Fra Hotel Villa Enrica er der udsigt til byen Lipari
Sicilien: Bjergby, øhop og badeferie Prisen inkluderer fly, gode hoteller med morgenmad, færge og transport på Sicilien.
Se galleri

Program & kort

1

Bjergby - Hotel Villa Sonia, Castelmola

4 nætter:

Italiensk stemning og vulkanske landskaber

2

Øhop - Hotel Villa Enrica, Lipari

3 nætter:

Bo i smukke omgivelser på boutiquehotel i havnebyen Lipari

3

Badeferie - Hotel Kalura, Cefalu

5 nætter:

Denne perle på Siciliens nordkyst med egen strand og alt, hvad man ellers kan ønske sig.

Rejseplan

Først venter en af de hyggeligste bjergbyer på Sicilien, Castelmola. I bor med udsigt til vulkanen Etna og har masser af spændende udflugtsmuligheder. På øen Lipari venter et nyt skønt hotel og dage med vandreture, vinsmagning og øhop til naboøerne Stromboli og Vulcano. Den sidste del af rejsen tilbringer I på et dejligt badehotel med en fabelagtig havudsigt i middelalderbyen Cefalu. Rejsen inkluderer privat transport, så I kan slappe af og nyde rejsen. 

Få et indtryk af, hvad der venter på Lipari her.

Fra Hotel Villa Enrica er der udsigt til byen Lipari

Rejsen kort

På denne rejse får I tre vidt forskellige oplevelser med hjem fra jeres rejse til Sicilien. Og når I skal fortælle om turen til familie og venner, så får I svært ved at sætte fingeren på, hvad der var det bedste. For det er ganske enkelt tre fantastiske steder med hver sin unikke stemning og charme.

Castelmola er en lille bjerglandsby, der ligger som en ørnerede på toppen af en klippe. Ikke langt fra den mere berømte turistby, Taormina. Men kun få har opdaget denne perle, der efter vores mening er en af de hyggeligste byer på Sicilien. Castelmola er autentisk stemning og aftner i skjorteærmer på en lille torveplads med veldækkede borde, god mad, rødvin i glasset, stjernehimmel og en lokal restauratør, der lige finder guitaren frem…. Der er mageløse udsigter til Taormina, Middelhavet og vulkanen Etna. Og så er der masser af fine udflugtsmuligheder i området.

På øen Lipari venter endnu et skønt hotel. Nu med udsigt til den lille havneby af samme navn. Her kan I gå på opdagelse i de snørklede gader, der fører op til borgen, som troner over byens havn. Borgen gemmer på spændende muséer, der fortæller om øernes historie, mystiske stensarkofager og et græsk amfiteater med udsigt til havet. I kan tage på vingårdsbesøg og nyde smagsprøver med udsigt til havet og Strombolis mægtige vulkan. Hvis udsigten lokker, så tag på øhop til naboøerne Stromboli og Vulcano, der begge kan opleves på en dag.

Rejsen rundes af med 5 nætter på et skønt badehotel i middelalderbyen Cefalu. I har adgang til en privat strand, der ligger i en lille privat bugt med glasklart vand. Værelserne er flotte, og i restauranten laver de virkelig god mad, som I kan nyde med udsigt til hav og kyst. I kan snorkle fra stranden, spille tennis, deltage i en yoga-time eller leje en bil for en dag eller to og køre ud på opdagelse i de smukke landskaber i baglandet. Og så er der naturligvis stemningsfulde Cefalu, der ligger i gåafstand fra hotellet.

Istock 938431378

I rejser fra Danmark (København, Billund eller Hamborg Lufthavn) til Catania på Sicilien. Her venter jeres chauffør på at bringe jer til hotellet. Taormina og Castelmola ligger godt en times kørsel mod nord. Men I er ikke mange kilometer fra lufthavnen, får I øje på vulkanen Etna, der stadig rumler og sender røg og damp ud fra toppen. På den anden side ligger kystbyerne langs det blå Middelhav. I kører på motorvej, så det går relativt hurtigt med at komme frem. Ved Taormina drejer I fra, og kører op gennem Taormina, som er en af de mest berømte byer på Sicilien og et yndet turistmål. I fortsætter gennem byen og kører op ad bjerget til I ikke kan komme længere. Her over Taormina ligger den lille bjergby, Castelmola, som en ørnerede på en bjergtop. Det er her, I skal bo de første 4 nætter.

Hotel Villa Sonia ligger lige ved foden af byen, der må være en af de mest stemningsfulde på Sicilien. Castelmola er en gammel borgby med høje mure og byport, og indenfor er gaderne så smalle, at der ikke er plads til biler, så stort set alt foregår til fods på de toppede brosten. De skæve huse læner sig ind over gaderne, og på de små torvepladser er der caféer og restauranter, hvor I kan få et godt måltid mad, en is eller en espresso, mens I nyder udsigten til Middelhavet og Taormina, der ligger nedenfor. Om aftenen er en ganske særlig stemning på pladsen foran kirken, hvor unger løber rundt og leger tagfat, mens familierne hygger sig med vin og god mad på fortovsrestauranterne.

Hotellet kan også være med, når det gælder god mad. De har et fremragende køkken, og så kan I få maden serveret på terrassen med udsigt til Etna. En udsigt som I også kan nyde fra værelset, og når I slapper af på liggestolene ved swimmingpoolen.

Hvordan I disponerer dagene i Castelmola, er helt op til jer. I kan enten slappe af på hotellet, der foruden et godt køkken har en stor terrasse til solbadning og pool. Det er også oplagt at tage på udflugter i området omkring byen.

Besøg Taormina eller tag svævebanen til stranden

Hyggelige Taormina ligger tæt på. Her er masser af butikker, restauranter, et smukt græsk amfiteater og skønne italienske piazzaer, hvor I kan nyde en kop kaffe eller et glas vin. I kan tage med den lokale bus, der har stoppested tæt på hotellet. Eller I kan gå ned til byen af ”Æselstien”. Spørg i receptionen, de kender den. I kan også tage på stranden – enten med bus/taxa eller med den svævebane, der forbinder Taormina med Mazzarò-stranden. Det er både nemt og sjovt.

Oplev Etna og de betagende vulkanske landskaber

Der er også mulighed for at få en naturoplevelse af de helt store. I kan leje en bil og gøre det i jeres eget tempo. Eller I kan melde jer til en af de organiserede ture med bus og guide. Etna ligger blot omkring en times kørsel fra hotellet. Den sidste del af turen går gennem et betagende lavalandskab, hvor de kulsorte sten står i skærende kontrast til de grønne skove, der vokser frem. Overvej at bestille en guidet tur til toppen. Den første del er med svævebane, og derfra kører I mod toppen i små firehjulstrukne busser. Den sidste del af turen tilbagelægges til fods. Det er hårdt, og terrænet er ujævnt. Men det er en fantastisk oplevelse at vandre i dette landskab med en stedkendt guide, der kan historien og geologien. Guiden fører jer helt op til kraterkanten og ind gennem de rør, som lavaen har efterladt.

Sejlturen til Lipari foregår med flyvebåd
Med flyvebåd til De Lipariske Øer

Efter en tidlig morgenmad kører I mod havnebyen Milazzo med en privat chauffør ved rattet.  Han kører jer til Liberty Lines lille færgeterminal og herfra går det med flyvebåd til den største af De Lipariske Øer, Lipari. 

Båden gør stop ved øen Vulcano, inden den tilbagelægger de sidste 10 minutter til Lipari, der er hovedbyen på De Lipariske Øer. Det er ikke nogen stor by, men den er hyggelig. Og man fornemmer straks, at man er havnet på en ø, hvor tingene foregår i sit helt eget tempo. Jeres værter venter på jer ved forenden af bådebroen og herfra bliver I kørt den korte vej til hotellet.

Hotel Villa Enrica er et 4-stjernet boutiquehotel, der ligger i smukke omgivelser med udsigt til havnebyen Lipari og borgen, der troner over byens tage. Hotellet drives i det daglige af Sarah Tomasello og hendes familie, der tager sig af gæsterne som var de venner af familien. Maden er god og hjemmelavet, værelserne er hyggelige, og så er der dejligt fredfyldt. Faktisk er det meget let at falde i staver. For man slapper fuldstændig af, fra det øjeblik man træder ind ad døren.

Meeeen der er så meget at se og opleve. Både på øen Lipari, i byen af samme navn – og på de nærliggende øer, Stromboli og Vulcano.

Hvis I skal have en lidt blød start og lige have lov at ankomme, så gå en tur ind til byen. Begiv jer op igennem de brolagte gader, der kantes af pastelfarvede huse, hyggelige restauranter og caféer, små købmandsbutikker, slagtere og grønthandlere. Vejen fører jer op til borgen, der troner på en klippetop over havneindsejlingen. Der er en fantastisk udsigt heroppe og et par spændende museer, der fortæller om øgruppens lange historie fra de tidligste bosættelser over antikken og en middelalder med sørøverangreb til Italiens samling. I det fjerneste hjørne finder I en række enorme stensarkofager og et smukt amfiteater, der ligger med udsigt til den anden side af byen og den lille fiskerihavn.

Hvis sulten melder sig, så er der som sagt masser af små caféer og restauranter rundt om i byen. Velkommen til Lipari!

Tag på øhop til naboøen Vulcano
Der er mange fine vandreture på Lipari og naboøerne

I har to hele dage til at opleve De Lipariske Øer. De fleste bruger en dag på at opleve øerne Vulcano og Stromboli, der begge byder på storslåede vulkanske landskaber og fine vandreture. Sejlturen til Vulcano tager blot 10 minutter, mens der er en smule længere til berømte Stromboli, der kan nås på 50 minutter. Der arrangeres også aftenture til Stromboli, hvor man kan se vulkanens glødende indre spejle sig mod nattehimlen. Det er et vildt syn.

Lipari har også fine vandreruter. Tag en snak med personalet i receptionen eller spørg Sarah. Hun elsker at være ude i naturen, og hendes familie kommer fra Lipari, så hun kender øens smukkeste spots. Hun kan også arrangere, at I kan komme på besøg på vingården Tenuta di Castellaro, få en guidet rundvisning og smage på deres vine. Bed om den sene tur, hvor man sidder og nyder vinen med udsigt til øerne Alicudi, Filicudi og Salina i solnedgang. Det er nærmest magisk.

Hvis I får lyst til en dukkert, så har hotellet i øvrigt transport til et par af de bedste strande på Lipari. Her er der traditionelle italienske beach clubs, hvor man kan leje en parasol og to liggestole for en dag. Og så er der en lille bar og restaurant, så man kan få lidt at spise og drikke i løbet af dagen.

Skøn udsigt fra terrassen på Hotel Kalura
Jeres hotel i Cefalu ligger med den flotteste udsigt over kysten og havet.

Efter morgenmaden går turen ned til færgelejet og retur med flyvebåden til Milazzo, hvor chaufføren venter udenfor færgeterminalen. Turen til Cefalu tager ca. 1 time og 45 minutter. Med havet på den ene side og bjerge på den anden kører I mod vest. Omtrent midt på Siciliens nordkyst ligger den stemningsfulde middelalderby Cefalu.

Hotellet ligger lidt udenfor byen, men ikke længere end I kan gå derind. Hotel Kalura er et fantastisk badehotel og en af vores absolutte favoritter på Sicilien. Værelserne er lækre og har egen balkon med havudsigt. Maden er virkelig god, og alle måltider kan indtages på terrassen, der ligger med en fabelagtig udsigt til havet og kysten. Kælderen er i øvrigt spækket med sicilianske vine.

I kan slappe af ved poolen, tage et slag tennis eller gå ned ad trapperne til den lille bugt, hvor hotellet har sin helt egen strand med liggestole og parasoller. Stranden er i virkeligheden en platform/badebrygge med stiger, så det er let at komme op og i. Vandet er glasklart og indbyder til snorkling, og fra liggestolen kan I se ud på to klippesøjler, der rejser sig af havet. Melder tørsten sig, så er der en lille snackbar med kolde drikkevarer, is og snacks.

Har I lyst, kan I også tage et første kig på Cefalu, som ligger en kort spadseretur fra hotellet. Her finder I et hav af valgmuligheder, når det kommer til barer, caféer og restauranter. Det er hyggeligt bare at trave rundt i den gamle by og kigge indenfor i butikkerne med alt fra tøj til delikatesser. Og om aftenen har man selskab af de lokale familier, der er ude at gå deres runde.

Lounge
En af mange hyggelige kroge på Hotel Kalura

I har 5 overnatninger på Hotel Kalura, så der er masser af tid til både oplevelser og afslapning.

Badeferie på første klasse

I vil helt sikkert elske badebryggen, som ligger i sin egen lille vig. I skal ad trapper for at komme herned, og det betyder, at I har fuldkommen fred og ro hernede. På selve badebryggen, som kun kan benyttes af hotellets gæster, er der opstillet liggestole og parasoller (som er gratis at benytte). Her også en lille hytte, hvor I kan låne og leje snorkeludstyr, havkajak mm. Der er tilmed mulighed for at dykke.

Når sulten og tørsten melder sig, så er tid til en tur i strandbaren, som serverer småretter, kolde (lokale) øl og vand og naturligvis is. Hvis I har lyst til sandstrand, så ligger den offentlige strand lige ved siden af. Men I kan også tage ind til Cefalu, hvor der er organiserede beach clubs, der lejer liggestole med parasoller ud på dagsbasis.

Udforsk Cefalu

Tæt på hotellet ligger byen Cefalu, som I kan nå til fods eller med bus/taxa.

Bymidtens historie går tilbage til middelalderen og her i de smalle stræder sælges smykker, tøj, akvareller, keramik og brugskunst. Samtidig frister delikatesse butikkernes med deres udvalg af gode vine, lagrede oste, citronlikør, olivenolie og pasta. Og så er der naturligvis byens berømte katedral, der efter sigende blev opført på ordre fra normanner-kongen Roger II.

Romantiske middage

Mange af de små trattoriaer i Cefalu sætter deres borde ud i stræderne og frister med retter, tilberedt med siciliansk kærlighed til de lokalt producerede råvarer. I de samme gader ligger også røgelsesduftende småkirker, hvor beboerne sagte siver ind for at tænde lys for madonnaen.

Panoramaudsigt fra La Rocca

Byen ligger lige for foden af den mægtige klippe La Rocca. Den bedste udsigt over byen får I, hvis I følger stien op til ruinerne af borgen og det antikke Dianatempel.

Tag en tur til Palermo

Siciliens største by, Palermo, ligger blot en times togtur fra Cefalu. Så vil I have endnu mere siciliansk kultur og folkesjæl, så er det oplagt at tage på dagstur til Palermo. Toget afgår fra stationen i Cefalu.

 

Jeres rejse til Sicilien lakker mod enden – for denne gang. Efter morgenmaden skal kufferten pakkes og siden går turen mod lufthavnen. En køretur på ca. 2 timer. Chaufføren sørger for, at I kommer godt frem. Snart har I atter kurs mod de hjemlige himmelstrøg. Efter en kort mellemlanding er I tilbage på dansk grund. Sikkert med en følelse af, at I må tilbage til Sicilien en dag.

Sicilien: Bjergby, øhop og badeferie

  • 4 nætter på 4-stjernet hotel i bjergbyen Castelmola
  • Pool, udsigt til Etna og siciliansk landsbycharme
  • 3 nætter på 4-stjernet boutiquehotel på øen Lipari
  • Øhop til Stromboli og Vulcano, vandreture og vinsmagning
  • 5 nætter på 4-stjernet badehotel i middelalderbyen Cefalu
  • Inkl. fly, hoteller, morgenmad, færgebillet og transport

kr. 8.650,-

13 dage fra kr. 8.150,-

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn

Afrejse: Hamborg d. 19. mar 2022