Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 1389238052
Rejser til Rom Oplev Den Evige Stad
Shutterstock 520976377
Rejser til Rom Besøg hyggelige spisesteder
Shutterstock 351471179
Rejser til Rom Se Forum Romanum
Shutterstock 478750567
Rejser til Rom Spis lækkert og billigt
Shutterstock 1577064844
Rejser til Rom Udforsk glemte kvarterer
Shutterstock 529965313
Rejser til Rom Nyd den enestående stemning
Italien Studietur OKT2020 HST (12)
Rejser til Rom Oplev romernes flotte akvædukter

Rom - Vigtige informationer & gode råd

Det er spændende at rejse til fremmede lande og opleve nye steder, kulturer og smage. Inden I kommer så langt, kan det være både rart og nyttigt at have fakta på plads om rejsemålet. Vi har derfor lavet en rejseguide til Rom og det øvrige Italien, som indeholder de væsentligste Rom vejledninger og tips.

Visum og pas på rejser til Rom

Du kan i princippet rejse til Rom uden pas og visum. Hvis du er EU-borger, behøver du nemlig ikke vise dit nationale id-kort eller pas, når du rejser til Italien. Her rejser du nemlig som udgangspunkt fra ét grænseløst Schengen-EU-land til et andet.

Selv om du ikke behøver pas til grænsekontrol inden for Schengenområdet, anbefaler vi stadig, at du tager dit pas eller id-kort med på rejsen. Så kan nemlig nemt bekræfte din identitet, hvis det bliver nødvendigt (f.eks. hvis du stoppes af politiet, skal om bord i et fly osv.)

Schengenlandene kan i øvrigt vedtage nationale regler om, at du skal have eller medbringe papirer og dokumenter, når du opholder dig på deres område.

Kørekort samt post-, bank- eller skattekort kan ikke bruges som gyldige rejsedokumenter eller legitimation.

Tjek Udenrigsministeriets hjemmeside for nærmere detaljer om indrejse i Italien - herunder eventuelle restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Det blå sygesikringskort dækker i Rom

I Rom og det øvrige Italien minder sundhedssystemet meget om det danske. Som udgangspunkt er lægehjælp og hospitalsindlæggelse gratis for italienere, der er tilmeldt den offentlige sygesikring. Det gælder ligeledes for turister og rejsende med det blå sygesikringskort. Visse privathospitaler er også gratis, hvis de er godkendt af SSN (National Health Service). Visse typer af medicin er gratis.

Medmindre at der er tale om et nødstilfælde, skal du forbi en praktiserende læge for at få en henvisning til hospitalet.

Rejseforsikring - Er det nødvendigt?

Der stilles ikke krav om, at du skal være forsikret, når du rejser til Rom. Og som turist har du ret til gratis lægehjælp. Husk dog, at en rejseforsikring typisk giver adgang til flere ydelser og services, herunder f.eks. hjemtransport ved sygdom. Derfor kan det være være en overvejelse værd at tegne rejseforsikring inden rejsen til Rom.

Valuta

Valutaen i Italien er euro. Mange steder - herunder supermarkeder, barer og restauranter - accepterer betaling med kort.

Sprog og lokale traditioner

I Italien tales der italiensk! Du kan således ikke forvente, at alle omkring dig tale engelsk. Den yngre generation af italienerne begynder ganske vist at kunne tale og forstå engelsk, men det er ikke tilfældet for de ældre generationer.

Det betyder også, at der både ved samtale med myndigheder ikke kan forventes kommunikation på engelsk.

De italienske kirker er et besøg værd, herunder især Sankt Peters Kirken. Det forventes som udgangspunkt, at besøgene i de italienske kirker har tildækkede ben; minimum ned til knæet.

Vaccinationer

Uanset din rejses varighed, anbefales det at få følgende vaccinationer, inden du rejser til Rom:

  • Stivkrampe
    Difteri

Du kan forhøre dig hos egen læge, om du allerede har fået vaccinationerne i anden forbindelse. De har en varighed på flere år.

Shutterstock 439597993
Shutterstock 609045608
Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os