Shutterstock 1631079184
Rejser til Sardinien Oplev Europas bedste strande
Istock 1196758422
Rejser til Sardinien
Adobestock 124037647
Rejser til Sardinien
Porto Pino Beach, Sardinien
Rejser til Sardinien
Cala Coticcio Beach, Costa Smeralda, Sardinien
Rejser til Sardinien
Adobestock 11560447
Rejser til Sardinien

Sardinien - Vigtige informationer & gode råd

Det er spændende at rejse til fremmede lande og opleve nye steder, kulturer og smage. Inden I kommer så langt, kan det være både rart og nyttigt at have fakta på plads om rejsemålet. Vi har derfor lavet en rejseguide til Italien, som indeholder de væsentligste Italien vejledninger og tips.

Visum og pas - Sardinien

Du kan i princippet rejse til Sardinien, som er en del af Italien, uden pas og visum. Hvis du er EU-borger, behøver du nemlig ikke vise dit nationale id-kort eller pas, når du rejser til Italien. Her rejser du nemlig som udgangspunkt fra ét grænseløst Schengen-EU-land til et andet.

Selv om du ikke behøver pas til grænsekontrol inden for Schengenområdet, anbefaler vi stadig, at du tager dit pas eller id-kort med på rejsen. Så kan nemlig nemt bekræfte din identitet, hvis det bliver nødvendigt (f.eks. hvis du stoppes af politiet, skal om bord i et fly osv.)

Schengenlandene kan i øvrigt vedtage nationale regler om, at du skal have eller medbringe papirer og dokumenter, når du opholder dig på deres område.

Kørekort samt post-, bank- eller skattekort kan ikke bruges som gyldige rejsedokumenter eller legitimation.

Tjek Udenrigsministeriets hjemmeside for nærmere detaljer om indrejse i Italien - herunder eventuelle restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Det blå sygesikringskort dækker på Sardinien

I Italien - og dermed også på Sicilien - minder sundhedssystemet meget om det danske. Som udgangspunkt er lægehjælp og hospitalsindlæggelse gratis for italienere, der er tilmeldt den offentlige sygesikring. Det gælder ligeledes for turister og rejsende med det blå sygesikringskort. Visse privathospitaler er også gratis, hvis de er godkendt af SSN (National Health Service). Visse typer af medicin er gratis.

Medmindre at der er tale om et nødstilfælde, skal du forbi en praktiserende læge for at få en henvisning til hospitalet.

Rejseforsikring - Er det nødvendigt?

Der stilles ikke krav om, at du skal være forsikret, når du rejser til Sicilen. Og som turist har du ret til gratis lægehjælp. Husk dog, at en rejseforsikring typisk giver adgang til flere ydelser og services, herunder f.eks. hjemtransport ved sygdom. Derfor kan det være være en overvejelse værd at tegne rejseforsikring inden rejsen til Sardinien.

Valuta

Valutaen på Sardinien er euro. Mange steder - herunder supermarkeder, barer og restauranter - accepterer betaling med kort.

Sprog og lokale traditioner

I Italien tales der italiensk! Du kan således ikke forvente, at alle omkring dig tale engelsk. Den yngre generation af italienerne begynder ganske vist at kunne tale og forstå engelsk, men det er ikke tilfældet for de ældre generationer.

Det betyder også, at der både ved samtale med myndigheder ikke kan forventes kommunikation på engelsk.

Vaccinationer

Uanset din rejses varighed, anbefales det at få følgende vaccinationer, inden du rejser til Sardinien:

  • Stivkrampe
    Difteri

Du kan forhøre dig hos egen læge, om du allerede har fået vaccinationerne i anden forbindelse. De de har en varighed på flere år.

Læs mere om rejsevaccinationer til Italien.

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?
Så ring endelig på +45 86 13 77 44 eller send en forespørgsel til os