulkanen. Ingen andre steder på Hawaii er naturens ekstreme kræfter tydeligere end ved Kilauea-vulkanen på sydkysten af Big Island. Dette er verdens mest aktive vulkan, og den har stort set været i udbrud konstant siden 1983. Her kan I vandre gennem udslukte vulkankratere og over golde lavasletter med rygende svovlsamlinger, sorte lavasten og dampende vandhuller.

Selv hvis I ikke ønsker at vandre, er der gode muligheder for at opleve de vulkanske landskaber. Køreturen ned til det sted, hvor lavaen løber ud i havet og danner en flere hundrede meter høj dampsøjle er en uforglemmelig oplevelse – hvis der vel at mærke er aktivitet den dag, I besøger området. Det kan I forhøre jer om ved informationscentret i parken, der altid er opdateret på, hvor I bedst ser flydende lava. Informationscentret kan ligeledes henvise til organiserede aftenture, hvor det orange skær fra lavaen er mest tydelig. En anden vej fører hele vejen op til kraterkanten af Kilauea-vulkanen, hvorfra I har en fabelagtig udsigt over området. Den eneste måde at få en bedre udsigt på, er ved at tage en en helikoptertur. Fra helikopteren kan I kigge direkte ned i de aktive kratere og få det bedste overblik og de vulkanske landskaber.

Vel fremme ved hotellet kan I bruge resten af dagen på at slappe af langs stranden.

Dag 5

Der er rig mulighed for afslapning på de skønne strande langs Kona-kysten. Er I interesserede i at snorkle, er det værd at køre til Kahalu'u og Ka'awaloa Cove. Det er også muligt at tage på en halvdags snorkletur med båd til koralrev, der ellers er svære at få adgang til. På sejlturen er det værd at holde udkig efter delfiner og hvaler i vinterhalvåret. Lokale bådsmænd arrangerer endda snorkleture til områder, hvor kæmperokker som regel holder til.

Trækker vandreskoene mere end badetøjet, byder området på flere velmarkerede stier. Blandt andet omkring Mauna Loa, der er lidt over 4.000 meter høj. Kona-området er desuden berømt for sine historiske kaffeplantager, der producerer noget af det bedste kaffe i verden. Med udgangspunkt i den hyggelige by Holualoa, er det muligt at besøge en række af de gamle plantager. Her får I et indblik i produktionen af kaffe samt naturligvis smagsprøver på de herlige dråber. Holualoa har ligeledes et glimrende udvalg af hyggelige caféer og nogle af de mest interessante gallerier på Hawaii.

Dag 6

Dagen kunne stå på afslapning lang Kona-kysten, eller I kunne også vælge at fokusere lidt på ø-gruppens historie og kultur med et besøg i Kailua village og Pu’uhonua O Honaunau National Historical Park. Sidstnævnte var et helligt sted, hvor forbrydere og slagne soldater kunne finde fristed fra forfølgelse. Overlevede de flugten til Pu’uhonuaen, kunne de efterfølgende vende tilbage til deres landsbyer som frie mænd. I gåafstand fra det historiske område ligger det glimrende snorklested Two Step. Så en kombination af kultur og afslapning er åbenlys.

Nyd den sidste morgen på Big Island, inden I kører til lufthavnen, hvor flyet mod Maui står klar. Allerede ved indflyvningen til øen, oplever I et af de naturfænomener, der kendetegner Hawaii-øgruppen, når vulkanen Haleakalas 3.000 meter høje tinde viser sig i horisonten.

Maui er anderledes end Big Island. Men også denne ø byder på storslåede landskaber og superbe kystlandskaber med strande, der er blandt de bedste i ø-gruppen. Tag en dukkert under et vandfald i junglen eller udforsk månelandskaberne i Haleakala National Park. Kør ad de spektakulære kystveje, kom tæt på havets kæmper i vinterhalvåret, eller forkæl jer selv med en gourmetmiddag på øens utallige berømte restauranter. Det er ualmindelig let at forelske sig i Maui, der trods sin lille størrelse synes at rumme alt det bedste af Hawaii. Det kræver dog en bil at komme rundt, for offentlige transportmidler eksisterer stort set ikke på øen. Derfor har vi inkluderet billeje i rejsen, så I let kan køre til det hyggelige Kaanapali Beach Hotel ved stranden i Kihei.

Dag 8

Et godt sted at starte udforskningen af Maui kunne være Ka'anapali-området på øens vestkyst. Dette var tidligere det foretrukne feriested for Hawaiis royale familie, og stranden her også blevet kåret som USA's bedste strand. Selvom dette naturligvis er en subjektiv vurdering, er det let at forstå hvorfor. Bliver tiden på stranden for lang, kan I teste evnerne på to af verdens bedste golfbaner, eller I kan tage på hvalsafari på udkig efter de migrerende pukkelhvaler fra december til april. Aftenen kunne starte med at overvære de ceremonielle klippeudspring ved Pu'u Keka'a, inden I kører tilbage til hotellet i Kihei. Alternativt kan I vælge at køre lidt tidligere og vælge den spektakulære, og til tider meget smalle, Kahekili Highway, der smyger sig langs med øens nordvestlige kyststrækning i en uendelig række af hårnålesving, stejle skrænter og fantastiske udsigtspunkter.

Dag 9

Fra hotellet er det blot en kort tur til et af Mauis frodigste områder, Iao Valley State Park. Området var tidligere forbeholdt den royale familie. Men det er nu åbent for alle, der ønsker at vandre igennem de frodige skovområder. På vejen passerer I en række smukke vandfald og det finurlige lille bjerg, Iao-nålen, der rejser sig over en jungleklædt dal. Særlig smuk er området på en klar dag, hvor den frodige vegetation står i skærende kontrast til den høje blå, tropehimmel – heldigvis er der mange klare dage på Maui! Kombiner eventuelt besøget i parken med en tur til nogle af øens andre glimrende strandområder. Men husk snorkeludstyret. For under havoverfladen gemmer sig en ligeså fascinerende del af Hawaii som over havet.

Dag 10

Målet for en god, lang dagsudflugt kunne være Mauis uspolerede østkyst og byen Hana. Det er ikke nogen helt almindelig køretur! Den legendariske vej mellem byerne Kahului og Hana klamrer sig til klippekysten gennem 600 kurver og over 54 broer. Undervejs passerer I gennem tæt regnskov, forbi adskillige vandfald og langs den dramatiske kyststrækning, hvor klipperne rejser sig direkte op af Stillehavets bølger. Denne vejstrækning er for nogle hele turen til Maui værd. Så tag jer god tid om at nyde køreturen vel vidende, at der er mulighed for en god frokost på Hanas hyggelige restauranter, inden I vender om. Har I mod på mere, kan I eventuelt vælge at fortsætte til den sorte sandstrand i Waianpanapa State Park eller nyde en forfriskende dukkert ved Kaihalulus isolerede røde sandstrand. Husk dog, at der er et godt stykke vej tilbage til hotellet ved Ka'anapali.

Dag 11

Dagen kunne endnu engang stå i naturens tegn, og her er det svært at komme uden om Haleakala National Park, der dækker hele det centrale Maui. Start meget tidligt fra hotellet – gerne før daggry – og kør op igennem skyerne til Haleakala Visitor Center, der ligger på toppen af øens højeste vulkan. Dette er uden tvivl det mest spektakulære sted på Maui at nyde solopgangen.

Haleakala National Park har rigeligt med oplevelser til flere dage. Naturen i parken er ekstremt varieret og det veludviklede stisystem giver mulighed for vandreture af enhver sværhedsgrad og længde. Blandt de absolutte højdepunkter er de øde og golde månelandskaber omkring toppen af vulkanen. Røde og sorte farver fylder stenørkenen, der trods sin ugæstfrie fremtoning besidder en dragende skønhed. Længere nede ad vulkanens sider bliver landskaberne mere frodige, og en sti fører gennem regnskoven til det mere end hundrede meter høje Waimoku-vandfald. Efter gåturen kan støvet vaskes af ved stranden eller i Oheos naturlige pools og vandfald. Og bare rolig – hvis I ikke nåede at opleve solopgangen fra toppen af Haleakala-vulkanen, er solnedgangen ligeså uforglemmelig.

I dag flyver I fra Maui til Kauai. Kauai er en af de frodigste, grønneste og smukkeste af alle Hawaii-øerne. Øen er ikke ret stor, men alligevel byder Kauai på en rig variation af natur. Væk fra havet er Kauai domineret af jungleklædte bjerge, brusende vandfald, dybe kløfter og grønklædte dale, hvor lokale bønder dyrker eksotiske afgrøder såsom sukker, kaffe og taro. Langs kysten derimod venter utallige uberørte strande på at blive udforsket, og skulle tiden under palmerne blive for lang, kan I kaste jer i det varme vand og snorkle gennem farvestrålende koralhaver.

Dag 13

Kauai er den mest selvstændige ø i Hawaii-øgruppen, og fokus er her mere på at bevare de naturskabte vidundere og føre en rolig tilværelse end på at fremme masseturismen. Derfor ser øen færre besøgende end de mere berømte øer længere mod syd. De lokale har bestemt noget at have deres stolthed i, for Kauai er helt unik. En god introduktion til øens natur kunne være en tur til nordkysten, hvor Hanalei-bugten har flere gode strande. Eller snør vandreskoene og begiv jer ud på den fabelagtige vandretur langs Na'Pali-kysten fra Ke'e-stranden til Hanakapi'ai-stranden. Her rejser klipperne sig direkte op af havet som grønklædte mure, og stien snor sig helt ude på kanten af klipperne højt over havet. Hvor langt I ønsker at gå er helt op til jer, men denne tur er en af de mest uforglemmelige oplevelser på hele Hawaii. Fortsæt eventuelt helt til Hanakapi'ai-vandfaldene og en velfortjent dukkert, inden turen går tilbage til Ke'e-stranden og en af de smukkeste solnedgange på Kauai.

Dag 14

Hvis I tog turen langs nordkysten i går, er det måske en god idé at bruge dagen på at slappe af. Øen har flere gode strande at vælge imellem. Men et godt bud kunne være strandene i Polihale State Park, der ved flere lejligheder er blevet kåret til at være blandt USA's bedste. Vær dog opmærksom på, at turen ned til stranden går ad en ujævn jordvej, som kan være svær fremkommelig. Men belønningen for enden af vejen er spektakulær! Her er ikke nogen strandkiosk eller bar, så husk at medbringe drikkevarer og frokost.

I kan også leje havkajak eller cykler og udforske øen i et stille og roligt tempo. Eller tag bilen og besøg et par af de små byer langs kysten. Husk badetøjet, for I vil helt sikkert blive fristet til en dukkert eller to på de lækre strande, I passerer på vejen. I har dog ikke havet for jer selv. Fra december til april har I selskab af flere tusinde pukkelhvaler, der kommer til Hawaii for at kælve i det varme, rolige vand.

Dag 15

Ingen rejse til Kauai er fuldendt uden et besøg i Waimea Canyon State Park. Denne naturskabte dal er en af de mest dramatiske, overraskende og imponerende naturoplevelser på Kauai og hele Hawaii. Dalen er ca. 20 kilometer lang og op imod 850 meter dyb. Ud fra hoveddalen fører adskillige dybe sidedale, der er blevet formet af floders løb gennem årtusinder. Waimea-dalen høres ofte beskrevet som ’Stillehavets Grand Canyon’, om end det røde ler og den frodige beplantning giver kløften et betydeligt mere tropisk præg end den virkelige Grand Canyon.

Det er let at besøge Waimea-dalen, da der går en vej tværs gennem parken med flere gode udsigtspunkter undervejs. Fra det sidste stop, Kalalau Lookout, er det muligt at kigge ned igennem den frodige Kalalau-dal, der afgrænses af lodrette, grønklædte klippesider med sprudlende vandfald. På en klar dag kan I se helt ud til Na'Pali-kysten og det turkisblå hav herfra – hvilket næsten må være en kopi af paradis! For de aktive er der også gode muligheder for korte og lange gåture på det udmærkede stisystem. Til de mere magelige kan det anbefales at tage en helikoptertur over Waimea-dalen og ud i nogle af sidedalene til verdens vådeste sted, Mt. Wai'ale'ale. Det var her, Steven Spielberg optog Jurassic Park, og med lidt fantasi kunne man godt forestille sig dinosaurerne gå rundt i en lille tidslomme i disse afsidesliggende dale.

 

Det er tid at vende blikket mod den næste ø; Oahu. Bilen afleveres i Kauais lufthavn, inden I flyver det korte stykke til Honolulu. Her indlogeres I på det centralt beliggende Aqua Aloha Surf Hotel. Fra hotellet er der kun 10 minutters gang til den verdensberømte Waikiki Beach, der er ideel til en forfriskende dukkert i Stillehavets indbydende vand. Inden for gåafstand er også en lang række hyggelige caféer og gode restauranter, der afspejler det multietniske kludetæppe, der binder Honolulu sammen. Efter nogle afslappende timer på stranden er det måske tid til at se nærmere på byen.

Dag 17

Efter en afslappende dag på stranden er det måske blevet tid til at se nærmere på nogle af Hawaiis historiske seværdigheder. Deriblandt Pearl Harbor, Arizona Memorial og Bishop Museum. Sidstnævnte kulturhistoriske museum skifter løbende udstillinger, men museet huser også en række permanente udstillinger med fokus på Hawaiis og andre polynesiske samfunds historier. Blandt museets skatte er en imponerende samling kulturgenstande, der går tusinde år tilbage.
Er I mere interesserede i øgruppens nyere historie, kan det varmt anbefales at tage den korte tur til Pearl Harbor. Her får I hele historien om japanernes altødelæggende bombardement af den amerikanske flåde, der medførte USA's indtræden i Anden Verdenskrig. Ved Pearl Harbor mærkes historiens vingesus helt tæt på, og det er en rørende oplevelse at besøge mindesmærket over de faldne amerikanske soldater, der er bygget ovenpå vraget af krigsskibet USS Arizona. Tilbage i Honolulu kan oplevelserne fordøjes ved stranden eller på soldækket ved hotellets pool.

Dag 18

Brug dagen på stranden eller lej en bilen og læg Waikikis menneskemylder bag jer. Et godt mål kunne være den tidligere militærbase ved Diamond Head-vulkanen. Der er nem adgang til toppen af den udslukte vulkan, hvorfra der er et flot vue over Waikiki og Honolulus skyline. Fortsæt op langs Oahus østkyst til Hanauma Bay Nature Preserve, der anses for at være et af øens bedste snorklesteder. Havskildpadder, nøgensnegle og farverige fisk boltrer sig i det krystalklare vand, der ligger beskyttet i et gammelt vulkankrater. Kraterets palmeklædte strand er et godt og mere fredeligt alternativ til Waikikis hektiske stemning. Et mere uventet stop er det imponerende japanske tempel, Byodo-In, der er en tro kopi af et tilsvarende buddhistisk tempel i Uji, Japan. Den omgivende have giver et godt indblik i den detaljerede japanske havearkitektur.

Alternativt kunne dagens tur gå igennem områder med uendelige ananasplantager til Oahus nordligste kyst, North Shore. Området er kendt som en af verdens absolut bedste surferdestinationer, så ”hang loose” med de lokale og nyd surfernes sublime teknik og fantasifulde tricks. Har I snorkeludstyr med, byder denne kyst også på store oplevelser under vandet. Med sine mange små gallerier, hyggelige restauranter og afslappende stemning er byen Haleiwa et godt udgangspunkt for udforskningen af North Shore. Det er også et sted, hvor man let falder i snak med de lokale. Find en hyggelig restaurant i en af de gamle plantagebygninger og nyd områdets specialiteter, inden I runder dagen af på perfekt vis på Sunset Beach – navnet siger næsten alt.

Nyd den sidste morgen i troperne, inden hjemrejsen begynder. I lander i Danmark næste dag.

Bestil et tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Børn fra 12 år anses som voksne.

Rejseperiodeapr - aug / 2019
2 voksne Pris pr. person.
2 voksne, 2 børn Pris pr. person.
Rejseperiode 27. december 2018 - 19. juni 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 24.400
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 15.900
Rejseperiode 20. juni 2019 - 15. august 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 28.100
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 19.700
Rejseperiode 16. august 2019 - 14. december 2019
Pris/pers ved 2 voksne Fra kr. 22.300
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra kr. 14.800
Rejseperiode Senere afrejse
Pris/pers ved 2 voksne Kontakt os for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt os for pris
View on Na Pali Coast on Kauai island on Hawaii in a sunny day.jpg
Hawaiian Sunset Molokai Hawaii.jpg
Fandt du ikke lige hvad du ledte efter?
Så ring endelig på 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os